Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!!! (203)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

Am chemat salvarea!!!3 ore de plans in continu, m-au adus in stare de disperare.Intai m-am urcat in masina si m-am dus la spitalul budimex, unde cred ca erau vreo 15 copii, care tuseau unul mi tare ca altul, dna de ca registratura mi-a vorbit intr-o scarba de nedescris...si am plecat, nici nu stiu ce am cautat acolo si singura...nu stiu poate disperarea de mama...de neputintza...
Au venit cei de la salvare...foarte draguti ...rino faringita...fundul gatului Karinei e plin ochi de muci, ii curg si din gura mucii, nu mai vorbesc de nas...de la servetele am trecut la bodyuri moi de stres toate mucozitatile.
Ciudat mi s a parut ca mi-a zis ca nu stie exact dc e de tip viral sau bacterian.Cica dc e virus nu este foarte indicat sa dai antibiotic si dc e bacterian da.
Mi-a prescris antibiotic si mi-a zis sa incerc de maine...poate vad o imbunatatire si sa nu-i dau..care o fii aia nu am inteles!!!
Am intrebat cu iesitul afara dc e ok...mi-a zis nu, copilul are imunitatea scazuta si nu trebuie sa ne mai facem cu alte bacterii...am scris ca poate ajuta informatia tuturor.
Eu ma simt naspa...imi explodeaza capatzana rau...cred ca ma duc sa-mi dau cu gun-ul in cap sa o rezolv.

Yo Miss Karinutza(14.10.2008)

parerea mea este sa iei o gura de aer reeeece, sa te intaresti si sa-ti cu gun-ul in cap dupa ce trece rino-faringita si Karina este ok. Nu ma pricep: diagnosticul reflecta ceva viral sau ceva bacterian? Eu parca stiam de viral, da' nu bag mana in foc si atunci antibioticul nu prea-i indicat, asa-i? Da' daca sunt si bacterii?
Te-am ajutat de te-am rupt
fa cum iti dicteaza instinctul daca nu ai incredere in ce ti-au zis cei de la Salvare, ndar nu o scoate afar pana nu vezi ameliorare si aspir-o cu batista bebelusului, daca inghite multe secretii poate face enterocolita urata Te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

fetelor ma confrunt cu o oarescare problema, daca o pot numi asa. amalia a inceput sa faca crize de afect (temper tantrum), adica se tavaleste pe jos si urla, fara lacrimi. eu cum ar trebui sa reactionez in cazul asta? de ignorat n-o pot face, pentru ca-mi face creierii varza. daca o iau in brate si-i explic ca nu-mi place cum se manifesta, se pune si mai tare pe urlat.

Sabina si Amalia

eu nu-l ignor: il iau cu binisorul, cu ce-i place lui mai mult sa faca, dar nu pentru ce urla in momentul acela. Spre exemplu: el vrea modemul de net sau pe cel de tv, eu il iau si mergem sa dezlipim si sa lipim magnetii de pe frigider. Daca sunt super nashpa cu creierii, i-l pasaz lui tati avantaj cand muncesc ambii parinti si isi mai pune el (tati)capul la contributie, incearca sa-l imbunze cu sport la tva sau Stargate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Nicole, si eu stiam ca rinofaringita e virala si ca nu se da antibiotic, ca e inutil, antibioticul nu face nimic la virusi.
Multa sanatate! Pupam pe Karinuta pisicuta! Si tu ai grija de fetita, lasa gun-ul!
Ai un umidificator, o sa o ajute sa respire mai bine, mai ales daca aveti calorifere electrice. Sau pune niste prosoape ude pe calorifer ca sa nu mai fie aerul uscat. Da-i multe lichide, tzitzi, supe calde sa pape. Da drumul la apa fierbine in baie sa se incalzeasca baia si sa se faca aburi. Fa-i baita dupa in apa calduta, aburii din baie si apa calduta o sa o ajute.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Giuli, daca-mi mai vin idei, iti spun. O sa-ti mai trimit niste site-uri cu chestii de genul asta pe privat in urmatoarele zile. Multa bafta!

Mergi la inceput

Nicole, ute ce am gasit, poate ca aia de la salavre aveau dreptate. Sa nu fie si o bacterie. Nu stiu ce sa-ti zic...

copiez direct aici, ca astia zic ca e reclama ilegala

Rinofaringita copilului
Este vorba de o infectie aproape obligatorie in cazul copilului si una dintre problemele infectioase cel mai des intalnite in medicina. Este favorizata de viata in colectivitate si de mediul urban.

Definitie:
Rinofaringita este o infectie virala a rino-faringelui, uneori complicandu-se cu o infectie bacteriana. Este o afectiune foarte frecventa la copil, din cauza hipertrofierii vegetatiilor adenoide. Face parte dintr-un proces normal de cladire a maturitatii imunologice a copilului. In cazul a mai mult de 10 episoade pe an, avem de-a face cu recidive. Rinofaringita evolueaza in decursul a 5 pana la 7 zile si presupune o febra care poate trece de 38,5 grade Celsius, la care se adauga o curgere a nasului sau tuse.

Factorii favorizanti:
S-a demonstrat ca atat colectivitatile cat si concentratiile urbane favorizeaza aparitia rinofaringitei si recidivele ei. Astfel, copii tinuti la cresa, in efective mari, sunt mai supusi riscului decat cei din cresele familiale, ei insisi mai afectati de boala decat cei aflati sub ingrijirea doicii sau a unuia din parinti. Importanta fratiei are rolul ei. Factorii de mediu si, in mod deosebit, poluarea favorizeaza aparitia bolii, ca si tabagismul pasiv. Dar sunt si factori individuali: carentele de fier, reflux gastro-faringian, teren alergic, predispozitie la contractarea bolii.

Tratarea:
Trebuie sa fie simpla, fiecare rinofaringita necesitand un tratament in functie de simptome, fara antibiotice, administrate la intamplare.
Tratamentul are la baza dezinfectarea rino-faringelui de mai multe ori pe zi cu un ser fiziologic sau cu un produs pe baza de apa de mare. Putem folosi o batistuta (sau aspirarea pe cale bucala); dupa varsta de 2 ani copilul trebuie sa invete sa isi sufle singur nasul, evitand astfel aspirarea pe nas, care favorizeaza aparitia otitelor seroase.
Tratamentul impotriva febrei se face pe durata a 4 zile cu ajutorul medicamentelor antipiretice. In anumite cazuri, va fi nevoie si de antibiotice, mai ales pentru un teren fragil sau pentru complicatii (otita acuta, sinuzita).
Sa nu uitam tratarea terenului - carentele de fier, alergie, tratament antireflux.
Ablatia vegetatiilor, realizabila dupa varsta de un an, se dovedeste uneori necesara, mai ales daca exista otite frecvente.

1. Cateva sfaturi pretioase: Rabdare in fata acestei patologii de maturizare imunologica, in curs de desfasurare.
2. Aspectul purulent (galben) al scurgerilor nazale nu este semnul unei infectii bacteriene, deci fara antibiotice.
3. Adresati-va din nou medicului in cazul urmatoarelor simptome:
* insomnie;
* anorexie;
* tuse insotita de varsaturi;
* disparitia zambetului;
* scurgeri purulente din urechi;
* febra care persista mai mult de 6 zile.
4. Atentie! Scurgerea secretiilor printr-o singura nara pune ipoteza unui corp strain necunoscut.
5. Opriti expunerea la tutun.

In concluzie , rinofaringita nu poate fi evitata, fiind o etapa in constituirea mecanismelor de aparare specifice impotriva diferitilor virusi implicati in aceasta patologie a partii superioare a aparatului respirator.

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

piolica

Rosu in gat e bacterian???

Yo Miss Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

giuli merci, am vazut si eu dupa aceea ca este la semnatura.....de unde ai luat catina??

nikolici super naspa, cred ca inebuneam..... karinutza mica sa nu fie chiar atat de grav si pe mami sa fie tare
.....ooffff, cat de rau imi pare

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

Felicia, tocmai ca n-o ignor, in cel mai rau caz ies in balcon, inspir sa ma calmez si merg din nou la ea. am facut-o o data cand chiar nu mai puteam si mai rau a fost. eu ziua n-am cui s-o pasez, sunt singura cu ea de dimineata pana seara ce bucurie! dar ma gandesc la oamenii aia cu 8 copii de pe travel&living si ma calmez repede.

Sabina si Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Se pare ca iar sunt boboceii intr-o pasa proasta, se imbolnavesc unul dupa altul
Multa sanatate Alexia, Karina, Eva, Dragos,

Radu
Sorina
Luca
Sa cresteti, mari sanatori si frumosi si...tot ce mai vreti voi![/i]

Mihnea nu mai are febra. Azi noapte i-am PUS un supozitor de paracetamol, dupa 40 min, frigea in continuare. Asa ca i-am pus sosete ude(apa+otet) in picioare. Pe la 2 ii trecuse febra, pe la 5 incepuse sa se incalzeasca. La 9 dimineata avea 38,5 la 10 38,7. I-am mai dat un supozitor si de atunci nu a mai facut febra.Am vorbit cu pediatra si a recomandat anti-termice regulat si daca persista temperatura sa il vada maine. Si ea zice ca 39 e prea mult sa fie doar de la dinti, insa am mai auzit cazuri. Daca nu mai face febra in noaptea asta inseamna ca e vreo masea...
Nu va mai povestesc ce "fresh" am fost la munca

Babytza, ma bucur ca sunteti ok. Si noua ne-a spsu doctora ca s-ar putea sa trebuiasca sa se intervina. Ma mai gandesc, eu stiam ca fimoza e fiziologica pana la 2 ani, dar mi-a dat ca si argument sa grabim procesul ca cu cat intarziem mai mult cu atat mai greu va fi pentru el. Oricum mai astept 2-3 luni

Laura uite multe sa stai departe de butoi

Nikolici sper sa te faci bine repede, iar Karina si mai repede!

Ratonel sper sa va gasiti repede de munca(tu sau sotul, important e sa gasiti) Dar tu poti s aiei mai multi clienti acasa in caz de nu gasesti ceva repede. Corect?

Dya, ce mare e Andrei!

Toata admiratia pentru 2 mamici cu talent artistic: Giulianna si Eva Eu nu am absolut nicio inclinatie artistica

Sabinel, eu cred ca trebuie doar sa avem rabdare pana vor invata sa se exprime si in alt mod. Cand se crizeaza Mihnea ii vorbesc calm(chiar daca nu intelege toate cuvintele , importanta e starea), nu ma enervez si eu si incerc sa ii distrag atentia. De cele mai multe ori sta la mine in brate plangand pana ii trec nervii.

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui kllemi

giuli merci, am vazut si eu dupa aceea ca este la semnatura.....de unde ai luat catina??

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Din piata, avea o mamaie cateva pungute.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ale mele zorzonele

Mergi la inceput