Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (36)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

noapte buna si somnic pufos, burticute dragi!

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

ella, aici au si ei tiganii lor cu fuste cu tot, tigani de nationalitate spaniola dar sunt tratati la fel , un caz pe care l.am vazut eu cu ochii mei e cand fotbalistul zidane , pe vremea cand juca la real madrid, statea pe holurile unui spital de stat ca restul lumii si a intrat dupa niste rromi de.ai lor, deci nu a contat cine ce si cum
rasism e peste tot, eu pana cum la serviciile publice nu m.am lovit de el, am fost tratata ca restul oamenilor

roxana 17+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Alina am dansat pe "Dansul pinguinului" si m-am distrat tare mult! Aleesicoo ne-a anuntat atunci cand i-a iesit testul pozitiv. Ne-am bucurat si ne bucuram pentru ea... e fericirea suprema sa devii mama!
Sa-ti fie de bine cartofiorii !
Roxana mi-a facut mama astazi tortilla de patatas (nu stiu daca am scris corect, dar pricepi tu)... ce dor mi-era sa pap ceva gatit de ea!
Andra somn lin... la fel tuturor ca si eu ma bag la somnic... bineeee nu-i necesar sa si adorm; mi-am facut program nocturn de cateva zile!

Mami de Luca si17+ cu

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

rebiana mi.ai facut pofta cu toate ca acum o luna mi.am afcut tortilla vreo 3 zile la rand, e tare buna, dar cine vrea sa faca sa o tina la foc mic sa se coaca bine la mijloc ouale ca daca nu raman crude si nu e indicat in sarcina
uitati aici o poza daca va tenteaza, rebiana punem reteta, asa.i?

http://farm3.static.flickr.com/2174/2342052637_9511dc2aac.jpg

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

rebiana mi.ai facut pofta cu toate ca acum o luna mi.am afcut tortilla vreo 3 zile la rand, e tare buna, dar cine vrea sa faca sa o tina la foc mic sa se coaca bine la mijloc ouale ca daca nu raman crude si nu e indicat in sarcina
uitati aici o poza daca va tenteaza, rebiana punem reteta, asa.i?

http://farm3.static.flickr.com/2174/2342052637_9511dc2aac.jpg

POZE

Yammyyyyy!! (recunosc, mai am jumatate pastrata ) Roxi, sa o scrii tu ca eu-s doar devorator in cazul de fata... mama e cea care o prepara intotdeauna.

Mami de Luca si17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Dayanara ...divort.Hai ma!Cu pozele astea!!!Tu nu stii ca fii-miu e un mare pofticios?reteta repejor ca vin cu batzu'.

20+George-Theodor

Eu si bebe il iubim pe tati !

http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

Mergi la inceput

eu te lasam pe tine ca.s varza la explicat retete sa vad daca gasesc ceva mai clar
vad ca nu...

se taie 3-4 cartofi, in bucatele mici , subtiri, si o ceapa la fel, taiata mic, se pun la calit, la foc mic, se apasa cu lingura, s mesteca asa sa se inmoaie nu sa se prajeasca, se pot praji impreuna cu ceapa, doar ca ceapa se face mai repede si e bine s.o puneti un pic mai tarziu
se scoate tot din tigaie si se pune la scurs de ulei

se bat separat 5 oua, se amesteca cu ceapa si cartofii se pune sare si se varsa totul intr.o tigaie cu foarte putin ulei, se lasa la foc mic, cand se intoarce se pune o farfurile plata peste tigaie ca sa fie mai usor de intors pe cealalta parte si se lasa iar la foc mic

POZE

Mergi la inceput

Am gasit pe net o reteta... mama nu pune ceapa, asa ca puteti incerca si fara...

TORTILLA DE PATATAS
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte

Mod de preparare:
Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.
Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii.
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca.
Se poate face si fara ceapa.
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece

Pofta mare, maine Ella!

Mami de Luca si17+ cu

Mergi la inceput

Sa ne scuze fetele pentru off topic dar e tareeeee bunaaa!
Roxi, ai explicat f bine!

Mai na o poza de exemplificare... ca eu plec sa mai bag o bucatica de tortilla...
http://blogs.elcorreodigital.com/blogfiles/oso-goxo/tortilla3.jpg

Mami de Luca si17+ cu

Mergi la inceput

ella vad ca te atrage, atunci cum stiu ca iti place sa decorezi etc. poti s.o adaptezi la preferintele tale, adica pui si.un ardei verde sau marar sau patrunjel, ca sa iasa asa cu verdeata in ea

POZE

Mergi la inceput