Albinutze de Mai-Iunie 2009(29)
Raspunsuri - Pagina 12
ertina spune:
carla, cum sa ma supar ?..eu cer sfaturi si iau notitze
...asta era clar si pt mine k div se incepe de la 6 luni ( asta in conditiile in care, thx god,inca mai avem laptic). Dak ar fi dupa mine as lungi-o pana cand s-ar marita
...mi-e groaza de div si oripilata de bucatarie. Niciodata n-am fost eu o cookareasa desavarsita. Dak e pt mine imi fac o salata si gata, dar cand ma gandesc k trebuie sa stau sa calculez calorii, grame etc..ma apuk groaza. Tare mi-e frik sa nu cumva sa gresesc in nutritia ei.
Iti multumesc pt raspuns 
dici si eu tot cu dr spok dorm la cap ![]()
Despre mandra mea ce sa mai zic?..Ma ingrijoreaza statul asta pe burtik...Daca in urma cu cateva sapt isi mai tinea capul cand o puneam pe burta, acum cade iar cu el in prosop. Sa fie lipsa de CA ?
Este adevarat ca in jur de 4,5 luni bebeii isi pierd FE-ul cu care s-au nascut si le trebuie supliment? Eu inca iau supliment de FE din luna a 7-a de sarcina. Dr gin mi-a zis sa mai iau doua luni dupa ce nasc, insa eu am zis sa iau pana termin cu alaptatul.
Offf...cum e vorba aia?..copii mici probleme mici, copii mari probleme mari ! Daca de-acum ma ingrijorez ce-o sa fac cand o sa-mi apara cu un baiat la usa? Vorba lu" ta-su : sa speram k nu e negru !
( cu toate k n-am nimic contra lor, dar...asa de gluma
)
mamica fericita de fetitza cuminte www.flickr.com/photos/42333902@N04/page1/" target="_blank">Athina - Eugenia din 08/june/2009
CarlaV spune:
Ertina, cu placere oricand. Eu zic ca nu prea ai ce sa gresesti, la inceput va fi simplu, de exemplu pui un morcov la fiert, il bagi la blender, dai copilului cu cateva lingurite pe la gurita si arunci restul
. Pe parcurs adaugi si alte alimente facute in acelasi fel. Pana sa ajungi la mancaruri elaborate te inveti cu procedura. Si daca ai nelamuriri, suntem aici.
Parte cu "daca o mai fi lapte" eu v-am zis-o, urmeaza legea cererii si a ofertei, lapte va fi atata timp cat bebe va dori sa suga. De calculat caloriile nu e nevoie la bebe mic.
E adevarat cu fierul, tine cam 6 luni, dar nu e fixa data, oricum daca incepi diversificarea o sa-l ia din alimentatie.
Nu cred ca e lipsa de calciu faptul ca nu-si mai ridica bine capsorul. Incearca atunci cand sta pe burtica sa-i faci un masaj mai tare la muschii de aproape de coloana, de sus pana jos. Asta ii stimuleaza, le reaminteste ca exista si ei pe acolo si le ajuta dezvoltarea.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ertina dici si eu tot cu dr spok dorm la cap |
Asa dormeam si eu la Matei
Acum dr. Spock sta pe etajera din baie (iar nu glumesc). Este singurul loc in care pot sa fur (cand pot sa fur, ca am si acolo musafiri, cateodata) niste minute in plus, sau pot citi si altceva decat povesti dsau benzi desenate.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ertina Despre mandra mea ce sa mai zic?..Ma ingrijoreaza statul asta pe burtik...Daca in urma cu cateva sapt isi mai tinea capul cand o puneam pe burta, acum cade iar cu el in prosop. Sa fie lipsa de CA ? Este adevarat ca in jur de 4,5 luni bebeii isi pierd FE-ul cu care s-au nascut si le trebuie supliment? Eu inca iau supliment de FE din luna a 7-a de sarcina. Dr gin mi-a zis sa mai iau doua luni dupa ce nasc, insa eu am zis sa iau pana termin cu alaptatul. |
Nu e lipsa, e un moment pur si simplu de odihna, si nu va fi singura activitate la care va lua pauza. Poate tine 2 saptamani poate tine mai mult.
Da, si mie mi-a recomandat pediatra Fe, mai ales ca nu incep prea curand cu diversificarea.
Si am mai auzit inca o parere, din partea unei specializte de la Inst. de Hematologie, si anume ca persoanele din sudul tarii, si mai ales anumite zone spre Dunare, au o problema cu lipsa Fe. Din cauza apei si a solului, dar este si transmisa ereditar. De ex. parintii mei provin din Teleorman, dar mama e din Turnu Magurele. Mama a avut vesnic lipsa de fier si asa suntem si eu si fratele meu, desi amandoi mancam numai eco si suntem preponderent ierbivori.
Si apropo, ca mi-am adus aminte.
Eu am reusit sa ma ingras in perioada mea vegetariana
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
cris_82 spune:
Off am zis ca mor in dupa-amiaza asta,bine ca a venit soata acasa si a stat cu fat si apoi am avut ajutor pe bunica.Am dormit o ora cu fata si cand m-am trezit imi venea sa ma dau cu capul de pereti de durere,dar durere nu gluma..imi pocnea capul si nu puteam sa stau in picioare
si apoi dai cu frisoane si varsaturi.Am sunat dr. si cum eu de fel nu puneam gura pe pastile,acum am luat o gramada..asa ca tot lapticul care-l scot pana maine o sa-l arunc

nu de alta dar bebe e alergica la paracetamol si am mai luat si caffetin..sper sa imi revin curand ca nu am de gand sa o tin pe formula

.
Am vazut ca tot vorbiti de dr. Spock..pai sunt o gramada de carti pe care le-a scris...voi ce-mi recomandati sa cumpar?
anaela...........ce de pozzeeeee!!!!!!!!!!!
si ce baiat frumos imbracat in frac

si ce mamica frumoasa

strunfita......ce bine ar fi ca si la voi sa functioneze servetelele alea,asa nu o sa mai sufere puiul si nu ve-ti fi nevoiti sa ajungeti pana la o interventie
..hai,fi mai optimista
carla......
,pai si cu se pot inlocui tabletele de calciu lactic?bine ca nu am inceput sa-i dau asa ceva![]()

otiliap......felicitari pentru cm si kg

mami de
Miruna(29 mai) 

http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg
laurraa spune:
buna fetele!
iar am hoinarit toata ziua cu mandra si inca 3 mamici; a fost super
vroiam sa va zic modalitatea de adormire a Mayei: are o pernuta subtire si mica pe care mai nou o indrageste; cand adoarme, neaparat la tztzi, pe o parte si cu manuta ma pipaie pe fata, ma trage de nas, de buze sa ii pup manuta si cantaaaaaaa in legea ei; ma topeste si ma innebuneste, se mai intoarce apoi revine la tzitzi mai canta si adoarme
BebeBeca, eu ziceam ca poate fi vb de puseu de crestere, asa a facut si Maya si se mai trezea langand in somn ca si cum ar fi visat urat, dar adormea la loc; de body-uri, da sunt aninaline, la aceasta fabrica, dar pe mine ma uimesc celelalte tipuri de hainute si calitatea lor; in Bucurest oricum voi aveti o oferta muuult mai variata; uitasem: tot de puseu de crestere mi se parea ca nu se satura, dar e ok si cu papa acum.Azi a mancat la 4 ore!!!!!! si cum e Maya innebunita dupa tzitzi cred ca ffff greu va fi si la 2 ani sa o intarc
; deci diversificare la 6 luni
Carla, ce curaj ai: a treia????? bravo; mie mi-e teama sa ma gandesc la al doilea deja desi imi doresc din inima.Ori sa astept, ori ma repede.....
andreea, multa sanatate lui philip
cris, asa e si a mea; la schimbat hop pe o parte![]()
ertina, multumim de exemplificare si Carlei pentru completare
alynta, ma bucur ca ati avut un week-end frumos
strunfita, ma bucur ca a fost totul ok
fetele care au fost la masuratori, felicitari si multa sanatate la bebelusi
cred ca maraie sau a vista iar ceva; a adormit la 8 jumatate, foarte foarte devreme si mi-e teama ca la 12 iar sa nu cantam
ma duc un pic la ea
pupici
mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09
nusy spune:
Gata,am reusit si eu sa recuperez cu cititul...
sarbatoritilor de astazi:bebe Nicholas Arthur de Philip si
bebe David Victor de AlexsiMatei
Raluca_Ioana: exact la fel este si fata mea cu mancatul...exact cum descrii tu.Dar deja nu ma mai stresez,cred ca atat ii trebuie ei(sau,la fel ca in cazul tau,imi seamana,caci si eu mananc putin si sunt slaba).Ma bucur ca a iesit bine la control.
Alynta: sanatate lui David!
Nici noua nu ne place caciula!Trage de ea cand i-o pun pe cap si plange.
Lauraa: foarte frumoasa grasunica de Maya,mi-a placut si filmuletul de la kineto,cum statea ea cuminte si "executa" tot..
Sa stapaniti sanatosi casa si sa va ajute Dumnezeu s-o terminati!
Ioana: am citit ce a patit mititica de Sara..a cazut din patut..un
,dar cred ca i-a trecut deja "buba".Ma bucur ca a dormit bine noaptea trecuta si ca a papat tot...si noi ne chinuim cu kk..face rar de tot,insa moale.Si i-am dat fel de fel(date de dr. plus suc de morcov crud,pulpa de para)) si tot degeaba!
Mi-au placut pozele cu Sara(felicitari pentru rostogolire),iar filmuletul cu sotul tau m-a distrat rau de tot...foarte haios cum topaia el acolo,numai sa-i faca pe plac fetei...Mi-a placut si filmuletul cu Rebeca,ce frumos vorbea ea...
Alic:
eu inca nu am inceput diversificarea,deocamdata sunt in stadiul de adunat informatii...si nu prea sunt hotarata cu ce sa incep..
Cris:super toate lucrurile,sa le foloseasca sanatoasa Miruna!
Scaun de masa de care ai luat? ca si eu vreau sa iau de la Bertoni,modelul Primo..mi s-a parut ok ca pret,aspect,dotari.Mi-au placut pozele cu ligheanul,foarte haioase.
Kiralina:
foarte frumoasa Ada ...Iar in ultima poza,motanul te musca de mana???Ca si al meu musca...zici ca e caine nu pisica..de zgariat nu zgarie,dar musca...Si mie imi cade parul,dar remedii nu folosesc..astept sa treaca de la sine
Am sa caut o postare de la aspirante,scrisese o tipa care se pricepe la naturiste un tratament impotriva caderii parului,daca il gasesc,il scriu aici.
Si eu vreau la munteeee!!!Dar n-am curaj sa plec la drum lung cu Ingrid...la anul,insa,nu ratez!
Picky:
sa poarte sanatoasa Stefania lucrusoarele si sa se joace cu jucariile.Imi place tare de tot de ea,e o frumoasa!
Miruta:
sa revina Antonia la normal cu somnul!!!Si tu sa te odihnesti!
Clody,Relusha: 
Carla: mi-era dor de postarile tale.Multumesc pentru sfat,am sa insist sa-i dau mereu in mana dreapta jucariile.Si acum i le dau,dar le trece imediat in mana stanga...
Nicuratze: hi,hi,astept filmul cu baclavaua..
pofticioasa mica!!! Sunt si eu datoare cu poza cu Ingrid ca un robotel...de fapt n-am facut poza exact cum statea in carut(ca robotelul),dar i-am facut inainte sa plecam,se vad hainutele respective.
http://family.webshots.com/photo/2745968300091093203PyTDqb
Ertina:mutumesc pentru articolul cu diversificarea,l-am salvat
Deea: felicitari pentru coboratul din pat,super!
Badriana: imi pare rau ca ati fost si mai sunteti bolnavioare,sanatate multa!
DanaMi:off,mititica,cine stie de ce o fi plans..sper ca la noapte sa dormiti bine.Si Ingrid a plans azi de doua ori prin somn si s-a trezit urland mama,mama!!Cred ca visa ceva urat.
Strunfita: bv ca ati rezolvat cu canalul lacrimal,
sa fie bine!
Anaela: ce bine ca Darius adoarme singur...pe noi ne-a cocosat fata noastra(mai ales ca sotul e si operat de hernie de disc)..numai in brate ,plimbata adoarme,altfel nu...
Philip: ma bucur ca sunteti ok si tu te simti mai bine!
Otiliap: wow,felicitari pentru lungime si greutate!!!
Mama,cat am scris....deh,mi-am luat revansa,ca n-am mai scris de vreo saptamana..![]()
Avem si poze noi aici:http://family.webshots.com/album/575256132Buemjb
Pupam toti bondareii,toate albinutzele ,precum si mamicile lor,noapte buna!!!
nusy spune:
A,si am uitat ca voiam sa va intreb ceva. De unde cumparati voi cartofii dulci,ca la mine (Tulcea) nu se gasesc...habar n-au astia de asa ceva...oare la Carrefour gasesc???
Cris: acum am citit,imi pare tare rau de durerea ta de cap si mai ales ca trebuie sa arunci lapticul...
anaela spune:
Buna seara,
tocmai ce am facut baita si am dat papica si apoi pus in pat la nani una bucata baietel bucalat ( apropo m-am uitat si eu in seara asta la funduletul lui Darius si are si el un V de toata frumusetea).
Strunfita un
mare de la noi pt Andreea sa fie bine si sa nu mai necesite si o alta interventie, mersi ca mi-ai spus cum e cu anestezia ca eu eram tare speriata sa nu cumva sa ii faca anestezie generala, cum am mai auzit in alte cazuri.
Badriana si Darius era la fel cum spui tu cu ochisorii dar de vineri de cand folosim servetele pot sa spun ca se vad rezultate pe cand cu nettacinul nu am facut nimic de 1 luna jumatate de cand ii dau si i-am mai dat si ciplox la inceput dar tot degeaba.
Andreea multumim ca te-ai gandit la noi si ca ti-au placut pozele, ma bucur ca N e mai bine acum
pt implinirea celor 5 lunite si multa sanatate lui P ca sa mearga dupa bombonele de Halloween ca altfel cred ca ar fi tare trist.
Cris ma bucur ca ti-au placut pozele noastre,
sa treaca durerea mai repede si sa ii poti da din nou laptic Mirunei.
Lauraaa sa stii ca aseara vorbeam cu Dana mai ca am trage un drum pana la Vaslui ( ca noi suntem de acolo de fel, eu sunt nascuta in Vaslui si Dana in Barlad) sa ne revedem rudele si sa dam o raita pe la magazinul minune, de care mi-a mai spus si o fina de-a mamei care sta in Vaslui.
Nusy dar daca incerci sa pui fata in patut cand e aproape adormita nu merge? plange cumva? parerea mea e sa incerci de cateva ori asa poate reusesti sa o faci sa adoarma singura, Darius daca e obosit si ii e foarte somn si incerc sa il adorm in brate nu adoarme dar daca il pun in patut si ii dau sezeta intr-un minut e in lumea viselor.
David Victor bebe de AlexsiMatei.
tuturor mamicilor si bebeilor
Darius Stefan ( 29 iunie 2009)
http://picasaweb.google.com/chiriac.ana/BotezDarius?feat=directlink
honeybaby spune:
Salutam si noi Albinutele si Mamicile albinutelor

.
Wow ce mari s-au facut albinutele, nu-mi vine sa cred
Desi nu am mai scris aici, va citesc si iau notite.
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE