Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(12)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
sabine spune:
Buna fetele
Sunt o graviduta noua, de abea de doua zile am aflat. Sarcina asta e obtinuta dupa ani de incercari prin inseminare.
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?Nici macar nu stiu ce varsta are sarcina.M-am uitat in calculatorul de sarcina care spune ca as avea 4 saptamani si 6 zile dar nu poate fi pt ca inseminarea a fost pe 4 octombrie.
Voua cand v-au inceput greturile?Ce analize ati facut?Stiti cumva cand se face dublu sau triplu test?Se intampla ceva daca mai fumez vreo trei tigari pe zi?La ce ar trebui sa am grija?
Scuze pt avalansa de intrebari dar chiar nu am pe cine sa intreb.Mama a cam uitat iar eu stau in alta tara unde nu am pe nimeni inafara de sot.
va multumesc din suflet
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ronas spune:
buna seara,
sunt insarcinata in 12 saptamani si 4 zile si asteptam analizele de la dublu test si avem mari emotii fiind prima sarcina
ma primiti si pe mine pe aici???
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
bBuna seara si bun venit la toate gravidutele..vreau sa va spun ca astazi am rezistat fara nici o tigara si sunt foarte impacata cu mine.sotul meu ajunge luni acasa si numai atunci o sa-i spun cand o sa am deja 4 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sabine Buna fetele Sunt o graviduta noua, de abea de doua zile am aflat. Sarcina asta e obtinuta dupa ani de incercari prin inseminare. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?Nici macar nu stiu ce varsta are sarcina.M-am uitat in calculatorul de sarcina care spune ca as avea 4 saptamani si 6 zile dar nu poate fi pt ca inseminarea a fost pe 4 octombrie. Voua cand v-au inceput greturile?Ce analize ati facut?Stiti cumva cand se face dublu sau triplu test?Se intampla ceva daca mai fumez vreo trei tigari pe zi?La ce ar trebui sa am grija? Scuze pt avalansa de intrebari dar chiar nu am pe cine sa intreb.Mama a cam uitat iar eu stau in alta tara unde nu am pe nimeni inafara de sot. va multumesc din suflet ![]() |
Draga Sabine
Bine ai venit si iti dorim sarcina usoara si la termen! Felicitari pentru rezultatul atit de asteptat!
4 sapt si 6 zile ies cred de la ultima menstruatie insa avind in vedere specificul situatiei tale ... cred ca ar trebui sa calculezi sarcina de la data inseminarii, ca prima zi de conceptie, asta insemnind ca ai aproape 3 saptamini de sarcina - medicul te va lamuri cel mai bine, insa din cite stiu eu, inseminarea se face la ovulatie...deci...
Nu stiu cum va fi la tine insa mie mi-au aparut greturile din saptamina a 5-a, la o saptamina dupa ce testul de sarcina a iesit pozitiv. Si acum ma confrunt cu asta, insa nu am ce face.
NU te ingrijora daca nu vei avea greturi! Numai 60% dintre femei resimt greturile pentru perioada sarcinii... poate vei fi norocoasa macar in aceatsa perioada.
Analize: am facut cele recomandate de catre medic (anticorpi antitoxoplasma, grup sanguin, rh, tot ce tine de singe, TGP, TGO, sifilis, hiv, hepatite B si C, ... destule deci, ti=am citat numai din memorie).
Dublul si triplul test se fac spre sf trim I sau inceput de trimestrul II, nu stiu exact, ca inca nu am virsta aceea a sarcinii:)... le aflam pe parcurs.
Vrei adevarul despre tigari??? ieri am dus o discutie pe aceeasi tema, daca citesti discutiile noastre anterioare. Lasa-le, bebe e mai presus decit acest moft, ca in rest nu te bucuri de nimic de la tigari. Nu cred sa existe motivatie mai mare sa te lasi de fumat decit sanatatea propriului copil pe care ti-l doresti atit de mult! Nu vreau sa insist pe aceasta tema, cred ca esti suficient de matura sa intelegi ca TIGARILE SUNT ABSOLUT CONTRAINDICATE!!!!
Mai sunt ceva "pacate" ce nu trebuie comise in per sarcinii, le gasesti aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1843 . vei gasi acolo si legat de tigari, cit de "bune"-s pentru bebe... fereasca Dumnezeu, cit de mult rau pot face.
Nu stiu daca medicul tau ti-a recomandat sa iei 1 pastiluta de Acid Folic de 5 mg/zi. Cred ca gasesti si acolo unde tu te afli. In rest, atentie la chilotei, daca se pateaza cu ceva anormal (singerari, in rest, alte secretii modificate mai apar si la noi, fetele de aici, de pe forum... care sunt in limite normale pentru aceasta perioada)... fugutza la dr.
Sanatate si sarcina usoara!!! Ce-am mai povestit!!!!
Pupici!
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui ronas buna seara, sunt insarcinata in 12 saptamani si 4 zile si asteptam analizele de la dublu test si avem mari emotii fiind prima sarcina ma primiti si pe mine pe aici??? ![]() |
Bun venit!!!! Bineinteles ca esti binevenita! Sarcina usoara si bebe sanatos si la termen iti dorim tie, ca si noua!!!!
![](pupic.gif)
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui tigruta bBuna seara si bun venit la toate gravidutele..vreau sa va spun ca astazi am rezistat fara nici o tigara si sunt foarte impacata cu mine.sotul meu ajunge luni acasa si numai atunci o sa-i spun cand o sa am deja 4 zile ![]() |
Waw! FELICITARI TIGRUTA! ESTI DE FELICITAT pentru ca ai inteles cit de necesar este sa te lasi de fumat! Ai reusit si tu si Andra, mamica noastra de 19 ani! Avem mai sus o noua burtica - Sabine - pe care am atacat-o in acelasi mod in care am facut-o cu tine si sper sa aiba acelasi rezultat, sa se lase de acest obicei nesanatos pentru ea, dar mai ales pentru bebe:).
O seara frumoasa si felicitari inca o data!!!
Mary
![](gravida.gif)
evolutia lui bebe
andradap spune:
Sabine, bine-ai venit la odiseea noastra. In general varsta sarcinii se calculeaza dupa data ultimei menstruatii, chiar daca cu totii stim ca nu atunci s-a produs si fecundarea. La tine, cu toate ca stii exact cand a fost momentul 0, tot calculezi durata sarcinii dupa data ultimului ciclu. Asadar ai 4 saptamani si 6 zile. Cat despre greturi, la mine au aparut pe la 7 sapt. Dar nu e musai sa apara. De exemplu, la prima sarcina nu am avut absolut deloc greturi. Analizele pe care trebuie sa le faci acum sunt cele uzuale de sange (hemoleucograma, grup sangvin, Rh -si sotul-, teste de coagulare) + HIV, VDRL -sifilis-, Hepatite, Rujeola, Rubeola, Urlian, Citomegalovirus, Toxoplasma. de asemeni, ar fi bine sa faci un sumar de urina si o urocultura. Precum si cultura din secretii pt determinarea unor infectii cu Mycoplasma, Ureaplasma, Listeria, Chlamydia. Dar, aceste analize ti le va recomanda cu siguranta medicul care iti va urmari sarcina. Dublu test se face o data cu ecografia de 12 sapt. In general detecteaza malf. precum cele de tub neural, precum si Sd. Down. Triplul test se face cu eco de 16 sapt si e mai complex. Acum mai nou, a aparut si cvadruplu test, dar eu zic ca prea se face tam-tam... Oricum aceste teste sunt niste statistici care te incadreaza intr-o anumita grupa de risc. In legatura cu tigarile, nu sunt de acord deloc... Sunt o fosta fumatoare inraita, dar care in momentul aflarii ca sunt gravida (ma refer la primul copil), am renuntat complet si din prima. Nu e bine deloc pt. bebe. In cazul tau, cu atat mai mult, fiind o sarcina destul de greu obtinuta. Merita orice sacrificii , plus ca asta e un "sacrificiu" benefic si tie! In rest, fii vesela, optimista, nu te stresa, nu te ingrijora si mergi mult!!! Asta e sfatul meu, dar daca mai ai intrebari, esti binevenita!
Ronas, bine-ai venit si tu si tinem pumnii pt rezultatele de la dublu test!!!
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
madmar tu cand ti-ai facut rh-ul?
eu nu stiu ce rh avem, nici eu nici sotul.dar acum astept sa merg si eu la doctor sa vedem ce imi spune. miercuri o sa merg.nici eu nu prea am inteles cum se calculeaza varsta sarcini..
deci eu daca am avut UM pe 11 septembrie??
ronas spune:
eu am reusit sa nu mai fumez dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, sunt fumatoare de multi ani, de aproape un pachet pe zi si chiar imi facea mare placere sa fumez dar copilasul meu e mai presus de placerea mea.
Madamar spune:
FETELE CU VECHIME, VA STRIG: Sabina, Cristina, Reallaura!!!
Cum putem sa le ajutam pe noile burtici sa aiba acces la cele 11 capitole dinaintea celui curent, sa se puna la punct cu temele deja discutate? Faceti una din voi un mesaj cu toate linkurile?
Nici eu nu am asa multa vechime, incit sa ma descurc cu aceasta treaba... eu le-am citit pe parcurs, iar acum cind vreau sa intru dau search in google dupa cuvinte cheie insotite de numarul capitolului... NU e chiar cea mai buna solutie, de aceea va rog, faceti un mesaj cu acele 11 linkuri anterioare pentru nou venitele noastre!
Mary 9+
evolutia lui bebe