laparoscopie 12

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

guzelnico: am facut prima laparo in ianuarie. In febr. am facut instilatii, apoi din martie am inceput IA. In iunie am facut o HSG ca sa vad daca trompele se infundasera sau nu; parea ca totul e ok. In iulie am facut iar IA si a fost SEU. Asa ca la inceputul lui august am facut laparo pt. a scoate SEU. La aceasta laparo mi s-a spus ca trompele erau infundate din nou. Deci in decurs a max. 6 luni de zile la mine trompele s-au re-infundat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabrinela spune:

Tabitha tie ti-a salvat trompa cu seu?eu am ramas fara tr.dreapta unde am facut extrauterina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tabitha

guzelnico: am facut prima laparo in ianuarie. In febr. am facut instilatii, apoi din martie am inceput IA. In iunie am facut o HSG ca sa vad daca trompele se infundasera sau nu; parea ca totul e ok. In iulie am facut iar IA si a fost SEU. Asa ca la inceputul lui august am facut laparo pt. a scoate SEU. La aceasta laparo mi s-a spus ca trompele erau infundate din nou. Deci in decurs a max. 6 luni de zile la mine trompele s-au re-infundat.

Tabitha

Si maine e o zi

Tabitha, prin momente tare grele ai trecut. Esti f curajoasa. Sa-ti dea DD putere sa invingi!

Acum, imi dau si io cu parerea:
- daca dr a observat ca s-a format iar si iar hidrosalpinx, de ce nu a aspirat secretia respectiva pt o examinare suplimentara imunologica, biochimica si culturala

Ca sa nu plictisesc fetele cu mesaje prea lungi, voi posta aici niste info despre hidrosalpinx. Am citit undeva si am conspectat in agenda mea dar e interesant tot articolul. Caut si aduc lectura.

Sabrinela, tare trista si situatia ta. Sa-ti dea DD si tie sa iesi invngatoare in lupta pt bb.
Din cate stiu eu (surioara mea a avut SEU) nu se mai poate salva trompa, din pacate.

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

FETELOR

AM REVENIT SI EU
MAI E NEVOIE DE DOAR 3000 EURO
HAIDETI SA DAM LA CAT MAI MULTA LUME
SA VADA BLOGUL
CA POATE SE STRANG BANII
AVEM NEVOIE PANA PE SAPTAMANA VIITOARE
CA PE 20 NOV TREBUIE SA FIE IN HANOVRA
VOR PLECA CU TRENUL
ASA CA VREO 2 ZILE LE VOR FACE PE DRUM
DECI CAM PANA PE 15
AR TREBUI BANII
VA ROGGGGGG
UN ULTIM EFORT

ALINA E LA FEL
CU DURERI
SA DEA DUMNEZEU SA REZISTE
SI SA FIE BINE
TRE SA IL INCURAJAM SI PE ADI
CINE MAI POATE SA MAI SCRIE COMENTARII SI PE BLOGUL ALINEI
CA E SI EL SINGUR
SI II VA FI GREU
PLUS CA NU SE DESCURCA
CU ENGLEZA

www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

DUMNEZEU SA VA INTOARCA AJUTORUL INZECIT
MULTUMIM

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Am gasit articolul. Este la subiectul Hidrosalpinx sub numele infertilitatea tubara:

http://www.cnaa.md/files/theses/2008/12542/alina_hotineanu_abstract.pdf

Daca nu aveti rabdare sa cititi tot, acordati atentie cap. 5.3, 5.4, Concluzii, Recomandari practice, Rezumat.

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Sabrinela: cand am facut SEU pe trompa dreapta in 2006, mi-au eliminat doar SEU, trompa mi-au salvat-o. (m-a operat Marinescu de la Giulesti; nu stiu daca are relevanta)

Guzelnico: prima oara mi-au descoperit hidrosalpinx pe stanga in ian. 2006, la laparoscopia facuta deoarece la HSG se vazuse ca am trompele infundate. In august 2006, cand am facut SEU si mi-au facut din nou laparo, mi-au scris astfel pe biletul de iesire: diagnostic: sarcina ampulara dreapta, fimoza pavilionara stanga.
Salpingotomie liniara cu evacuarea sarcinii prin laparoscopie
Cadonoliza stanga
Incizia si evacuarea chistului ovarian stanga
Deci in august 2006 nu a aparut hidro pe stanga, ci chist.
Anul trecut, cand am inceput FIV-ul, l-am rugat pe dr. sa se uite la eco daca am din nou hidro, si a zis ca nu vede niciun hidro. Deci acum ar fi a doua oara cand fac hidro pe stanga (asta daca o sa se confirme la laparo), iar daca este asa, o sa elimin hidro si trompa.
Acuma ma apuc de lecturat.

Mergi la inceput

Eu m-am operat in 2005 la municipal si nu mi-a salvat trompa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

Buna,
am facut si eu HSG si mi-a gasit trompa deloc permeabila si cea stanga cu aderente in urma unei operatii de endometrioza. Ca urmare trebuie sa fac si eu o laparoscopie pentru indepartarea aderentelor.
va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
1)Se poate desfunda laparoscopic trompa oricat de infundata ar fi?pe radiografie nu se vdea deloc substanta de contrast.
2)ce fel de anestezie se face?

Multumesc,

Mergi la inceput

gina, anestezia se face generala iar despre desfundatul trompei cred eu ca nu se poate in anumite cazuri,dar cel mai bine sa-ti spuna fetele care stiu mai bine.

Mergi la inceput

Ginamaria, mult succes la laparo!

Si acum raspunsurile:
1) Din pacate, nu. Daca spui ca pe film nu se vede substanta de contrast, atunci sigur iti va clema trompa afectata de hidrosalpinx in timpul laparoscopiei. Si e mai bine asa, pt ca acel lichid se poate forma iar si afecteaza atat spermatozoizii cat si embrionul.
Pt mai multa siguranta, poti cere laparo&histero (am observat ca se practica si in RO).
2) Anestezie generala. Iti baga niste ser in perfuzie si dormi bustean pe tot parcursul interventiei. Te trezesti inapoi in salon.

_

Mergi la inceput