Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(90)*
Raspunsuri - Pagina 19
aris26 spune:
eu am primit instructiuni sa adaug cate o lingurita in plus pe zi pana ajung la jumate/jumate. poti sa faci din 250ml si 2 pastile. si la noi e circ cu mancarea. chiar ma intrebam...asa o fi normal? se manjeste din cap pana in picioare, plange, tipa,se agita, rade, tranteshte, stropeshte
. nu stiu zau. nimic nu ii place intr-atat incat sa manance si el cu pofta si cuminte
| Citat: |
| citat din mesajul lui iuca La multi ani si din partea noastra tuturor sarbatoritilor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fetelor am facut azi branzica calcica din 500 ml lapte si 4 tablete de calciu lactic si mi-a iesit destul de multa. Am amestecat-o pe toata cu 2 mere coapte si era mai multa branza decat mere. Trebuia sa pun mai putina? Cam care e proportia de branza / fruct? Noi suntem bine in general, ne chinuim cu mancarica, cu Bogdan mai mult decat cu Bianca. Parca nu le place sa manance cu lingurita, tot vor sa suga. Si copii mei ma trezesc din ora in ora noaptea, cand unul cand altul. Ziua nu sunt asa mancaciosi. "Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele." Les Brown de 2 minuni Bianca Ioana si Bogdan Andrei - 20.04.2009 |

25 martie 2009
dani2876 spune:
Buna mamici,
Am vazut ca se vorbeste despre statul pe olita:)si vin si eu sa va spun din experienta mea cu Bianca care acum are 3 ani jumate. Pe Bianca am pus-o la olita de la 6 luni, statea f. bine in fundulet cand am inceput cu olita. Bianca a stat in fundulet de la 5 luni si o saptamana. Citisem atunci o multime de sfaturi , recomandari, opinii, dar mama mea care de fapt a si crescut-o (eu am inceput munca cand Bia avea 6 luni)o punea in fiecare zi cateva minute. Biancai ii placea sa stea pe olita, nu se criza si incet incet a inceput sa si faca in ea. La 1 an si jumatate scapasem de pampers ziua, ii puneam numai cand dormea, iar de la 2 ani am scapat definitiv de ei. Stiu ca acum cand sunt mici nu realizeaza ce se intampla si nu se pot controla, dar eu cred ca e mult mai usor sa se obisnuiasca cu olita mai devreme.
Poate Miruna nu o sa fie asa receptiva, dar cu siguranta si cu ea o sa incerc olita inainte de 18 luni.
Nu imi place deloc sa mearga cu pampersi vara la 37 grade, sa faca tot felul de iritatii, etc. Intr-adevar de la 18 luni incep sa realizeze si sa ceara singuri, dar asta se face si cu putina practica inainte, cel putin asa a fost la noi.
Am un nepotel la tara de seama Biancai, si acum poarta pampersi cand doarme. Lui ii este mult mai comod sa faca in pampers, asa s-a obisnuit. Stiu ca la 2 ani nu vroia sa faca la olita deloc, era obisnuit cu pampers, cum ii punea pampersul cum facea.
Cere multa rabdare si timp sa stai sa-i inveti, dar eu zic ca merita.
O zi buna
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui pisigri Monica, in primul rind multa sanatate juniorilor si lui Alex! In aldoilea rind, tu ai spus ca vrei sa pastrezi sarcina asta. Sau mai bine zis ca nu ti-ai pus problema sa o intrerupi. De ce atunci sa faci biopsia? Cunoscind detaliile pe care le-ai dat pe forum legate de tratamente etc in prima luna, eu nu as face nici amniocenteza nici biopsia de vilozitati corionice. Am citit si eu destule despre manoperele astea si nu mi se par asa benigne si inofensive cum se vede pe net. In plus, ambele se asociaza unui risc de avort destul de ridicat din punctul meu de vedere; poate 3% pentru medici este un procent (mic), pentru o mama (pentru mine) ar fi criminal sa stiu ca analiza asta pe care am vrut eu musai sa o fac a dus la intreruperea sarcinii. Asa privesc lucrurile azi, ca o am pe Ilinca; acum citiva ani am facut o intrerupere de sarcina fara sa clipesc si fara cel mai mic stress emotional; abia azi pling pt atunci. Stiu ca esti patita, stiu ca e un moment prost si ca e o sarcina nplanificata, dar daca ai decis sa o lasi sa evolueze, las-o sa faca asta in liniste. Parerea mea, care nu e menita sa te supere... ![]() If you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Multumesc Pisigri
multumesc pt ca mi-ai raspuns.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui petrean va servesc si eu cu o felie..de tort..cat mai este... Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
La multi ani fericiti impreuna!

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Viata merge inainte...
Ayla21 spune:
LA MULTI ANI ARIS
Viata merge inainte...
Ilinca_M. spune:
Multumesc de urari tuturor tufetelor!
Dau de baut ce-am baut si eu ieri si alaltaieri: ouzo, bere Leffe si Baccardi Breeze; bine e?![]()
Scorpioana Aris, LA Multi Ani!! Am vazut poza pe badorgood (vai, de cand eram in facultae stiu site-ul asta, aveam amici cae postau); ce de coooomentaaarii a strans! De top poza, fotograful si mai ales modelul!
Dannah, Mara parca esti tu in miniatura, aceiasi ochi, acelasi nas...si buzele...parca numai urechile difera! Frumoase foc amandoua.
Noi am fost dimineatza la vaccinul de 6 luni (ala "de stat"), iarasi 2 intzepaturi in vaccin, prima n-a simtit-o, la a doua (anti-hepaticul) a plans
. Dar nu mult. A, si i s-au inrosit sprancenele de suparare; Aris, tu ziceai ca asa e si Alex, nu?
Are 6.500 g fix, culmea ca acum doftora noastra dusa cu pluta a zis ca e "foooooaaaaarte bine dezvoltata", "foaaarte bine a crescut, si e grasutza si lungutza" blabla de nebuna, cum mi-o bagat rahitismul in cap la 4 luni. Faza e ca in aproape 2 luni s-a ingrasat abia un kil, deci nu e nicio crestere spectaculoasa, pur si simplu e ritmul ei. Atunci a urmat, cum va povestisem, dupa o bebelusa tare grasana, de-aia i s-a parut doctoritei "subdezvoltata". Acum mi-a venit sa rad ca aceeasi bebelusa a venit DUPA noi, ma gandeam ca de apuca sa vina inainte poate nu mai zice de Phiphi ca e "foarte bine". Am tras cu ochiul si bebeloaia avea cu un cm in plus si cu...un kil jumate in plus!
Cica mananca de la 3 luni si "numa ficatzelul nu-i place". M-am gandit:"OMG, deci unele femei chiar iau in seama sfaturile nebunei, cu diversificare de la 3 luni si ficatzei!"
Aaa, ce-a mai zis: sa incepem s-o ridicam in picioare ca peste o luna o punem in "rotobil"!! Mai sa fie! Nici nu m-a intrebat ce parere am:))). N-o pun eu in niciun "rotobil" si niciun "premergator", pe mine m-au convins argumentele "contra" mai mult decat cele "pro".
In fine...Acum doarme scumpetea, a adormit inca de pe drum, in sling...are-un stil...
Ela78, asa cred si eu ca a fost un puseu. Dar stii de ce-s bune puseele astea? Fiindca dupa cateva nopti in care te trezeste din ora in ora, te bucuri cand revine la trezit din 3 in 3 ore!!![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
6luni
saby spune:
Aris ”welcome to the club”, si Maia mea face la fel, nu pot spune ca ii place ceva, are unele zile cand nu-mi accepta nimic chiar si laptele e cu scandal, acum de 2 zile la masa de fructe am gasit de la nestle niste fructe cu cereale, pe care vad ca le mananca, asta pana se plictiseste si de astea
, iar la pranz borcanel de la Hipp de pui cu orez si legume, din care mananca cam 3/4, deci nici din ala tot (si e si mic)
â
Mamicile cu bebei muciosi, vroiam sa va intreb pe voi cat v-au tinut mucii????? Noi avem o saptamana de cant suntem cu muci si inca nu i-au trecut iar azi am sunat pediatra si mi-a spus sa-i dau 3ml Nurofen dimineata si seara si tot asa cate un puf de pivalone. DAr Nurofen nu se da in caz de febra???, noi nu avem, sa-i dau????
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
Ilinca_M. spune:
Am uitat sa va atrag atentia ca am schimbat semnatura!![]()
Anamariame, special pt. tine am pus poze unde sa se vada si cizmulitele, numa ca nu prea a iesit culoarea asa cum sunt in realitate.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
6luni
petrean spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
La multi ani fericiti impreuna! ![]() ![]() ![]() Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda... Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Aprinde o lumanare in memoria Almei. Viata merge inainte... |
Multumim

Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
iuca spune:
Florinela, Aris va multumesc mult fetelor 
Mai am cateva intrebari, daca sunteti dragute:
- la pireul de legume pot sa adaug lapte? Oare am mai mult succes cu el cu lapte?
- pireul acesta de legume se poate tine in frigider de pe o zi pe alta, sau mai bine il fac in fiecare zi?
Si ai mei se fac din cap pana la picioare de mancarica.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

de 2 minuni Bianca Ioana si Bogdan Andrei - 20.04.2009