Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (142)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

MERCI IONELA.EU NASC LA SPITALUL JUDETEAN BACAU.MERCI LAURA.LISTA ASTA AM CITIT-O SI EU PE AICI PE SITE PE UNDEVA.DATA PROBABILA A NASTERII LA MINE E 9 DECEMBRIE.DAR NU CRED CA STA FIICA-MEA STA IN BURTA PANA ATUNCI.NB,DRAGELOR!

alina 34 saptamani marie rebecca ayanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Intentionez sa ma duc la cumparaturi si sa cumpar toate cosmeticele necesare pt bebe. Ati putea sa imi spuneti si mie ce ati cumparat voi? Si, bineintels ce marca?
Dupa ce am citit si am aflat de la curs, cosmeticele nu trebuie sa contina parabeni si oxid de zinc. In rest, liber. Stiu ca Bubchen nu are parabeni. Dar are oxid de zinc?
Ce cosmetice ma sfatuiti sa iau? Eu, de la prea multa informatie pe acest domeniu, am ametit si nu stiu ce e mai bun sa iau.
Am vazut ca au tot felul de creme, cremute, lotiuni, uleiuri. Chair trebui sa iau de toate???
Multumesc pt raspunsuri.

Aici sunt exact ca tine, in PLOP! Chiar ieri luasem discutia cu Bubchen, din ce am citit eu pe ele la magazin, e o crema cu oxid de zinc..in rest nu am vazut sa fi scris. Nici eu nu am cumparat nimik cosmetice pt bb! Si sunt in mareee ceataaaa..
Sa ne zica fetili ce au luat ele, eventual mamicutele care au deja bebei acasa, sa ne zica ce le merge si ce nu la bebeii lor!

PROASPATA PROPRIETAREASAAA

Laura, 37+ Mara Teodora
AMR 3 saptamani !!
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavours spune:

dankutza... eu o sa merg pe cosmeticale organice si pe uleiuri naturale, pe cat posibil bio si ele... nu doar parabenii sunt de blamat. oxidul de zinc mi se pare mai inofensiv decat militeaza ei impotriva... dar oricum se da cu crema care sa il contina doar daca au aparut deja bubite iritatii... eu cel putin asa voi face. dexpantenolul nu imi surade deloc.
la scutece voi evita astea de unica folosinta uzuale (pampers, huggies, etc), si voi avea si scutece refolosibile... o fi de spalat, dar spala masina, nu eu si oricum prefer asa dupa ce am citit pe tema asta cate ceva...
pt eventualele iritatii la poponet voi folosi ulei de cocos organic in prima faza, daca nu tine figura voi da ceva crema tot bio care sa aiba si un pic de oxid de zinc...

37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Buna,iubitele mele burtici!!!

Am intrat sa vad ce mai faceti,am citit doar cateva pagini din urma,s-ar parea ca totul e bine cu voi,ceea ce ma bucura ffff mult!!!

As vrea sa va impartasesc cate ceva din `vasta` mea experienta de mamica!

Am vazut ceva postari de la niste cursuri...plus renumitele servetele umede,nelipsite de pe listutele voastre de spital.

Well, neonatologii care au vazut-o pe printesa mea, asistentele din spital,doi pediatri si medicul de familie(asta ca sa fiu eu sigura ca totul e ok cu ea, e super vazuta de diversi doctori), sunt impotriva servetelelor umede,pt ca contin alcohol....toti mi-au recomandat apa calduta si vata!

Toaleta ochisorilor se face zilnic!

Nasucul-se recomanda ser fiziologic,dar e mult mai indicat cu apa de mare(care face minuni)- Annabelle avea nasucul infundat ca nici nu putea respira,si refuza sa pape.

Baita- se face zilnic,dar cum e frigut,se poate face la doua zile si in ziua cand nu facem, o toaleta locala( fata,ochi,nas,gatut,dupa urechi,sub brat,inghinal,poponet). Pt zonele usor iritabile(dupa urechi,sub brat,gatut,inghinal si poponet) folosim bepanthene,care e foarte bun.

Cordonul ne-a cazut cand am facut 10 zile. Pana atunci,am folosit baneocin,si cateodata sters cu putin spirt( nu des si nu prea mult ca arde pielea).

Noi avem deja probleme cu burtica si luam 2,5 ml de Debridat. Deoarece nu am lapte si ea papa formula, ii dam Baby Drink,care e bun si pt reglarea tranzitului intestinal.

La inceput,se da 10 zile Calciu gluconic,la recomandarea medicului pediatru-el va recomanda cat sa-i dati.

Vigantolul se incepe din a doua saptamana de viata,noua ni s-au recomandat doua picaturi pe zi. Nici intr-un caz sa nu va apucati sa-i dati de capul vostru cat vreti voi...

Inainte de a-i da ceva puiului vostru,cititi cu atentie si in intregime prospectul!!!

Temperatura camerei pt bebe tb sa fie intre 22-25, dar nu stiu care va putea sa o mentina asa,eu eram hotarata sa fac totul ca la carte,dar cand am vazut-o vanata de frig, am mai lasat temp si pana la 27,cateodata.

La baita,se face proba apei cu cotul...chiar daca avem termometru,noi am verificat apa cu cotul.

Mesele-daca alaptati-la cerere.Copilul isi va forma un program,in functie de cat papa. Normal,papa cam la trei ore,daca nu se satura, cere si mai des. Daca papa formula, la trei ore....nu se trezeste copilul sa fie hranit,dar,totusi,nu se face o pauza prea mare intre mese( poate face hiperglicemie daca trec peste 5 ore).
Daca papa san, se cantareste bebelul inainte si dupa masa,pt a sti ce cantitate de laptic a papat.
Nu e neaparat sa pape aceeasi cantitate de laptic la fiecare masa.Cateodata mai mult,altadata mai putin.
Cea mai buna dovada a faptului ca bebelul se hraneste bine,este proba cantarului:daca ia in greutate,e bine!

Despre scaun....noi deja am avut probleme si am recurs la stimularea cu termometrul. Daca veti cauta pe net,pe unele site-uri scrie ca nu e bine sa-l stimulezi,ca poti crea alte probleme...Se mai zice ca daca nu are scaun 3 zile,se considera constipat si se stimuleaza sau se pun supozitoare. Well,cand incepe sa planga de durere,se screme de se face rosu-negru la fata,nu stiu care rezista sa-si lase copilul 3 zile!
Mi s-a spus de catre cei 2 pediatri si med de familie ca e normal ca bebelul sa aiba unul sau 8 scaune pe zi,depinde de copil.

Cred ca am spus cam tot ce vroiam sa spun....daca imi mai amintesc ceva,sau invat ceva nou, o sa incerc sa va scriu.

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

dankutza m-ai cam speriat cu manualul ala..cred ca trebuie sa mi-l copiez si sa mi-l lipesc undeva pe perete sa-l vad zilnic ca sa-l memorez..

camypus..vad ca esti hotarata sa nu te relaxezi deloc.. cred ca nu mai ai rabdare ..dar mai ai foarte foarte foarte...
fffffffffffff putin.. inca un pic mai rabda,si o sa fie bine

roxyaly foarte frumoasa burticuza!

eu am acelasi somn aiurea, noroc ca nici barbatu meu nu ii prin preajma, numai peste o saptamana..si noroc ca avem un pat mare..dar si asa s-ar putea sa nu reziste cu mine in pat la cat ma foiesc..

33+ Lorin Edward

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

Lumi Richard ,deja intru in panica. nu cred ca ma descurc..cred ca o sa-l tin mai mult in burtica..

33+ Lorin Edward

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Intentionez sa ma duc la cumparaturi si sa cumpar toate cosmeticele necesare pt bebe. Ati putea sa imi spuneti si mie ce ati cumparat voi? Si, bineintels ce marca?
Dupa ce am citit si am aflat de la curs, cosmeticele nu trebuie sa contina parabeni si oxid de zinc. In rest, liber. Stiu ca Bubchen nu are parabeni. Dar are oxid de zinc?
Ce cosmetice ma sfatuiti sa iau? Eu, de la prea multa informatie pe acest domeniu, am ametit si nu stiu ce e mai bun sa iau.
Am vazut ca au tot felul de creme, cremute, lotiuni, uleiuri. Chair trebui sa iau de toate???
Multumesc pt raspunsuri.

32+ moi si Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Gama Bubchen nu are parabeni,iar cu oxid de zinc sunt in general doar cremele pt fundulet,indiferent de marca.
Sunt si eu aproape hotarata sa merg pe Bubchen si o sa cumpar asa:
-pt par Baby shampoo care am vazut ca este pt nou nascuti
-pt corp Baby bath(sau baby bad nu mai stiu sigur cum scrie) sau Wash gel
-pt masaj laptele de corp,scrie parca Milk si atat
-as lua si crema pt vreme rece si vant
-pt fundulet au si crema cu oxid de zinc care eu am observat ca vindeca foarte bine eritemul,de ex aceea numita Baby Wundschutz si mai exista una cu vitamine fara oxid de zinc ,Special wundschutz creme
-pt crustele de lapte nu stiu daca au ceva,oricum asta as lua-o numai daca este nevoie

Cred ca si Laurairina intreba ieri de Bubchen si am uitat sa ii zic parerea mea.

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si 34+

Mergi la inceput

Laurairina- in legatura cu listuta....eu va sfatuiesc(pe cele care nasteti natural,de cezariana nu stiu) sa nu va luati nici intr-un caz chiloti cu burtiera- daca puteti doar burtiera! O sa va doara jos si nu veti suporta...eu nu am suportat nici burtiera,prea multa presiune la pasaroanca mea `suferinda`.

Va recomand Garmastanul pr sani.

Bila pt travaliu....eu una nu ma puteam concentra nici sa respir....Era destul sa trimit mesaje sau sa vb la tel,intre contractiiStrugurel nu am avut,m-au lasat sa mai beau apa din cand in cand.Cand am inceput serios, nu-mi mai ardea de nimic!

Renumitele tampoane(vata-tifon) sunt dar dumnezeiesc,plus tampoane pt chilot. Pudra Baneocin,pt buricut e buna si pt mamici(acolo).Mai e si baneocin unguent,daca veti fi cusute ( ca mine).Eu am folosit (si mai folosesc) Rivanol, Baneocin unguent si pudra Sapromed- aveti grija ce folositi daca alaptati. Se mai recomanda spray cicatrizant.

Mergi la inceput

Shtephy!!! Noi folosim Bepanthen, Mustela cu oxid de zinc si Mustela pt hidratare dupa baita.
Gel de dus,i-a luat Richard de la Nivea, si nu mai cumpar altul.

Mergi la inceput

DianeAly, si eu sunt speriata,dar nu mai e cale de intoarcere!!!

Si sa vedeti cand va apuca paranoia!!! Nu am dormit trei nopti pt ca are respiratia neregulata,plus apnee....cu toate ca din spital mi-au spus ca inima si plamanii sunt bine,eu .... Avand probleme cu mucisorii, mi s-a si innecat de vreo 3 ori,vanata la fata...imaginati-va prin ce am trecut! Si asa am ajuns( degeaba,multumesc lui DD) la spital alaltaieri noapte. Si ca sa pot eu dormi noaptea, am vb cu un cardiolog si mergem la control sapt viitoare! Acum stiu ca nu are nimic,dar deja am vb cu respectivul medic, si oricum,un control nu are ce sa strice.

Am constientizat faptul ca de-acum grijile nu se vor mai termina niciodata....Si faptul ca e mai usor sa fii gravida decat mama.
E o responsabilitate imensa,depinde intru totul de tine si deciziile care le ei, si nu poti sa risti sau sa dai gres....si e persoana pe care o iubesti mai mult decat orice in lumea asta!

Mergi la inceput