Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(12)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ronas eu am reusit sa nu mai fumez dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, sunt fumatoare de multi ani, de aproape un pachet pe zi si chiar imi facea mare placere sa fumez dar copilasul meu e mai presus de placerea mea. |
Ronas, din Iasi!:) Se aduna gravidutze din Iasi... chiar faceam un apel intr-o zi si nu a raspuns decit o alta burtica! La ce medic mergi in Iasi?
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Vad ca toate vorbiti de analize..sunt cam nedumerita eu pentru ca atunci cand am ramas insarcinata in iunie, am mers la doctor cand cica aveam 6 sapt.
atunci mi-a facut eco, mi-a prescris acid folic si m-a chemat peste 3 sapt atat.cand deja sarcina era oprita in evolutie.
la voi cum este? cand ati inceput cu analize?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
madamar multumesc..sa stii ca intr-un fel m-ai ajutat, sper ca si sabine sa reuseasca fara nici otigara pentru ca asa e cel mai bine. eu ma simt tare bine asa, sunt cu constiinta curata
o seara buna va doresc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
citat din mesajul lui Madamar FETELE CU VECHIME, VA STRIG ![]() Cum putem sa le ajutam pe noile burtici sa aiba acces la cele 11 capitole dinaintea celui curent, sa se puna la punct cu temele deja discutate? Faceti una din voi un mesaj cu toate linkurile? Nici eu nu am asa multa vechime, incit sa ma descurc cu aceasta treaba... eu le-am citit pe parcurs, iar acum cind vreau sa intru dau search in google dupa cuvinte cheie insotite de numarul capitolului... NU e chiar cea mai buna solutie, de aceea va rog, faceti un mesaj cu acele 11 linkuri anterioare pentru nou venitele noastre! ![]() ![]() Mary ![]() evolutia lui bebe |
Pe prima pagina a fiecarui nou capitol, dupa rugaciunea aceea frumoasa si inainte de "povestea mea...povestea noastra" exista Capitolele anterioare (toate cele 11). E suficientr sa dati click pe nr. dorit si se deschide prima pagina de la capitolul dorit. Lectura placuta
![](icon_smile_big.gif)
![](mamica.gif)
![](gravida.gif)
![](avion.gif)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
Dupa cum vedeti sunt si eu prin zona,, va citesc si sunt mereu aproape la zi dar nu reusesc sa raspund din lipsa de timp acasa, din cauza de munci la serviciu plus ca neuronul meu nu face fata la "avalansa" de gravidute nou aparute
! Asa ca ma limitez la a le ura BUN VENIT SI SARCINI USOARE!
Eu sunt ok, cu greturi ffff usoare si pofta de mancare urisa si din oacate cu acele dureri de burta ca la ciclu care la prima sarcina au fost cumplite si de la 5 luni am fost nevoita sa intru in concediu medical. Acum sunt mult mai bine dar din pacate tot mai apar
O noapte usoara si linistita tuturor!Ioana
10+ si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui T_Ioana
Pe prima pagina a fiecarui nou capitol, dupa rugaciunea aceea frumoasa si inainte de "povestea mea...povestea noastra" exista Capitolele anterioare (toate cele 11). E suficientr sa dati click pe nr. dorit si se deschide prima pagina de la capitolul dorit. Lectura placuta ![]() ![]() ![]() ![]() Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 "Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea" MERCI mult de tot Ioana! M-ai dumirit si pe mine astfel!:) |
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
![](images/user_woman.png)
Reallaura spune:
Sabine, Ronas bine ati venit fetelor, sper sa mergem impreuna pana la capat toate si sa ne vedem cu bbeii in brate!
Madamar uite ca a explicatTIoana cum pot vedea ele capitolele precedente. Am aparut prea tarziu
Tigruta felicitari ca nu ai fumat azi! Esti f tare!
TIoana nasol cu durerile astea de burta. De la ce sunt? Banuiesc ca nu de la intinderea ligamentelor...sper oricum sa nu mai fie asa rau de data asta.
Ma duc sa ma uit nitel la tv. Macar sambata seara sa-mi permit si eu un rasfat.
Va pup si somn usor
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
13 +
ronas spune:
merg la cabinet Medis la doctor Cojocaru Camelia, o persoana deosebita. Tu la cine mergi?
Madamar spune:
citat din mesajul lui ronas merg la cabinet Medis la doctor Cojocaru Camelia, o persoana deosebita. Tu la cine mergi? |
Eu la dr. catalin mihaila. Deasemeni, deosebit!
![](icon_smile_wink.gif)
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
gabriela_s spune:
Salutare!!!
Ce mai faceti?Am citit ce ati mai scris,nu prea pot tine pasul cu voiAstazi am stat mai mult in pat...
Nu imi este greata,adica fata de prima sarcina cand varsam aproape zilnic pana pe la 13 saptamani,e mult mai usor,dar nu am pofta de mancare,nu de mancare calda adica,mancare gatita.As manca asa...nimicuri.
Tocmai mi-am adus aminte de o prajitura buna si ii cautam reteta.Are putine calorii,e sanatoasa si racoritoare,numai buna in perioada de greturi.Am gasit www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20497/Lemon-Lime-Cheesecake/" target="_blank">aici o varianta de reteta ,cu blat din fulgi de cereale (se mai pot folosi si biscuiti de ovaz sfaramati sau turta dulce)
Din pacate eu nu am ingredientele necesare in casa
Ca tot ziceam de lipsa apetitului,eu in schimb am mici pofte,din fericire ma multumesc doar sa gust putin din ceea ce ma face sa Deocamdata poftele mele sunt sanatoase,ieri am poftit la piept de pui la gratar,cu salata verde si lamaie
Mie deja mi-au prezis "babele" ca o sa am baiat,dupa simptome si dupa fata,ca arat bine.Sper sa arat asa bine cum zic ele si peste 30 si ceva de saptamani
Referitor la conditiile de munca si eu intentionez fie sa cer scurtarea timpului de lucru sau chiar sa iau concediu medical pe risc,daca nu imi asigura conditii normale.Momentan punctul meu de lucru se afla chiar langa intrarea in unitatea in care lucrez,usile se deschid foarte des,este curent si frig si in ritmul asta nu stiu cum o sa rezist acestei ierni,mai ales ca mai si lucrez cu publicul si vin in contact cu multi oameni zilnic,fiind expusa la te miri ce.In primavara,la evaluarea anuala,m-au felicitat si multumit pentru felul in care imi desfasor munca si mi-au promis ca voi promova,ca nu ma vor mai tine in acelasi loc si iarna asta.Ca de-obicei,ei nu si-au tinut promisiunea ,asa ca o sa primeasca ce merita.Sic!
Pe viitor intentionez sa imi gasesc un servici cu program mai lejer,mai flexibil fiindca vreau sa acord prioritate familiei,copiilor.Nu vreau sa ma transform nici in casnica,nu ma incanta,dar nici nu accept sa pun familia pe locul 2.
Am citit ce ati scris despre miscarile bebelusului,eu stiam ca ei incep sa miste inca de acum dar ii simtim abia prin trimestrul 2.La prima sarcina am inceput sa simt de pe la 16 saptamani parca,dar nu eram sigura ca e bebe,pot fi usor confundate cu gazele care se mai plimba prin burta sau cu mici spasme musculare.
Cel mai amuzant e prin luna a -6-a cand bebe e mai maricel si ii mai prinzi cate o talpa,cate un genunchi in palma.Tin minte si acum ca m-am speriat cand i-am simtit forma piciorului,cu degetelele micute.E o senzatie care te copleseste,realizezi ca acolo chiar e o fiinta vie,este minunat.
M-am uitat la niste preturi la ecografii si era sa cad pe spate,la clinica Diagnosis la Dr Pop,unde intentionez sa merg, costa cam 5 milioaneS-au dublat scorurile fata de acum trei ani,mi-e rau.
Marog,macar sa dau banii astia si sa stiu ca platesc un medic calumea.Data trecuta mergeam la un dr la Medicover,dadeam cam 3 milioane pe eco si imi spunea ceva ce,din cate am inteles, putea si un student sa imi spuna ,chiar si cu un ecograf mai putin performat.Cand s-a uitat pe ecografiile facute acolo ginecologul mi-a zis ca am dat banii aiurea.
Cat despre controlul medical in timpul sarcinii,data trecuta am fost supravegheata de o doctorita care nu facea altceva decat sa ma urce pe masa,sa imi masoare colul si sa noteze dimensiunile in caietul meu de gravida.Am ajuns la ea printr-o relatie de familie cumva si ma simteam obligata sa merg.Nu mi-a dat analize,nu am facut examen citologic si de secretie,nu mi-a dat trimitere la ecografie si nici nu a stiut sa ma indrume catre un medic la care sa fac eco.Imi dadea sa iau vitamine in prostie,cand ajunsesem la 80 de kg in luna a 6-a ma consola spunand ca am o greutate normala.Ma speriase ,imi interzisese sa fac miscare,imi spunea sa stau in pat iar eu aveam o sarcina absolut normala.Desi ,vezi doamne,ajunsesem la ea cu "pile" si aveam aproape 34 de saptamani mi-am luat inima in dinti si am cautat alt medic,la alta maternitate.Initial rubedeniile s-au suparat din cauza ca am refuzat sa merg la doctorita cu inalte grade academice pe care mi-o gasisera,dar le-a trecut.
Asa ca,parerea mea,nu acceptati orice din partea doctorilor,e dreptul vostru sa aveti parte de ingrijiri cat mai bune,indiferent cine v-a recomandat,cum ati ajuns la ei sau ce relatii sunt la mijloc.
Ma duc sa bag niste somn,sufar de somn
Somn usor!
Va pup,aveti grija de
Gabriela de dovlecel zglobiu- Adriana Maria (11.01.2007) si
7+
Blog de mama si nu numai