***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Liviana, multumesc pentru cuvintele frumoase.
Lavini, multumesc .
Noi la cadourile pentru Craciun nu ne-am gandit, probabil o sa-i caut ceva hainute, ca bugetul e de criza si jucariile sunt imprastiate in toata casa.

Am citit o chestie care m-a dat peste cap: "Elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor, a anuntat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii".

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Carla, frumoase poze, le vazusem la albinute cand te caut sa te citesc pe acolo! Am citit si eu noua schema de vaccinare insa unde am citit eu (o revista) se face la 10 ani la fetite si e obligatoriu. O tampenie...

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Liviana, pai nici eu nu caut nimic extraordinar, dar ceva tot tre sa fie sub bradut si as vrea sa fie ceva ce nu are deja.Andrei tot intreaba 'Ce imi aduce Mosul?'...Oricum, ideea cu decoratiile e buna, si eu vreau sa cumpar niste hartie creponata sa facem ghirlande, o coroanita de pus pe usa, sa pictam niste globulete, sa fie personalizate...Acum ca Andrei merge la program scurt la gradi, tre sa ne ocupam timpul cu ceva, nu?

Acu 3 ani si noi am renuntat sa mai cotizam la distrugerea padurilor de brazi si am luat unul artificial, pt prima data in viata mea.Cu exceptia mirosului, alt neajuns nu vad, ba e chiar mai dragut ca cel natural.

Carla, am citit si eu chestia asta intr-un mail, nu am verificat dc asta s-a declarat sau nu.Mie mi se pare extrem de nasoala faza, numai mama de fata la varsta asta sa nu fii.Nu inteleg cum isi permit sa faca asa ceva fara consimtamantul parintilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Fetelor, va rog nu va mai certati

Andrada, multa sanatate pentru Antonio! Si felicitari pt baietelul din burtica!

Carla, felicitari pt botez! Nu cred ca pot forta vaccinul, daca parintele se opune

Elteka, mie mi-e dor de tine!!

Betty, Mihnea nu face atat de rau... Mananca totusi ca un spart, si doarme cate 9 ore pe noapte (se mai trezeste urland pt 5-10 minute, dar adoarme). E f agitat si suparat si urlacios ziua (de la dinti). Eu nu pot sa ma plang...

Liviana, ma refeream la link-ul cu laptele si cancerul...

Mica, analizele pt gradinita (coproparazitologicul) au evidentiat geardia. Pe Manu o tot manca nasul, si de atunci are prostul obicei sa stea tot timpul cu mainile in nas. Plus iritatii pe fata, dar nu stiu daca de la geardia...

Alynta,

Lavini, saraca de tine! Ma bucur ca esti mai bine. O sa creasca ei si o sa te mai linistesti... E greu, la mine nu e asa de la tine si tot mi se pare mai greu decat cu unul... la mine groaznic a fost cand au fost raciti amandoi...

Didi! multa sanatate! bine macar ca vin mama si sora sa te ajute! cum au zis s fetele, toata admiratia pt atitudine!
Si lasa-i pe aia care vorbesc sa isi poarte lor de grija.

Ella! multa sanatate pt Bob! Saracul de el, ce greu trebuie sa ii fie si lui... Multa putere !
ati mai fost pe la alergologul de la cmu? el ce a zis?
cu nervii... eu zic ca poate f bine fi de la medicamente. dar si manu face la fel si fara medicamente. acum e mult mai bine, dar de la 1 an si 9 luni pana acum cam 2 luni ziceam ca a dat strechea in ea. acum e mai bine in sensul ca s-au rarit crizele. manu in schimb da palme... si picioare... si culmea cand nu e in criza i se pare amuzant. nu isi da seama de ce e rea bataia, nu stie ce e aia si i se pare amuzant...
Eu dupa ce am citit link-ul de la Vali5 mi-am zis ce copil cuminte am :)
Cu bebe 2 e numai decizia ta si a sotului tau, cum va este voua mai bine si lui Bob. Nu cred ca tb sa justifici nimanui...

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

alynta, m-ai facut sa zambesc. Nu detin secretul absolut al amenajarilor de Craciun, maestrul este Google!
Iti pot spune ca mi-am propus ca de la 1 dec sa demarez cu cei mici diferite crafturi de ex ghirlande de hartie creponata, sa scot toate instalatiile de brad pe care nu le mai folosim si sa le lipim la ferestrele copiilor, sa atarnam beteala, poate facem si o coronita cu conuri aurite+crengute de brad, mai vadem pe parcurs ce idei ne vin, caci spatiu de umplut e destul. Am cumparat anul trecut un fel de calendar din panza cu cate un buzunar pt fiecare zi a lunii decembrie si cu care poti stimula copilul sa faca o fapta buna. O sa pun zilnic cate un bilet cu un lucru de facut si voi sugera cate o fapta buna astfel incat Mosul sa vada ca am copii cuminti.
Lavini, de acord cu protectia padurilor, si mie imi pare nespus de rau sa vad brazi taiati inutil, insa nu ma impac deloc cu ideea de brad artificial. La noi e lege, cel natural n-a lipsit in nici un an de cand m-am nascut, si de cand m-am maritat toate Craciunurile le-am facut la parintii mei.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Beeeeeeeeeeiiii, ce e atmosfera asta aici?
Ntz, ntz, nu-mi place...ca io intru sa ma relaxez aici, sa ma inspir,...
edit: pana am postat eu mesajul scris in oreeee, s-a mai animat subectu'.

Tocmai am aflat ca un vecin din copilarie (38 ani) a murit lovit de o masina.
Sunt lucruri mult mai grave pe lumea asta ca sa ne impiedicam de un cuvant/mesaj aruncat in fuga activitatilor zilnice si citit si mai in fuga, cu un ochi la cupil, cu un ochi la cratita de mancare (sau la sef), cu un ochi la maldarul de rufe de spalat, cu alt ochi… (cati ochi am?)

Eu sunt intr-o perioada ZEN, asa ca va rog nu-mi stricati ZEN-ul, ca nu mi se arata prea des.

Deja sunt cu gandul la Craciun, ma gadesc la idei de “confectionat “scrisoare catre Mosu’ cu Ana (nu vreau sa o scriu, ci sa o confectionam, dar sugestiv cumva si neaparat Mosu’ sa-i raspunda tot cu o scrisoare confectionata ,ca sa o poata “citi”: am gasit modele de scrisoari cu Mosu’ in antet si o sa imprim color, ii lipesc cate ceva).

Vrem sa facem si felicitari pt familie, poate fetele cu copii mai mari care au facut imi spun cum le-au facut (Didi, Liviana,…) si ceva ornamente pt brad (am gasit multe idei pe net, fff simple)…deci vom fi ocupate dupa cum vedeti.

Ana déjà a invatat poezia “bradulet, bradut, bradut…ninge peste tine…”.
Inca nu stiu ce cadouri sa iau, tot “rasfoiesc” site-urile de jucarii…cred ca voi lua mai multe si mai marunte sau ceva mare, gen un playmobil sau o chestie: castel cu mai multe “personaje”. N-as fi crezut ca-i plac jocurile astea statice, si sa miste ea personajele, dar vad ca in ultimul timp se joaca foarte mult singura asa cu ferma sau altele, face singura dialoguri…astept cu interes si ideile voastre, sa ma inspir.

I-a spus taica-miu povestea “Sarea in bucate” (mie mi s-a parut grea pt ea, dar a prins-o imediat si ma corecteaza daca nu zic la fel ca tataie) si cand o intreb daca ma iubeste, zice ca “da, ca sarea in bucate” si pe ceilalti ca mierea/zaharul, cum are ea chef.

De cand era bebe, am incercat ca in fiecare seara sa-i zic Tatal Nostru (cu voce tare )si sa o inchin inainte de culcare si zilele trecute o aud singura in patut: “Sa ne ielti gheselilii noastle...(pauza)..ne ielti? (ne ierti?)”.

Mica, Al-ma, multumesc pt rasp ref la laptop, arata bine ambele modele, dar n-am inteles de la voi daca merita acum , la varsta asta, daca in afara de a apasa pe butoane sa declanseze muzica, fetele il folosesc la “capacitate maxima” (ca sa zic asa).

Carla, te inteleg cu copiii raciti de la petreceri…la fel ne-am pricopsit si noi acu’ 3 sapt. La noi a fost o zi cu febra mare si apoi la 2 zile dupa febra au inceput mucii si tusea. Abea am scapat.

Ella, sanatate lui Bob! Of, ce va mai chinuiti cu bronsitele astea! Bine ca sta la aerosoli…

Lavini, bine ca ti-ai mai revenit cu somnul! Haios Andrei cu intrebarile lui “incuietoare”.
Mi-au placut variantele de raspuns ale Miniutei…I le-am citit si sotului si l-am intrebat el ce ar fi raspuns daca avea baiat si a zis ca tot aia cu scufita rosie .

Elteka, hai ca ma gandesc la tine de o sapt.: in week-end fac muffins si stiu ca tu aveai retete multe mai anul trecut cand faceai des, des...poate intri pe aici sa te "solicit". Si sa ne confirmi ca e "roz" .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Daca sunteti la capitolul decoratii "home made",sa va zic ce facem noi:
am luat conuri pe care le legam cu cu snur auriu sau argintiu si pe care le vopsim cu acuarele cu sclipici de diferite culori,ghinde pe care le legam tot cu snurulet argintiu/auriu,din hartie creponata facem lantisor pentru ghirlanda,ingerasi din carton pe care ii coloram,castanele le imbracam in poleiala de diferite culori............cam astea sunt ideile pena acum.Cine are mai multe sa nu le pastreze pentru el sa le posteze aici caci sunt numai ochi si urechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

poohy, asa crize face si Andreea mea, asemanatoare cu cele descrise in linkul dat de Vali. Eu nu o las sa planga asa mult, incerc de fiecare data sa o calmez. A mai plans/urlat mai bine zis la mine in brate incontinuu in primavara 20 minute pe ceas ca am vrut sa ma imbrac si sa ma duc cu ea la urgente ca ma gandeam ca sigur are ceva.
Nici a mea nu prea stie ce e cu bataia, asta vara in parc un baietel i-a dat o palma peste cap, ea mirata vine la mine si isi trage si ea una si spune ca baietelul a facut asa, si tot isi dadea si ea. Si parca nu mi-a placut cum a reactionat. Sau mai sunt mame care isi trag sau nu stiu cum sa zic copiii mai brutal, aia urla si ea saraca ma intreaba f speriata ce-au patit, ce se intampla, se apuca de plans.

Lavini, ma bucur ca te-ai mai odihnit si tu, eu parca nu am nici o sansa. A mele is sanatoase, dar ba le ies dintii, ba au crize ...

Fetelor, am o mare dilema, am greturi, ma deranjeaza mirosuri, incep sa intru la banuieli. Eu bebe 3 nu mai vreau ca nu mai pot, ciclu nu mi-a venit pana acum, nu inteleg ce e cu mine, ma duc imediat si imi iau test de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Hai ca eu sunt pe duca, mi-au iesit analizele extrem de prost... Daca n-am ceva autoimuna-tind sa cred ca nu e, atunci am tumori hipofizale si s-o gatat fericirea . incerc sa gasesc un dr sa-mi interpreteze analizele, dar nu gasesc... Pana atunci astept sa dau coltu' .

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

De regula, atunci cand va scriu un mesaj, incerc sa recitesc ultimele capitole din care am lipsit. Mai si vad niste capsunei [din lipsa de timp, de data asta doar pe ai lui BettyR -foooarte scumpe fetite, si pe ai lui Vali5 -ai ales exact numele care-mi plac si mie foarte mult. Mi-ar fi placut sa ne vedem cat am stat la Cta! Ai doi copii frumosi foc!
Va salut fetili dragili! Ce mai remarc este ca Ella e inca aici, si chiar ca la inceput! Imi aduc aminte Ella, de un prieten f bun al sotului meu, din Cta, al carui baietel de 3 ani facea extrem de des si grave forme de laringita alergica -i-au eliminat alergenii de toate soiurile, ajunsesera medicii sa-i recomande sa elimine mersul la plaja -posibil alergie la nisip; cert e ca, dupa ce au ajuns la medici somitati Bucuresti, prednison, parintii au mers la un homeopat f renumit din oras- de la primul remediu copilul s-a stabilizat si a evoluat uimitor de bine. Daca nu cunosteam, nu scriam. Te pup si ii doresc lui Bob multa sanatate! E un copil cu totul deosebit!
Pe Cristian, ultima oara va scriam ca il duc la gradinita si...l-am dus! a inteles dupa o saptamana ca e inevitabil si nu au rost protestele, la sfarsitul celei de-a doua deja l-am lasat si la somn, dar..s-a imbolnavit si de 3 sapt sta acasa; iar eu cu el. Intai au fost mucii, apoi febra+tuse productiva, cand credeam ca scapa de boala, pac, iar reveneau pusee de febra mare si stari de rau; am ajuns dupa o luna la augmentin dar, pacoste, a facut reactie la el [bube si mancarimi] si acum suntem pe antialergic; acum am eu gatul inflamati si dureros. Sper sa treaca cu bine peste episodul asta ca arata destul de slabit.
Un lucru e cert si important, cel putin atat am invatat eu din experienta cu gradinita [mai bine zic, colectivitatea]: atata vreme cat copilul, chiar fara febra, are simptome de boala - indiferent cat de usoare, il las acasa sa-si revina altfel, risc ce am patit acum, nu se vindeca bine, sistemul lui imunitar e slabit, vine alta pacoste de virus pe o batalie necastigata si ajungem la medicatie agresiva si complicatii.

Mergi la inceput