Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(90)*
Raspunsuri - Pagina 7
georgiana310 spune:
Ilinca, sa iti traiasca fata, sa va bucurati de ea si sa ii dea DD ce e mai bun!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
Adee spune:
Am uitat sa va arat noua achizitie a Arianei, de care este foarte incantata (mai apuc sa mai fac si eu ceva prin casa) http://picasaweb.google.com/ArianaMoldovan/7Luni#5396286568907493858
Noapte buna.
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009
poze
andiaroro spune:
Banuiesc ca o sa fiu ca de obicei pe langa subiectdar eu va mai povestesc despre noi.
Domnisoara A a facut angina si nu una banala ca s-a lasat cu vomitat toata masa de pranz (e prima oara cand vomita - mi-am facut norma pt 5 copii cu frati-su), 39,7 temperatura cu antibiotic. Ma rog , acum e nitel mai bine ca de joi ne distram asa, dar tot mai atinge cate un 38 intre dozele de paracetamol. Doctorul mi-a rec ca pana luni sa opresc total diversificarea si sa-i dau doar sa suga ca stomacelul e perturbat de antibiotice si risc sa-mi vomite iar daca-i dau mancare. Oricum are nevoie si de o buna hidratare, asa ca laptele ii pica la tanc....V-ati prins ca eu inca mai alaptez si o sa o fac atat cat se va putea(pe Alex l-am alaptat pana la 15 luni).Programul nostru:
-dimineata pe la 6 sau 7 suge
-pranzul:150g legume si 100 iaurt
-gustarea:150g fructe si 200 ml de lapte de-al meu din biberon (cand nu e la cresa suge)
-cina:150 g legume amestecate cu ceva cereale
-inainte de somn iarasi suge
Ca la un mom dat intrebati despre alaptarea pe termen lung ...Pt mine a fost un lucru care s-a reglat natural...Am procedat cu Alex, asa cum procedez cu Anastasia. Numai lapte de la mine pana la 10 luni cand am inceput sa-i dau dimineata pe langa supt si putin lapte de crestere cu cereale (e lapte de vaca adaptat copiilor intre 10 luni si 3 ani) sau sa-i dau putin lapte din asta din canuta cu cioc si asa el s-a obisnuit cu canuta.De atunci a suspt doar seara si dimineata pana la un an si 3 luni si productia s-a reglat ca n-am avut niciodata pb cu bluze patate sau mai stiu eu ce.
Nu mi-o luati in nume de rau, dar mie mi se pare fff devreme pusul pe olita la varsta asta...Nu intru acum in "teorii" ca fiecare mamica decide ce e mai bine pentru copilul ei, dar ei abia se tin in fundulet, nici nu au un foarte bune echilibru ca sa nu mai vb ca habar nu au cand le vine sa faca...E doar parerea mea personala si experienta colegei mele de birou care a incercat sa faca asta cu copilul ei cel mare la 11 luni si rezultatul a fost un blocaj ca nu a mai vrut sa faca deloc si totul s-a sfarsit la spital...
Dodo-pui spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth eu chiar vroiam sa intreb cine mai alpteaza inca si cam cate mese pe zi |
Eu mai alapez :
-pe la 5,30 tzatze
-8 tzatze
-10 fructe
-13-piure de legume
-17 tzatze
-20 tzatze +bibe cu cereale
--Noaptea de cel putin odata (pana la 3 ori)
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Dodo-pui spune:
citat din mesajul lui PetraTudor Fetelor, de cand incepem sa ne punem bebeii pe olita? |
De cand sta bine in fund...se pun la olita..
Dar eu nu-i gasesc Isabellei olita sa nu-i cada fundul in ea...inca mai caut...mai am de la Bogdan dar sunt maari
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Dumnezeu imposibilul!
Dodo-pui spune:
[red]La multi ani!
tuturor sarbatoritilor de azi
Dumnezeu imposibilul!
pisigri spune:
Imi amintesc ca acum vreo 3 ani scriam indirjita la un topic ca pe mine mama m-a pus pe olita incepind cu virsta de 6 luni si n-am murit din asta, si ca e chestie de comoditate a parintilor sa isi lase odrasla in pampersi pina la 4 ani....Na ca am citit mai multe si mai ales stiu pe pielea mea cam ce poate face un copil de 6-7 luni...
Asa ca eu nu intentionez sa o pun pe olita decit cind va fi destul de mare sa se poata cere singura. Am citit si teoriile cu elimination communication dar nu cred ca ni se potrivesc, am citit si chestia cu pusul pe olita de pe acum in momentele in care stii sigur ca va face ceva (de ex la noi pipi la trezire) dar consider ca nici asta nu ni se potriveste. Desi costisitor (oricum nu cred ca daca pui bebe la 6 luni pe olita poti sa renunti la pampers in secunda 2), prefer sa astept sa "ne intelegem", sa stie ce e aia pipi si caca, sa fie cit de cit constienta de propriile senzatii si sa fie capabila sa le anticipeze cit de cit.
Plus ca la noi mai e o chestie, daca o intrerup cind e pe cale sa creeze ceva (si asta inseamna absolut orice forma de distragere a atentiei), nu mai face. Si nu as vrea din prea mult zel sa dau in alte belele sau sa faca asociatii gresite intre olita si functia ei...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
petrean spune:
neatza...ca va vad vorbind de olita...stiti ca..un copil e pregatit sa faca singur la olita atunci cand poate urca singur scarile?La noi chiar asa a fost..puteam sa-l pun eu..de mii de ori..pana copilul nu a fost pregatit(2 ani si 3 luni)..nu rezolvam nimic..asa k..sa lasam nebunia cu...pusul la olita la 5 6 luni..ca habar nu are ce e de facut cu ea
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
Ayla21 spune:
Buna dimineata!
Noi suntem bolnaviori. Azi-noapte am mers cu Luana la urgenta, pt ca facuse febra 39.2, tusea incontinuu si nu respira. M-am speriat. Prima boala e mai cumplita decat speram cu un prematur. Am dormit tot in reprize mici, ca sa o supraveghez daca respira. Sunt terminata de oboseala, ca se aduna si starea mea de somnolenta in sarcina.
Petra, citeste aici
www.desprecopii.com/info.asp?ID=437" target="_blank">Operatiunea "Olita" in 7 zile.
Eu nu ma voi stresa cu olita, pt ca pana la 18 luni (nu am acum energie sa caut ce am citit sa iti dau), copilul nu isi controleaza sfincterele. Nu ma voi stresa pt ca degeaba DACA o pun eu pe olita, este posibil sa am norocul sa faca acolo, dar asta nu inseamna ca face la olita, ci ca asa s-a nimerit. Pt ca la varsta asta nu are cum sa-mi spuna ca vrea la olita. Cred ca e inca mica, imi permit pampersi, si nu am nevoie de inca o bataie de cap inutila. Dupa 1 AN mai vorbim. Claudiu a facut in pampers pana la 3 ANI si ceva dar cand a renuntat, a zis singur, "mami nu mai vreau pampers" si nu i-am mai pus, si niciodata nu am avut nici un incident, sa se scape pe el, sau sa faca in pat. Nu ma vad schimband haine, asternuturi, spaland covoare, cum faceam prietenele noastre cu copilasi care renuntasera din mandrie la pampers prea devreme, si copilul nu era pregatit.
Am spus ce cred eu, sunt contra operatiunii olita la o varsta mica, atunci cand clar, eu cred, ca bebe nu e pregatit. Fiecare face cum crede, nu dati cu rosii, oricum nu imi schimb parerea.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui petrean neatza...ca va vad vorbind de olita...stiti ca..un copil e pregatit sa faca singur la olita atunci cand poate urca singur scarile?La noi chiar asa a fost..puteam sa-l pun eu..de mii de ori..pana copilul nu a fost pregatit(2 ani si 3 luni)..nu rezolvam nimic..asa k..sa lasam nebunia cu...pusul la olita la 5 6 luni..ca habar nu are ce e de facut cu ea Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
Mami dublu laureata, ca bine zici.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...