INSEMINARE 48
Raspunsuri - Pagina 11
viss spune:
buna, fetelor. sabine- crede-ma ca de cand am auzit,sunt parca mai vesela,astept sa-mi vina ciclul,ce naspa ca mai am 2-3 saptamani..si sa ma apuc iar de injectii.poate nu ajungem la fertilizare, ce dc am facut 4 inseminari, mai fac 2-3..sa ne mai scrii, sa nu ne parasesti inca , da?
luminita42 spune:
viss, unde esti, arata-te de pe holurile spitalelor!!! am citit eu ca ai zis (sau am visat!) de un folicul de 20mm, pai tu l-ai obtinut pe foly asta asa pe cm natural, sau o fi asa buna branca si zmeurul!?? explica-mi si mie, te rooooog!... mi se pare un rezultat f bun fara stimulare, ori tu ovulezi de obicei si asa, natural?..
yarrina spune:
Peta noi facem inseminarea cu donator. Sotul are azoo si FSH triplu.Deja ne-am obisnuit cu ideea...
Eu merg la Sibiu la dr Ispasoiu, prima IAD am facut-o cu dr Ispasoiu, nereusita, a doua cu dr Chicea pt ca dr I era plecat. Asteptam sa vedem rezultatul saptamana viitoare. Am facut stimulare cu Gonal F de 75...in Z10 aveam 2 foliculi de 17 mm pe ovarul stang. Inseminarea am facut-o in Z13...atunci nu mai stiu dimensiunile ca nu le-a mai masurat...sau cel putin n-a zis.
luminita42 spune:
peta, ma bag si eu in vorba, eu de pilda, am raspuns mai bine la closty (1 pastila) decat la menopur simplu si chiar decat la menopur +closty.
Bine, closty am luat in mai 2009 de capul meu, am facut o eco in z12 si tin minte ca era un foly de 23, unul de 17 si mai multi de 15 mm; oi fi fost mai tanara in mai?
In august, la menopur + closty am avut in z12 un foly de 16 si ataaat!! in septembrie, la menopur simplu am obtinut mai nimic , 3 foly imaturi, nici unul nu depasea 16mm in z14!!
..nu prea pricep de ce dr. mea nu reflecteaza la acest aspect, poate nu reactionez bine la actiunea FSH direct asupra ovarului.
Am citit ca banalul closty exercita o actiune indirecta pe ovar- prin hipotalamus (o portiune din creier!) -si pe urma, de la hipotalamus se comanda eliberarea de FSH, deci nu introduci FSH direct in sistem, ca in cazul menopurului..chestiunea imi da de gandit, dar degeaba ma gandesc eu daca nu se gandeste si dr. :-((
peta spune:
luminita mie doc mi-a zis cand m-a trecut pe puregon ca raspunsul organismului ar fi mai bun din punct de vedere fiziologic, ca ar contine niste substante mai apropiate de cele produse de organism decat clomifenul care este mai "chimic"...asta din cate am inteles si eu, de unde am dedus ca poate ar da ovule mai de calitate. La mine ezita toata lumea sa-mi dea doze mai mari ca risc sa fac prea multi foliculi cica, avind ovare polichistice... cu clomifen o data era sa le fac bucata, ca aveam un folicul mai mare si vreo 6 mai micuti (de 14-15 mm), dar care nu au ajuns la maturitate..
si mie mi se pare ca la clomifen am raspuns mai bine, chiar si cand am facut puaza o luna, am avut ovulatie...
pe de alta parte mi-e un pic teama si de o stimulare mai puternica sa nu se lase cu polipi si alte minuni...
Araceli spune:
Sabine, stiu ca poate ai mai scris, dar mai spune-mi si mie in ce zi ai facut inseminarea si la cat ajunsesera foliculii.
Acuma am prins sperante, ca am valori asemanatoare cu ale tale in ziua 7. Poate iti calc si eu pe urme
Luminita, poate ii sugerezi dr tale gonal. Eu am citit numai lucruri bune despre el. Uite, si yarrina a reactionat bine. Eu am 3 foliculi fata de ea, care are 2, dar eu am luat doza dubla (150/zi). Si este foarte bun si pt endometru, din cate am inteles...
Oricum, merita sa mai incerci o IA cu gonal sau puregon...
peta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui yarrina Peta noi facem inseminarea cu donator. Sotul are azoo si FSH triplu.Deja ne-am obisnuit cu ideea... Eu merg la Sibiu la dr Ispasoiu, prima IAD am facut-o cu dr Ispasoiu, nereusita, a doua cu dr Chicea pt ca dr I era plecat. Asteptam sa vedem rezultatul saptamana viitoare. Am facut stimulare cu Gonal F de 75...in Z10 aveam 2 foliculi de 17 mm pe ovarul stang. Inseminarea am facut-o in Z13...atunci nu mai stiu dimensiunile ca nu le-a mai masurat...sau cel putin n-a zis. |
imi pare tare rau ca sunteti nevoiti sa faceti cu donator...uffff, cate probleme...
oricum, mi se pare ca ai stat bine cu productia de foliculi, ai sanse mari...mie mi-a dat sabine aripi cu vestea ei, fiindca devenisem foarte neincrezatoare, acum sper din nou ...
llary spune:
sabine cum iti simtai sanii inainte de ziua cand ar fi ,mai bine zis n-ar fi trebuit sa-ti vina menstra?
llary spune:
Nu ma inteleg ,de vreo 3 zile ma trezesc noaptea de merg la susu...sunt in a 8-a zi de la ovulatie,lun a trecuta n-am facut Ia,dar am prestat dupa calcule in perioada ovulatiei.Sabine te-ai trezit noatea?????