Clasa a II-a, 2009-2010 *6*
Raspunsuri - Pagina 11
Anina_n spune:

ioana si Tudor, bine ati venit in clubul nostru ! 
Ce vacanta faina ati avut ! 
Vad ca au mai fost si altii la schi, ce fain !
Cristina a iesit cu sania, in fiecare zi, ca e aproape de noi un mic derdelus, intre blocuri. ![]()
Despre citit, eu o las sa citeasca ce vrea ea, in plus, fata de ce le cere doamna inv., care inca, nu le-a cerut prea mult, zic eu.
Citim seara impreuna, ca si simali. O pagina ea, 2-3 pagini, eu. ![]()
De cumparat, impreuna cumparam cartile care-i plac ei, inca de povesti.
La varsta ei, si eu citeam numai basme si cunoscutele povesti nemuritoare. ![]()
anka, bravo lui Vlad, ca s-a apucat de "Aventurile lui Tom Sawyer" ! 
Cricor, Cristina a facut dans anul trecut, dar anul acesta nu se mai potrivea cu programul ei. Intre timp am aflat de alt loc pt. dans, dar numai din toamna va putea incepe.
In schimb, din ianuarie merge la pictura pe sticla(icoane) la o fundatie crestina si tare ii mai place.
Acolo au si cursuri de pian, ghitara, cor, cusut. Dar numai din toamna poti incepe. Abia a primit-o si la pictura.
Intreba cineva de ghitara. Pt. copiii mici e mai greu, ca nu pot ajunge cu degetelele la toate acordurile(sus pe coada ghitarii) unei ghitari clasice. Asa ni s-a zis si noua.
Se pare ca vom avea serbare de ziua mamei. ![]()
Un weekend cat mai fain, va doresc !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Anina_n spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danamiha Nina, uite aici: http://www.steffy.ro/revista.php nu se distribuie decat in scoli, le-am scris un e-mail, as fi vrut sa comand primele doua numere, dar nu le mai au. |
Multumesc, danamiha !
Aici, n-am vazut-o. Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Macrina spune:
Simali, ai dreptate. Eu cumpar de pe net carti impreuna cu baiatul (8 ani acusica) si asa e ff incantat cand le primeste.. Al meu citeste f mult, sunt bucuroasa pt asta. Dar niciodata nu l-am fortat cu o carte.
Acum are obsesie pt o serie de carti de aici de la biblioteca... vai, ce ma enerveaza ca de fiecare data cand mergem acolo numa pe alea le ia, cred ca le-a citit de 2-3 ori
Si observ la voi, fara sa va suparati, ca intr-adevar, copiii nu mai au chef de citit.. Si sunt de acord cu anka... lecturile obligatorii prost alese, ucid in copil dorinta de a mai citi ..
Din partea mea, sa le citeasca invatatoarea, eu nu l-as mai stresa pe copil. Adica el e barometrul dar si eu pe margine apreciez daca e buna cartea sau nu..
simali spune:
| citat din mesajul lui anka1 Sper ca "Aventurile lui Tom Sawyer" sa-i placa mai mult, asta a inceput acum. |
Tom Sawyer nu este pentru clasa a II-a. Nu de citit singur. Este si prea lunga si prea grea si trebuiesc date tot timpul copilului explicatii. E nu l-as lasa s-o citeasca chiar daca le-a dat-o doamna intr-un momenet de eclipsa. Pentru varsta lor sunt carticelele mai scurte, max.50 de pagini, povestile, reviste bune pentru copii (gen National GEografic Kids pentru cei interesati de stiinta, etc.). Eu i-as face copilului un rezumat si gata.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
meru spune:
| citat din mesajul lui Anina_n Se pare ca vom avea serbare de ziua mamei. |
Tara arde si baba se piaptana.
Cricor spune:
Tot eu cu cititul.![]()
La noi problema cititului este complicata in sensul ca el citeste numai in engleza si refuza sa citeasca in romana mai mult decat lectia din manual.
Am scris eu mai devreme, dar probabil n-a vazut nimeni: poate ne-ar fi util tuturor sa facem o lista cu cartile agreate de copii nostri, ma refer la cele pe care le citesc singuri pentru ca vor si le face placere. Poate ne inspiram din lista. Eu de exemplu merg cu copilul la magazin, isi alege carti..ajunge acasa, se uita pe ele 5 minute dupa care se refugiaza in cartile in engleza. De multe ori ceea ce eu consider a fi o carte buna si potrivita varstei, lui nu-i place, dar copii de aceeasi varste au de obicei gusturi asemanatoare.
Uite sa incep eu:
Captain Underpants - varianta romana Capitanul chilotila
Pokemon
Looney Bay All Stars
Prima mea carte de istorie - a iubit cartea asta..a cam depasit varsta nivelului de explicatii dar ii place in continuare
Daca imi mai amintesc ceva, revin.
Corina
Macrina spune:
Corina, asa si al meu, numai in engleza iar in romana doar daca il pun sau e ceva fff interesant. Si sa fie o poveste scurta ![]()
Eu n-am pus lista de carti pe care le citeste ca n-am stiut daca va ajuta cu ceva, eu nefiind in Ro. Dar uite, bine ca ai spus tu despre asta.
Deci el citeste colectia Magic Tree House(sunt cam 48 in colectie)- Mary Pope Osborne, plus cartile de istorie din colectia History for the classical child- Susan Bauer, Esop Fables si in general tot ce ii iau de la biblioteca cu subiect istoric. Am incercat sa-i iau din astea mai usoare (Diary of a wimpy child) dar nu-i plac, plus ca le-am rasfoit si eu si am spus NU ![]()
Din Ro avem In Tara Legendelor- Al Mitru si POvestiri istorice -Dumitru Almas, care ii plac fooooarte mult(dar nu atat de mult incat sa le citeasca singur
).. I-am mai citit povestile lui Creanga, dar e pasionat de istori..
Voi ii lasati la filmele alea vechi istorice ale lui Sergiu Nicolaescu? Gen DAcii, Mihai Viteazu? eu il las dar mi-e ca-s cam sangeroase pt el![]()
Cricor spune:
Macrina, da si lui ii plac cele din Magic Tree House - noi avem doar vreo 10.
Pe mine ma ajuta si ce citeste al tau, pentru ca ma mai inspir sa comand on line.
In romana... cam tot ce am cumparat sau i-am sugerat a fost un esec. De aceea ma gandeam ca poate altii au fost mai norocosi si au o reteta magica si pentru mine. Avem si noi Povestiri de Dumitru Almas sa incerc si cu alea.
El se uita cu taica-su la fime japoneze cu samurai ... la filme istorice nu s-a uitat.
Corina
ina C spune:
Uite sa incep eu:
Captain Underpants - varianta romana Capitanul chilotila
Pokemon
Looney Bay All Stars
Prima mea carte de istorie - a iubit cartea asta..a cam depasit varsta nivelului de explicatii dar ii place in continuare
Buna, fetelor!
Cricor, am si eu un baietel in clasa a II-a si as vrea sa te rog sa-mi spui unde gasesc cartea Pokemon.
Multumesc!
Ina, mami de doi baieti minunati
danamiha spune:
Macrina, l-am lasat in vara, in vacanta sa se uite la film, la cel cu dacii si i-a placut f.mult.
Si pe mine m-ar ajuta enorm o lista cu ceea ce citesc copiii vostri. Fiul meu a fost cu clasa la biblioteca scolii si a imprumutat o carte pe care i-am citit-o in vara, dar el a uitat si nu a stiut ce sa ceara asa ca a venit acasa cu "Pacala in satul lui", ce lucruri bune inveti din povestea asta

M-a rugat sa-i fac o lista cu ce sa ceara data viitoare, dar a specificat sa aiba cartea multe poze si nu a zis, dar cred ca si-ar dori sa fie cu scris putin