Clasa a II-a, 2009-2010 *6*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Cori, mie mi-a iesit ceva, dar mi se pare greu pentru un copil de cl II..
Ar fi asa, la prima intrebare:
1+2-3+4-5-6+7-8+9+10-11+12=12

A doua nu m-am gandit..

Celelalte fete, copiii vostri fac asa ceva singuri???

Citat:
citat din mesajul lui cori

dragele mele...evaluare in mate..subiectele din 16 iunie 2009. o avem tema pt luni...nu ma descurc!!!

ma ajutati??

a) Pe o foaie scriem, pe acelasi rānd, numerele naturale de la 1 la 12. Scriem īntre ele, la alegere, semnele
operatiilor de adunare si scadere (cāte un semn īntre fiecare doua numere). Putem obtine rezultatul 12?
Justificati.
b) Dupa ora de matematica, pe tabla au ramas scrise toate numerele de la 1 la 31. Irina s-a gāndit sa stearga
oricare doua numere si īn locul lor sa scrie un numar nou, cu 1 mai mic decāt suma celor doua numere sterse,
pāna cānd pe tabla va ramāne un singur numar. Care este acest numar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

La a doua problema cred ca se aduna toate numerele de la 1 la 31 si se scade 30. Dar nu sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Se scade 30 pentru ca initial se scad 15, apoi inca 8, inca 4, inca 2 si inca 1. Deci in total 30 numere scazute pana se ajunge la un singur numar. Cred ca e 466.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Celelalte fete, copiii vostri fac asa ceva singuri???

Al meu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Nici al meu.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Trebuie sa ma laud cu o chestie simpatica.

Vlad a castigat la concursul "Copiii in bucatarie" organizat de revista GoodFood. Duminica viitoare, in Parcul Izvor participa in finala concursului de gatit in aer liber pentru copii.

http://goodfood.ro/2010/03/briose-de-ciocolata/

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Felicitari Vladut, ce bine arata briosele

Succes duminica viitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asimpetru spune:

<< Celelalte fete, copiii vostri fac asa ceva singuri??? >>

A mea nu face singura asa ceva, dar nici nu cred ca a dat de asa un exercitiu pana acum. Acasa face numai din Mate 2000, iar culegerea de scoala este ceva complementar manualului.

Oricum mi se pare nu numai greu pentru cls a II-a, dar greu ca exercitiu in sine, pentru ca necesita un soi de logica care nu se poate invata (scuzati cacofonia). Copilul care face asemenea exercitiu singur, fara ajutor, cu siguranta are "dotarea necesara" pentru o facultate de matematica in viitor.

Si in niciun caz nu mi pare exercitiu de tema (doar daca este tema pentru parinti), eventual ca indicatie de lucru suplimentar.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nici la Cristina nu se fac astfel de probleme la matematica.
A participat la "Micul matematician" si la "Smart", pt. ca a fost dorinta ei. D-na. inv. nu i-a certat daca nu au luat punctaj mare.
Anul trecut am lucrat si noi, mai mult suplimentar. Anul acesta, din sem. II, au inceput sa apara mai multe calificative de B, la mate si romana, dar nu din nestiinta ci, din neatentie. E cu gandul la joaca, desi, o las afara, cate 2-3 ore, chiar.
De citit, citeste, doar ca, nu atat cat as vrea eu. Ne-am apucat de "Dumbrava minunata", ca in curand va fi lectie din ea, la romana.
simali, bravo micului bucatar ! Arata delicios de faine, acele briose !
Succes, duminica viitoare, in finala !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Trebuie sa ma laud cu o chestie simpatica.

Vlad a castigat la concursul "Copiii in bucatarie" organizat de revista GoodFood. Duminica viitoare, in Parcul Izvor participa in finala concursului de gatit in aer liber pentru copii.

http://goodfood.ro/2010/03/briose-de-ciocolata/

Alice

Parcul Izvor din Bucuresti?

Daca suntem in Bucuresti in weekend vin mergem si noi sa vedem copii bucatari..stam foarte aproape.

Mergi la inceput