Clasa a II-a, 2009-2010 *6*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Roxana, voi ati invatat tabla inmultirii in vacanta de vara (inainte de clasa a treia) sau a invatat-o la scoala?

am vazut ca unii o invata in vacanta, la recomandarea invatatoarei, altii, nu.

noi suntem deja cu capul in vacanta, e plictisit, o lungeste cu temele...

la micul matematician, de emotii(ca nu pot sa cred ca nu a stiut, a fost banal ce a primit) a gresit, iar invatatoarea l-a facut praf si pulbere, atat pe el cat si pe inca o fetita (a zis ca de la ei avea asteptari), mi-a spus ca avea lacrimi in ochi si facea eforturi sa nu planga cand inv tipa le el...

azi are pregatire pt un al concurs, eu de la inceput i-am spus sa nu mearga, dar a plans ca nu-l lasam, ca plateste el taxa din economiile lui, in fine un intreg circ sa-l lasam sa mearga. Acum cred ca regreta ca s-a inscris...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Danamiha, si la voi? Nu stiu la invatatori, dar la profesori stiu ca pana in urma cu vreo 3 ani conta rezultatele copiilor la concursuri, dar acum nu mai conteaza, ne-a zis diriginta Oanei. Cred ca e vorba de mandria lor, mandrie cam prosteasca mi se pare mie, mai ales acum ca ei sunt mici si inca nu s-au obisnuit cu concursurile, cu emotiile...

Nu, nu i-a pus sa invete in vacanta, stiu ca in urma cu 4 ani cand era a III-a Oana, in programa era tabla inmultirii in semestrul II, dar din cauza ca traim in Romania si aici toate-s cu fundul in sus, la concursurile din semestrul I se dadeau exercitii cu tabla inmultirii, asa ca au facut-o la inceputul clasei a III-a. Am mai auzit si eu aici, pe forum, de copii care in vacanta de vara i-a pus sa invete tabla inmultirii, dar nu stiu cum, ca doar trebuie sa ii si explice care-i mecanismul, nu poate invata ca papagalul fara sa stie despre ce-i vorba si ce inseamna de fapt.

Mai este un concurs, la romana de data asta, unde au dat intai un test si in urma testului a ales 6 copii care pot merge. Concursul costa 20 lei dar habar n-am despre ce-i vorba, fii-mea e intre aia 6 dar nu vrea sa se duca, voi stiti ceva?

Diseara avem sedinta, sa vedem ce ne mai spune, ce prostii au mai facut La ultima sedinta s-au batut cu pungile de lapte, iar o punga a aterizat pe catedra, pe geanta si haina invatatoarei . Punga s-a spart, iar haina si geanta...va inchipuiti cum aratau. Cand ne povestea la sedinta radea si ea, ca in general cand intra in clasa...ii trebuie 5 minute sa-i calmeze, de data asta erau cuminti ,nu se auzea nici musca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Sincer, sunt debusolata...care o fi calea aia corecta si de mijloc....nici nu mai stiu...si e doar clasa 2a....ce ma fac mai incolo???

Sfaturi? Experiente?

Corina

Eu zic ca la 8-9-10 ani un copil e numai un copil. Deci orice fel de invatare trebuie facuta relaxat astfel incat copiii sa aiba timp sa ramana copii. De la a V-a incolo copilul poate suporta putin "cox" - adica un oarecare nivel de stres. Poti sa incepi sa-l orientezi mai puternic pe rezultate, sa-i dai mai mult de lucru suplimentar (dar cu logica, pentru a fixa notiunile pe care nu le cunoaste nu sa lucreze asa, ca boul 20 de probleme la rand, toate de acelasi fel).

Una e cand un profesor tipa la un pusti de 11-12 ani (aproape adolescent) pentru ca nu a avut rezultatele scontate si alta e cand tipa la un copil de 8 ani. Cel de 11-12 ani poate ca o sa se ambitioneze, dar cel de 8 ani risca sa ia totul mult prea personal ceea ce poate cauza probleme in echilibrul emotional al copilului.

Pana la urma orice copil de inteligenta medie se poate pregati pentru un examen si sa-l treaca onorabil. Dar un copil cu grave probleme emotionale este posibil sa rateze si acolo unde stapaneste perfect materia. Este ceva ce nu trebuie scapat niciodata din vedere.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Roxana .

Citat:
Danamiha, si la voi? Nu stiu la invatatori, dar la profesori stiu ca pana in urma cu vreo 3 ani conta rezultatele copiilor la concursuri, dar acum nu mai conteaza, ne-a zis diriginta Oanei. Cred ca e vorba de mandria lor, mandrie cam prosteasca mi se pare mie, mai ales acum ca ei sunt mici si inca nu s-au obisnuit cu concursurile, cu emotiile...

La invatatori conteaza la primirea acelui salariu de merit!
Conform noii legi a invatamantului, vom alerga noi dupa concursuri... ce credeti ca inseamna portofoliul copilului??

In ce priveste tabla inmultirii in Arges toate invatatoarele recomanda invatarea tablei inmultirii in vacanta.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri

filofteia, ce bine e sa "te aud" si aici, am citit cu multa, multa placere subiectele mai vechi deschise de tine cand inca fiul meu nu era la scoala, multe informatii de acolo m-au ajutat. In vara trebuie sa ma pun pe citit despre clasa a IIIa.

Azi a avut pregatire pentru Euro Junior, acesta e urmatorul concurs...

Am intrebat de tabla inmultirii pentru ca Marcus e f.interesat de ea, toata ziua ma intreaba cat fac x ori y...A primit doua carticele de la editura RAO, "Mate pentru pitici, usor rapid" despre inmultire, impartire. Stie mai mult de jumatate din tabla inmultirii si in vara vrea sa o invete toata.

www.cartiabc.ro/-Mate-pentru-pitici-Inmultirea-p-19222-c-3-p.html" target="_blank">aceasta este cartea

Mergi la inceput

Vreau sa va spun de un joc, mai exact e un chit cu 750 de experimente, fiul meu e f.pasionat de el, ne-am gandit sa-l luam ca sa mai faca si altceva, avand o mare pasiune pentru lego.

www.amazon.com/Elenco-SC750-Circuits-Extreme-SC-750/dp/B0002AHQWS" target="_blank">acesta e chitul , a fost fascinat cand a facut o sonerie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Ca tot vorbeam despre carti acum ceva timp, sa va spun ce a mai citit baiatul meu:

Tolkien - Domnul Bliss
Silvia Ursache - Aventurile lui Iulian
Dick King-Smith - Calutul de Apa;
Acum citeste:
Anna Sewell - Black Beauty

Am eu piticul asta, sa citesca, sa descopere gustul lecturii. Asa ca cum stam amandoi, unul langa altul, si citim, fiecare cartea lui!

Despre concursuri: eu cred ca sunt necesare, daca ii face copilului placere sa participe, daca nu e un stres pentru el. Mai ales cand trebuie sa dea examen pentru admiterea in clasa a V-a, cum e cazul nostru. In plus, ca sa fim sinceri, subiectele sunt de nivel mediu, sunt distractive (Smart, Cangurul, Micul Matematician).

Numai bine,
Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Filofteia, .
Tu totusi ce ai facut cu Ady? L-ai invatat inainte tabla inmultirii?
Este adevarat ca a-III-a e grea?

Legat de citit, Vlad si cu mine tocmai am terminat "Trei intr-o barca" (la clubul nostru de citit). I-a placut la nebunie. Repeta foarte des prin casa fraze din carte si se prapadeste de ras. Acum cautam "Stafia familiei Chanterville".

Ioana. Multumim pentru recomandari. Voi incerca si eu sa-i dau lui VLad "Domnul Bliss". Este de aventuri?

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Conform noii legi a invatamantului, vom alerga noi dupa concursuri... ce credeti ca inseamna portofoliul copilului??

Daca nu o sa vrea copilul concursuri de mate, in loc sa-l inscriu la Micul Matematician o sa-l inscriu in campanii ecologice sau umanitare gen "Romania prinde radacini" sau "Habitat for humanity" unde vom presta alte feluri de activitati. Si astea sunt activitati care conteaza in portofoliu.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Alice, este oarecum o carte fantastica. E foarte putin de citit, dar pretul cartii este foarte mare (sau poate ca eu am cumparat editia facsimil?). Recomand, totusi, din toata inima, Scrisori de la Mos Craciun,una dintre cele mai bune carti pentru copii scrisa de Tolkien.

Mergi la inceput