Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(90)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Noi avem doar 4 mese: 2 lapte (dimi si seara), 2 solide: la 11-12 legume cu carnitza/ou si in jur de 16 fructe cu cereale si branzica. De-aia mancam asa mult.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Buna seara....
In legatura cu alaptatul: eu de cand am inceput diversificarea, maine terminam a treia saptamana cu succes, alaptez mai mult noaptea decat ziua, pentru ca ziua pana la 12 jumate imi trag laptele o data, deci ramane cu laptele de la micul dejun, adica la 9 cel tarziu, la 12 ii dau pranzul cu carnita si piure de legume, cat sunt la munca sotul ii da pe la 3 un biberon de lapte, cand se scoala ii da un mar sau o para rase, iar pe la 6 jumate sau 76 alt biberon de lapte.La 8 jumate ii dau eu san si apoi la culcare adica la 10 si inca de 2 sau 3 ori pe noapte.
S-a inteles ceva din ce am scris?Il am pe Nicho in brate, e ora de culcare si ma batzaie in toate partile.Va pup si va doresc noapte buna!

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicky09

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Bogdana, crezi ca de la sfecla rosie se constipa??? Ca innebunesc. De 2 zile face cate 2 masline pietroi si urla in continuu cand ii vine sa faca. Se face vanetiu la fata de schemut si face si el un fas.
Am luat prune sa ii dau ca nu mai stiu ce sa ii dau sa faca normal, asa cum facea pana la sfecla rosie.

Poze Raru
Poze noi

Raru, tziparul lui mami

Incearca cu prune uscate, Floric. Aici pediatrii recomanda asa: 6 prune uscate( se gasesc la market) de fiert in jumatate de litru de apa pana scade apa la 250 ml. Din cei 250 ml se dau 125 si 125 in biberon noaptea cand se trezeste sa manance.

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"

Tot cu prune am reusit sa facem normal, sau aproape normal. Dar prune in stare naturala, pasate. Dupa care i-am dat si cereale cu lapte...poate, poate... Si a facut destul si moale. Dar pe seara iar a inceput sa se screme insa a facut moale pana la urma. Cred ca a ramas cu schemutul din zilele trecute. Multumesc tare mult pt reteta.

Poze Raru
Poze noi

Raru, tziparul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Monica - Monvas - te astept cu drag in zona , in parc sau poate imi faceti o vizita acasa - dar sa-mi dai sms sau un apel, ca poate nu sunt pe faza aici pe forum. Baie placuta si o noapte odihnitoare!

Pisik, multumesc pentru raspunsuri. Hai ca de luni - vorba ... romanului - incep si eu cu spalatul pe dinti, va tin la curent! BTW, cum a ramas cu revelionul in Bucovina?

A, Monvas, tu ca sosetele lui Cris, eu ca spielhosen-ii lui Bogdanel (a se intelege ciorapi cu chilot ) Cred ca tu esti cea castigata

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Monica, acum am vazut ca nick-ul tau este cu 2 de nn . E cazul sa-ti dau un mielut?

La fel si Shasei, ca si ei numai Sasha i-am spus pana nu demult cand ne-a tras de urechi

Fug si eu la nani!!!!!!!!!!!!!!!!! De fapt am sa merg incet, sa nu-mi sara somnul de la efort

Iar bat campii

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Hai ca ma bag si eu in clubul celor care inca alapteaza. Ziua raru are cam 3 -4 mese, iar noaptea 1-2.

Mariana, desi nu e cazul sa te mai cicalesc, totusi pentru a avea inima impacata te rog NU RENUNTA la alaptat. Daca citesti mesajele de pe tel ti-am scris ca o astfel de problema am avut si eu la inceput (si Raru a fost prematur). Nu stiu exact care e starea ta dar Raru mai degraba molfaia si nu sugea deloc, si a mai avut si fren lingual ceea ce nu ii permitea sa apuce ff bine, iar eu nu am sfarcurile ff proeminente. Deci, ce sa zic...cum e mai frumos. Si cu toate astea iacata unde suntem bine si sanatosi. Eu inca mustesc de lapte iar Raru e deja flacau.

Succes si multa rabdare.

Poze Raru
Poze noi

Raru, tziparul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Pisik, lysbeth, multumim pentru urari

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

In legatura cu mesele: Ariana are 2 mese pe zi - una de fructe cu cereale din orez si una cu legume (morcov, telina, patrunjel, rosie, salata verde, ardei, ceapa, fasole verde - diverse combinatii) si cereale tot din orez si lapte de la mama ei (cum zice nepotica mea) de cate ori vrea ea. Ii dau de cate ori cere pentru ca ea nu vrea sa bea din sticluta sau canitza (numai din pahar - dar dupa ce termina trebuie sa ii schimb toate hainele). O sa ii dau de saptamana viitoare si carnitza de pui, dar inca nu am reusit sa fac rost de pui de casa.

Azi ma apucat melancolia, cand ma gandeam ce repede au trecut 7 luni, ca nu mai am un bebe mic ci deja o fetitza mare care deja se ridica in picioare si vrea sa plece la plimbare, drept urmare am filmat-o si i-am facut poze in disperare

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank si bb spune:

buna fetelor!

ma mir ca am reusit sa intru in sfarsit!!
mai traim, iar eu ma mir ca inca mai sunt... arald are un program de bebe de o luna, noaptea se trezeste cam la 30 de minute, ma "mananca" in continuare la greu, mai ales noaptea, ziua e marait si doarme cateva minute apoi se trezeste tipand... acum e si racit, eu am inceput in forta scoala si nu pot sa ma tin de ea...
nu mai stiu cat rezist, am senzatia in fiecare nopate ca voi claca...

sanatate maxima la bebeii raciti si la multi ani sarbatoritilor lunii octombrie ca n-am apucat sa le urez!

va pup!

album poze & www.livevideo.com/video/channah" target="_blank">filmuletze haioase

ank, mamica de karina (28 decembrie 2005) & arald (2 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

Petra, eu chiar vroiam sa intreb cine mai alpteaza inca si cam cate mese pe zi

Bestiocul inca papa laptic la 4 la 6 la 2-3 pm la 6 pm si la 8
Mese non laptic avem la
8 dimineata fructe+branzica+cereale/biscuiti

la 12-1 piure de legume cu ficatel sau ou sau carnita (urmeaza peste)+unt si un bibe de supa

la 4 fructe + iaurt +biscuiti sau fructe + branzica + biscuiti

la 8 jumatate -9 1 pana 3 bibe (de 125)de cereale cu lapte facute de consistenta grisului cu lapte din copilaria noastra(avem tetina reglabila si mere)

Iaurtel ii dam iaurt zfravan de la napolact. Are 6,5% grasime. Am citit undeva ca marea greseala a diversificarii este renuntarea la grasimi. Bbnacii au nevoie de 30% mai multe grasimi decat restul poporului. In general grasimile si le iau din laptele matern. Daca se trece pe fructe si legume si se dau numai branzeturi, iaurturi degresate copilul este lipsit de grasimile de care are nevoie corpul sau si isi consuma rapid din straturile de pufosenie acumulata pana la inceperea diversificarii si cateodata nu numai ca nu prea iau in greutate dar mai si slabesc. Asa ca se recomanda branzica facta din lapte de 3.5% grasime minim, iaurturi peste 3,5% si putin unt sau ulei de porumb sau masline adaugate la piureuri. Atentie cik sa nu folosim uleiurile pt salalte pt ca cik au adaugate niste aditivi care ar fi toxice pt ei

Parca dyana zicea ceva de criza de la dintisori. Ei, noi ne confruntam cu asta de vreo 10 zile. I-au dat toti caninutii/incisivii laterali dar dupa ce a iesit varful la ei s-au oprit asa. Nici nu cresc nici nu nimic. Si il deranjeaza rau de tot. Are crize de plans si de nervi in care apuca orice si musca si da din cap cu mana/obiectul in gura ca si cand al vrea sa-l sfasie. Ieri se enervase pe tasu ca nu putea sa il muste de tot umarul. Imie ste tare mila de el dar nu rpea am ce sa-i fac. Oricum faza nu mise pare chiar normala mai ales ca incisivii din fata nu se vad deloc. Sa vedem cum mai merge...

Simina, ma inscriu in randul celor care te sfatuiesc sa nu renunti la alaptat. Eu foloses ceai pt lactatie de la fares si e foarte foarte bun . Hint: sa nu bei mai multe 2 cani la care sa pui maxim 4 pliculete ca dai in altele

Si mai vroiam sa urez LMA sarbatoritelor de azi ARIANA, SOPHIA-DIANA, ANA KATHERINA

Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)

Lisabeth, sa-ti traiasca minunea. Bris e cu 2 sapt mai mica decat Andrei si n-a mancat cat mananca el intr-o zi de la inceputul diversificarii incoace!

mai mult, azi m-am chinuit sa ii dau 2 biberoane de 150 de lapte. abia le-a mancat... ma rog, a mai luat cateva guri de mancare la fiecare dintre cele 3 mese si... ATAT!!!

NU STIU CE SA MA MAI FAC CU EA!!! ea pare multumita si satisfacuta dar eu sunt dis-pe-ra-ta! Luni m-am gandit sa ii fac ceva analize...

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput