Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(12)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
moni_or spune:
Bun venit noilor gravidute, ce frumos ca ne inmultim!
Legat de simtit bebe, mie mi se pare aproape imposibil sa il simti la 9-10-11 sapt., dar daca voi ziceti, asa o fi. Eu stiu numai ca la prima sarcina mi-a fost f. greu sa disting intre bebe si miscarile matzelor mele, abia pe la 19 sapt. am putut spune clar ca e bebe cel pe care il simt. Oricum, mai ales pt. fetele care sunt la prima sarcina, e bine de stiut ca nu e motiv de alarma daca nu se simte prea devreme, mai ales daca sunteti mai plinute sau aveti placenta anterioara, ambele pot intarzia momentul simtirii primilor miscari.
Si mai voiam sa zic si de sexul copilului, mie iar mi se pare f. devreme la 12-13 sapt. sa se spuna. Nu zic ca nu se poate, daca ecograful e bun si bebe e dornic sa se arate, dar na, depinde si de pozitia lui, ca daca e unul rusinos care sta numai cu fundul inainte puteti avea surpriza sa nu aflati ce e decat prin luna a 5-a sau a 6-a Nu mai vorbesc de cazuri in care pana spre sfarsitul sarcinii se anunta un sex si in ultimele luni s-a dovedit ca e de fapt de celalalt sex, stiu cateva cazuri si de astea.
MARY, imi place mult de tine, cum animi forumul si esti asa directa, si sunt total de acord cu ce ai spus despre tigari
TIGRUTA, daca de regula nu ai probleme cu tensiune mare poti bea linistita o cafeluta. Legat de analize, mie mi-a dat lista cand am fost la primul control, la aproape 7 sapt., insa a mai durat o sapt. pana sa ma apuc sa merg la luat sange.
NICOLETA, pe mine la prima sarcina nu m-a suit pe masa pana prin luna a 8-a, imi facea doar ecografii. Si din cate tin minte zicea la eco si lungimea colului, deci se pare ca se poate vedea, nu inteleg de ce tre' sa tot bage mana, si eu urasc controlul din tot sufletul. Dar na, depinde de medic.
AYLA, cum a fost la medic?
Weekend placut tuturor!
Monica, mami de Luca si
8+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andradap spune:
Fetelor, am vazut ca mai multe vorbiti despre carnetul de gravida. Inclusiv gabriela_s amintea mai sus de el...
Eu nu stiu ce este acest carnet. Nu am avut la prima sarcina. CUM se poate obtine si DE UNDE?
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
ronas spune:
imi doresc sa intru in concediu medical pana aproape de perioada prenatala pentru ca trebuie sa merg zilnic cu masina dimineata si seara aproape 100 de km si incepe sa-mi fie greu, cred ca e spre binele meu mai ales ca doctorita mi-a zis sa ma odihnesc mai mult dar nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.
are cineva idee sau a mai trecut prin asta si ma poate ajuta cu niste idei
12+
andradap spune:
tot eu...
In legatura cu simtitul lui bebe (pe care, asa cum am mai scris) eu nu cred 100% ca l-am simtit... dar ma bucura gandul ca ar putea fi
De ce simt unele pe la 15-16 sapt, altele pe la 19-20 de saptamani? Acest lucru depinde de mai multi factori (ii exclud pe cei "babesti" de genul: fetele se simt mai tarziu decat baieteii). Asadar:
1.) Foarte mult depinde si de locul de insertie al placentei. Cu alte cuvinte, o placenta inserata anterior, va face ca miscarile lui bebe sa fie percepute mai tarziu si mai greu. Si totodata va permite un contact mai intim al lui bebe cu ficatul mamei... care poate fi destul de dureros
2.) Stratul de grasime de pe burtica mamei mai atenueaza vibratiile transmise de miscarile fetale...
si... mai era ceva, dar am uitat acum ... sper sa imi amintesc pana ma culc
Ps: eu prima oara l-am simtit pe Antonio 2-3 zile, apoi a fost o pauza de vreo 2 sapt si iar am simtit mai tare si pe zi ce trecea era din ce in ce mai puternica "lovitura" (am pus in ghilimele pt ca pana prin luna a 7-a chiar nu le poti spune lovituri).
EDIT: Moni_or, in ceea ce priveste sexul iti dau perfecta dreptate. E drept ca acum sunt formate toate cele,dar e nevoie atat de un ecograf performant si un ochi de profesionist cat si un bebe "cuminte" care sa stea in pozitie buna. Eu mi-am pus caruciorul albastru pentru ca asa simtitm si pentru ca si la teste "babesti" a iesit tot baiat Si pana la 16 sapt cand vom afla... ramane albastru...
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
gabriela_s spune:
Uitai,v-am trimis pe mailul comun niste carti interesante,nu sunt despre sarcina,sunt despre cresterea copiilor dar prind bine.
Noapte buna!!!
Gabriela de dovlecel zglobiu- Adriana Maria (11.01.2007) si
7+
Blog de mama si nu numai
Alinutzaa spune:
Ola frumoaselor
Ce viteza ati prins la scris! Bravo! Din pacate pentru mine nu prea pot sa tin pasul asa ca sunt mai tot timpul defazata.
Bun venit noilor burtici! Sarcini usoare si bebei sanatosi si la termen.
Felicitarilor mamicilor care si-au vazut sambureii la eco. Abia astept sa ma duc si eu din nou, dar pana pe 16 noiembrieeeeee or sa mi se lungeasca urechile. Si felicitari si celor care au trecut deja in trimestrul II. Wow, ce a trecut timpul
andrada carnetul gravidei cica este un fel de "jurnal de sarcina" pe care il primesti de la medicul de familie, daca nu ma insel. Dar or sa ne dea si noua mai multe info fetele care chiar stiu despre ce e vorba, eu doar m-am bagat nitel in seama. Eu nici nu stiu cum arata, la Tudor nu am avut, nu mi-a dat nimeni, nu m-a intrebat nimeni de el. Aveam oricum dosarul cu toate analizele si ecografiile din sarcina asa ca...
Referitor la controlul pe masa, la prima sarcina am avut parte de un singur control, la inceputul sarcinii. Dupa aceea, toata sarcina doar eco si imi spunea si starea colului. Urmatorul a fost la internarea in spital cand m-am dus sa nasc. Nu stiu cum va fi acum, dar am auzit ca dna doctor cam face in fiecare luna control si pe masa. Bleahh
Mie mi-a fost ieri rau de am zis ca pana aici mi-a fost. Aseara am stat toata seara cu capul in buda. Cred insa ca nu a fost de la sarcina ci de la o praji cu mere pe care am facut-o miercuri si care cred ca mi-a picat cam aiurea ca a fost prea dulce pentru gustul meu si am mancat-o si calda. Ma rog, bine ca a trecut. In seara asta doar putina greata peste care am trecut cu un pic de gutuie. pentru cine a zis aici pontul cu gutuia si imi cer scuze ca nu am retinut id-ul sau numele.
Fug sa ma uit la dansez pentru tine. toate fetele. Maine si poimaine sunt la mama, ma asteapta cu bunatati. Pffffff, abia astept
Weekend placut tuturor, fara greturi si fara alte neplaceri
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 9+
Handmade by Alina
AlinaBu spune:
Bine ati venit sabine si ronas! Sarcina usoara va doresc !
tigruta La fel si in cazul meu de ieri de cand am zis ca nu mai fumez asa a fost ! Partea proasta este ca acum am devenit un fumator pasiv de la bunica mea, o evit dar degeaba fumu circula in toata casa !
Madamar Multumesc pentru sfaturi si felicitari !!!!! App de intrebarea tigrutei cu rh eu il am pozitiv prietenul meu daca il are negativ este vro problema ? El a spus ca nu stie RH-ul si la doctor sa ii recolteze nu isi aduce aminte sa fi fost vrodata deci cred ca nu o sa il conving foarte usor !
Am fost azi la farmacie in drum spre mama si am gasit acid folic de 5mg 1.1lei am luat 2 cuti ca sa fiu sigura ca am si pentru luna viitoare ( numai 2 avea ca daca avea mai multe mai luam :)) )
Am inceput sa ma simt rau .. chair nu stiu ce se intampla cu mine .. ma doare burta din ce in ce mai tare, sanii nu ii mai suport imi vine sa ii tai si am greturi mai tot timpul !!!
Am fost azi si la medicul de familie, care mi-a spus ca nu e cazul sa iau nospa sau elevit pana pe 2 nov cand ma duc la control... de maine incep 1 tb/zi de duphaston sper sa ma simt mai bine ca de cand le iau mie cam rau !
Andra 6+
Bebicul meu mic drag si scump
AlinaBu spune:
Sper sa ne auzim maine cu bine !!!! Nb si
burticile
Andra 6+
Bebicul meu mic drag si scump
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ayla21/Ayla21.jpg)
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moni_or AYLA, cum a fost la medic? |
Bebe e ok, i-am auzit inimioara batand. Are 6,5 cm acum. Nu m-am decis pt testul CVS.
Nu am mai reusit sa intru, Claudiu e mai bine, face aerosoli, si injectii, dar a inceput si Luana. Si azi si ieri am stat la spital, vestea buna e ca pana la sfarsitul lunii, daca Doamne ajuta nu sunt evenimente neplacute, o sa il lase acasa.
Eu am zile bune, cand nu am greturi, alteori cand parca tot in gat am stomacul. Iar cand mananc mancare gatita, buna, ce ma astept sa nu-mi creeze probleme, atunci
![](vomit.gif)
Am ovarul stang inflamat, si de acolo erau durerile si intepaturile. Deja dupa tratament am scapat de ele. M-am mai linistit, ca citisem ca durerile astea pot fi semn de avort.
Week-end placut si voua, nu stiu daca maine reusesc sa intru, va fi prima incercare sa paraseasca spitalul.
![](punk.gif)
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...