Clasa a II-a, 2009-2010 *6*
Raspunsuri - Pagina 18
simali spune:
Avem "Scrisori de la Mos Craciun". Extraordinar de frumos scrisa. Originala, ludica, imagini deosebite. Mi-a dat ideea de a-i scrie si eu lui Vlad in fiecare an diferite scrisori amuzante ca raspuns din partea Mosului la propriile lui scrisori. Am pastrat in scrisori (doua pana acum)limbajul basmului, ca-n carte. Fara sfaturi stupide de "Sa fii cuminte" si limbaj de lemn de genul acesta. Am scris scrisorile pe o hartie de pictura, galbuie, cu pensula subtire inmuiata in acuarele, insotite de diferite mici desene si modele. A iesit ceva foarte frumos.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
filofteia spune:
| Citat: |
| Vreau sa va spun de un joc, mai exact e un chit cu 750 de experimente, fiul meu e f.pasionat de el, ne-am gandit sa-l luam ca sa mai faca si altceva, avand o mare pasiune pentru lego. |
Danamiha
si al meu are varianta romaneascahttp://www.dtoys.ro/show.php?id=1264
mai restransa, dar s-a plictisit repede... incearca sa-l duci la un cerc de electronica (au la Palatul Copiilor), cred ca-i va placea.
Daca Marcus este interesat de tabla inmultirii, invata-l de acum caci ii prinde bine.
| Filofteia, . Tu totusi ce ai facut cu Ady? L-ai invatat inainte tabla inmultirii? Este adevarat ca a-III-a e grea? |
Simali
, la noi tabla inmultirii a facut-o invatatoarea in clasa a II-a, a inceput cam pe vremea asta... practic ei o stiau inainte sa intre in vacanta.Da, a III-a este destul de grea, mai ales pentru cei care in clasa I stiau deja sa citeasca, sa adune... pentru ca nu au depus acelasi efort ca Adi,care nu stia nici literele
| Daca nu o sa vrea copilul concursuri de mate, in loc sa-l inscriu la Micul Matematician o sa-l inscriu in campanii ecologice sau umanitare gen "Romania prinde radacini" sau "Habitat for humanity" unde vom presta alte feluri de activitati. Si astea sunt activitati care conteaza in portofoliu. |
. Doar ca al meu este clar un inginer in devenire.
. Citit doar un pic pe blogul lor http://www.editurasigma.ro/blog/?p=32
| Alice, este oarecum o carte fantastica. E foarte putin de citit, dar pretul cartii este foarte mare (sau poate ca eu am cumparat editia facsimil?). |
Alice originala este foarte mare, ca am avut-o de citit anul asta si am gasit pe internet originalul care tras la imprimanta a fost de 60 de pagini A4.

danamiha spune:
filofteia, noi locuim intr-un oras mai mic decat Pitesti (cand sotul meu a lucrat pentru Habitat for Humanity mergea des acolo) asa ca nu am unde sa-l duc, dar si sotul e pasionat asa ca lucreaza impreuna, au facut deja 120 de experimente din cele 750, au ars si ceva circuit, nu au fost atenti la instructiuni (din fericire ieri am primit piesele care trebuie schimbate din SUA).
sunt multumita ca am gasit aici profesor de pian, sunt doar doi in tot orasul. Stiu ca si Adi facea muzica, asa-i?
chiar ieri am discutat despre tabla inmultirii, o stie pana la 6, dar daca il intreb pe sarite nu mai stie. sincer, as fi preferat sa o invete la scoala, asa cum le explica inv, mai ales ca pt el tot ceea ce spune d-soara inv e litera de lege...
Marcus nu a stiut sa scrie/citeasca cand a inceput clasa I. Ma cam sperii cu clasa a IIIa
Acum nu face engleza la scoala, a facut anul trecut, dar anul acesta a inceput orele in particular, o ora pe saptamana si merge cu multa placere.
filofteia, in vacanta mare, anul trecut, Adi a avut teme pentru vacanta?
filofteia spune:
| sunt multumita ca am gasit aici profesor de pian, sunt doar doi in tot orasul. Stiu ca si Adi facea muzica, asa-i? |
Da, anul asta a intrerupt, dar a spus ca din toamna vrea sa mearga iar la canto... si sigiliul pentru prima masea l-a cerut alb, ca a spus ca alta culoare arata urat cand deschide gura pe scena.
| filofteia, noi locuim intr-un oras mai mic decat Pitesti (cand sotul meu a lucrat pentru Habitat for Humanity mergea des acolo) asa ca nu am unde sa-l duc, dar si sotul e pasionat asa ca lucreaza impreuna, au facut deja 120 de experimente din cele 750, au ars si ceva circuit, nu au fost atenti la instructiuni (din fericire ieri am primit piesele care trebuie schimbate din SUA). |
Si noi ne pricepem amandoi.
Ce am vrut sa zic ... a prins mai bine lipitul cu ciocanul. Circuitele de la joc le-a facut singur... ainventat altele, dar tot la ciocanul de lipit s-a intors.| Citat: |
| filofteia, in vacanta mare, anul trecut, Adi a avut teme pentru vacanta? |
Da... si oricum am cam facut teme in toate vacantele si la romana si la mate. Nu foarte multe, cam o ora, dar aproape in fiecare zi. Cert este ca i-a intrat in reflex pentru ca a spus singur ca la vara trebuie sa faca o compunere si un desen pe zi
danamiha spune:
E mortal Adi cu maseaua!!! Are mami cantaret.
Chiar aseara i-am vazut cu ciocanul de lipit pe baietii mei, mestereau impreuna.
Si noi in vacanta trecuta am mai lucrat, asa cam o luna, o ora pe zi. Au primit si de la scoala tema, doua caiete speciale comandate la Aramis pentru matematica si romana, concepute pentru vacanta.
Si eu trag de el sa citeasca, o pagina el, doua eu...citeste bine, dar eu as vrea sa-l vad pasionat de lectura, sa ceara el sa citeasca...are mare dreptate simali, un baiat la 9 ani e un copil, tot la joaca ii sta capul, face un exercitu la mate si 3 constructii din lego...
Cricor spune:
simali...asa gandesc si eu, doar ca uneori ma intreb daca asta e calea ce-a buna si toti ceilalti din jurul meu calati pe teme suplimentare gramezi si note au de fapt dreptate...ca eu prea sunt in minoritate. Tu vad ca esti mult ami linistita si consecventa..eu sunt intr-o zbatere continua.
Vad ca toata lumea zice ca va greu in clasa a 3-a...mi-e si groaza sa ma gandesc. Al meu uraste temele, studiul suplimentar ce sa mai zic...uneori ma intreb de ce..termina temele in 30 de minute maxim. Lucreaza maxim 1 ora pe zi pentru scoala, in rest face ce vrea. Nu sta la after school, e acasa la 12:15...deci are ore si ore de joaca..nu-i destul..
Copii vostri cum de fac suplimetar? Cum ii convigeti? Cum de cer ei siguri???
De exemplu eu fac cu el la engleza, avem niste carti care sunt structurate pe programa din Canada, o lectie are cam 4 pagini. De cate ori ne apucam de engleza, incepe cu vaicareala, ca ce mult e, ca el o sa stea toata ziua la acea lectie. Se apuca cu greu...termina in 10-15 minute, zice ca "da, am cam exagerat"...a doua zi acelasi scenariu. Mi-e greu sa inteleg ce-o fi in mintea lui.
danamiha spune:
cricor, noi anul asta nu am facut suplimentar, doar ce a primit din culegerea pentru micul matematician. Anul trecut faceam aproape zilnic, la indicatiile d-soarei invatatoare, putina dictare, citit, cateva exercitii la mate, acum ma bucur ca face ce trebuie la teme.
cand citesc ce scrii despre baietelul tau...se potriveste perfect cu al meu, vaicareala la ordinea zilei, "iar sa citesc????"
asimpetru spune:
In ceea ce priveste munca suplimentara, eu sunt destul de norocoasa cu Eva, daca-i spun ca-i cazul sa mai lucreze in plus, face singura.
La mate lucreaza fara niciun fel de probleme, imi mai aduc eu aminte dupa o cate-ora si ma duc la ea sa vad ce face, s-o mai opresc. Asta se intampla cam de 2-3 pe saptamana.
La romana, chestia e ca n-am fost pe faza la inceputul anului sa iau alta culegere decat cea de clasa (care-i complementara manualului si lucreaza si-n clasa/au teme din ea). Asa ca o pun din cand in cand sa completeze exercitiile din urma ramase nefacute + citeste + am cazut amandoua de acord, ca in loc de compuneri sau dictari, sa tina un jurnal. M-am gandit ca e mai atragator pentru ea. Scrie in el cam de 3-4 ori pe saptamana, depinde ce i se intampla. Evident ca oficial n-am voie sa ma uit in el :d.
Dar mai mult... nu stiu ce sa zic, ea si cu sora-sa fac si balet de 2 ori pe saptamana, mai e si-o ora de inot pe sapt. Deja sunt 3 zile cu dupa-amiaza ocupata. In alta zi are ora de informatica la scoala (ma rog, asta e mai lejera, ca ramane in continuare dupa ore, nu se pierde timp cu fatzaiala dus/adus). Si uite-asa se aduna.
Cea mica mi-a cerut meditatii la engleza, chestie care m-a lasat un pic in aer... ca parca totusi cea mare are cam multe pe cap. Mai vedem.
Si pentru ca se discuta de lecturi, Eva citeste cam ce are legatura cu scoala, gen Povestiri istorice, Apolodor etc., iar pe langa scoala, in ultima vreme a citit un Mary Poppins, a inceput o serie despre balet "Pantofiorii roz" sau asa ceva, a citit si prima din seria Spiderwick, acum ii plac mult "Basmele omului" de Colin (le-am vazut eu in librarie si mi-am adus aminte de ele, din copilarie, mi s-au parut fantastice).
Cred c-o sa-i caut si niste povesti de Al. Mitru, despre care tin minte ca m-au "mesmerizat" intr-o vara, n-am vrut sa ies din casa pana nu le-am dat gata. Iar la vara, legendele Olimpului cu siguranta!
Sunt absolut fantastice, ca sa nu mai zic despre minunile "operate" in cultura lor generala (in cazul meu asa a fost).
Ana
anka1 spune:
hmmm..o fi o chestie de baieti..Nici Vlad nu face cu placere temele, hai sa zicem ca la mate e mai bine, ca ii place matematica. Dar la romana..cu greu poate fi convins sa citeasca ceva..
O chestie buna e ca si le face singur, adica pana vin eu face ce stie pe curat si ce nu e sigur, pe ciorna.
Eu cred ca am invatat mult din greselile mele de anul trecut. In clasa I eram super stresata de teme, invatatoare, ceilalti parinti care pareau mai la subiect decat mine... Acum, ma uit in fiecare zi ce fac in clasa, discut cu el ce imi spune ca nu a inteles, ii mai dau cate ceva de lucru suplimentar, dar f rar, nu mai bag in seama nici un parinte obsedat de performanta copilului ...si lucrurile merg mult mai bine.
M-a uimit zilele astea ca a participat din proprie vointa la concursurile astea de matematica. Anul trecut era foarte timorat de ideea unui concurs, anul asta a fost mult mai bine din punct de vedere atitudine. Lucru care m-a bucurat enorm.
Va doresc un we fain,
Anca
cori spune:
dragele mele...evaluare in mate..subiectele din 16 iunie 2009. o avem tema pt luni...nu ma descurc!!!
ma ajutati??
a) Pe o foaie scriem, pe acelasi rānd, numerele naturale de la 1 la 12. Scriem īntre ele, la alegere, semnele
operatiilor de adunare si scadere (cāte un semn īntre fiecare doua numere). Putem obtine rezultatul 12?
Justificati.
b) Dupa ora de matematica, pe tabla au ramas scrise toate numerele de la 1 la 31. Irina s-a gāndit sa stearga
oricare doua numere si īn locul lor sa scrie un numar nou, cu 1 mai mic decāt suma celor doua numere sterse,
pāna cānd pe tabla va ramāne un singur numar. Care este acest numar?