Albinutze de Mai-Iunie 2009(29)
Raspunsuri - Pagina 11
anaela spune:
Am uitat sa va aratam pozele de la botez facute de fotograf, sunt la semnatura, si mai sunt si altele din delta si unele de acasa cu verisoarele, dar pe astea cred ca le-ati vazut la Dana deja.
Darius Stefan ( 29 iunie 2009)
http://picasaweb.google.com/chiriac.ana/BotezDarius?feat=directlink
strunfita spune:
Anaela, noi n-am facut anestezie generala, i-a pus doar niste picaturi cu anestezic in ochi. Am comandat acum si servetele iridium, mersi de pont, din pacate stiu 2 bebelusi care au avut nevoie de 3 interventii ca sa se desfunde canalul, asa ca ma astept si la ce e mai rau.
Carmina +
Andreea (21.05.2009) si
Bogdan (04.02.2005)
Poze *** Poze *** Si iar poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi
badriana spune:
nu stiu, ori dc-ul ori reteaua mea merge naspa.
SWi noi avem pb cu ochiul. I-am facut masaj si i-am pus in ochi nettacin, nu mai are puroi dar ochiul tot ii lacrimeaza, deci problema persista. O sa incerc si servetelele daca nu merg la desfundat. Problema mare aici e ca daca ochiul lacrimeaza tot timpul acolo exista mereu pericol de infectie si nici nupotzi sa abuzezi de antibiotic.
Strumfita sa ne ti la curent cu evolutia si sa dea Domul sa nu avetzi nevoie de o a doua interventie. La ce spital/doctor ai fost?
adriana
badriana spune:
Se discuta la un moment dat de consumul de carne. Am citit un articul al unui nene (nu imi aduc aminte acum numele) care sustinea ca omul anatomic vorbind nu este "adaptat" pentru consumul de carne deoarece are intestinele lungi, specifice mai degraba ierbivoreelor decat carnivorelor care au intestin scurt astfel incat carnea nu apauca sa putrezeasca si sa formexe toxine si reziduri nasoale. Din cauza asta carnivorele sunt nevoite sa manance des deoarece digestia este rapida.
Se lua si de laptele de vaca spunand ca omul este singurul specimen care consuma lapte dupa perioada de maturizare si ar fi mai bun calciul asimilat din plante decat cel de vaca. Poate gasesc numele articolului/cartzii.
adriana
philip spune:
Anaela, chiar azi-noapte ma gandeam la tine ca n-ai mai intrat de mult. f frumoase poze.
ertina, nici eu nu sunt chiar de acord cu inceperea diversificarii cu sucuri, noi am ales cerealele de orez in tandem cu legumele si pana acum merge bine. N face acum caca la 2 zile si in ziua in care nu a facut, nu-i dar orezul, ii dau numai leguma si, eventual, o lingurita-doua de fruct ca desert :)
multumesc de urarile de sanatate pt philip, adevarul e ca ma simt nasol din cauza ca el e tare mofturos la mancare, nu papa fructe si legume si ma tot gandesc ca de aia se imbolnaveste asa des. anul asta parca e mai nasol si el merge de la 2 ani la gradi. mi-e tare mila de el, ieri i-am explicat ca trebuie sa pape sanatos si a papat tulpini de telina si branza. azi ii voi face o supa de pui dar vrea numai clara. a, l-am tinut acasa, sper sa fie mai bine, sambata e halloween si nu va putea merge dupa bomboane daca o tine tot intr-o boala. e si nasol sa ne petrecem week-endurile numai acasa, ca el merge la scoala in timpul sapt, ia virusul si vineri incepe sa arate simptome.
se pare ca N isi cam fixeaza programul sa doarma in jur de 9, 12, 3, ceea ce inseamna ca trebuie sa-l culc devreme seara. aseara a adormit la 7.10-6.45 cu o trezire de papa la 4.45. e ok asa.
va pupic, mi-e a manca salata de telina cu pui si nu pot iesi dupa telina :(
Carmina, ma bucur ca interventia a fost reusita si nu prea dureroasa.
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
CarlaV spune:
Badriana, si eu stiu ca se asimileaza mult mai usor calciul din plante decat cel din lapte. Iar pentru ca cel din lapte sa se asimileze cat de cat trebuie baut laptele netratat termic, deci crud, pentru ca altfel se distrug niste enzime care ajuta la absorbtia calciului.
Alynta, nu ma supar deloc, si noi mancam carne, dar cumpatat, cum ai zis.
Strunfita, ma bucur ca a trecut.
sarbatoritilor de azi.
Cris, am scos-o la capat intr-un fel, multumesc pentru incredere
.
Ertina, scriu cu liniuta si pe scurt obiectiile mele la articolul respectiv, cu rugamintea sa nu te superi si sa-ti amintesti ca, in linii mari, am apreciat ce scrie acolo
. Daca ai intrebari la ceva, detaliez. Deci:
- diversificare la 6 luni, nu la 5
- ca si Ioana, nu vad rostul sucurilor de fructe si al supei de legume, as merge direct cu piureuri
- rosie as pune dupa 8 luni, si daca trebuie pana atunci, fara coaja si seminte
- peste dupa 10 luni pe motiv de alergii, la fel si albusul de ou
- paine dupa 8-9 luni pe motiv de gluten
- bananele sub 10 luni mai bine sa fie fara miez sau oparite
- smantana cam nu pana la 1 an
- branza calcica facuta NU cu tablete de calciu
- intre mese biscuiti... asta n-am inteles-o, dar nu merg inainte de 8-9 luni.
Disclaimer: cele de mai sus reprezinta parerea mea proprie si ceea ce am urmat si voi urma la copiii mei, parere exprimata la cerere
.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
otiliap spune:
dragele mele, bine v-am regasit!
la multi ani tuturor sarbatoritilor zilei de azi din partea noastra!
puiutilor bolnaviori, multi
sa treaca toate cat mai repede!!!
noi suntem bine. am fost la control si ne-am cantarit si masurat. astfel, la 5 luni avem 8 kg si 65 cm. cu cm nu prea sunt eu de acord, cred ca dr nu a masurat cum trebuie, pt ca matei are cateva salopete pe care scrie 68 cm si ii sunt fixe, chiar ff fixe. dar asta e... e bine, zic eu, si 65 cm.
draga nemora, am citit intr-unul din capitolele trecute ca ai facut biscuiti de casa. ne dai si noua reteta??
daca se poate, binenteles...![]()
bebe_beca, am vazut ca folosesti oscillo pt cea mica. si eu ii dau fetei, dar la matei inca nu a fost nevoie. insa, si pt bebe ii dai tot cate un tub?? sau is bune si cateva granule?? ca am citit undeva pe net, ca si cateva granule isi fac efectul...
miruta, am citit in cap trecut, cred, ca antonia ta are ceva probleme cu gazele. puiutul meu are si el aceleasi probleme cu gazele si din cauza asta nici noaptea nu imi dormea cum trebuie (poate ai citit in postarile mele trecute ca ma plangeam ca nu doarme, ca se trezeste si de 15 ori pe noapte). am vb cu dr si mi-a recomandat debridat. acu ii dau pe la 8 seara 2,5 ml iar in timpul noptii, pe la 2, 3 ii mai dau 2,5 ml si nu se mai tresete asa des. de ex, asta noapte s-a trezit pt prima data la 4 si a mancat 4 doze de lapte si apoi la 8. acum is multumita si eu ca se odihneste si el bine. incearca si tu, poate va fi bine.
la gazuta.
[mamica fericita de [bebe] matei george (20.05.2009) si arina (22.04.1998)
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui badriana Se discuta la un moment dat de consumul de carne. Am citit un articul al unui nene (nu imi aduc aminte acum numele) care sustinea ca omul anatomic vorbind nu este "adaptat" pentru consumul de carne deoarece are intestinele lungi, specifice mai degraba ierbivoreelor decat carnivorelor care au intestin scurt astfel incat carnea nu apauca sa putrezeasca si sa formexe toxine si reziduri nasoale. Din cauza asta carnivorele sunt nevoite sa manance des deoarece digestia este rapida. Se lua si de laptele de vaca spunand ca omul este singurul specimen care consuma lapte dupa perioada de maturizare si ar fi mai bun calciul asimilat din plante decat cel de vaca. Poate gasesc numele articolului/cartzii. adriana |
Si dr. Spock zice ca suntem singurul animal care consuma lactate dupa intarcare
pe langa faptul ca mai bine se asimileaza calciul din legume si fructe decat cel din lactate, unde mai pui ca sunt legume care au o concentratie mai mare in Ca decat orice preparat lactat, de oricare animal.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
CarlaV spune:
De acord cu Dici
.
Otilia, stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar sunt in zona si pana apare Ioana zic ca oscillo este suficient sa se ia cate 2 capacele odata, si la copii si la adulti.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
strunfita spune:
Fetele, multumesc de sprijin, din pacate inca nu pot fi sigura ca a trecut, mai trebuie sa asteptam sa fim siguri ca interventia a reusit.
badriana, interventia am facut-o in tm, la dr. dressler, da nu cred ca te-ajuta 
otiliap, eu i-am dat cca 10 granule de 2 ori pe zi (la sfatul homeopatei)
Carmina +
Andreea (21.05.2009) si
Bogdan (04.02.2005)
Poze *** Poze *** Si iar poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi