Clasa a II-a, 2009-2010 *6*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Nina, uite aici: http://www.steffy.ro/revista.php

nu se distribuie decat in scoli, le-am scris un e-mail, as fi vrut sa comand primele doua numere, dar nu le mai au.

noi am fost la munte azi cu Marcus la schiat, a fost zapada, soare, doar 3 grade, dar a fost bine.

s-a relaxat in vacanta asta, tema la romana terminata intr-o zi, facut ceva tare anemic la mate, am mai repetat la engleza, nu a citit aproape nimic, maine merge la ziua de nastere a unui prieten, relaxare totala, nu cum mi-am imaginat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Multumesc fentru primire!
Vreau sa va rog sa-mi spuneti cum determinati voi copiii sa citeasca si altceva in afara de lecturile obligatorii de la scoala.Eu nu reusesc nicicum si mi-e o ciuda de nu mai pot!Povestile nu-i plac, il plictisesc si nu-mi pot da seama ce carti ar fi potrivite pentru varsta si nivelul lui.A citit Pinocchio si enciclopediile de la Disney, astea nu pe toate, doar cele care i s-au parut lui interesante. Nu stiu cum sa fac!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna...s-a terminat vacanta..
Fi-miu imi zicea azi ca poate are noroc si nu mai merge la scoala pana la vara .

In vacanta am tot incercat sa-l tin ocupat, au venit copii pe la noi, a mers el la copii, patinoar...Am fost si la munte cateva zile, a schiat si a stat afara in zapada zi-lumina.

Am facut si tema, desi sincer ma gandeam la un moment dat sa nu-l pun sa si-o faca (ca el din proprie initiativa sigur nu o termina), dar m-am gandit ca el si asa are probleme cu recunoasterea autoritatii, daca mai subminez si eu, prea bine n-o sa fie. Raman insa la parerea mea ca se exagereaza cu temele pe vacanta, iar explicatia cu 'tinut-ul in forma' ma enerveaza teribil.

Ma gandeam sa-l duc la cursuri de chitara - a cerut el, dar nu stiu unde sa gasesc asa ceva. Voi stiti? Parca era cineva aici cu copil care lua lectii de pian parca... Am incercat eu un google, dar pe langa ca n-am gasit nimic, eu sunt adepta recomandarilor, asa ca daca stiti ceva va rog sa-mi spuneti si mie.

Voi ce mai faceti cu copiii, unde ii duceti, ce le mai aratati? Extra scoala ma intereseaza. Am avut o perioada mai linistita si tot analizand eu cam ce fac cu copilul, am ajuns la concluzia ca foarte putine, si ca mult mai mult faceam cand avea 6 ani, desi acum am mai mult timp liber si am si ajutor.

Va urez un semestru bun si plin de succese.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Ce am mai facut noi in vacanta:
- i-am luat abonament la inot si a fost in fiecare zi; ii place mult sa inoate si-i place si atmosfera de la piscina si antrenorul; nu erau multi copii pe serie, cam 5-6 (vara sunt 12-14);
- am fost la 2 filme la cinematograf, sa savuram atmosfera de cinema, sa cumparam popcorn etc.;
- l-am dus la un meci de handbal, la sala liceului sportiv (Poli Iasi-FC Vaslui); speram sa faca si el handbal mai tarziu, cand se va putea deplasa singur prin oras, acum ne este imposibil sa ne tinem de un antrenament serios, nu are cine sa-l duca-aduca;
- a citit Fram, ursul polar; l-am mai ajutat si noi, ca sa nu se descurajeze;
- si-a facut temele si a lucrat suplimentar la matematica;
- a fost la sanius de cateva ori, de fapt merge si acum, cat mai are sotul meu timp.
Nu am apucat sa mergem cateva zile la munte, o vom face la sfarsitul lui martie abia.

Mie clasa a II-a mi se pare usoara, comparativ cu casa I. Parca e un interval de respiro intre clasa I si clasa a III, care am inteles ca va fi dificila (materii noi etc.).
In rest... scrie urat (foarte urat), se descurca bine la matematica, a inceput sa-i placa engleza, relationeaza destul de bine cu ceilalti copii, desi nu are nici un prieten bun, cineva de care sa poata zice "X este prietenul meu cel mai bun".

Va doresc toate cele bune,
Ioana si Tudor (15 septembrie 2001).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Cricor, tu parca stai in Bucuresti, nu? Noi locuim langa Oradea asa ca nu iti pot recomanda prof de pian.
E aici pe forum cineva care preda pian, crinuta parca, ai putea sa o contactezi pe PM.

ioana, ce program frumos ati avut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Buna ziua!

m ar interesa o invatatoare care are acum clasa a II a la una dintre scolile 117 sau 156 din Militari-Bucuresti. daca nu puteti sa scrieti aprecieri pe forum, poate se poate pe PM.
am incercat sa citesc de pe la inceputurile vostre, dar nu mai sunt accesibile paginile.
SPER sa ma ajutati cu ceva recomandari!

Multumesc frumos anticipat!

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Nici Vlad nu s-a plictisit in vacanta, a mers la bunici si s-a bucurat enorm ca s-a intalnit si cu vara-sa. A avut in schimb de citit "Vrajitorul din Oz", lucru care l-a "deprimat" de-a dreptul :-)... Nu zic ca nu i-a prins bine sa citeasca, mai ales ca invatatoarea se plange ca nu citeste bine, adica fluent, dar a fost cam mult pt o saptamana ..
Eu sunt cam necajita din cauza invatatoarei. Nu suntem pe aceeasi lungime de unda, orice discuti cu ea parca te lovesti de un zid. De ex. au avut de facut rezumat la un capitol din "Vrajitorul din Oz". Si Vlad l-a facut pe caietul de teme, in loc sa-l faca pe caietul de lecturi. Ce-i drept enuntul nu continea si informatia asta, ea le-o fi zis, dar cum e Vlad mai distrat..Ei, invatatoarea i-a spus sa retranscrie tot rezumatul pe caietul de lecturi..M-am dus frumos la ea sa-i spun ca eu nu vad sensul, ideea rezumatului este sa invete sa povesteasca si cum sa o faca la modul corect, nu sa faca exercitii de transcriere.. Nu am avut cu cine discuta, ea o tinea una si buna ca ea are 34 de ani de experienta si ca asa trebuie...
Daca ati vedea sedintele noastre cu parintii..iti vine sa-ti tai venele. Nimeni nu zice nimic, nimeni nu interaba nimic, nimeni nu o contrazice cu nimic, eu ce ma mai trezesc ca mai spun una si alta..

Oricum,revenind la subiectul ce fac copiii nostri extrascoala..Pai Vald merge la polo de 3 ori/saptamana. Lui ii place foarte mult inotul si de anul trecut a inceput sa practice polo la CSM Brasov. Mai mergem la patinoar in cate o seara, la schi in we..si cam atata.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eliza - cred ca secretul este sa gasesti o carte care il intereseaza. Acum ca n-o fi Jules Verne (eu il cumpar in fiecare mircuri in speranta ca fi-miu o sa-l aprecieze)..sau eu stiu ce alte carti foarte cunoscute..eu zic ca-I ok...important e sa prinda gustul cartilor si obisnuinta de a citi. Pe urma se mai poate umbla si la calitatea lecturilor. Poti sa incepi cu benzi desenate…e aproape numai dialog in ele si sunt foarte antrenante. Fi-miu de exemplu prima lui “chapter book” a fost ‘Captain Underpants’…ei nu-i mare capodopera ...dar e foarte amuzanta a citit toate cartile si nu se desprindea de ele….prima carte incepe asa”George si Harold erau 2 copii responsabili. Ei erau responsabili de tot ce se intampla rau inscoala lor.”…sau asa ceva. Putem sa facem o lista cu cartile care li s-au parut interesante copiilor nostri.

Anka1 - eu inca sunt uimita cat de fixiste pot fi invatatoarele…nici macar nu conteaza varsta. Iar sedintele cu parintii cred ca le putem vizualiza toate..peste tot e la fel din pacate.. opinia mea e ca cel putin 30% din declinul sistemului de invatamant e datorat parintilor.

Danamiha - multumesc, o sa incerc sa dau de ea.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Noi am fost la schi o saptamana. Sport si numai sport. Au avut de facut o fisa de cam 10 pagini (mixt romana si matematica) si a facut-o printre picaturi, cate 10 minute in fiecare seara. Vad ca toata lumea face sporturi. Noi nu prea. In afara de schi dar din pacate este numai iarna si nu cred ca se pune.

Si doamna noastra are ceva din "femeia sovietica". Din cand in cand ne citeste la sedinte un soi de discurs sforaitor, in limbaj de lemn despre educatie, dezvoltarea copilului, etc. Toate din curentul de educatie al anilor '60. Nu stiu de unde naiba le gaseste. Asta s-o preda pe la cercurile pedagogice? Ca daca-i asa... e jale fetelor!

Legat de citit si apropierea copilului de carte vreau sa va spun ca eu cred ca este o eroare sa stranga parintele carti pentru copil in speranta ca o sa le citeasca intr-o zi. O spun pentru ca am cazut si eu la un moment dat in greseala aceasta (reminescenta a vremurilor comuniste cand nu se gaseau carti si pe orice puneai mana luai ca poate data viitoare nu mai gasesti). Dar acum vremurile penuriei de carti au apus. Gasesti orice carte vrei, oricand mai noua sau mai veche plus mii de alte carti noi la care noi nici nu visam macar. Si stiti de ce cred ca este o eroare? Pentru ca o biblioteca pe care o iubesti este o biblioteca vie, pe care ai strans-o tu, carte cu carte, achizitionand ceea ce ti-a placut sau te-a interesat. O biblioteca este reprezentativa pentru cel ce o face si nu ar trebui luata aceasta placere copilului. Tot ceea ce trebuie sa faca parintele este sa deschida usi, sa arate posibilitati. Uite cu Jules Verne (un autor care mie mi-a placut copil fiind desi nu i-am citit nicidecum toate cartile - slava domnului): cumpar "Insula Misterioasa" si o citesc cu Vlad seara inainte de culcare (cate 4-5-6 pagini pe seara uneori citesc eu, alte ori el, noi ii zicem "Clubul de citit". Daca vad ca-i place copilului mai cumpar, daca nu, renunt. Uneori lui ii plac carti pe care eu le detest. N-am scapat nici noi de "Capitanul chilotila" (sau Underpants) de care zice Cricor - o aiureala totala. Dar copilul vrea s-o citeasca si cine sunt eu sa ma bag in gustul omului?

Sotul meu a avut o biblioteca facuta de tatal lui pentru el. S-a simtit toata viata presat de cartile acelea pentru ca omul nu-si putea ascunde frustrarea ca a cumparat atatea carti de beletristica si baiatul lui le ignora (sotul meu este de formatie inginer, fire practica si nici in ziua de azi nu citeste decat carti si reviste tehnice stiintifice sau de business). Eu cred ca biblioteca aceea a fost pentru el mai mult o pacoste decat o binecuvantare si ca l-a facut sa urasca literatura.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Ideea cu cititul este sa prinda cumva cumva "gustul", sa gasim ceva ce le place. Daca ii innebunim cu lecturi obligatorii, cred ca avem slabe sperante. In acealasi timp, nu poti sa spui la scoala ca nu ai citit ca nu ti-a placut. De exemplu lui Vlad nu i-a placut "Vrajitorul din Oz", pur si simplu nu i-a palcut, i s-a parut plictisitoare, a citit-o, dar innebunit de mine, nu cu placere. Si de atunci ne cam chinuim cu cititul, nu are nici o tragere de inima. Sper ca "Aventurile lui Tom Sawyer" sa-i placa mai mult, asta a inceput acum.

Simali, mie mi-a placut ca am avut acasa, la ai mei, o biblioteca foarte cuprinzatoare. Tatal meu era un om foarte meticulos si aveam cartile ordonate, pe autori,...totul era consemnat intr-un repertoire. Dar, ai si tu dreptate, baietii sunt altfel, ma uit la Vlad si vad in fiecare zi asta :-)

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput