Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (129 )
Raspunsuri - Pagina 16
Alysh spune:
Laurita
, stiam eu ca Mirci e destept foc, auzi "pic, pic", ce draguuuut! Saru'mana, chiar acum trc link-ul la favorite. VReau cat mai multe ponturi Viena. Poate facem o intalneala intr-o zi mai innorata si veniti la mine, imi spuneti toate cate stiti despre Viena. Accept si fete care nu stiu nimic despre Viena![]()
Ylari, mersi. Fata, draga, ce specimene de socrii mai ai si tu
saracutii de ei! Important e sa nu te afecteze prea mult, dar e f greu. Parca astept eu cu nerabdare sa va mutati la casa/ apart nou. Sa dai de baut atunci![]()

Baietii mei tot nu s-au trezit, batui pe aici de dimineata.
ALI, mami de Vlady si
6+
Adriana_78 spune:
Buna dim!
Desiree, felicitari pt. cetatenie! E bine ca le poti pastra pe amandoua. In multe tari nu este posibil.
Doloress, si eu am mai vazut copilasi super cuminti, de ma minunez.
E bine ca Patrick se simte bine la gradi. De obicei vin obositi de la gradinita, cum de rezista asa tarziu?
Alsyh, da de ce in ianuarie? Vreti sa prindeti si reducerile din magazine?
Ma gandeam ca e mai frumos in dec. cu Craciunul si targurile si frig e oricum si in dec. si in ian.
Si in dec suntem si noi in Viena, plecam pe 18 dec si cred ca ne vom intoarce pe 4 ian
Belleane, merci de PM!
Sa stii ca si eu am observat la annika niste punctulete dupa ce ii dau cu Weleda. Nu inteleg de ce.
Larei de ex. nu ii apar. Annika are in gen. pielea mai sensibila.
mi_bebelina spune:
Buna dimineata fetele!
Mie mi-a fost lene sa imi fac cafea, asa ca am baut un ceai si sunt fresh....am dat cu mopul prin bucatarie si hol, am spalat o masina de rufe, intre timp v-am si citit....moaaaaaaama ce ati mai scris..
Din amintiri fac un mic conspectel:
Desiree, felicitari pentru cetatenie....wow, 7 ani de Canada...
Alysh, ma bucur ca ati gasit unde sa plecati ca sa-ti incarci bateriile. Ia vezi tu ca eu cred ca va fi cu codite.....si eu eram tare matinala cand eram gravi....
Reallaura, am omis eu sau inca nu ai pus poze cu omuletul cu asipratorul?
Ylari, mai dar ciudati sunt socrii tai....dar ce sa mai zic eu......si mama e la fel.
Simonix, mai dar ce petrecere frumoasa ati avut....si ce torturi....o bucatareasa desavarsita Esme...Si am uitata sa va zic, acum vreo 2 saptamani a fost un prieten de-al tatei la vanatoare si i-a adus si lui cateva potarnichi....si dau eu un google cu retete de potarnichi si ce credeti.....am gasit o reteta postata pe un alt forum de-a lui Aldaesme....
Esme, super bune au iesit potarnichile.
Lilly, aceeasi zapaceala in casa avem si noi. Lunea trecuta era frig...frig in casa(inca nu ne daduse caldura), frig afara....si o mamica cu care mai vorbesc eu in parcul de langa noi ne invita la ea...mama ce curat era la ea, nici o jucarie intinsa(are un baietel cu vreo 2 luni mai mic decat Delia)....pana am plecat noi era totul vraiste, fiica-mea a fost tartorul.....parca mi-e si jena sa o invit cu puiul pe la noi.....la noi e vraiste permanenta....fiica-mea cum vede ca vreau sa strang jucarii, incaltaminte, orice...vine si le imprastie la loc. Asa ca de multe ori fac si eu ca Ylari, le las asa de dimineata pana seara.....
Doloress....hai ca toti copiii sunt cuminti. Uneori. Sa dea DD sa nu va imbolnaviti!
Adriana, nu am masina de cusut si nici nu ma pricep, la ce mi-ar folosi sa am una?
Fug ca aud concert din dormitor.....
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
mihaser spune:
Neata!
Adriana ai mare dreptate! viena in decembrie e superba! si eu il bat la cap pe sot sa mergem sa vad orasul impodobit. 
Va pupacim!
Reallaura spune:
Mi_beblinanu am pus inca poze, dar pun, pun. Azi ce mai gatiti?? In afara de potarnchi ![]()
Alyshda scumpaaa, profiti ca sa faci o intalneala, sigur ca noi venim!! Si asa suntem datori!
Adriana imi pare rau ca aveti probl cu Lara, soramea e la fel cu DAvid...
si nu mai rezista nici ea...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
14+
inais spune:
Neata!
Desiree felicitari pt cetatenie!
Alysh sa aveti conced placut! Noi am fost, cand eram in 3 luni cu Iasmi, in zona Salszburg, la o statiune de sky. E superba Austria! 
Belleane eu folosesc de mult Weleda pt Iasmi si nu am patit niciodata ce descrii tu acolo. Sa nu fie si apa...cateodata si noi mai avem pete pe piele dupa un dus/baie. 
Merg la bucatareala mea...sa avem o zi frumoasa!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Adriana_78 spune:
Laura, Kunst inseamna arta in germana. Casa aia construita intr-un stil aparte poarta numele arhitectului Friedensreich Hundertwasser
De Lara ce sa zic? E tare agitata in ultima perioada. Si vad ca si Annika preia din agitatie. DIn zori pana-n noapte numai maraieli, plansete, urlete ... nu stiu ce-i cu ele de nu se mai inteleg?!
gabitzam spune:
Of, Adriana, asa si baietii mei, tot intr-o bataie, cearta si plans o tin. Daca e de facut vreo isprava sau sotie, atunci sunt cei mai buni prieteni ![]()
Desiree, n-am apucat pina acum sa te felicit pentru cetatenie. ma bucur pentru tine, bravo!
Alaturi de SEBI
Simonix spune:
Neatza neatza
Multumim fetelor de complemente si atribute la adresa piticilor pozati la petrecere
Si da, torturile au fost fffff bune, de-abia astept sa mai ne faca Esme ![]()
Vorbeati de copii cuminti - posed si eu unul
dar nu acasa
Ieri vorbeam cu tanti de la cresa: cica de cand lucreaza ea (nu de ieri) nu a vazut copil mai dulce si mai intelegator si mai cuminte ca Robert
WHAT ??? Poate nu stia despre cine vorbeste
Cica piticii acolo de ex se amuza sa ii tranteasca pernele de pe canapele pe jos si sa se urce pe ele, sa se bata de zor etc - Robret rar participa, in general el se joaca f frumos cu jucariile. Sa va zic ce face acasa Robert ? Dap - da jos toate pernele de pe canapea si urla fericit si le arunca peste tot
Altceva, cica atunci cand un copil vine si ii ia jucaria, renunta, desi la inceput e nemultumit, daca Naima se duce frumos si le vorbeste celor doi certaretzi el este primul care renunta, e "politicos" Hmmm... Cu noi nu ai sa vezi asa ceva.
Bine, eu chiar nu ma pot plange, am remarcat ca efectiv trebuie sa ii vorbesc foarte mult si sa ii ofer alternative pentru a negocia crizutze, pentru a il indrepta in directia pe care o doresc eu. Daca il las sa planga nu rezolv nimic, asa ca am inceput sa dau ignore
la metoda cu ignore si ne merge mai bine deocamdata. Si crizele acasa s-au redus f mult. Si e chiar cumintel, isi face curat in jucarii, merge singur la culcare etc - dar nu il iau niciodata dintr-un loc cand el nu are cu adevarat chef - asa ca astept sa ii vina cheful sau il provoc eu. Daca trebuie sa mergem la nani mai intai il intreb - el zice NUNU
Ok, ii zic, dar trebuie sa facem nani - ne mai jucam nitel si apoi nani. Peste 5 minute: Nani ? Nuuuuuu
Robert, jucariile sunt obosite, ia uita-te la ele saracele, vezi, nu mai pot merge... uite, casca (si aici casc eu zgomotos
) Mai bine hai cu mami de manutza in camera ta, sa le lasam sa faca nani (accentuez NANI). El sta, se gandeste - si imi da manutza si ma conduce el spre camera lui. Si acolo inca un pic de joaca, schimbat si apoi lapte. Noah, daca l-as lua din prima la nani va dati seama ce crize ar iesi. Deci eu cam asa negociez orice. Ii plac mutl jocurile simbolice si profit de asta, inventam tot felul de situatii. Cred ca orice copil are asemenea alternative.
Desiree - ma alatur si eu fetelor care te-au felicitat pentru cetatzenie
La fel, o felicit pe Dolores pentru votat
cand o sa fie ;)
Alysh - Viena e f frumoasa, poate dam si noi o fuga cand ajungeti pe acolo 
Laurita - mai, de mult nu te-am mai pupat io pe tine
Scriu la mesajul asta de o ora si ceva, am ajuns iar devreme la servis, caci bebe a avut o noapte dificila de cand a venit maica-mea ma odihnesc si mai putin
iar copilul e atarnat de mine, nu am timp de nimic, ziceam ca o sa invatz dar nu am apucat... Ieri am fost pana la niste magazine pana pe la ora 7 - am crezut ca mor de dorul lui - io m-am tzacanit, inainte nu eram asa sensibiloasa 
Din pacate trebuie neaparat sa incepem sa facem cumparaturi, sa alegem materiale etc si chiar nu pot cu el de gat ... De-abia astept sa treaca noiembrie asta agitat...
In alta oridne de idee care este cam aceeasi
iar mi-a vomat piticul din senin - mai fetelor, nici nu clipeste si vomita - nu plange, nu e suparat, nu se zbenguie - pur si simplu vomita. Asta dupa ce ca de-abia inghite mancarea. In rest e super jucaush si dragalash, febra ioc, muci ioc, nu da semne ca il doare ceva - m-am gandit si io la stomatica ca pui de Lori dar nu imi pot da seama ... Are o gingie super umflata, s-ar putea sa fie o masea dar nu stiu ce sa zic, asta ar explica agitatia, somnul rau si plansetele nocturne ... dar voma ??? hmmm... Poate il sun pe doctor azi.
Gata fug ca ma preseaza the boss
Pupici la fete!!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
aldaesme spune:
Tort cu menta mohito, eu l-am botezat ca fiind asa, dar nu e efectiv cu mohito, e cu ingredientele din mohito.
Am facut un blat din 6 oua in care am pus niste frunze de menta (vreo douazeci, taiate marunt de tot), pentru zahar am folosit parte zahar normal, parte zahar brun. La ce ii spun eu zahar brun nu e ceea ce in Romania se numeste zahar brun, e un zahar special pentru clatite calde, de un maro inchis si cu aroma de zahar relativ ars si am mai pus si doua linguri de rom.
Am facut o crema de unt cu ceai foarte tare de menta si rom din 200g unt, 250 g zahar pudra, 50 ml ceai de menta si 20 ml rom. Un jeleu de lime. Pentur asta am fiert in 300 ml apa, 100 ml gin si 100g zahar 4 lime taiate in cuburi. Dupa ce au fiert de le-a iesit culoarea fructelor am tras craticioara deoparte, si dupa vreo 5 minute de stat deoparte am adaugat 6 foi de gelatina in prealabil muiate pentru 10 minute in apa rece, am adaugat si trei picaturi de colorant natural si alimentar verde. Am amestecat pana s-a topit gelatina (chestie care s-a intamplat instant dealtfel) am gustat - parea super amara...dar ok
si am pus gelatina la format intr-o tava rotunda cu dimensiunea egala cu a blatului, usor unsa cu ulei, ca sa se poata desprinde jeleul usor. Am mai facut o crema de frisca cu miere si gin din 200 ml smantana lichida dulce (frisca lichida...cau cum sa ii spun) , 200 g smantana (la noi e foarte tzapana) doua linguri de miere si doua linguri de gin. Pe astea pur si simplu le-am batut pe toate impreuna de la inceput.
Am facut un sirop pentru insiropat blatul care defapt este un ceai de menat foarte tare, cu doua linguri de miere si rom serios.
Blatul l-am taiat doar in doua. Am insiropat fiecare parte separat. Dupa aia am uns blatul de la baza cu o juma din cantitatea de crema de unt, peste crema de unt am asezat (cu atentie cat casa) jeleul de lime si deasupra am uns cu crema cu miere, peste ele am asezat cealalta bucata de blat si la suprafata am uns cu crema de unt in strat nu foarte gros. Stiu ca nu oricui place crema de unt, nici eu nu sunt mare fan, insa in tortul asta (facut nu dupa o reteta anume ci dupa propria mea inspiratie) sunt convinsa ca nu tineau doua creme de fruisca jeleu respectiv...se pierdea si la stabilitate si la textura. Acu' sa-ti mai dau o idee pe care eu am folosit-o doar al tortul de whisky dar care cred ca de acu' va trece si la altele. La tortul de whisky dupa ce am insiropat blmaturile le-am uns cu un strat foarte subtire de ciocolata (alba in acest caz) lichefiata. La mancat ciocolata aia aparea asa din cand in cand crocanta si toti cei care au reusit sa manance din tortul ala mi-au cerut reteta si trickul pentru "chestia aia crocanta".
eclere : 125 ml ulei (sau unt), 250 ml apa, 250g faina, 3-4 oua, sare, zahar...
Uleiul si apa se pun la fier, cu eventual foarte putina sare si niste zahar (daca le folosesti doar pentru dulciuri). Cand apa fierbe iei de pe foc, adaugi toata faina deodata, amesteci energic pana se ia amestecul de pe marginile vasului, treaba care se intampla foarte rapid dealtfel. Lasi la racit, sau racesti in apa rece cu gheata (daca o lingura de sare in apa rece cu gheata, tine gheata mai mult
). Cand a ajuns la temperatura degetului, adaugi ouale pe rand, cate unul, amesteci dupa fiecare energic (sau daca ai un robot puternic cu robotul) pana se inglobeaza oul ca lumea. Adaugi un al patrulea ou doar in cazul in care crezi ca mai e nevoie. Hmmm...in principiu daca pui aluatul cu lingurita in tava trebuie sa isi mentina forma, daca incepe sa se lase sunt prea multe oua...si la aluatul asta ce-i prea mult strica! Ai cuptorul incalzit pe la 180-190C cu cel putin 15 minute inainte sa pui eclerele la cuptor. Pui intr-o tava (neunsa) hartie, daca vrei, eclerele...cu lingurita sau cu spritzul, rotunde sau lunguiete. In 20-25 de minute se fac. Daca ai cu aer si mai repede. In afara de prea multe ouau pe eclere le distruge deschisul cuptorului inainte de vreme! Pana nu sunt crescute bine si au aspect de coaja...nu de chestii lucioase nu ai ce umbla in cuptor...te uiti cu jind de afara. Ecelere trebuie sa creasca bine si sa fie uscate bine. Sunt super da' super usor de facut si evident bune si la umpluturi dulci si la umpluturi sarate...si umplute cu crema si cu inghetate!
Va multumesc pentru remarci la adresa danselor si la adresa pishcotzelei! Mi-au picat bine, cum ii spuneam si lui Simonixul in afara de cateva aspecte mai minore (gen tortul cu whisky a fost putin prea insiropat, cel mohito putea sa vada mai multa menta, cel de fructe putea sa aiba crema o nuanta mai finutza), am fost si eu multumita de ele.
Aoleu si ce amintiri cu potarnichi...intre timp am mai facut in vreo 10 feluri distincte respectivele pasari...foarte bune dealtfel. Esecul cu ele vine doar din prea multa vreme la foc...ca daca sunt peste atunci sunt tari si complect nesuculente, teribil de greu de mancat...adica fix bune de aruncat. Da, mi-e dor de culinar si de o parte din fetel de acolo dar...N-AM TIMP! Nu pot mai mult de doua forumuri deodata...
Pupici,
Esme