Clasa a II-a, 2009-2010 *6*
Raspunsuri - Pagina 9
Cricor spune:
In fine, s-a terminat si semestrul asta ![]()
A venit copilul cu carnetul plin de fb, dar stii ca eu in sinea mea nu cred ca-i chiar de fb ...adica el e destept dar e adeptul minim de efort la mamaxim de rezultat..ma gandesc ca si munca in sine ar trebui recompensata...sau bat campii??
Are cam multe lectii pe vacanta..sunt tare suparata cu asta..nici nu stiu ce sa fac. Sa-l pun s-o faca? Sau sa ignor tema pentru ca pur si simplu prea mult, si in plus e vacanta lor...nici mie nu-mi da seful de munca in vacanta sa ma tina in forma.
Sa va spun ce au de facut: la mate e putin; la romana: de citit doua povesti Povestea porcului si Danila Prepeleac si 7 pagini dintr-un caiet special care e plin de "faceti propozitii..." cautati urmatoarele cuvinte in dictionar si faceti un text cu ele. etc, etc... adica teoretic tema e ca si cum ar merge inca la scoala.
La voi cum e cu temele?
Noi suntem ca si Anina la ambele materii.
Corina
danamiha spune:
Buna dragi mamici,
Noi ne bucuram de prima zi de vacanta, azi doar pana la 10 aveau ore si doar cine vrea.
Marcus abia asteapta sa mergem la schi la Arieseni(locuim f.aproape).
La romana avea de citit in timpul scolii din Lecturile copilariei clasa a II a de la ed.Eduard, o antologie scolara completa. Si el a avut de citit toata Craiasa Zapezii.
A avut evaluarile semestriale la romana si la matematica.
Acum pt vacanta la romana are de facut o compunere "La joaca" (sa foloseasca linia de dialog), Marcus si-a propus sa scrie zilnic 10 propozitii si astfel in 10 zile de vacanta sa obtina o compunere...uriasa![]()
La matematica va lucra din culegerea pt micul matematician. Vor avea un test dupa vacanta.
Si noi suntem cu materia ca si Anina_n, atat la romana cat si la matematica.
Sa aveti o vacanta frumoasa!
Anina_n spune:

simali, avem alte manuale, probabil. ![]()
teo, da, inca sunt la "Mostenirea urmasilor". Abia 2 ore au avut la aceasta lectie.
Daca poti si nu cer prea mult, eu astept, luni, povestirea integrala.
Ti-am trimis de ieri un PM. ![]()
La Cristina, temele sunt ca pt. a 2-a zi de scoala. Cateva exercitii la mate si 1 exercitiu la romana.
danamiha, o sa lucram si noi din "Micul matematician", ca am ramas in urma.
Cricor, Cristina mai mananca litere si de necrezut, de cele mai multe ori vocale. Ma gandeam sa-i dau dictari sau copieri de texte, in vacanta. Dar...parca nu prea imi vine sa o pun la treaba in plus, sa se bucure de tema putina si in rest, joaca.... ![]()
Vacanta super faina, tuturor !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

danamiha spune:
Nina, si fiul meu la romana la evaluarea semestriala a mai uitat la dictare sa puna o virgula, semnul exclamarii, caciulita la a/i, a luat 97 de puncte(FB), iar la mate 100 puncte.
D-soara invatatoare ne-a spus anul trecut la ultima sedinta ca s-ar putea la sfarsitul anului scolar sa fie un examen pt cei care termina cl a II-a, a IV-a, etc. Si ca ea incepe sa-i noteze cu puncte(pe langa calificative) ca sa ne dam seama de nivelul copilului pt ca FB nu inseamna 100 puncte ci uneori poate fi doar 87.
Eu cred ca sunt mai rea, il mai pun la suplimentar, nu mult si nu tot timpul, parca nu mai apucam sa facem ca si anul trecut (bine, exerseaza cam 40 de minute zilnic la pian, de doua ori pe sapt e la tenis). A inceput si engleza in particular, o ora pe saptamana, e f.incantat si imi place mult cum sunt structurate lectiile. Eu nu as fi reusit sa fac asa cu el ca si profesoara.
Cand are ceva de copiat are tendinta sa ma roage sa-i dictez, iar anul trecut mai faceam asa pana cand discutam cu o prietena care mi-a explicat ca trebuie sa-l las sa copieze, pt coordonare citit-scris. Culmea ca greseste mai mult la copiat decat la dictare, e distrat
Acum si-a luat revista Steffy si e tare incantat, vad ca citeste cu placere din ea, nu acelasi lucru pot sa spun despre celelalte lecturi.
Azi a fost relaxare totala, dar de maine la...munca, asa putin.
teo1970 spune:
Fin’ca marea Mostenire are, de fapt, doar vreo citeva alienate, am copiat-o si o postez aici ca s-o ia toti care au nevoie de ea:
*Bucur, Radu si Carlan faceau parte din oastea lui Mihai Viteazul.
*Voievodul ii pretuia mult pentru credinta si pentru vitejia lor.
*Cand isi aduna ostirea, cei trei rasareau cu un cap dintre ceilalti luptatori, atat erau de inalti. Tinand seama de inaltimea lor, Mihai Voda le poruncise sa aiba grija de Steagul cel Mare al Tarii si sa-l ridice pe campul de lupta cat mai des, sa-l vada toti ceilalti osteni.
-Sa nu il pierdeti niciodata in lupta! le poruncise voievodul. Sa-l purtati cu vrednicie prin batalii si sa nu-l plecati niciodata in fata dusmanului!
-Suntem trei, Maria-Ta! Macar de-ar avea dusmanii atatea palose incat sa ne doboare pe toti odata. Daca am sa cad eu, zise Bucur, are sa-l poarte Radu!
-Am sa-l port cu cinste, Maria-Ta! raspunse Radu. N-am sa-l plec in fata dusmanului, ci am sa-l inalt spre tariile cerului, ca vrajmasii ce ne cotropesc glia sa vada ca suntem liberi si asa vrem sa ramanem in veci. Si de-o fi sa mor si eu in valtoarea luptei, am sa i-l las cu limba de moarte lui Carlan. Sa-l inalte si mai sus.
*Carlan privi ganditor la steag. Vorbi inflacarat si cu o dulce emotie in glas:
-Si eu voi lupta, Maria-Ta, pana la ultima picatura de sange, pentru a pastra credinta si mandria tarii! Si daca voi cadea si eu, am sa-l las mostenire urmasilor sa-l inalte prin vreme si mai sus. Il voi lasa tarii. Tara nu va muri niciodata!
Nu are diacritice, le puneti voi daca aveti nevoie neaparat.
Si nu stiu de ce (ca v-am zis ca nu ma pricep prea bine, nu-mi apar clar alineatele in mesaj, asa ca le-am marcat cu * - in prima parte a textului - si va modificati voi aspectul cind il salvati pe PC vostru.
Daca mai e ceva neclar, spuneti si revin.
O zi buna !
Cricor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui teo1970 Fin’ca marea Mostenire are, de fapt, doar vreo citeva alienate, am copiat-o si o postez aici ca s-o ia toti care au nevoie de ea: |
Ce ne-am agitat...credeam ca e o povestire serioasa
Multmesc mult
.
Anina_n spune:

Multumesc frumos, Teo ! 
Si eu credeam, ca e mult mai lunga, povestirea. ![]()
danamiha, mi-ar place sa fie si la noi, notate si cu puncte testele, nu doar cu acele calificative.
Ce fel de revista este revista Steffi ? ![]()
Cristina si-a impartit temele pe 2 zile si asa le-a facut. 
A citit "Cenusareasa" si a inceput "Frumoasa si Bestia" din colectia de la "Adevarul". N-am lucrat nimic in plus cu ea. I-am zis ca, macar sa citeasca ceva, sapt. aceasta de vacanta.
In rest, joaca in casa cu verisoarele ei si afara, la zapada. ![]()
Un weekend cat mai fain, tuturor !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

teo1970 spune:
Buna
de fapt, tot cautind pe net, am vazut ca pe autorul Mostenirii il chema Petru Demetru Popescu, si nu Dumitru (desi mai apare si cu acest prenume)
Are o gramada de carticele istorice pt copii, ceva-ceva religioase si povestioare:
http://www.librarie.net/autor/6501/Petru-Demetru-Popescu
mie mi se par interesante, ma gindesc sa cumpar citeva sa citim
ni-na spune:
Nu v-am parasit insa anul acesta sotul meu este responsabil cu temele(din motiv de timp ...eu ajung pe la 19 seara acasa)si nu mai sunt la curent cu toate.A citit insa Mica Sirena(nu foarte incantat,stia ca urmeaza ceva dureros)..........lucreaza cu placere la mate'....s-a inscris la Smart,Cangur si Winners.........doar la mate.
Suntem insa fericiti ca am putut sa ne bucuram cu adevarat de zapada.......amantrei si am avut de raspuns la intrebarea:pe unde ajunge samanta lui tati in burtica mamei!!!