Hidrosalpinx 7

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns perl spune:

Dragi fete!
Va inteleg perfect ...cand trece timpul nu prea ai ce face.
Drept dovada ca si eu primul pas dupa aflarea diagnosticului a fost sa ma intrept sper FIV si asa am si facut. FIV, tratament Sovata, Laparoscopie. Poate era bine daca incepeam invers- acum imi pare rau.
Sansele la fiv oricum sunt scazute - trebuie perseverat.
Dara dace vrei intradevar cu curaj sa o apuci pe calea care se scrie la carte atunci tai trompele si faci mai multe sedinte de FIV pana se prinde. Astea toate necesita timp, nervi si mai ales bani!
Dar e o metoda care te face psihic sa te simti ca faci ce trebuie mai ales cand anii trec si vezi ca nu se intampla nimic.

Sunt constienta ca eu fac parte poate dintr-un segment norocos, dar poveste mea o spun mai ales pentru fetele care primesc prima oara acest diagnostic. Sa incerce sa-l confirme la mai multi doctori si apoi daca vor sa-si acorde timp de 6 luni sa urmeze tratamente naturiste, Sovata si abia apoi sa se apuce de FIV.

Mie sincer imi pare rau ca nu am inceput in ordinea asta!

Dar...repet daca diagnosticol e confirmat si cu complicatii...eu stiu, trompe afectate...atunci poate e mai bine sa nu se piarda timpul si sa se apeleze la FIV!

Cu muuuuuuulta bafta si incredere!
Perl 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns io2010 spune:

Buna fetelor,
Aseara am facut eco endovaginala la un alt medic. Acea formatiune s-a vazut , dar in dimensiuni mai mici si nu parea a fi pe trompa stanga ci sub ovar. Defapt in rezultat mi-a scris para ovarian o formatiune transonica. Acum nu stiu ce sa mai cred !?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

e nasol cand 2 dc iti spun diferit diagnostice
cel mai sigur va fi HSG
DECI mai bine te duci si il faci hsg

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Buna,
Mi-am facut programare pentru RMN pelvis la Centrul Medical Unirea. Am inteles ca la RMN se vede mult mai bine, daca ar fi o problema. Poate asa voi afla corect diagnosticul !?!
A facut cineva RMN ?
Pup

Mergi la inceput

Buna fetelor,
Am efectuat RMN iar rezultatul a fost: uter in anteverso-flexie cu dimensiuni in limite normale, avand miometru cu structura si semnal normale. Endometru cu grosime de 10 mm. Mica leziune chistica juxtacervicala stanga, masurand 5,8mm. Ambele trompe uterine au aspect IRM normal, fara continut fluid. Anexa stanga cu dimensiuni moderat crescute, prezentand doua imagini ovalare, bine delimitate, masurand 21/17mm respectiv 28/17,4 mm. Anexa dreapta cu dimensiuni in limite normale, prezentand periferic cativa foliculi ovarieni. Retea vasculara serpiginoasa vizibila laterouterin bilateral. Vezica urinara cu pereti subtiri , continut fluid. Lama de lichid in fundul de sac Douglas de 10mm. Fara adenopatii la nivel pelvin.
Credeti ca dupa acest RMN diagnosticul mai poate fi hidrosalpinx?
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

io esti o fericita nu ai hidrooooo

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Buna fetelor ,
de cateva zile am aflat cu o mai mare siguranta ca sunt si eu posesoarea unui hidrosalpinx la trompa dreapta.
Am citit o parte din experientele voastre fara a ajunge inca la zi dar promit ca o sa citesc tot.
Va rog sa-mi dati si mie un sfat !!
Dupa 3 ET nereusite am aflat ca am hidro stang.
Problema mea este ca am rezerva ovariana pe sfarsite , deci raspund destul de greu la stimulare.
Din putinele materiale pe care le-am citit am dedus ca in urma interventiei laparoscopice poate fi afectata valoarea fsh-ului (respectiv crescuta) si se poate obtine un raspuns mai slab la tratament.A trecut cineva prin astfel de experiente?
Inca o problema a mea ar fi faptul ca la laparo sa nu se atinga ovarul in nici un caz altfel am sanse sa raman si fara bruma de rezerva ovariana pe care o mai am.
Cat de mari credeti ca ar fi sansele sa se intample asta?
V-as mai ruga cu inca un sfat si anume ce doctori credeti ca sunt mai experimentati in aceasta problema si dispun si de aparate mai performante.
Va multumesc din suflet pentru intelegere,DD sa ne ajute sa ne vedem visul implinit !!

MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Luck, imi pare rau sa aud ca ai hidrosalpinx (ca sa nu mai mentionez si balaurii de la semnatura). Sansa sa se prinda bb este sa clemezi/ scoti trompa afectata. Altfel,"otrava" aceea o sa-l "scuipe" pe embrionas si o sa-l omoare.
Si eu sunt patita; mi-a fost descoperit hidrosalpinx dupa 2 FIV-uri nereusite. Inainte de al treilea, am facut laparo si mi-a fost clemata trompa in proximitate, nefiind afectata decat partial. FIV3- cel norocos a ramas nefinalizat pt ca dr a considerat ca intre punctie si ET, peretele uterului s-a subtiat si n-a vrut sa riscam. Acum am la frigider 2 embrioni si mai las sa treaca putin timp, sa las organismul sa se refaca.

P.S. Stai linistita ca nu se leaga nimeni de ovarele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

guzelnico
asta este cea mai mare teama a mea , sa nu umble la ovare!!
Cum ti-a fost afectata doar partial trompa?
Pt ca nu era foarte mare(iti mai aduci aminte dimensiunile) ai putut sa nu o scoti?

MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

luck...mie mi-a spus dr. Kovacs ca din pacate asta este o posibilitate la interventia pentru hidro...si anume sa-ti fie atins ovarul si asta poate conduce la cresterea FSH sau la raspuns slab la stimulare...si daca mai vin toate astea si peste rezerva scazuta...trebuie tratata cu atentie maxima situatia.

pe mine m-a pus sa fac 2 luni la rand hormonlele de ziua 2 dupa SEU3 cand mi-am scos trompa...si asta a fost explicatia lui atunci.

dar sa nu te sperii...trebuie doar mare grija unde alegi sa faci interventia...ideal ar fi sa o faci cu un medic care face Fiv.

multa bafta

Mergi la inceput