Pepenasi de iulie - august 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 14
gallyb spune:
Noi avem o saptamana de cand AM SCAPAT DE SUZETA!!! Sunt foarte fericita, caci aveam eu un pitic maaaare, ea seara uneoori bea lapte deja semiadormita si dimineata la fel si nu-mi suradea ideea sa stagneze lapticul in gurita + suzeta.
In prima seara i-am taiat varful si nu i-a placut deloc, saracuta a tinut-o toata noaptea in manuta. A adormit relativ repede, s-a trezit de vreo 7 ori cautand-o, plangea, dar cum incepeam sa-i cant se linistea.La pranz era rupta de oboseala si culmea a adormit afara in carucior.(ultima data in carut a dormit prin iulie cand am fost la Balea)
A doua seara nu i-am dat deloc suzeta.S-a trezit de vreo 3 ori si acum se trezeste dimineata pe la 6-7 pt lapte in rest nu. Deci are un somn profund si linistitor. Pai inainte ma zapacea uneori de nu rezistam, mai ales ca si lucrez n fiecare zi.
Mi se rupea sufletul cand o auzeam cum se jeleste, mai ales ca nu am incercat -o consolez cu nimic. Ea adormea singurica, inchideam usa si Noapte buna si cand i-am scos suzeta la fel am lasat-o singurika, bineinteles dupa poveste, ingeras, pupacit...
ANNKALAURA hrisca este ceva de genul cum e orezul, are bobul mai rotunjit si e de culoare maronie.Apare pe google la imagini.
BOTI mi-ai facut o pofta de morcov coreean de numa.....am salivat rau de tot...Da tu de unde cumperi condimente pt el? Eu cand fac dau morcovul prin razatoare normala, merge si asa. nu e asa estetic, dar are un gust......bestial
DANA felicitari pt liniute!!!
CAMY ce putin a ramas. Doamne ajuta!
DIANAMI, ma bucur sa aud ca sunteti bine...Aveti grija de voi.
SunSmile spune:
Buna,
Bravooo Danuta, sa fie intr-un ceas bun si sa faceti un bebe la fel de reusit precum Clara!
Diana ne bucuram pentru vestile bune si bleu:)! Sanatate multa si Dumnezeu sa va fie alaturi!
Felicitari Dana, sa te bucuri de baietii tai o viata!
Iri felicitaaaaaaari si la cat mai multi pasuleti! De-acu sa te tii!:)
Moni da da, si-am zis sa-mi iau unu mai silentios!:) Pai depinde ce vrei si cam cum intelegeti voi prin tocanita. La mine se traduce fie prin, de ex: calesc putina ceapa si un usturoi zdrobit, apoi adaug ciuperci taiate, cartofi cubulete, adaug niste apa, cimbru uscat si las acolo sa fiarba. Pot sa adaug si pulpe de pui sau bucatele de carnita, orice va place; sau muuulte legume, ardei, dovlecei (fara seminte), vinete, morcov, etc etc. La final eu pun uneori si masline fara samburi sau doar niste usturoi tocat marunt si dupa ce am oprit focul si iese primul abur, verdeata tocata. Ma rog, coerenta nu e calitatea mea nr 1, nu acum.
Boti exista cereale cu hrisa, eu le luam de pe babypoint dar am vazut si intr-o farmacie la noi. Buuune. Altfel nu stiu!
Ce-am mai ras cu Sebi, e bestial! Picule, sapt urmatoare is la job da' ma bazez ca nesimporcu pe tine:)
Ralule, din cauza de polip pe laringe. Si cred ca mi le acutizez eu mental...am ajuns cu psiholoaga la concluzia asta. Eiii, ma fac eu mare, candva!:) E super tare Mirunschi, o autoritara, sa va intre bine la cap, clar?![]()
Pupinstain!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Gini75 spune:
La multi ani, Violeta!
La multi ani sarbatoritelor din ultima perioada pe care poate le-am uitat! Cand o sa incep serviciul poate o sa am mai mult timp de scris.![]()
Dana, felicitari!
Mada, bb3? Waw, eu nu sunt in stare nici sa ma gandesc la bb2.
Multumesc celor care mi-au raspuns referitor la geluri pentru gingii.

Edit ca vorbiti de gradinite. Pica, Sun, tare mi-a placut gradinita de care vorbiti dar de mine este la capatul pamantului. Vicky, si cea la care ai dat tu link pare faina, dar cum se nimereste ca nici ea nu-mi e la indemana. Ce sa fac, cu traficul de la noi trebuie sa ma orientez la gradi in drumul meu spre servici. Deocamdata am bona care este super, super.
atb spune:
LA MULTI ANI, Violeta_m_tm!!!
Wow ce de vesti!!!
Felicitari Dana, sa fie cu ochisori! sa ai o sarcina usoara si frumoasa si un bebel sanatos!!!
Felicitari danangie! Recuperare rapida si bebe sanatos si necolicios!
Camy, hai ca scoatem acusica majoretele!!!
Dianami, felicitari pt.
!!! Si tie sarcina usoara in continuare!
Vazut Sebi de Pica!
Mai, tre sa punem de-o formatie a pepenasilor, daca Sebi are inclinatii spre claviatura, Nicholas e cu percutia!
Si chiar si vocal ar merge, ca face la solfegii prin casa... ![]()
Iriss, felicitari pt umblaret! Eu inca ma rog de Nicholas s-o ia din loc dar nu vrea si pace...
Am si eu o intrebare: fetele care aveti acasa aparat de aerosoli, ce ma sfatuiti? Vreau sa cumpar si eu unul, dar chiar nu stiu la ce trebuie sa ma uit cand cumpar asa ceva. Am vazut si pe net o groaza de modele dar nu stiu efectiv la care sa ma hotarasc. Dati-mi chiar si nume si modele daca aveti voi si sunteti incantate de el. 
Adriana
18+
si mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)
Biribu spune:
ola, fete!
Atb nu prea stiu ce se gaseste pe acolo, dar nu-ti trebuie ceva sofisticat, ia cel mai simplu aparat care sa aibe renume bun ca nu se strica dupa o folosire 
Dana felicitari
, sa fie cu putza de data asta!
Vio cu intirziere LA MULTI ANI!!!
Boti ma facusi de am scotocit frigi sa vaz cum e cu crevushtu': nu are mama ce zici tu ca nu l-as da eu la cupii
e bio, no additives, no filers, no nitrates or nitrites, are carne, un pic de grasime, apa, praf de ceapa etc etc. acu e drept ca in tara nu-l vei gasi pe asta...
Apropo de ulei vaz ca ne-am lamurit, ca iar ma gindeam ca oi fi eu altfel de prajesc totul numai in ulei de masline.
Sunu nu e vorba ca cine mai e ca mine de relaxata, uite eu le inteleg si ma identific cel mai bine cu mamici gen Ooka, Ralu, stiu asa bine cum e cind plodu nu maninca si poti sa stai si-n cap si sa te spinzuri in fata lui si tot nu deschide gura. Am avut si periode f bune si unele extrem de proaste, n-am mai povestit dar au fost saptamini cind Ana minca poate juma de banana, vreo capsuna ceva si o felie de piine pe zi (plus lapte) si n-am avut ce face. si tony cam la fel, si cam in aceleasi periode sa ma simt si mai bine. de asta am zis ce-am zis, atunci cind le place si lor ceva si ajung sa deschida gura, apai le dai si nu mai stai sa te socotesti ca e prajit ca e nus cum (rezonabil evident, nu vorbesc de jumari sau fastfood
). dupa mine e mai important ca deschid si ca le place, chiar si numai actul asta de a sta la masa conteaza, trebuie cumva antrenat, sa stie ca tre sa bage ceva pe git la orele alea din zi, ca altfel te trezesti cu si mai putina pofta de mincare.
mamicile cu copii mincaciosi cred ca vi se pare usor aiurea, dar stii cum e, pina nu esti in pielea cuiva...
acum de ex suntem intr-o faza mincacioasa, cit o dura, si acum profit si incerc sa introduc cite ceva nou etc. cind or trece din nou la dieta, le dau si muraturi atita timp cit stau la masa si deschid pliscurile la ceva
. si cu toate astea tot nu ii fugaresc prin casa cu mincare, nu ma rog de ei, string din dinti si asta e, ca am vazut ca oricum nu ajuta, ca mai facea de-astea husbandu.
Diana ma bucur mult ca sunteti bine 
Moni noi suntem mari amatori de linte de toate culorile, si culmea ca si puradeii maninca
si e chiar f buna ca are mult fier. eu fac cam ca fasolea, o fierb bine, apoi calesc o ceapa, pun lintea, carnita de care vrei ( f bun cu vita) si rosii zdrobite, verdeata etc. iese bun. si mai fac cu orez si ardei rosii, mmmmm.
sa va zic: cica sarbatoream si noi azi ceva ani de cind ne-am luat, zic macar o sampanie ceva si husbandu vine acasa de la slujba intr-un hal fara de hal, are gripa
si e de-aia nasoala de purcel, s-a dus romantismu si sampania mea, fac a treia tura de ceai si o vrea si vreo frectie 
pupici
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
Tecky spune:
Neata'!
danangie felicitari!
diana ce ma bucur ca ai vesti bune si ca vei mai avea un baietel.
pica ce frumos se joaca Sebi.
mada astept poze si sa ne povestesti cum a fost la party.
dana sarcina usoara!
Eu ma apuc de facut curat si pe la 11 sa o scot pe Ralu prin parc.
Sa aveti o zi superba
moni_or spune:
SUN, multam de idee! Problema la mine e ca nu am inspiratie cum sa-i dau gust, de ex. mie nu mi-ar fi venit in minte niciodata sa condimentez ceva cu menta, cum zici, tu, acum mi-am luat si eu menta, sa vedem pe ce o s=o pun. Ciuperci tu ii dai de alea la conserva sau champignoane de alea de la hipermarket?
BIRI, total de acord ca nu poti sa-ti dai pertinent cu parerea decat daca ai trecut printr-o anumita situatie, si legat de mancat si de dormit si de alte alea... Multam fain de reteta cu lintea! O s-o aplic! Multa sanatate sotului si la multi ani fericiti inainte, imi pare rau ca nu s-a ales nimic din sarbatorirea voastra...
Eu am fost sa ma intep dimineata si nu stiu cum mi-a luat sange asistenta dar ma doare de numai locul, mi-e si frica sa dau jos plasturele sa ma uit la el. Am mai fost si acum cateva zile sa=mi iau sange si mi s-a facut o vanataie la incheietura mainii drepte, acum o sa am una matching pe stanga
ATB, legat de aparatul de aerosoli, noi ni l-am luat in mare graba cand avea Luca bronsita, a fost sotul pe la mai multe farmacii intr-o seara si cel mai ieftin
pe care l-a gasit a fost unul Miss Carol, la vreo 330 ron, ceea ce mie nu mi se pare ieftin deloc. Noua ne-a servit scopului, e drept ca n-am facut prea mult aerosoli, are 2 masti de gura, una de adulti alta de copii si ceva piesa de nas, care nu stiu exact ce e. Partea faina e ca aparatul e in forma de cap de vaca, asa ca se mai distreaza Luca uitandu-se la el.
Monica, mami de
Luca si
8+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
M&M spune:
Neata!!
Atb, si noi tot un aparat de aerosoli luat in graba am luat...nici nu mai stiu de la ce firma!! AM dat vreo 250 de lei acu 5 luni, dar am cautat de-am innebunit ca nu gaseam deloc...
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
10+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
ooka spune:
Biri
, foarte frumos pus in scris. Apropo de muraturi, Sofica a halit la cina ieri ceapa si gogosari murate in otet
, orezul cu lapte si scortisoara e nasol. Dar noroc ca are simtul masurii si stie sa se opreasca, dupa o felie de 2cmpatrati de gogosar si o rondea silfida de ceapa. Sa nu i se faca rau doamne fereste, plus ca daca ar lua mai mult ar insemna ca ar manca iar ea tocmai asta vrea sa evite
.
mami de Sofi