***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Ceau.
incerc sa ma trezesc dar nu prea pot, mi se inchid ochii. M-a dat peste cap schimbarea asta de ora. In loc sa fiu mai odihnita sunt mai obosita ca inainte.

Ella, mie mi se par tare greu de retinut denumirile astea ale dinozaurilor. Cred ca stiu maxim trei, dar nici de alea nu-s sigura. Elizei ii e teama de ei. Am doi din ceva cauciuc tare....si nu prea e incantata de ei. Bine ca macar Bob stie cu ce se joaca...l-am vazut cum admira imaginile din carticica.

Elizei i-am luat ieri fier de calcat si masuta. Normal ca s-a culcat cu el in mana. Nu a vrut nici cum sa-l lase langa pat. Pe langa fierul de calcat s-a mai culcat cu o fusta peste pantalon.

kay, ma gandeam ca numai eu am casa in asa fel incat nu mai gasesc nimic. Cand nu gasesc ceva nici nu mai incerc sa caut pentru ca nici nu stiu de unde sa incep, asa ca ....daca il gasesc din greseala bine daca nu....asta e.
Asta pana peste o saptamana cand ma apuc de marea curatenie si atunci sa vezi. Daca reusesc sa ma mobilizez poate ma incumet sa fac un pachet cu jucarii si hainite.

Avem poze noi : http://family.webshots.com/photo/2346278800101876721wsIFAC?vhost=family

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Vas, . eu acum de ex nu-mi gasesc portofelul si i-am comandat o pizza lui alex... Sper sa ajunga inaintea baiatului cu pizza, ca altfel ma fac de kko .

Eu sunt un pic mai bine, asa ca plec la treaba... dar inainte de 4.30 nu cred ca ajung diseara, asa ca... Nu se stie cum ma intorc...

, o zi frumoasa tuturor !

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Noi am fost in we la tara si copii s-au simtit excelent!
Kay ........multa sanatate! Cum te mai simti?!
Vas ....am admirat-o pe frumoasa Andreea! Faina rochitica de printesa!
Dioxinu.............e superb Vladut! Ce parc frumos acolo...
Ella......l-am admirat din nou pe Bob cel inteligent si harnicut!

LA MULTI ANI CELOR CE-SI SERBEAZA AZI ZIUA!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

hello, hello
Oana, nasol cu durerea de gat, si eu in copilarie faceam mereu si acuma fac, viroze rar dar rosu in gat la greu. Sug tot felul de chestii strepsils, dr mom etc, pastilute la greu. Imi puneau si mie cartofi la gat cum spunea Gravi Al Ma dar stropiti cu spirt.
Pui cu smantana fac si eu, insa un pic altfel: Calesc (de fapt mai mult innabus cu apa si ulei, sa fie mai sanatos) ceapa si ardei gras tocate marunt, apoi mai pun apa si le las sa fiarba si la final adaug o galeata de smantana si mai las putin la fiert. Separat fierb melcisori si cand mancam ii adaug in sos, dar numai cand mancam, adica nu ii amestec in toata oala. Sau mancam cu paine si atunci nu mai pun melcisori.
Vas, aici nu vad poze pe webshots, o sa vad papusa acasa, sunt foarte curioasa! A plecat deja Eliza la socrii?
Madaiulia, cum stai cu invatatul?
Ella, parca era print Bob in scaunul ala! Poti sa pui poze si cu bucataria, asa cum ai pus cu dormitorul vostru?

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La Multi Ani Dumitreilor si Dumitrelor serbate azi si maine!

Am avut un w-e minunat, cu activitati de toamna facute cu parintii si baietii mei. Am pus 5 pomi fructiferi, am curatat partial gradina, am sapat si greblat, iar ieri am pus usturoi si stufat; mai urmeaza spanacul si salata care sper sa nu fie atacate in primavara de prepelite. Am trait din plin aceste 2 zile si maaaare mi-a fost bucuria sa-mi vad micii gradinari cum puneau arpagicul in pamant, "greblau" si carau pamant bun pt micii pomisori inalti cat Matei. E minunat sentimentul sa-ti vezi copiii la gradinarit, alaturi de tine!
Am mai avut o surpriza minunata: tati a venit mai devreme acasa; urmeaza sa mai plece peste 2 sapt, dar acum e acasa!

Ella, sa ne spui si noua ce ai aflat azi de la Cernatescu. Apropo, am incercat si noi colajele, insa nu am avut succes la Matei, desi Bogdanel tare ar fi vrut sa decupeze.
Mica, ce ti-a povestiti mai exact mamica respectiva in leg cu Aventura Parc? Care a fost experienta ei?
Doxinu, frumos in parc, de cand tot zic sa mergem si noi la cules de frunze si nu reusim. Ai mei s-au delectat acasa cu culesul de melci si cantat la buburuze melodia "gargarita-rita/zboara-n poienita". Stefan mi se pare schimbat la fizionomie, nu mai seamana deloc a bebe, mai degraba a baietel si seamana cu tine mai mult.
Vas, i-a placut Elizei la circ? Ce rochita frumoasa a avut la botez!

Am vazut ca vorbirati de pui cu smantana. Soacra mea face frecvent asa ceva si serveste cu mamaliga. Am incercat si eu insa mi se pare cam grea mancarea asta asa ca ma feresc de ea... Dar gusturile nu se discuta.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Liv,

am fost dimineata la dr Cernatescu; aproape ca uitasem cum e la policlina de stat, culoare stramte de 1 m latime , aglomeratie mare si copii bolnavi de mi-era si frica sa nu ne intoarcem cu altceva de pe acolo, lume proasta dar mai ales prost crescuta; intreba intruna unde e camera de joaca, aia de la CMU kids.

In cabinet la dr. a plans tot timpul asa ca investigatia pentru care venisem (se poate face doar aici in Romania) si care inteleg ca poate pune diagnostic de astm nu s-a putut face; ca trebuie sa fie in repaus organismul iar plangea de-i sarea camasa de pe el.
Asa ca pe baza istoricului medical diagnosticul este de wheezing recurent ( a avut 3 episoade de bronsiolita, 2 anul asta si unul anul trecut); s-a pus acest diagnostic fiindca la copii atat de mici nu se poate vorbi de astm desi crizele pe care le face in special seara sunt de astm in toata regula, ca doar am vazut mii de crize de astm de toate intensitatile la mama mea: tusea vine din senin, e seaca initial, se accentueaza in cateva minute, frecventa tusei devine sub 15-20 de secunde,e tuse cu mucus, obstructiva(se inroseste la fata ), se instaleaza dispnee; dupa spray cu Ventolin se calmeaza aproape instant, evident ca bronhodilatatorul isi face efectul.
Ramane sa vedem in urma analizelor de sange daca exista o componenta virala sau alergica.

Acuma din cat am rascolitul eu netul, chiar daca ar fi astm, e curabil la copii mici dar e atat de stresant sa stii ca viata copilului depinde de un nenorocit de inhalator; sambata cand am plecat dupa dinozauri la Carturesti am uitat inhalatorul si acolo fiind carti deci praf f mult, a inceput sa tuseasca.
Mi-am adus aminte de mama, cand am fost ultima oara cu ea la Londra, i se terminase spray-ul si nici o farmacie n-a vrut sa-i dea altul fara prescriptie asa ca a trebuit sa ajungem la urgente ca sa iasa din criza.

L-am retras de la gradi; dar nu renuntam de tot la ideea de gradi, poate la anul sau in orice caz cand va fi si el bine si va fi pregatit psihic, va merge iar.
Pana atunci daca stie cineva o bona cu recomandari...

a primit tratament cu Flixotide, aerosoli 14 zile dimineata si seara; intrerupem singulair sa vedem daca scapam de insomnii si agitatie; luam iar Ketof si folosim inhalator Ventolin numai la nevoie, in caz de criza.
In plus i-a mai prescris un medicament, tot nebulizator, care nu se gaseste in Romania asa ca astept sa mi-l aduca sor-mea din Italia; se numeste ATEM.

Mica,
daca Maya inca mai tuseste, ar fi bine s-o vada dr Cernatescu, ca e o somitate in domeniu si se ocupa de probleme respiratorii la copii.
Macar sa stii ca nu are ceva; a stat cu greu sa-l asculte la plamani dar macar am aflat ca e totul ok aici;
si in timp ce-l asculta la plamani si-a facut timp sa se opreasca din plans si sa-i spuna dr. Cernatescu ca " de fapt mama e bolnava si pe ea s-o consulte" ( ca i-am spus pe hol inainte sa intram ca mama are treaba cu domnu dr. si doar se uita cu tati sa vada ce-i face ei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ella,

io vroiam sa iti zic de dinozauri, dar vad ca voi aveti probleme serioase.

Daca imi da-i mai multe detalii despre medicament ti-l pot pune io la Atlassib si in 4 zile il ridici, ca azi e tarziu.
Atemwege se numesc in germana caile respiratorii (Wege - drum, atem- vine de la verbul a respira. atmen sau Atmung lat.: Respiratio )
Daca nu esti la sapa de lemn ti-as recomanda sa mergi la un alt diagnostician.
Chiar daca este astm copii la varsta de 6-7 ani scapa de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Hallo
Kay, ai devenit idolul meu in materie de parcat masina! Eu nu conduc demult, chiar am luat masina din stricta necesitate, de ajuns repede acasa, acum incepe sa imi placa condusul, dar despre parcari... nu pot spune acelasi lucru.

Pt cele care nu va place sa conduceti, va spune o ditamai fricoasa, merita incercat, odata cu exercitiul trece si teama. La inceput eram leoarca dupa un drum de 5 km.

Ella, sanatate lui Bob! Sper sa nu se confirme diagnosticul si sa dati de un dr bun, care poate sa intoarca un copil din drumul spre astm!

Liv si azi si miine e sarbatoare?
Si mie, numai pentru petrecut timpul gradinarind si prin curte cu alte trebi, mi-ar placea sa stau la casa! De dormit se doarme si intr-un bloc, dar gradina ta personala numai la casa o poti avea! Si lui Patrick ii place tare, noroc ca are la bunici de toate!

LA multi ani Dumitrilor!

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,

nu dramatizam, viata merge inainte si chiar iubeste dinozaurii, asa ca spune-ne

Eu sunt oricum pregatita si stiu de la mama ce astmul; probabil daca n-as fi stiut, acum eram in stare de soc; dar am vazut de atatea ori pe mama pe jos fara sa respire in timp ce asteptam salvarea sa-i faca cortizonul salvator incat sunt rutinata si nu ma sperii deloc usor. Din fericire azi exista alta medicatie decat acum 20-30 ani si pana si mama cu astm persistent sever, cu tratament de control il tine in frau destul de bine.
Ramane stresul si intrebarea de ce tocmai noi.

Medicamentul ATEM, solutie de nebulizare, concentratie 0-25%, 20 de bucati; arata ca niste canistre in miniatura.
Pretul in jur de 25-30 eur.
Spune-mi daca gasesti tu prima, ca am vorbit deja cu sor-mea din Italia si s-a dus si ea sa caute.
Vezi ca denumirea desi suna in germana, e de fapt denumirea sub care se gaseste produs in Italia.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Oana, sper ca ati mancat pizza aia pana la urma Eu am o reteta sigura cand pierd ceva prin casa "Scoate, drace, ce-ai furat ca te duc la spanzurat!"
Vas, foarte suedeza micuta ta . E scumpa!
Chiqui, si mie imi punea spirt pe cartofii aia rasi. Oana, incearca si tu, poate merge. Am vazut la un chiosc de ziare o revista mica cu retete naturiste si are subiecte inclusiv pt tratarea amigdalitei, vezi poate te ajuta de-acolo ceva.
Ella, e si o veste buna, totusi. Si eu tb sa ajung cu Mara la analize pt alergie, ca ea stranuta cam des si vad ca acum a inceput sa o manance des un ochi. Mi-e sa nu aiba la praf, ca si eu tot asa faceam. Multa sanatate lui Bob! Am vazut figurine cu dinozauri la magazine de jucarii de pe net, mai ieftine de 100 de ron. Cam 20-30, parca. Mie mi s-au parut cam scumpe, de-aia nu ti-am pus link. La toyz/crazy toys. Cernatescu ne-a intrebat daca avem persoane cu astm in familie, o fi vreo predispozitie genetica, asta ca sa-ti raspund la intrebarea "de ce noi?"

Alina si Mara (27 iunie 2007)
used to be "Graviduta" on DC

Mergi la inceput