Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(12)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
Alysh spune:
"Neata fetelor,
Poftiti o cafelutza, ceai, capuccino, cacao cu lapte sau daca nu va convine nici una comandati ca va pregatesc!
O zi super!
Vlady
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
Buna dimineata, si eu la!
Baietii mei dorm si nu stiu ce ne facem cu somnul de pranz. Eu posed una bucata sot obosit si epuizat din timpul saptamanii asa ca il las sa se relaxeze prin somn si un baietel care a fost si este un mare somnoros asa ca il las si pe el sa se odihneasca bine; ce sper e ca si "bebe mic din burtica" sa fie la fel de amator de dormit(nici nu ar avea cu cine semana matinal
)
Despre caietul gravidei eu stiu ca se da de la medicul de familie. La prima sarcina dr de familie mi l-a dat si tot ea a completat datele initiale iar acum mi-a spus dr de familie (intre timp am schimbat-o) ca imi va aduce un caiet al gravidei. Am refuzat deoarece clinica medicului care imi urmareste sarcina are un fel de dosar tip unde completeaza medicul si asistentele asa ca nu vad ce nevoie mai am si de caietul gravidei. Ce mi s-a parut interesant la prima sarcina ca in mom in care am fost la dr de familie sa ma ia in evidenta ca m-a masurat cu un instrument metalic (ca un fel de cleste mare) si a masurat bazinul, talia, soldurile, si nu-mi amintesc tot. Mi-a spus ca e relevanta masuratoarea respectiva pentru ca poate fi importanta pentru determinarea tipului de nastere (naturala/cezariana). Eu am o cunostinta inalta si subtire ca un pai care in sarcina a pus aproape 30 kg si in luna a 7-a si-a schimbat medicul. Medicul nou a vazut-o deja grasa bine si nici nu s-a gandit sa-i masoare circumferinta bazinului. Asa ca la nastere s-a chinuit ca un caine sa nasca un baietel de 4 kg pt ca era extrem de ingusta in bazin (dar din cauza kg in exces nu s-a vazut) si a ajuns dupa un travaliu lung si infiorator de dureros la cezariana de urgenta....pur si simplu, fiziologic, bebelusul ala mare nu a avut pe unde sa iasa. Asta a fost doar o paranteza, incercam sa subliniez ca mai sunt inca metode, considerate demodate, care sunt foarte importante in stabilirea unor factori relevanti pt gravide si pt nastere. Mie mi s-a spus clar ca voi naste fara probleme, si asa a fost ( e adevarat ca la 37 de saptamani piciul a avut 2.900 gr dar cred ca si daca se nastea la termen si avea 3.900 nu era mare bai, avea cum sa iasa
)
Eu mai am o problema si sunt curioasa daca se mai confrunta cineva cu ea: dupa ce iau acidul folic ma ia o greata cumplita. Am incercat sa-l iau si dimineata si seara, inainte/dupa mancare, cu suc, apa, cafea oricum fac mi-e greata
Cu miscatul lui bebe eu tin minte ca l-am simtit la 16 saptamani si cateva zile (atunci am fost sigura ca e bb) si eram intr-o sedinta CA si se discutau chestiuni extrem de importante iar eu am inceput sa chicotesc. Se uitau toti la mine ca la nebuni.
Hai ca mi-am facut norma de scris, va pup pe toate si un we linistit sa aveti!
Ioana
10+ si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
Alysh spune:
Ioana, asa si eu, dupa acid folic - greata, dar nu f puternica.
Eu l-am simtit pe Vlad in burtica la fix 14 saptamani. Sa vedem acum
Vlady
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aniska80/Aniska80.jpg)
Aniska80 spune:
Buna dimineata fetelor!
Multumim pentru invitatie ALYSH !
Ce mai faceti fetelor,cum va mai simtiti??
Cine o sa nasca in jur de 18 mai 2010 la clinica Euromaterna din C-ta?
Sa stiu si eu cu cine o sa fiu vecina!
Este cineva din acest topic pacienta d-lui dr RUSA din C-ta?
Mai schimbam si noi pareri...
Va pupicesc si va doresc week-end placut!
Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)si10+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aniska80/Aniska80.jpg)
Aniska80 spune:
Daca se poate,as vrea sa ma introduceti si pe mine in listuta voastra!
10.08.1980
UM 11.08.2009
DPN 18.05.2010
Va multumesc anticipat!
Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)si 10+
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madamar FETELE CU VECHIME, VA STRIG ![]() Cum putem sa le ajutam pe noile burtici sa aiba acces la cele 11 capitole dinaintea celui curent, sa se puna la punct cu temele deja discutate? Faceti una din voi un mesaj cu toate linkurile? Nici eu nu am asa multa vechime, incit sa ma descurc cu aceasta treaba... eu le-am citit pe parcurs, iar acum cind vreau sa intru dau search in google dupa cuvinte cheie insotite de numarul capitolului... NU e chiar cea mai buna solutie, de aceea va rog, faceti un mesaj cu acele 11 linkuri anterioare pentru nou venitele noastre! ![]() ![]() Mary ![]() evolutia lui bebe |
Sabine bine ai venit, sarcina usoara. Numele de Sabina este destul de rar. Nu am avut ocazia de multe ori sa ne intalnim 2 cu acelasi nume intr-un loc.
Rosanne bine ai venit si tu.
Mary nu prea ma pricep sorry.
Eu sunt cam zombi, am fost aszi noapte la o petrecere, m-am culcat pe la 4.
Stie vreuna din voi o reteta buna tare de zacusca. Ma incearca asa un curaj de a intra in bucatarie.
Sabina
![](gravida.gif)
http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
neata la toata lumea..imi savurez cafeaua dupa o noapte chinuita..am dormit foarte rau si cred ca din cauza ca subt singura.
weekend placut va doresc.
gabriella_t spune:
Neata burty!!!
T Ioana am avut aceeasi problema dar mi-a zis dr sa iau pastiluta pe la mijlocul mesei,si greturile din cauza asta au disparut..
Sper sa mearga si la tine9+
Si nu in ultimul rand BUN VENIT ULTIMELOR GRAVIDUTE...sarcini usoare si bebici cuminti!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta madmar tu cand ti-ai facut rh-ul? eu nu stiu ce rh avem, nici eu nici sotul.dar acum astept sa merg si eu la doctor sa vedem ce imi spune. miercuri o sa merg.nici eu nu prea am inteles cum se calculeaza varsta sarcini.. deci eu daca am avut UM pe 11 septembrie?? |
Si Rh-ul si celelalte analize recomandate de ginecolog le-am facut la inceputul saptaminii acesteia... Nu te ingrijora, sigur ti le va prescrie si tie medicul ginecolog. Daca e la inceputul lunii e si mai bine ca reusesti sa faci macar o parte din ele gratuit. Eu am avut o combinatie si am reusit si in cursul lunii, dar nu mereu se intimpla asa.
Pupici si simbata frumoasa!
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
aleesicoo spune:
buna fetele
ohoho dar ati cam avut activitate pe aicibravo!
vroiam sa va intreb cat timp vor tine greturile astea si starile astea de moleseala asa ca deja incep sa ma termine, plang din orice.....aseara ma uitam la dansez pentru tine si in timp ce concurentii dansau eu plangeam de rupeam
....deci 9 luni d zile o sa imi tot dea de cap hormoneii
apropo de acid folic... spunea T_Ioana ca o apuca greata de la el...insa eu am alta problema.... si am depistat-o de cand il iau...fara suparare de ce am sa zic dar de la el ma mananca in fundde parca as avea viermisori.... am dat o proba pt coproparazitologic...si a iesit negativ... deci doar el e de vina..
uff m-am lungit ca o placinta dar am zis ce aveam pe suflet...
un weekend placut , linistit si fara greturi sau dureri de burtica
asa creste bebicu 7+