Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(90)*
Raspunsuri - Pagina 5
PetraTudor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas [b] Sa stiti ca exista si femei care au lapte mai mult si altele mai putin laptoase. Io am umezit camasile max 3 zile, iar PetraTudor povestea cum umbla sotzul cu mopul sa stearga laptele de pe jos. Poate ca nu exista femeie care sa nu aiba lapte, dar unele trebuie sa munceasca muuult ca sa aiba ce-i da plodului. |
Dap, am stat si cu scutecele de-ale copilului bagate in bluza, ca tampoanele de sani erau o gluma
Da' pe urmatoru' nu stiu daca-l mai alaptez, va rog nu dati cu rosiiiiiiiii , am un motiv serios: o sa-i dau lui Bogdanel pana intra la scoala , ca vad ca lactobarul este nesecat
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)
lysbeth spune:
Petra, eu chiar vroiam sa intreb cine mai alpteaza inca si cam cate mese pe zi
Bestiocul inca papa laptic la 4 la 6 la 2-3 pm la 6 pm si la 8
Mese non laptic avem la
8 dimineata fructe+branzica+cereale/biscuiti
la 12-1 piure de legume cu ficatel sau ou sau carnita (urmeaza peste)+unt si un bibe de supa
la 4 fructe + iaurt +biscuiti sau fructe + branzica + biscuiti
la 8 jumatate -9 1 pana 3 bibe (de 125)de cereale cu lapte facute de consistenta grisului cu lapte din copilaria noastra(avem tetina reglabila si mere)
Iaurtel ii dam iaurt zfravan de la napolact. Are 6,5% grasime. Am citit undeva ca marea greseala a diversificarii este renuntarea la grasimi. Bbnacii au nevoie de 30% mai multe grasimi decat restul poporului. In general grasimile si le iau din laptele matern. Daca se trece pe fructe si legume si se dau numai branzeturi, iaurturi degresate copilul este lipsit de grasimile de care are nevoie corpul sau si isi consuma rapid din straturile de pufosenie acumulata pana la inceperea diversificarii si cateodata nu numai ca nu prea iau in greutate dar mai si slabesc. Asa ca se recomanda branzica facta din lapte de 3.5% grasime minim, iaurturi peste 3,5% si putin unt sau ulei de porumb sau masline adaugate la piureuri. Atentie cik sa nu folosim uleiurile pt salalte pt ca cik au adaugate niste aditivi care ar fi toxice pt ei
Parca dyana zicea ceva de criza de la dintisori. Ei, noi ne confruntam cu asta de vreo 10 zile. I-au dat toti caninutii/incisivii laterali dar dupa ce a iesit varful la ei s-au oprit asa. Nici nu cresc nici nu nimic. Si il deranjeaza rau de tot. Are crize de plans si de nervi in care apuca orice si musca si da din cap cu mana/obiectul in gura ca si cand al vrea sa-l sfasie. Ieri se enervase pe tasu ca nu putea sa il muste de tot umarul. Imie ste tare mila de el dar nu rpea am ce sa-i fac. Oricum faza nu mise pare chiar normala mai ales ca incisivii din fata nu se vad deloc. Sa vedem cum mai merge...
Simina, ma inscriu in randul celor care te sfatuiesc sa nu renunti la alaptat. Eu foloses ceai pt lactatie de la fares si e foarte foarte bun . Hint: sa nu bei mai multe 2 cani la care sa pui maxim 4 pliculete ca dai in altele
Si mai vroiam sa urez LMA sarbatoritelor de azi ARIANA, SOPHIA-DIANA, ANA KATHERINA
Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth Hint: sa nu bei mai multe 2 cani la care sa pui maxim 4 pliculete ca dai in altele |
Huh? Io beam si cate 3 litri pe zi.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
lysbeth spune:
eu dupa 2 cani deja deschid fabricuta de imbuteliat laptic
Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)
PetraTudor spune:
Lysbeth , da, mai alaptez, si de 7 ori/24 h.
La noi progrmaul e asa:
noaptea - 2 x tzitzi
8:30-9 - cereale (cu sau fara banana adaugata) in lapte praf
alaptat + somn
suc de portocala
piure carnita + legume (sau ou - eu ii dau doar o data pe saptamana)
alaptat + somn + alaptat + somn
la 19 - iaurt cu mar / mar cu cereale
apoi tzitzi cam de inca 2 ori
Cat despre canini, noi avem 2 dintisori jos si ... ii mai iese unul tot jos, stanga. Oare cum va arata cu 3 dinti jos???
E nervos si cand il iau in brate zici ca vrea sa ma muste de umar
(09.03.2009)
gabi86 spune:
lysbeth mai bagat in ceata rau cu iaurtu io stiam ca trebuie iaurt cat mai slab adica 1 si ceva la % eu de ex ii dau lui robi de vreo 3 zile iaurt (iar aici in chiajna nu am gasit decat tnuva de 3 % grasime si eram ingrijorata ca e gras dar pana gasesc un magazin mai diversificat am zis sai dau dasta)maine dau o fuga la alte magazine sa vad ce gasesc fetelor voi decare iaurt dati bb ilor?
in llegatura cu alaptatu noi stam asa
la 10 fructe + biscuiti sau branzica ;daca nu cereale la lingurita
la 14 piure de legume 2 zile cu carne 2 cu ou apoi in continuare in curand o sa fie si ficatel
la 18 de 3 zile in coace iaurt cu biscuite saau simplu in curand cu fructe
seara la 21 22 rar cereale in general tatzi noaptea tatzi iar intre mesele diversificate tatzi cand e suparat tatzi cand adoarme tatzi deci.. non stop taztioricum laptele nu mai e acelasi ca inainte de diversificare se simte diferenta si noaptea nu mai suge cum sugea inainte acu doar asa gustari
PetraTudor spune:
Fetelor, de cand incepem sa ne punem bebeii pe olita?
Noi am incercat astazi, dar inca putin si se lasa cu scandal
Stiu ca este o mamica care are succes cu fetita - scuze, nu mai stiu despre cine era vorba - zicea o tine de manute si sta cumintica, ei la noi....ar fi mers poate daca il tineam si de maini si de picioare
Si inca ceva: cum procedam cu spalatul pe dinti? Ca am cumparat miraculoasa periuta cu pasta cu tot, dar inca nu am defacut cutia
SI INCA CEVA: GIGELICA, UNDE ESTI??????????????????? Nu ma provova sa fac si eu vreun desen, nu de alta da' nu stiu ce-mi iese
(09.03.2009)
Monnvas spune:
PetraTudor auzi, tu ziceai ca ai titi ca ciorapii. Nu conteaza cat de mult ai alaptat, ca si eu tot asa. Diferenta e ca eu ii am ca ciorapii lui Cristi
ma bucur ca ai aparut mai des. Cred ca saptamana viitoare o sa le fac o vizita alor mei si atunci te sun sa iesim in parc, ok?
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Monnvas spune:
A, si eu vreau sa il pun pe olita. Am cumparat una tip scaunel cu spatar, dar mi-a fost lene s-o spal.
Aris pe unde umbli? Te-a doborat Vitamina?
Gata, ma duc sa fac baie. Noapte buna!
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Pisik06 spune:
Petra, si eu ma gandeam daca sa o pun sau nu la olita, dar nu prea imi vine. Fina mea a pus-o pe olita de la 6 luni, dar eu zic ca pana la 1 an nu prea merita...decat asa, poate in joaca. Daca insa protesteaza, nu cred ca trebuie fortat.
Despre spalatul pe dinti - eu o spal de aprox. 1 luna, seara si uneori si dimineata. Pun un pic de pasta pe periuta, ii dau pe cei 4 dinti ai ei si incerc sa ii bag degetul in gura, cu apa cat iau pe el, chipurile sa o "clatesc". E haioasa rau, ii place. Mai rau e cand imi "taxeaza" degetul cu dintii. Atunci e cu ouch!
Eu nu ii mai dau titi de 1 luna din pacate. Ea are 4-5 mese - 1-2 de lapte (1 daca papa si noaptea si daca e prea tarziu de lapte si ii dau direct fructele, 2 daca nu ), 1 de fructe + braniza +cereale/biscuit, una de legume + carnita/ou/ficatel si 1 de iaurt+banana/fructe + cateodata biscuit.
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente