Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (198)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

multumesc de raspuns.
diseara mergem la dr (alt dr..:( ), am sa-l intre si de aerosoli. tusa e seaca. nu cred ca o vopi mai duce la gradi....aaaa...si apropo de luni tre sa merg la job.... momentan, nu stiu pt cat timp.... noroc ca vine mami meu joi acasa!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Lavip, ce memorie are Iasmi ! Imi pare tare rau ca e racita. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau in leg cu tusea...
Ellis, da, Cora Lujerului ! Ce fel de tort iei? Eu trebuie sa caut ceva fara ciocolata, asa mi s-a spus de la gradinita si nu am gasit la Piticot decat cu fructe si parca nu sunt asa hotarata. Nici nu stiu altele, decat Agapitos pe langa Eroilor...

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Alice http://www.cofetariaalice.ro/torturi-aniversare-a.html

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Of tusea asta. Nici nu imi vine sa mai intru pe topicul nostru, mi se face pielea de gaina cand citesc de tuse la copii.
Eu una mi-am pierdut increderea in medici si prefer sa ma documentez, sa cercetez si sa-i bag in incurcatura cu fel de fel de intrebari. Nu ma las pana nu imi aduce toate argumentele ca fetita mea are sau nu, acel diagnostic.
Diana a tusit o luna jumatate, cu pauza de o saptamana intre cele 2 raceli. Tusea era seaca si noaptea era chiar urata. A fost vazuta in spital de multi medici si nici unul nu a fost sigur pe diagnostic. Tusea era astmatica si normal ca nu raspundea la antibiotic. I se faceau si aerosoli dar nu cu simt de raspundere. Toti medicii ma intrebau daca a avut alergii sau dermatita pentru ca in cele mai multe cazuri copii cu dermatita dezvolta si astm. Cand aflau ca nu a avut, se fereau sa puna diagnosticul de astm. Asta se intampla in decembrie anul trecut.
La 4 luni dupa aceasta raceala a avut prima criza de astm. Criza a constat in tuse aparuta din senin inafara unei raceli. Aceasta prima criza a durat vre-o 20 minute timp in care s-a oprit de la sine fara sa-i fac nimic. Cea mai urata criza de astm a ei a constat in tuse seaca care a durat o ora jumatate si usor se auzea o harcaiala in piep.
Stiu ca vedeti astmul ca fiind manifestarea acelor crize insotite de constructie toracica, imposibilitate de a respira. Dar la copii, doar tusea seaca poate fi un semn al astmului, tusea si nimic altceva.

Diagnosticul l-am pus singura si apoi am ajuns la medic care mi-a confirmat. In ziua in care am constientizat diagnosticul, am pierdut si sarcina. Nu a fost usor un asemenea soc.
Acum dupa 6 luni, imi dau seama ca ar fi fost mult mai grav sa nu o diagnostichez si la fiecare raceala sa o tratez dupa ureche si sa-i agravez astmul.
La a doua racela am informat medicul de faptul ca e astmatica si intr-o saptamana era ca noua. A tusit doar 2 zile si destul de rar. In concluzie de data asta i s-a administrat medicatia adecvata pentru ca diagnosticul a fost clar.

O alta experienta, nu de mult a fost cand am vizitat un penumolog. I-am aratat jurnalul cu crizele Dianei :
27 iulie - tuse usor persistenta 2 minute dupa ce a alergat in parcare;
20 august- tuse intermitenta 30 minute dupa baita de seara;

etc....
Cand a vazut penumologul manifestarile, mi-a zis sa-i opresc medicatia ca nu are nimic copilul si ca toti copii tusesc si ca Diana e un caz fericit ca are o raceala/an ca sunt copii care racesc o data/luna si s.am.d
Prin urmare am oprit medicatia, dar imediat crizele au devenit tot mai dese. De la o criza pe luna a ajuns la una pe zi.
Am schimbat penumologul si acum suntem pe tratament de intretinere. De cand l-a inceput adio tuse.
E foarte importanta medicatia in astm. Inflamatia bronsica trebuie tratata altfel se agraveaza si se cronicizeaza, si asta ar avea ca urmari astmul la adult.
Eu sper ca daca am luat-o din timp, pana la 4-5 ani sa scapam de astm definitiv. Sunt optimista !

Sanatate si luati in calcul toate variantele.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Anca, multumesc. Nu caut neaparat o cofetarie, ci mai degraba variante de torturi (umpluturi, nu stiu cum sa le zic) fara cacao in blat sau glazura de ciocolata. Deocamdata nu am decat varianta cu fructe. Si forme speciale nu vreau inca. Mie-mi plac torturile clasice, si pana nu comenteaza ea e ca mine. :) Oricum, eu stau in sect 6...

Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

softurela, iti multumesc din suflet pt postarea ta!!
incerc si eu sa ma documentez cat pot si sa intre dr dupa masa!!
multa sanatate va doresc!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Softurela, prin ce ati trecut... Imi pare tare rau si multa sanatate ! Ai dreptate, trebuie sa fim foarte atenti in ceea ce-i priveste.

Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

softurela, iti multumesc din suflet pt postarea ta!!
incerc si eu sa ma documentez cat pot si sa intre dr dupa masa!!
multa sanatate va doresc!!

Nu ai de ce sa-mi multumesti e posibil Mina sa nu aiba nimic. Daca nu a avut niciodata bronsita cel mai sigur nu e vorba de tuse astmatica.
Eu m-am cutremurat sa vad ca nu-i mai trece raceala, postarile tale m-au intors in trecut. Recunosc ca o noapte nu am reusit sa dorm, mi-am amintit de suferinta copilei, branule, spital...vai cat au chinuit-o...nu mai aveau unde sa-i puna branule. Era ciuruita toata.
Ultima branula a fost pusa la articulatia labei piciorului dupa 3 incercari nereusite. A trebuit sa o tin in brate 5 zile de teama sa nu strice branula. Ma duceam la toaleta cu ea in brate.
Si toate astea ca sa-i administreze antibioticul, antibiotic care nu avea ce cauta in tratamentul obstructiei bronsice.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

buna searaa !
nu reusesc nicicum sa-mi revin....pe langa ca imi e tot greata acum m-a lovit si-o raceala........m-am dus la servici numai sa nu stau toata ziua in bot in bot cu Ana ...poate reusesc sa o feresc...acum am trimis-o cu bunicii pana la tara....vin diseara...!
deci sunt varza...stau la tv...si mananc ....oare cat ma fac de data asta?...
in alta ordine de idei....va salut si va pup!...ma retrag in pat...ma dor ochii si de la monitor...

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

ALINA - pai pt gradi as lua diplomat sau diplomat special de la alice;daca ai agapitos langa tine, merita sa iei de la ei, ca fac torturi ca orice fel de praji pe care o au..si eu au si fara cioco destule sortimente; la alice nu prea ai din ce sa alegi pt copii, pt acasa iau orice ca o stiu pe a mea ca nu mananca, dar pt la gradi clar ca si eu aleg fara cioco! gasisem si la alice un tort cu caise, vad ca nu mai e..

SOFTURELA - MULTA SANATATE SI SIGUR SCAPATI DE ASTM DACA AI AFLAT DIN TIMP.

NOI ACUM LUAM SINUPRET, PT TUSEA ASTA PRODUCTIVA...

BIANCA - sanatate si tie!

Mergi la inceput