laparoscopie 12
Raspunsuri - Pagina 6
guzelnico spune:
Buna seara, fete dragi!
NU mi-a placut la laparoscopie! De fapt, dupa laparoscopie, pt ca, intr-adevar, operatia in sine nu o simti deloc. Am avut parte de un tratament super din partea cadrelor medicale din clinica particulara. Insa eliminarea anesteziei si a gazului este o perioada taaaaare nesuferita. Am fost nevoita sa ajung la urgenta pt perfuzie (o butelcuta, de fapt) cu vitamine. Anestezicul l-am vomitat in 3 reprize (scuze pt ac. detaliu). In schimb, CO2-ul ramas in organism mi-a creat o stare de lesin permanenta, tremurat si amorteala acuta in membre, ajungand pana a nu le mai putea misca. Naspa stare!
Acum sunt bine (Z3 de la laparo&histero). Nu mai simt nicio durere. Un pic balonata si o ff mica jena in dreptul gaurelei de sub buric.
Concluziile interventiei:
- trompa stanga lipita si cu hidrosalpinx- clemata
- trompa dreapta- cosmetizata si curata
- restul organelor ok
As vrea sa incerc un pic de "sport" in perioada de fertilitate, luna aceasta ovuland cu ov drept. Daca nu se prinde bb, urmeaza FIV in ian. 2010.
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
sabrinela spune:
guzelnico bine ai revenit!stiu prin ce ai trecut dupa op ca nici eu nu am uitat cum a fost, la trompa cu hidrosalpinx nu se mai putea face nimic,la ce clinica te-ai operat si ce dr?
guzelnico spune:
Sabrinela, multumesc.
Din pacate, trompa stg nu a mai putut fi salvata si mi-a clemat-o in proximitatea hidrosalpinx-ului. Dr a inteles ca am simtul proprietatii f dezvoltat, fapt pt care trompa dreapta (neafectata de hidrosalpinx ci doar putin lipita- cred ca de la neutilizare) a fost cosmetizata si eliberata.
Laparo am facut la o clinica din Ist, Istanbul Tup Bebek Merkezi, unde intentionez de altfel sa fac si FIV3-cel norocos. Sper ca acum nu mai exista nicio piedica.Desi, ma bate gandul sa incerc si luna asta cu naturalu'(saptamana asta as ovula).
Chiar, fetelor, am si io niste nelamuriri:
1. In luna interventiei se modifica ceva in CM, in sensul ca se modifica perioada normala de ovulatie?
2. Daca ma simt bine, e vreo problema daca-mi pun sotul la treaba in perioada fertila?
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
Tabitha spune:
guzelnico: bine ai revenit printre noi. Eu am trecut deja prin 2 laparoscopii si din fericire nu am avut problemele pe care le descrii tu. Imi pare rau ca a trebuit sa suporti atatea, dar asta e... Referitor la intrebarile tale: din cate stiu, dat fiind ca s-a umblat pe acolo, se pot produce niste modificari in ceea ce priveste perioada ovulatiei. Daca tu te simti in stare, ai putea sa urmaresti sa vezi cand ai ovulatia si sa prestezi.. La mine, dupa a doua laparo (cand mi-a scos SEU) mi-a scris "repaus sexual", dar asta cred ca-i de la sine inteles.
Madytza_P spune:
Buna ziua fetelor,
Eu sunt noua pe aici si as vrea sa stiu cat mai multe legate de o operatie laparoscopic.
Voi face aceasta operatie pentru a-mi scoate un chist dermoid, dar as vrea sa stiu daca poate sa se uite si la restul organelor (trompe si altele). Va rog invatati-ma ce sa-i mai cer doctorului sa faca pe acolo?
Va multumesc si astept sfaturile voastre.
guzelnico spune:
Tabitha, multumesc.
Mda, cred ca mai bine nu ma grabesc cu . E totusi operatie si exista risc de infectie. La control merg peste 10 zile. Asta e, astept luna ianuarie 2010.
Tu de ce ai facut 2 laparoscopii?!
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madytza_P Buna ziua fetelor, Eu sunt noua pe aici si as vrea sa stiu cat mai multe legate de o operatie laparoscopic. Voi face aceasta operatie pentru a-mi scoate un chist dermoid, dar as vrea sa stiu daca poate sa se uite si la restul organelor (trompe si altele). Va rog invatati-ma ce sa-i mai cer doctorului sa faca pe acolo? Va multumesc si astept sfaturile voastre. |
Madita, bun venit!
Din proaspata mea experienta, iti pot spune ca ai putea vb cu dr sa-ti faca si histeroscopie. Desi am citit ca adesea se asociaza oricum laparo&histero. Histeroscopia presupune introducerea unei substante (albastru de metil) pt a se putea vizualiza mai bine daca toate caile sunt deschise. In fc si de "drumul" acestei substante se poate stabili daca ai trompele functionale si permeabile. Cu siguranta in timpul laparo, ti se vor examina si celelalte organe pt a se elimina eventualele probleme (aderente, chisturi). Dar poti ruga dr ca, daca el considera ca trebuie ceva cosmetizat, sa o faca.
Mult succes!
Madytza_P spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui guzelnico
Madita, bun venit! Din proaspata mea experienta, iti pot spune ca ai putea vb cu dr sa-ti faca si histeroscopie. Desi am citit ca adesea se asociaza oricum laparo&histero. Histeroscopia presupune introducerea unei substante (albastru de metil) pt a se putea vizualiza mai bine daca toate caile sunt deschise. In fc si de "drumul" acestei substante se poate stabili daca ai trompele functionale si permeabile. Cu siguranta in timpul laparo, ti se vor examina si celelalte organe pt a se elimina eventualele probleme (aderente, chisturi). Dar poti ruga dr ca, daca el considera ca trebuie ceva cosmetizat, sa o faca. Mult succes! FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot |
Multumesc mult de raspuns guzelnico
Sa dea Domnul sa iasa bine, (sper sa nu-mi scoata nimic de pe acolo )si sa vina dupa aceasta operatie cu doua liniute
Pupici si sa auzim numai de bine
Tabitha spune:
guzelnico: prima operatie am facut-o pentru deblocarea trompelor care erau infundate (atunci mi-au eliminat si un hidrosalpinx de pe trompa stanga). A doua a fost pentru eliminarea SEU si redesfundarea trompelor.
Madytza: bafta multa. Sa speram ca vom rezolva problemele astea.
guzelnico spune:
Tabitha, ai idee de ce s-au reinfundat trompele? Si la ce interval?
Ma ingrijoreaza, sincer nu-mi doresc inca o laparo.