La Multi Ani! Fulguleti de nov - dec 2006 (222)
Raspunsuri - Pagina 17
lizzy spune:
laura, eu iti spun numai sanatate...
ruxandra, greu cu decizia si indecizia. sti de ce? pt ca zbiara mass-media de porcina in sus si in jos. ce conteaza ca aia clasica imbolnaveste/omoara anual mai multi oameni decat asta porcina? (sau ca malaria omoara 3000 copii/ZI? - in special copii africani; nu e verificata sursa dar tind sa o cred)
donia, te rog explica (medical daca vrei) de ce ai decis ca e bine sa faceti cu totii vaccinul asta? este cel anti-gripa noua (porcina) sau n-am inteles bine? si de la ce producator mai exact? multumesc 
danita nu stiu ce se intampla, e o perioada aiurea in/din multe directii, eu nu mai inteleg nimic dar sper sa fie bine
Laura13 spune:
salutari mamici.
sper sa nu vb intr-un ceas rau, dar parca suntem un pic mai bine. dani nu a mai sarit azi de 38, cu antitermice la 6h. in schimb toate analizele sunt proaste. vedem la 6 ce spune pediatra.
eu is un pic mai bine, am transpirat de vreo 2 azi si parca m-am mai pus pe picioare. am fost la dc, n-am nimic la plamani, dar am amigdalele inflamate, s-ar putea de acolo sa fie febra.
pup si revin mai pe seara.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
chinico spune:
LA MULTI ANI CRINUTA!!
LA MULTI ANI ANTONIA!!
Donia gand la gand cu bucurie
. Eu si Beoaca ne vaccinam joi. Gripa clasica.
Laura sanatate tie si micului.
Lavinia_P spune:
Laura,
Am tot dat refresh sa vad ce mai faceti..![]()
minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare
lizzy spune:
am fost pe la dr de familie asta seara, pt o trimitere la fizioterapie.
am profitat de ocazie si am intrebat-o daca face vaccinari pt porcina si daca sunt obligatorii. a zis ca nu stie nimic despre campania de vaccinari decat ce vedem cu totii la tv si ca nu va fi obligatorie. asta stie ea. eu am anuntat-o ca nu sunt interesata de vaccin.
a zis ca pana la urma, la orice semn de gripa (indiferent de care) sa ma prezint la medic si i se pare suficient, ca atitudine.
Laura13 spune:
am venit.
vesti "minunate". nu se stie ce e cu dani. nu are amigdalita, nu are nimic la urechi, parca se aude ceva la plamani. daca si in noaptea asta face febra mare, maine dimineata mergem la spital, sa facem radiografie si antibiotic injectabil, probabil.
n buna
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
din nou 39,3.
cu siguranta dimineata plecam la spital.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Donia spune:
Laura, imi pare rau ca tot nu e bine... sper ca maine sa va puneti pe drumul vindecarii 
chinico, eu m-am vaccinat de aia porcina, maine sau poimaine il duc si pe Cristi, e in grupa prioritara, de risc crescut, cum spun oficialii pe la noi.
lizzy, sunt multe de zis.... nici nu stiu de unde sa incep, am citit nenumarate pagini zilele astea.
In primul rand, vaccinul pe care il facem aici se numeste Arepanrix, informatii guvernamentale www.hc-sc.gc.ca/dhp-mps/prodpharma/legislation/interimorders-arretesurgence/prodinfo-vaccin-eng.php#a371" target="_blank">aici.
In al doilea rand, concluzia la care am ajuns citind, e ca riscurile de a pati ceva serios din cauza gripei sunt mai mari decat de a pati ceva serios din cauza vaccinului.
Apoi, gripa asta e mai contagioasa pentru ca noi ca populatie nu avem imunitate generala la ea, n-am avut ani la rand in care sa fim expusi acestui virus, asa cum a fost cazul gripei obisnuite. Si tocmai de aici sansele mai mari sa o facem.
Apoi faptul ca un sistem imunitar puternic nu e neaparat necesar o garantie a protectiei fata de boala, ci poate sa fie ceva care iti face mai mult rau... vorbesc aici de furtuna de citokine, cytokine storm in engleza, uite info de pe wikipedia.
Citokinele sunt niste substante produse in mod normal de catre sistemul imunitar atunci cand organismul se confrunta cu un microb. In unele cazuri, aceasta reactie de aparare este exacerbata, ceea ce face ca prea multe citokine sa fie produse intr-un anume loc din organism. Furtuna de citokine are potentialul de a face multe daune in tesuturi si organe. Daca se produce in plamani, de exemplu, celule imunitare si lichide se pot acumula si in final blocheaza caile respiratorii, ceea ce poate avea drept efect moartea. (am tradus pe scurt un paragraf din articol)
"It is believed that cytokine storms were responsible for many of the deaths during the 1918 influenza pandemic, which killed a disproportionate number of young adults. In this case, a healthy immune system may have been a liability rather than an asset" - se crede ca furtunile de citokine au fost responsabile de multe morti in timpul pandemiei de gripa din 1918, cand au murit un numar disproportionat de mare de adulti tineri. In acest caz, un sistem imunitar sanatos ar putea sa fie mai degraba un minus decat un plus.
Deci... un sistem imunitar slabit poate sa insemne ca ai risc crescut de a face gripa, cu complicatiile ei, iar un sistem imunitar prea puternic poate sa insemne ca nu esti ferit de complicatii... dar de alta natura. Asa ca pusa intre chestiile astea, plus cateva cazuri de decesuri inexplicabile prin partile noastre, am hotarat ca vaccinul ar putea sa fie raul mai mic.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
Donia, multumesc. 
Da, teoria asta cu reactia exacerbata a sistemului imunitar am citit-o si eu.. de asta, sincer mi-e si mie frica.
In aceeasi ordine de idei m-am consultat cu pediatrul copiiilor, medic de spital. Nu numai ca el nu ne recomanda sa facem vaccinul, dar nu-l va face nici el personal si nici copiilor sau. Pana una, alta ne recomanda sa intensificam spalatul pe maini, sa evitam pupaturile si sa stam departe de oamenii care par virozati. La asta eu o sa adaugam noi evitarea aglomeratiilor, macar cu copiii.
Laura,
.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
iulia-stefy spune:
Salutare!
Ma ingrozeste ce tot citesc sau aud de gripa... De azi am o colega in medical.... sper nu de la gripa, dar asa se pare....
Laura , ma rog sa fie bine Dani si sa nu fie cazul sa va interneze.... Cand poti mai scrie cum e Dani. Tu cum mai esti?
Lacramioara si
Stefania Iulia
Bazar pentru SEBI