Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2009)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

La multi ani Mihaela si tuturor celor ce ieri si-au sarbatorit onomastica!
Scuze ca nu am intrat ieri sa va fi facut urarile dar a fost cam aglomerat pe aici!

Eu nu il duc nici azi nici maine pe Alex la gradi si am mai gandesc cu restul saptamanii. Am fost vineri la Filarmonica cu copilul si, sala super plina - s-a saturat lumea de politica si tv! - vreau sa va spun ca nu am vazut nici masti si nici un pic de isterie.

La noi va fi fiind focar de gripa porcina, nu spun ca nu, caci am aflat ieri ca si Liceul National ar fi fost inchis o saptamanna dar nici un ziar nu a anuntat asta - am aflat asta de la contabila mea care are baiatul in clasa a v-a acolo... ce sa spun? Au fost la spital le-au facut analize si i-au trimis acasa sa bea ceai de echianceea ca nu aveau tamiflu!!! Asa ca, cam atat despre gripa porcina dinspre noi, chiar sunt curioasa - nu radeti si nu dati cu pietre, ca rosii nu mai sunt! - cine dintre cunsocuti are sa o facem si noi si gata cu isteria.
Noi ne imunizam in rest dupa reteta clasica, sirop de catina cu miere, propolis si echinaceea, ce mai incolo si incoace! Si cu optimism...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Buna fetele mele...

Nu mai apuc sa scriu mare lucru pentru ca in ultima perioada, cel putin, sunt la foc automat.
Andra a stat in vacanta si mi-a mancat zilele, la propriu, ca noptile mi le mananca frate-su.
Asta mic este cumintel in general dar se trezeste macar de 2 ori pe noapte de sete, ca nu papa prea mult, dar somnul meu oricum se duce naibii. Ziua, cum da sa adoarma cum face Andra in asa fel incat tresare. Ba striga prin casa, ba pocneste ceva, ba tranteste vreo usa...asa ca Radu in secunda 2 face ocheanele cat cepele...si se duce naibii linistea noastra. Apoi Andra se miorlaie ca nu stau cu ea
Seara experimentam colicii si totul devine cosmar pana reuseste sa adoarme, iar Andra atunci ba vrea sa jucam x si o, ba vrea sa construim ceva...ba vrea pipi, ba kk, ba apa, ba i-e foame... imi vine s-o iau pe carari.
Cel mai rau e ca NU vrea sa stea la bunici. Ai mei se milogesc de ea sa o scoata din casa, sa o ia la joaca...Andra nu si nu.
Saptamana asta ar fi trebuit sa inceapa gradi, dar va spun sincer ca incepe sa mi se faca frica de zvonistica asta cu "porciana gripa"...si nu mi-e de noi, cat mi-e de galushcul asta mic...ca nu stiu daca as avea ce sa fac cu el ... asa ca o mai tin acasa inca o saptamana.
In alta ordine de idei, Cris ne-ai dat de lucru rau de tot
Jocul preferat al Andrei a devenit: sa ne jucam de-a concursul...asa ca-si inventeaza singura teme si pe post de nazdravani sunt plushurile ei favorite. Stau toti in semicerc si "doamna" fii-mea le explica ce au de facut...apoi tot ea face cateceva pentru fiecare in parte, le expune si apoi mi le prezinta mie pentru notare. Deci...toata casa sunt hartii-hartiute, ba cu presupuse lucrari, ba cu foi de punctaj...
Cam atat in mare de la noi. Speram sa ne intram oarecum in ritm si sa ne linistim oarecum, ca acum sunt intr-un haos total.

La Multi Ani si sa traiasca cu numele toti nazdravanii nostri patronati de acest sfant precum si mamicile (si taticii) lor care si-au sarbatorit ieri numele!!

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Carmen, eu zic sa intrebi mai degraba lumea de peste hotare, desi na, ziceai ca aveti destui cunoscuti medici - ei ce zic de gripa? Eu am o amica, medic la Boston, si ei tocmai ce au avut gripa, adica ea, sotul si cei doi copii, din care ala mic e mic, n-are 2 ani, iar cel mare nu e tocmai mare, are 4 ani... Ei si ea mi-a zis ca Tamiflu e cam frectie la picior de lemn. Ca Algocalminul e scos din cele mai multe tari civilizate numai din Romania nu, ba din contra e maxim indicat inca de la sugari, ca ii zice Novocalmin ca ii zice Algozone sau altfel, ca e de inghitit sau supozitor... Ea a zis ca asa ceva no way (ca fapt divers zic de algocalmin, ca e din seria cu "NU"), si ca nu da Nurofen si ca nu recomanda Nurofen, ca nu stiu ce efecte are mai ales la copii si ca nici la ei nu se da.
Si ca le-a dat la coipi Paracetamol supozitoare (ai ei nu inghit pastile...), la 4 ore, si cand febra crestea prea mult ii baga in apa la 37-38 de grade. Si ceva expectorant. Si atata.
Am intrebat-o eu ce sa cumpar sa am in casa, asa, sa fiu eu mai relaxata. A zis ca orice forma de paracetamol, Panadol sau Calpol daca ale mele inghit, supozitoare daca suporta. Si pentru noi la fel, ce vrem si ce putem - Panadol sau Nurofen, cu mentiunea ca si la adulti ea este impotriva nurofenului dar a zis ca na, mai merge daca n-ai altul... Si ca e bun de facut vaccinul.
Eu insa nu prea am incredere in vaccinul asta scos asa, pe genunchi, netestat si ne-nimica. Cel putin pe copii nu e testat. In cel mai rau caz, ma vaccinez eu daca ma va convinge cineva intre timp, dar pe fete nu le vaccinez.
Hai ca m-am exprimat ca o cizma dar tre' sa ma duc sa amestec in ciorba. Editez mai tarziu daca apuc, sa fie mai literar...

Ma gandeam ca a disparut Iuliana - de fapt ambele Iuliane > aloooo, fetele, cum e treaba in Canada si in US??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi e campanie gratuita de vaccinare. Eu am primit deja vaccinul la spital, sotul urmeaza. Joi ma duc cu Silvia si Diana va urma si ea cat de repede. Noi am luat in considerare faptul ca in decembrie pleaca Diana in Ro cu avioanele...iar noi in ianuarie in Egipt la fel. Nu stiu cum e in Egipt cu gripa, cum va fi atunci si ce asistenta medicala am putea primi acolo. Asa ca am preferat sa luam vaccinurile. Daca am fi stat acasa probabil nu ne-am fi vaccinat. Aici pe insula nu am auzot de epidemie, lumea se cam vaccineaza dar si numarul bolnavilor e in crestere(ma refer la cei de pe continent) pentru ca abia la sf. lunii intra la vaccinat oamenii fara boli cronice.

Mai vin!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna tuturor!
Si LA MULTI ANI celor ce si-au serbat ieri ziua numelui!

Apropos de vaccinare, si aici la tv se vorbeste (dar in nici un caz in stilul stressant din Ro - imi povestesc cei de acasa). Mai mult s-a comentat despre vaccinurile diferite dpdv calitate administrate in Germania, guvernului si familiilor acestora, fata de marea populatie.
Aici am intrebat dr-itza noastra de familie si ea nu "crede" in acest nou vaccin si mai curand il indica pe cel pt gripa clasica , cel administrat anual dupa tulpinile specifice anului respectiv.

Aici nu umbla nimeni cu masti sau ciudat, mai curand se uita un pic dublu daca tusesti sau stranuti prin apropiere dar in nici un caz nu e luata gripa asta de porc in tragic.
A fost si un scandal apropos de articole scrise de o ziarista austriaca care atragea atentia populatiei cu referire la vaccinurile acestea fabricate ciudat si netestate.

Hobby

www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

hehe, sa vedeti la noi la gradi ce distractie e!

dimineata, nu se mai uita in gatul copiilor, dar ii da cu gel dezinfectant "special" pe maini. pacat ca nu-i pune sa faca si gargara cu ala sarata, cica asta ar avea mai mult efect!

parintii nu mai au voie la clasa, si nici sa stationeze pe holuri. lasi copilul si pleci.

clantele usilor sunt infasutate in pansament si udate cu spirt.

asi am dat cu subsemnatu (iar!) ca am luat la cunostinta despre masurile introduse in gradinita....

anka, am acasa vreo 3 sticle de panadol pt copii, 2 cutii de paracetamol... cred totusi ca nu mor.
dar e atat de comerciala la noi gripa asta... si nu stiu de ce, romanii au de 2 secole inclinatii spre asa ceva. a se vedea ciuma lui caragea, cand oamenilor le era mai putin frica de ciuma, cat le era de abuzurile si jafurile savarsite in numele ei...

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Va spun sincer ca atunci cand am hotarat sa ne vaccinam si a trebuit sa semnez pentru fete, am studiat pe fata si pe dos toate informatiile. Eram asa constransa sa iau o hotarare si ambele erau cu cateva retineri din partea mea...Nu zic ca sunt sanatoase vaccinurile, dar nici ceea ce spun articolele contra nu e totul de bun. Asa ca selectati cu mare atentie si hotarati prin prisma a ceea ce simtiti voi. Eu si sotul meu suntem expusi amandoi, iar sa facem noi numai si fetele apoi sa se imbolnaveasca, parca nu imi suna bine...
Nu sunt provaccin 100% dar nici contra lui. Adica ccc consider ca adevarul e undeva pe la mijloc. Dar cum aici nimeni nu ni-l baga pe gat desi exista la dicretie, adica toata lumea are acces la el mai devreme sau mai tarziu, multi s-au vaccinat. Si cred ca majoritatea copiilor din scoala se vor vaccina. Nu stiu, pentru ca aici nu e isterie si nimeni nu intreaba pe altul daca se vaccineaza, daca isi vaccineaza copilul ca sa ia si el o hotarare. E responsabil fiecare pentru el insusi si pentru proprii copii.
In nordul Suediei, la granita cu Finlanda a murit o fetita de 8 ani de gripa porcina, fara sa apartina grupei de risc. Stiti ce masuri s-au luat? In ziua urmatoare au vaccinat toti copiii care doreau, pentru ca scoala inca nu ajunsese la rand la vaccin, au urgentat primirea lui. In Suedia au murit in total parca 6 persoane, in afara de fata asta, toti apartineau vreunei grupe de risc.
Ideea aici nu este ca e grava boala si de asta sa te vaccinezi, dar e de zeci de ori mai contagioasa decat gripa obisnuita. Si ideea este ca s-ar paraliza luni intregi activitatea in multe domenii(pentru ca in majoritatea cazurilor te tintuieste la pat 10-15 zile) fara acest vaccin. In fine, e parerea mea, cum spuneam...nu vreau sa conving pe nimeni de nimic caci nici pe mine nu m-a convins nimeni decat informatiile prelucrate in capul meu. Am scris doar ce stiu eu, poate va e de folos.

anka, am citit ca in toata lumea Tamiflu e medicamentul cel mai bun in cazuri de gripa porcina. Si in Canada si USA se trateaza lumea cu asa ceva. Nu pot sa ma pronunt in favoarea sau impotriva lui pentru ca nu sunt in domeniu...dar cum spuneam, stiu ca e recomandat.

Mersi mult de urari!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Mai gagci,sa va zic cum e cu gripa.Nepoata mea, Mara a luat-o din Anglia unde a fost in vara intr-o tabara.Cum e strangatoare a adus-o numai ea din tot grupul.A facut analize, a fost diagnosticata si apoi a stat frumusel acasa 10 zile.N-a luat Tamiflu pentru ca se pare ca are numeroase efecte adverse la copii,dar a luat muuulta vitamina C, antitermice, supite, ceiuturisi alte chestii uzuale.E o gripa obisnuita!
E adevarat ca nu e placut dar panica generala este mai grava decat boala in sine.
Si la Raluca la gradi avem parte de acelasi tratament ca la Iris.LA RAdu la scoala nimic insa.

pup si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

azi am iesit in oras. in troleu, 2 pustoaice, vorbeau continuu la telefon. ele erau la liceul X, prima vorbea cu colegul de la liceul Y, a doua cu cel de la Z. analizau svonurile potrivit carora intra in vacanta, ca s-au descoperit 2 cazuri de gripa la liceul X. liceul Y, mare liceu de presitgiu din bucuresti, era tare nevfericit, si mai ca jeleau dupa 2-3 cazuri ca sa stea si ei acasa...
si programau copiii chef de la 8.30 la unul din ei acasa, ca vorba aia, e gripa, trb sa se "trateze".
erau extrem de "panicati", dornici de carte...

in seara asta, il vad pe andrei cu o carpa alba la gura... ma ca facea bu-hu-hu cu mine, ca "vine gripa". mai sa cad jos de ras... ce-i aia mami ca vine gripa?? pai doamnele ingrijitoare de la gradi poarta masca... au gripa, si sa nu ne dea si noua!

am intrebat-o si pe iris, de ce le da pe manute cu dezinfectant... "ca sa nu ne imbolnavim!". mai bine i-ar invata sa puna mana la gura...

morala: cred ca trece si asta... sanatosi sa fim!

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Gata, am reaparut pe fronturi. Cu nesimtire recunosc ca v-am cetit in fiecare zi, dar asa am avut o stare kkcioasa si o lene cit casa de mare. Nu pentru ca nu am avut timp, dar mi-a lipsit cheful.

Vad ca vb. de gripa porcina. Nu stiu de ce, mie nu mi-e frica de ea. La Emma in clasa au fost deja 2 cazuri si ea, multumesc lui d-zeu, a fost ok. Mai mult mi-e frica de faptul ca, sa zicem, se imbolnaveste vreuna din ele si nu am sa ma descurc singura. Cel putin, daca era Alex acasa, il mai puneam si pe el sa faca de garda, dar asa sint singura. Miercuri le duc sa le fac vaccinul antigripa, dar cel normal nu porcin. Si mai mult decit atit, ma ingrozeste ideea ca ma imbolnavesc eu si nu pot sa am grija de ele.

Noi sintem bine, sanatosi (ahh, ce urasc introducerea asta de scrisoare:)). Fetele au reinceput baletul. Spun fetele pentru ca si Diana s-a aratat interesata sa faca balet si atunci o duc si pe ea. Pot sa va spun ca e superincintata. De cind a inceput (3 sapt) ma intreaba in fiecare zi "cind e joi?" (joi e ziua cu pricina), chit ca joi a fost ieri:))). Si culmea e ca face si bine (la ea e balet+tap) si e atenta la profesoara si urmeaza instructiunile bine, iar profa mi-a si laudat-o. Pe 22 noiembrie au spectacol, Emma o sa fie zina (am ales sa fie zina fluture mov) si ii fac eu costumul singura cu fustita de tul etc...o sa iasa o minunatie....poate ca ar trebui sa ma specializez in facutul fustitelor de genul asta. O sa vedeti cu ochisorii vostri:)). Ii aplic si floricele pe fustita, floricele sint facute de mina mea. Chiar si musiu Musat m-a laudat, el care e cam zgirict cu laudele...i le scot cu furculita din gura:)). Diana o sa fie sirena/pestisor si o sa danseze pe melodia "under the sea" a lui Ariel. Costumul ei o sa il cumpar pentru ca "talentul" numa duce chiar asa departe.

Ne-am hotarit sa nu ne mutam anul asta. Fetele s-au obisnuit, iar Alex saracul are de lucru de ii ies ochii. Ajunge acasa unde sta la 9 seara, plecat de dimineata de la 7. Fetele au inteles situatia si, cum am mai spus, s-au obisnuit. Bine, Emmei inca ii mai dau lacrimioarele lunea dimineata cind pleaca ta-su la servici, dar isi revine imediat. Sa va mai zic ccc ca il asteapta pe ta-su in fiecare vineri ca pe mos Craciun:))? Fac 13-14 din momentul in care el se urca in masina si pina ajunge acasa...si asta inseamna vreo 3 ore. Si nu numai ca e tati si ca is topite dupa el, dar mai si stiu ca din momentul in care paseste in casa toate mofturile si hachitele le sint indeplinite. Ei, si din momentul ala intru si eu in semi-vacanta. Simbata si duminica dimineata sintem rasfatate cu mic dejun preparat de el.

In we-uri incercam sa le distram cit putem si sa aiba cit mai mult fun cu tati. Acum 3 saptamini am fost la cules mere si la o ferma de bostani:) http://family.webshots.com/album/575336948MweIkk . Asa le-a mai placut! Dupa aia a venit Halloweenul, dar ele au inceput cu distractia de miercuri cind le-am dus la Disney on Ice cu printese. Vineri a fost ziua de nastere a unei prietene de a Dianei si au fost la party, simbata Halloweenul, duminica ziua unei prietene de a Emmei si da-i party din nou. De Halloween http://family.webshots.com/album/575343962MulfvK Diana a fost vrajitoare si Emma a fost ingeras. Au ajuns acasa cu o caruta de bomboane pe care le-am ascuns apoi prin toate cotloanele casei. Bineinteles ca a doua zi dupa Halloween micul dejun a fost bomboane:)). Iar noi, astia batrinii, am ramas si cu o punga de 2 kile de bomboane snickers, milkyway etc...din astea bune rau pentru ca ne-am dus la prietenii nostri si nu am mai apucat sa ne intoarcem acasa la timp sa dam si noi bomboane la copii. Fetele au fost cam dezamagite, dar anul viitor stam la casurile noastre. Asa ca va dati seama cita munca tre' sa depunem sa dam bomboanele alea gata. Aaaaa, si musai sa vedeti filmuletul cu vecinu' nebunu' (la figurat) de peste drum la noi. Emma pina in ziua de Halloween nici nu a avut curaj sa merga acolo (nebunu' incepe sa puna minunile cu vreo 2 sapt inainte). Diana e o curajoasa, iar Emma o kkcioasa. Dupa ce a capatat bomboane de la vecinu', Emma ma intrebea: mama, was I brave? Dar pun pariu ca ii batea inimioara ca o toba:)).

Diana a inceput si ea programul de citire si mate. E tare mindra ca la scoala unde au ajuns la nr 8 si toti copiii se chinuie sa il scrie, ea poate si mai si scrie si numerele pina la 50 si chiar mai departe. Mi-a spus: mama, copiii nu vroiau sa scrie nr. 8, dar eu am vrut si am fost singura din clasa:). Mentionez ca nu il scrie din 2 cercuri, ci asa frumos cum trebuie.

La Emma e competitie mare intre ea si un baietel. Bine, ea la citire e la nivel mai ridicat, dar la mate sint la acelasi nivel si cind au testele alea de 30 de adunari intr-un minut, e intrecere la singe:). Ei sint singurii care au trecut la nivelul B. Culmea e ca si baietelul asta merge la acelasi centru de citire si mate la care merge Emma, numai ca el face numai mate. Imi zice ieri Emma: mama, math is fun. Bleah, bine ca nu semana copchilu' cu mine. Nu ca am avut probleme, ba chiar m-am descurcat binisor, dar nu am fost nici printre primii in clasa, iar cind venea vorba de geometrie ma luau durerile de cap. La Diana e invers cind vine vorba de facut teme, vrea intii sa inceapa cu citirea, pe cind Emma vrea cu mate. Diferite mai sint copilele astea ale mele. Si in citeva luni Emma deja trece la inmutiri...ma apuca pe mine groaza cind ma gindesc.

Vineri ii explica Emma lu' ta-su ce bine face ea la scoala si cum ia ea 100% la teste si cum e la acelasi nivel la mate cu Sam...si gesticula ca una care care e 6 going on 16:)), cu dari din mina si cap:)). Si ta-su cu gura pina la urechi isi sorbea progenitura din ochi.

Din pacate noi nu o sa participam la concursurile de pe nazdravani si nu ca nu ne-ar place, dar, credeti-ma, facem destule proiecte pentru scoala (curcani, sperietori etc pe care apoi tre' sa le prezinte ea in fata clasei) si avem program tare incarcat cu teme, carti de citit, teste la scoala in fiecare zi la mate, cu paragrafe de scris dupa carti citite, minim 2 quiz-uri pe saptamina dupa alte carti citite, plus temele aferente pentru programul de citire si mate. Iar duminica, chiar daca isi fac temele pentru program, nu mai fac nimic in plus ca vreau sa petreaca cit mai mult timp cu ta-su si ne carabanim de acasa.

In sfirsit mi-am invins lenea si am luat bilete pentru muzeul cu Tutankhamun din San Francisco si o sa mergem peste 2 saptamini.

Saptamina viitoare are Emma spectacol de Thanksgiving la scoala. Ea o sa fie curcan. I-am zis si lui Alex sa isi ia o juma de zi liber sa vina si el sa isi vada odorul mai ales ca e dimineata la ora 9. Emma ar fi in culmea fericirii sa il vada pe ta-su acolo rinjind cu gura pina la urechi:)).

Ne-am hotarit sa ne facem baile de sus si o sa incepem proiectul prin ianuarie. Ne-am apucat deja sa cumparam una si alta ca sa nu alergam atunci ca bezmetii. Am vrut sa plecam in Hawaii, dar Alex nu si-a putut lua liber ca lucreaza la un proiect imens. Acum e plecat in business trip la New York de duminica si sta pina vinerea viitoare.

Iaca am dat in diaree verbala (dar tre' sa recuperez, nu?:)) si am uitat sa urez si eu LMA pentru sarbatoritii de Sf. Mihai.

Nici nu mai tin minte daca am urat felicitari Liliacului pentru raducu. Sa iti traiasca, sa creasca frumos si destept, cit mai putine scene de gelozie de la Andra si cit mai multe nopti dormite.

Mai mult ca sigur ca am uitat sa felicit mamicile copiii din dotare:) pentru realizarile lor (a se citi Sisi), dar impuscati-ma, omoriti-ma ca nu imi aduc aminte.

Pup si sper sa imi mai inving lenea si altadata si sa mai scriu. Ma credeti ca deja la ora 8 cad si eu o data cu fetele?

Mergi la inceput