Clasa a II-a, 2009-2010 *6*
Raspunsuri - Pagina 8
Cricor spune:
Buna,
N-am mai scris in ultimul timp ca's deprimata de scoala. Anina, cand te mai citesc pe tine asa optimista, mai imi trece de ale mele.
Simali, la noi tot cum zice Anina se rezolva problema, adica fara EM..asa inventie... Eu, sunt revoltata pe toata algebra asta, pe ecuatiile alea, mi se pare absurd ce fac...cand ma aud ca-i spun copilului "nu-i nimic de inteles, e doar un procedeu" asa niste nervi am...
Si noi avem mari probleme atunci cand se apuca de lectii cu 'nu am inteles', 'in nici un caz nu pot face asta'...nici macar nu are rabdare sa citeasca de 2 ori textul ala.
Iinvatatoarea noastra are o tactica foarte ciudata. Face niste probleme in clasa, dupa care tema este de cu totul alt tip. Eu stiu ca asta e rostul temei, sa aprofundezi ce ti s-a spus in clasa, sa vezi ca a inteles copilul, sa vad si eu ca pricepe ce i se spune.
Mai citesc la alte subiecte cum toti parintii nu fac nimic suplimentar, nimeni nu vrea note mari, nimeni nu si-a fortat copilul sa faca nimic...si ma intreb uimita daca mamele pe care eu le intalnesc la scoala si care sunt disperate dupa teme suplimentare, culegeri, etc sunt dintr-un univers paralel. La voi cum e?
teo - noi tot la Craiasa zapezii suntem.
AmethystRain - eu personal cred ca nu-i o tactica buna sa te duci dupa invatatoare. Dupa scoala da, dar nu invatatoare. Invatatoarea poate pleca, poate nu reusesti sa intri in clasa respectiva...oricum eu nu recomand scoala copilului meu desi este foarte bine cotata in cartier.
Eliza bine ai venit.
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cricor Buna, Mai citesc la alte subiecte cum toti parintii nu fac nimic suplimentar, nimeni nu vrea note mari, nimeni nu si-a fortat copilul sa faca nimic...si ma intreb uimita daca mamele pe care eu le intalnesc la scoala si care sunt disperate dupa teme suplimentare, culegeri, etc sunt dintr-un univers paralel. La voi cum e? |
Mi-am pus si eu aceasta intrebare. Cred ca raspunsul este ca pe internet umbla mai ales mamicile cat de cat empatice, preocupate de copii, de educatie, etc. La noi in clasa sunt:
- parinti interesati clar de performanta
- parinti aparent-dezinteresati (pentru ca acasa au pe bunica care se ocupa de copil sau o invatatoare angajata care face lectiile)
- parinti fals-dezinteresati (se arata dezinteresati in dicutiile cu alti parinti sau la sedinta dar acasa trag de copil ca de-un caine mort si fac isterii la note "proaste")
- parinti dezinteresati (alora chiar nu le pasa de nimic)
- parinti mediu interesati-dezinteresati - si in aceasta categorie ma includ si pe mine. Eu fac suplimentar cand simt ca este nevoie fara sa-mi fac un obicei din asta si daca ia copilul o nota proasta nu-i zic "bravo mama" dar nici nu fac un circ cat casa (caut sa-l las pe el sa-i para mai rau decat mie nu sa-i anulez orice regret venit in mod natural prin supararea mea de 10 ori mai mare ca a lui).
Deci vezi cate nuante?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
teo1970 spune:
Buna, tuturor, scolarei si mamici !
Anina, da, Matei a citit toata Craiasa zapezii (varianta aia integrala de 70 pagini - in editia noastra), dar el este intr-adevar un copil mai peste medie, nu trebuie neaparat luat ca etalon
cu cel de clasa I lucrez si acasa, caci se pare ca nu intelege intotdeauna totul din clasa, la citire nu ne descurcam grozav, iar la dictari nu depasim B; are nevoie de mai multa munca pentru aceleasi rezultate (comparativ cu alti copii, chiar din clasa lui)
Anina,
Cricor:
Astazi o sa primesc Mostenirea urmasilor (a gasit-o o mamica de la noi din clasa si o sa ne-o dea invatatoarea tuturor), dar o sa o studieze de-abia dupa vacanta; in orice caz, daca o vreti, trimiteti-mi adresele voastre de e-mail pe PM si v-o trimit scanata.
anka1 spune:
Servus dragi mamici,
Dupa ce am citit ce ati scris voi, m-am uitat si eu daca au facut exercitii cu paranteze si cu necunoscute. Au facut si ei ceva, mai ales de genul celei scrise de Adina,cu necunoscuta si paranteza. Nu prea inteleg eu de ce fac acum astea,oricum le vor face la algebra. Vlad se descurca, desi eu chiar ma intrebam cum a inteles prin aritmetica. Mi-a explicat el ca de ex daca ai X +...=.. el stie ca termenul unei adunari se afla prin scadere. Daca ai scadere, descazutul ca termen necunoscut se afla prin adunare, iar scazatorul ca termen necunoscut, prin scadere.
Ce au mai facut foarte mult, sunt exercitiile acelea de genul: suma a 3 nr este 90, suma primelor 2 este 65, suma ultimelor doua este 58, aflati numerele a, b si c si variatuni pe tema asta..
Si tot felul de probleme, sa le compuna ei si sa scrie intrebarile care sa raspunda la anumite calcule date.
La romana avem noi mai multe pb. Cratima in general o stie, dar se mai intampla sa o scranteasca, la "ia paine!" , el scrie "i-a paine". Atata l-am batut la cap, ca acum o pune si cand nu trebuie :-) La citit, mai am pb cu "b-ul" si "d-ul" Daca sunt cuvinte simple, pe care le stie, nu-i pb, ca-si da seama direct de cuvant. Daca sunt cuvinte pe care nu el cunoaste, atunci e clar ca iese alt cuvant..cum sa fac sa nu mai incurce literele astea?
In rest, totul e okay:-)
O zi faina,
Anca
Anina_n spune:

simali, am observat si la noi, ca dupa un sir de FB, ne culcam mai pe o ureche si incep sa apara cativa de B.
Asta, poate si unde, nu lucram suplimentar mereu, decat atunci, cand apare un B si inca unul. ![]()
Cricor, eu, chiar nu vrea sa o incarc...cu teme suplimentare, decat daca e nevoie. Stie d-na. cata tema trebuie sa le dea.
Cristinei ii place la scoala, dar ii place si joaca. Ne facem timp pt. toate. Mie chiar mi se pare ca isi face timp mai mult pt. joaca, decat pt. teme si lectii.
Tot aud ca fetitele sunt mai constiincioase. Poate de aceea ne este mai usor cu scoala. Si de aici, unda mea de optimism.
Ori, nu are atat de multe teme ca si altii. ![]()
anka, uite ca, la Cristina, ex. de genul: "suma a 3 nr este 90, suma primelor 2 este 65, suma ultimelor doua este 58, aflati numerele a, b si c", nu s-au facut, inca.
Cratima abia va invata sa o foloseasca intr-o lectie urmatoare la cuvintele "intr-o, dintr-o, intr-un, dintr-un", din cate am observat in manualul de romana.
D-na. inv. le-a zis ca nu va scadea din nota, greselile de cratima, daca nu le-au fosat predate, inca, dar le corecteaza.
Incet, incet, se vor invata ei si cu...cratimele.
Despre "d" si "b", eu i-am zis Cristinei de la inceput, sa se gandeasca la "b" de la burta si atunci stie ca "b" e cel cu burtica. ![]()
teo, eu, chiar as vrea povestirea "Mostenirea urmasilor", caci nu cred sa fie prea lunga.
Bravo, cititorului tau ! 
Cristina a spus ca vrea si ea, sa citeasca povestea originala, dar nu s-a apucat, inca. Tot pe cea scurta a preferat sa o reciteasca. ![]()
Luni, are evaluare, atat la romana cat si la mate.
Un weekend cat mai fain, tuturor !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

teo1970 spune:
Anina,
despre Mostenire: imediat ce o primesc, te contactez, ca sa vedem cum ti-o trimit ![]()
Noi la toate textele suplimentare, avem nevoie de varianta integrala.
Daca sunt copii care nu-o gasesc, atunci primesc materialul xeroxat de la invatatoare.
Anina_n spune:
teo, foarte frumos din partea invatatoarei ! 
Azi a trecut si Cristina la "Mostenirea urmasilor" si o au de citit integral(de la librarie sau biblioteca) si ei.
La singura librarie(in lb. romana) din oras, nu se gaseste. Mai ramane sa vedem la biblioteca.
Daca nu o gasim, poate o cerem d-nei. invatatoare. ![]()
La matematica au trecut la numere pana la 1000. 

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

teo1970 spune:
Anina si Corina,
o sa am Mostenirea maine dupa-amiaza cind vine copilul de la scoala; banuiesc ccc ca o mai puteti citi si in vacanta, nu-i asa ? luni o sa o scanez si o sa v-o trimit prin e-mail.
Va rog, trimiteti-mi adresele voastre, ca eu altfel sunt cam atehnica, adica oi putea oare sa atasez textul aici ?
simali spune:
Anina.n Voi sunteti foarte avansati fata de noi. Si la Romana si la mate.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
teo1970 spune:
Anina,
voi nu stati mai multe zile la o lectura la romana ? adica, ati terminat deja cu Mostenirea, nu mai continuati cu ea si dupa vacanta ?