***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***
Raspunsuri - Pagina 20
doxinu spune:
lavini si pe mine ma intreaba STEFAN;de fapt nu este chiar intrebare mai mult ma anunta:"uite mama a chescut putica mea" iar io il linistesc ,caci are nite ochi mari cand ma anunta,spunandu-i ca din cand in cand mai creste ca asa se intampla la baietii mari
.Cu aceasta explicatie devine foarte satisfacut caci mereu imi spune ca nu mai este bebe ca el este mare ca tati:"acuma sunt babat".
CarlaV spune:
Buna seara si mii de scuze pentru absenta.
Am inteles ca Elteka va fi pentru a doua oara mamica, felicitari, ma bucur foarte mult. Pe Andrada am felicitat-o deja, o sa ma pun la curent cu noutatile in curand.
Noi suntem bine... acum. Am fost mult timp plecati si fara Internet, in 12 oct. faceam baie in mare (in asta neagra) si mi-am si serbat ziua la mare, pentru prima data in viata.
Ella, multumesc ca ai scris despre noi. Imi pare extrem de rau ca Bobo nu e bine, te inteleg ca nu-ti mai trebuie copii. Vorbim mai mult cand ne vedem.
Kay, 
.
De ce zic ca facem bine acum: sambata am fost cu fetele la aniversarea unui copil, unde au venit si 2 copii foarte raciti. Trebuia sa plec de la prima tuse, n-am crezut ca cineva poate fi atat de inconstient incat sa duca un copil contagios printre altii 15. Duminica am fost la alta aniversare. Marti a venit dr. sa faca vaccinul Larisei si le-a consultat pe toate partile pe amandoua, le-a declarat perfect sanatoase. Galushca mea mica n-a zis nimic la intepatura, ba chiar zambea in timp ce-i baga serul. Am crezut ca am scapat usor.
Ieri dimineata ambele fete aveau 38.2 fara alt simptom. Ma gandeam ca la cea mica e de la vaccin, dar la Saby...? Le-am dat o doza de nurofen. Dupa 2 ore, cea mica avea deja 39 si Saby era stationara. (Andrada, multumesc mult pentru sfaturi
). Am facut ce stiam ca am de facut, pana cand aseara cea mica avea 39.7
. Stiam ca la spital nu-i face mai mult decat mine acasa, doar paracetamolul intravenos, dar ea reactioneaza si la supozitoare, asa ca am ramas acasa. Am facut noaptea alba, am plimbat-o in brate 4 ore, cum ma opream se trezea si urla, am alaptat-o cred ca la fiecare jumatate de ora, i-am mai dat antitermic aseara ultima oara, si pana la urma dimineata avea 37.5. Sabinei deja ii coborase la 37.
Concluzia: umbla o viroza care se manifesta cu febra mare si debut rapid. De regula dureaza 1-2 zile. Multi copii de la petrecerea de sambata sunt si ei bolnavi. Cei de duminica nu au nimic.
Am botezat-o pe cea mica in 26 sept. si am pus poze de la botez aici: http://sabina.geneza.ro/poze/?level=album&id=39 (nu am timp sa ascund linkul fiindca s-a trezit Larisa si isi cere drepturile cu sonorul la maxim).
Pupici tuturor, promit sa revin.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
doxinu spune:
Am uitat sa va zic ca azi pentru prima data STEFAN a stat sa-i citesc o poveste(printul fermecat),iar dupa ce am terminat a luat el cartea si mi-a povestit-o
,asa cum s-a priceput el ghidandu-se dupa imagini.I-am luat o gramada de carticele de la editura iri
,povesti care sunt exact de 5 minute si care surptind esentialul,sunt pe intelesul copiilor mici.
Poate pentru unele dintre voi este o nimica toata insa pentru mine este ceva extraordinar caci el niciodata nu era atras de citit,imi inchidea cartea si o punea la loc in raftul lui de carti.
Clem asteptam vesti despre BOBO,sper ca amandoi sunteti mai bine
Ioana13 spune:
V-am zis eu ca e ceva prin aer! Atitea suparari si certuri la mine... dar vad ca si al unele dintre noi nu e chiar pe roz treaba. Sper sa nu ne lasam afectate!
Didi, Andrada, Elteka, Alma si altele, care poate nu mai scrieti tot din motive asemanatoare, dar nu o spuneti, sper ca reintoarcerea voastra sa fie cit mai rapida si plina sa viata!
La mine, in 90% din cazuri, o discutie pe mess cu sotul se gata cu nervi de ambele parti sau nu... din cauza ca in scris ( cu toata emoticoanele) se simte mult lipsa celorlalte forme ale limbajului... Sau cum zicea Madaiulia, unul e intr-o stare, altul in alta, mai apare vreun sef/coleg/copil... intrerupe sirul...
Lavini, Patrick demult a descoperit ca daca trage de ea se face mai mare... si e tare mindru si imi arata: "Uite mami!" Ma gindesc ce mindru le va arata la fete(sper) cind va creste mare, daca acum e asa! Atunci nu m-a intrebat, ca nu stia vorbi multe, era mirat, i-am spus sa nu traga prea tare ca il doare... a zis "nu doaie" si a continuat sa si-o studieze.
Ioana, te inteleg ca esti mindra ca a ascultat povestea de la inceput la sfirist. Patrick e din aceeasi categorie, nu are rabdare sa citesc, asa ca le scurtez eu. Unele mai mult altele mai putin, in functie de cit ii place. Alba ca Zapada chiar are o varianta f lunga, cu Piticii, printul si Alba ca Z, care isi deschid o firma de bijuterii cu diamante, creatori de moda... ca nu adormea odata si daca as fi schimbat personajele i-as fi atras atentia... asa ca am bagat din zilele noastre![]()
Patrick prefera mult poeziile care au o poveste in ele. Alea mai are rabdare sa le citesc si le si memoreaza... ultimele cuvinte din strofa.
Noapte bunaaa
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
ella_74 spune:
Sunt pe aici...adica va citesc
se lupta cu bronsita, inca haraie si tuseste urat; continuam tratamentul cu inhalator ventolin si aerosoli cu flixotide dimineata si seara, plus singulair si ketof.
Din cauza bronsitei amanam tura 2 de bronchovaxom.
CarlaV,
imi pare rau sa aud ca ati facut viroza; identic a avut in august; am scris eu pe aici ca facea febra care urca rapid de la 38 pana spre 39,8 de abia apucam sa-i bag supozitor; il tineam in cearsafuri ude fiind vara; nici un alt simptom si in 3 zile s-a dus si febra.
Lavini,
ma bucur ca ti-ai revenit cat de cat; m-a facut sa zambesc constatarea ta , ca e usor doar cu Andrei; era un banc cu evreul si tiganii care se plangeau ca n-au loc in casa si evreul le-a spus sa bage si caprele in casa; si dupa au venit tiganii sa se planga ca tot n-au loc si evreul le-a spus sa scoata caprele si tiganii au fost tare fericiti, aveau in sfarsit loc.
Asa si tu...![]()
Ioana,
felicitari! ai baiat mare;
lavini spune:
Neata!
Miniuta, welcome back!Si tu esti pasare rara...M-a amuzat replica ta cu 'sa te vad mai bine'...sa stii ca e tare rau cu intrebari din astea incuietoare, tot timpul tre sa am cate o povestioara pregatita, la noi totul se rezuma la intrebari:'De ce se face noapte?;De unde vine toamna?;Ce inseamna x, y, z?' Nu tot timpul e multumit de explicatie si mai vrea...Sau tine minte f bine ce ii spun, dar ma intreaba si alta data si dc schimb povestea ma corecteaza:)
Ioana, felicitari pt povestea citita.Sa stii ca e mare lucru sa stea linistit si sa asculte cap coada.Cititul e pasiunea lui Andrei, noi citim la orice ora pana ne doare gura, si el nu se satura.A memorat pasaje din carti pe care le zice cand vede pozele...Dar pe langa cititul povestii mai trre sa rasp si la n-spe mii de intrebari, ca el nu poa sa taca nici 1 min.
Ella
, sanatate lui Bob!
Carla, am vazut minune de bb mic la botez.E o scumpa!
Ioana, Andrei e tare pasionat de acea parte a corpului, nu i-am interzis niciodata sa o studieze, da e ceva de groaza.Cum dam chilotii jos, cum e cu mana acolo.Si e tare fascinat...Cu aceeasi fascinatie il studiaza si pe tac-su, uneori, la dus...O sa ii treaca, sper, n-o fii asa pana la batranete ![]()
lavini spune:
Intrebare:ce o sa le aduca Mosul capsuneilor?Pp ca toti au carti, masinute, trenulete, cubulete, puzzle-uri, etc...Anul asta ce punem sub brad?Io sunt in pana de idei.Plus ca am casa plina de jucarii si 99% din ele sunt folosite doar pt decor, ca nu se joaca cu ele.
Ma duc la cumparaturi, duminica e ziua sefului de trib si vreau sa ii fac tort ![]()
alynta27 spune:
Salutare!
Haideti fetelor sa fim mai intelegatoare una cu alta! sTIM CA FIECARE ARE PROBLEME, TEMERI, OBOSEALA, STRES.... Hai sa facem postarile frumoase, incurajatoare si delectante!
-ci la fete!
Lavini...........ma bucur ca acum s-au ameliorat lucrurile in viata ta! Am sa-ti povestesc ce i-a spus o mamica de Iasi baietelului de 5 ani: "Cucu are niste nervgi, de asta"
La care baietelul:mama cucu e nervos!"![]()
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
lbelciug spune:
CarlaV, felicitari pt micuta Larisa proaspat crestinata. Mi-au placut pozele voastre, Saby a fost la inaltime cu coafura, tati are si el un look nou care ii sade f bine, iar de mami nu mai zic. Esti f sexy in rochia mov cu forme! Sanatate fetelor!
Doxinu, eu te inteleg perfect. Bogdan nu are nici el rabdare sa-i citesc cap-coada o poveste caci se plictiseste repede si vrea mereu poze noi. Din motivul asta povestile sunt super-scurtate, spre nemultumirea lui Matei. Acest lucru as zice ca e in fct de personalitatea fiecarui copil; Matei de ex era mult mai rabdator la acest capitol la varsta actuala a lui B, dar nu si la fel de interesat de creioane si culori.
Lavini, eu nu ma agit pt cadourile de Craciun. Oricum anul asta va fi mai subtire si ma voi orienta la fata locului, adica in super marcheturi. Vreau sa pun accent pe decoratii si pe amenjarile specifice facute impreuna cu baietii mei.
Ella, tinem pumnii lui Bob in lupta cu bronsita.
Cine face capitol nou?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
alynta27 spune:
Liv ...............da niste ponturi de ornamente, te rog! Eu fac cununa de brad(anul trecut am cumparat-o!) si eu impodobesc! Avem brad artificial si vreau un pic de miros de brad!![]()
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!