La Multi Ani! Fulguleti de nov - dec 2006 (222)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

La multi ani Crinuta!
La multi ani Raducu!
La multi ani Antonia!
La multi ani Mario!
La multi ani Nicole!
Sa fiti cu totii sanatosi si fericiti!

Mamicilor, cum ati petrecut? Ce cadouri au primit fulguletii si fratiorii lor? Poze cu sarbatoritii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Laura, multa, multa sanatate lui Dani si tie!

Bambo, ce dulce e Antonia! Mi-a placut tare mult cu floricica-n par!

Adina, ce frumoasa si eleganta e Ale!

Lacramioara, mi-am notat cartile. Mi se par interesante. O sa le caut si eu. De pe net nu mai comand, caci am fost tare dezamagita ultima oara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Of of draga Laura poate sa fie vreo boala eruptiva, ca asa incep astea, 4-5 zile febra ff mare si apoi apar bubitele. Mai ales ca el a mers la gradi o fi vreo epidemie.
Dar un doctor de spital ar trebui sa isi dea seama, mai ales ca aveti analizele facute. Uita-te la leucocite, daca sunt mari, inseamna ca este o infectie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dani e la spital, eu am venit acasa sa ii fac ceva de mancare, fara sare. nu stiu de ce, ca sigur nu am cum sa ii dau ... e carantina la spital, dar asa a spus florin, sa ii fac supa. dani e acum cu tanti geta. va ramane internat. nu se stie cat timp.
dupa radiografie i s-a descoperit o opacitate medie la plamanul drept.
i-au pus deja flexula si i-au facut prima doza de antibiotic. nu ne lasa acasa deoarece ............. dc ne-a spus c daca era pneumonie plecam azi, asa......

Auziti adesea ca, in urma unui examen radiologic, s-a depistat o “pata pe plaman”. Fireste, expresia nu este medicala, ea traduce intr-o forma larga, accesibila, notiunea de “opacitate” – adica prezenta de tesut cu densitate crescuta, asa cum apare el la radiografie.

Ce se poate ascunde in spatele acestei “opacitati”? Sunt cateva afectiuni mai frecvente care trebuie luate in discutie: pneumonii, tumori benigne, tuberculoza, cancer bronho-pulmonar, pleurezii inchistate (lichid in cavitatea pleurala, “apa la plamani”), chist hidatic pulmonar, etc.

Cum se poate stabili diagnosticul?
Examenul radiologic este primul care atrage atentia asupra bolii si determina o succesiune de explorari. Medicul pneumolog va decide tipul si ordinea explorarilor, de aceea consultul pneumologic este obligatoriu intr-o astfel de situatie.
In general diagnosticul corect si complet se stabileste dupa efectuarea:
- examenului sputei;
- examenului radiologic repetat (arata cum evolueaza leziunea);
- bronhoscopiei;
- probelor functionale respiratorii;
- examenului computer-tomograf (CT).
Deoarece orice opacitate poate fi data de o leziune maligna (cancer) explorarea pacientului evolueaza de la simplu la complex, pana la excluderea sau confirmarea fara echivoc a malignitatii. Astfel de foarte multe ori este necesara biopsierea tesutului suspect. Biopsia se poate preleva pe cale endoscopica sau prin punctia directa traversand peretele toracic, eventual sub ghidaj CT. In final se poate recurge la biopsia pe cale chirurgicala. Pacientul trebuie sa inteleaga ca un examen neconcludent sau care nu evidentiaza cu claritate malignitatea atrage dupa sine necesitatea continuarii investigatiilor, inclusiv noi prelevari de biopsii, pana la obtinerea unui diagnostic precis.

Dr. Ruxandra Ulmeanu, medic primar pneumolog
Conf..Dr. Florin Mihaltan, medic primar pneumolog
Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” – Bucuresti
Tel.: 335.69.10"

rugati-va si pentru noi.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Laura, sanatate multa lui Dani, sa dea Dumnezeu sa nu fie nimic serios totusi... ma gandesc la voi si sa ai putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Laura, ma rog pentru tine! pentru voi! Doamne ajuta!

La multi ani fulguleti! sa fiti sanatosi, fericiti si iubiti, dar asta cu siguranta sunteti toti!

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Laura, in primul rand incearca sa nu te panichezi. Stiu ca-i aproape imposibil sa nu te gandesti la.. si la.., dar nu pune acuma raul inainte. Concentreaza-te pe Dani.

Trage aer in piept si fa-i lui Dani supa. Apoi impacheteaza-i jucariile preferate, ceva de colorat, poate un casetofon.. ceva portabil de ascultat muzica, povesti. Si multe servetele umede. Nu uita incarcatorul! Stiu ca toate spitalele din RO sunt in carantina.. dar sper ca poti sa te duci langa el, adica trebuie sa te duci langa el.

Strange-l tare in brate. Ai grija de tine in primul rand, nici tu nu esti refacuta.

eu as zice ca este pneumonie, nu te mai gandi la toate alea!

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

la radiografie a aparut niste ganglioni pe bronhii, suspect de tuberculoza.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Laura si Dani, suntem alaturi de voi. Orice ar fi, ne rugam sa treaca repede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

laura Si eu am un gand bun la Dumnezeu pt.voi.
Sunt convinsa ca nu e t.. si o sa treaca cum a venit.

Mergi la inceput