Licurici de ianuarie-februarie 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 10
miereamara spune:
Arriel sunt superbe pozele cu Thea in iarba! Are parul cret ca mami?
Crisspy ce ce nu incerci varianta cu o bona sau cresa? Nu stiu, dar macar l-ai avea aproape si l-ai vedea in fiecare zi. Perioada asta e atat de importanta si e pacat sa fiti departe unul de celalalt. Acum se pun bazele attasamentului fata de mama, parinti in general, precum si increderea in mediul familial. Sotul tau nu poate sa intre in concediu de crestere a copilului?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
pyc spune:
Deja s-a ajuns la subiectul olita??
Personal sunt anti-olita inainte de 18 luni. Abia in jurul varstei de un an jumate-doi, copilasii sunt capabili sa-si controleze sfincterele si sa inteleaga cum sta treaba cu olita si cam ce vrem de la ei. Pana atunci chiar daca stau pe olita sau fac pisi/caca pe olita nu inseamna mare lucru......evident parintii sunt mandri de "precocitatea" bebelasilor, dar copilul nu intelege absolut nimic din ce i se intampla.
Olita trebuie folosita de un copil capabil sa inteleaga de ce si cum......Facutul treburilor la olita este o etapa esentiala in ceea ce priveste autonomizarea copilului, independenta lui fata de mama......si ca orice etapa importanta din dezvoltare trebuie sa vina la timpul si momentul oportun.
Copilul pus la olita la varsta potrivita, cand e capabil sa-si controleze sfincterele si sa inteleaga, este mandru de realizarea lui, este un pas mare pentru el, un progres enorm (nu mai este bebelus, nu mai este dependent de mama pentru a urina si a defeca).
Pus inainte de vreme pe olita, face treburile reflex, dintr-o simpla coincidenta (adica odata in fundicul gol, e mai frigut si face pisi....sau cand da semne ca vrea caca, pus pe olita si.....face caca......dar el nu intelege nimic!)
In Romania din pacate este obiceiul asta de a pune copiii repede pe olita, mamicile sunt presate de mamele lor sau de "societate" (vecinele, colegele, chiar si de medici!!....).....Iar am io ce am cu Romania asta:))
Imi amintesc si acum ce zicea mama de cate un copil "din strainatate" venit la noi in vizita....."uite si handicapatii astia de copii din Germania inca la 2 ani si au scutec.....tu de la 6 luni faceai pe olita!":))
E ca si cand ai invata un copil de 2 ani sa repete ca pe o poezie ca 6 - 4 = 2, cand de fapt el nu intelege semnificatia cifrelor si operatiilor aritmetice!
Pup fetele si bebelusii!
Paul doarme pt prima data cu mine in pat.......e racit bocna si e plangacios ca niciodata! Tuseste ca si un magarus, are muci gramada......tot asa racit e de cand merge la bona de dimi pana seara.....doar ca acum e rau de tot.....
PS: Intreba cineva de vaccinul de gripa "porcina", personal nu il voi face lui Paul, dar mie da, caci lucrez in spital si imi e teama sa nu iau de acolo virusul si sa-l aduc acasa. Spre deosebire de alte virusuri gripale, asta H1N1 afecteaza mai grav persoanele de varsta activa (20-50 de ani), si nu atat copilasii sau varstnicii.....asta ar fi una dintre particularitatile lui.
miereamara spune:
Nici noi nu facem vaccinul pt swine flu si nici cel pt regular flu.
Pyc asa auzisem si eu ca afecteza segmentul de varsta mentionat de tine, dar paradoxal in ultima perioada numarul cel mai mare al deceselor inregistrate din cauza complicatiilor la H1N1 s-a numarat in randul copiilor, parca 13 numai luna trecuta (aici in SUA).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
DarkBendis spune:
Repede-repede ca se termina ziua si la noi
LA MULTI ANI sarbatoritilor de azi: Daria, Ioana, Stefan, Alexutzu, Ainoa, Isabella
LA MULTI ANI Ileana Cosanzeana!
Olita noi NU deocamdata. De acord cu Pyc si Miere, cam de la un an jumate incolo, cand copilul e constient de ceea ce se intampla si nu face din reflex sau "dresaj" (foarte bine a explicat Pyc ce si cum)
Suc iarasi nu... in primul rand nu ii place la Mister (am incercat un pic de suc de mere dar e cah), in al doilea rand... eu prefer sa-i dau fructul proaspat sau piure. Aici oricum se recomanda ca sucul de fructe sa fie dat la copil in proportie 10/1... adica la o parte de suc natural, 10 parti sa fie de apa. Banuiesc ca asta din motive de...zahar.
Am vazut pozici minunate, fete tare faine, baieti cavaleri... si mamici tare elegante si frumoase.
Hi-hi la noi azi a fost o zi interesanta... tati (care saptamana asta lucreaza mai mult de acasa) l-a dus pe Mister la "Mother and Baby group". Si cica il duce si vineri deci nu s-a speriat de armata de mame si carucioare
Miere, felicitari pentru kilele pierdute. La noi... alea 3-4 mamalordekile nu se dau duse... nu scad sub 68-69...si vorba ta... ar mai fi si celelalte ... per total mi-ar place sa dau jos vreo 10 cu totu'...
Carmen, bafta la audit
Vaccin anti-flu (swine au ba) noi NU. Adica bebe clar nu, iar noi nu deocamdata.
Va pup si merg la nani...ca maine o iau de la capat cu banca lu' peste... mi-am trimis aplicatia la un job chiar in seara asta, poate-poate iese ceva.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
cris30 spune:
Anca wellcome back, eu nu ii fac nici un vaccin, ma refer la cele pentru flu.O sa-l faca numai sotul meu care se duce si la job si la scoala.
Crisspoliss ma bucur ca sunteti bine, grea viata acolo, cand e caldura nu e apa calda si invers .
Arriel e o scumpa buburuza, iti seamana foarte bine.
Anusca face pereche frumoasa cu friend-ul din poze, dar tot mai frumos i-ar sta lui Anusca langa Razvi,nu-i asa!! .
Naty si Alina 2 mamici frumoase si finute cu cate o pereche de fete pe masura.
http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png
cris30 spune:
Iry chiar ca s-a inaltat Aidan si are acum fatuca de copilas, nu mai e bebelus.Felicitari pentru kilele pierdute, oricum tu aratai bine anyway .
cris30 spune:
Bee sanatate Alexiei, sper sa se resoarbe nodulul .Dupa ce te-am citit am controlat-o si eu pe fi-mea sa vad daca are ceva ,speriata rau si eu
pyc spune:
Nu stiu ce sa zic cu virusul asta......chiar azi dimineata a fost o reuniune la spital cu infectiologii si cu unul de la ministerul sanatatii ca sa ne puna la punct pe restul medicilor cu noutatile si recomandarile de vaccinare......planul de criza in caz de epidemie etc etc
Pana una alta in Franta campania de vaccinare a inceput de o zi si se refera doar la personalul medical......... Insa nu e prea clar daca e nevoie de o doza de vaccin sau doua, plus multe alte neclaritati......
Pe de alta parte e un vaccin ca oricare altul, aceeasi tehnica utilizata ca si la multe alte vaccinuri, are adjuvanti deja folositi in alte vaccinuri.......aceleasi reactii adverse rarisime (manif. neurologice).......doar ca s-a facut mare tam-tam in media pe seama lui.......
Pt cine se vaccineaza in mod obisnuit de gripa, nu vad de ce acest vaccin ar fi mai special si nu vad ce i-ar impiedica sa se vaccineze si de gripa "porcina".
Pt cei total anti vaccin, nu vad ce i-ar putea convinge sa se vaccineze fix de gripa asta.......
In Franta niciun vaccin nu e obligatoriu, nici macar cele clasice la bebelusi.....sunt doar recomandate.....apoi e alegerea parintilor sa le faca sau nu......dar chiar vaccinul asta nu are nimic mai de temut decat alte vaccinuri gripale deja utilizate.
......si ca la orice vaccin se pune in balanta riscul (extrem de mic, cu posibile complicatii grave.....dar super rare) si beneficiul (extrem de mare la nivel populational in caz de pandemie)......
Eu de exemplu am ezitat fff mult inainte sa-l vaccinez pe Paul de hepatita B.......pana la urma l-am vaccinat (riscul de a face o complicatie neurologica post-vaccin mi s-a parut extrem de mic, in comparatie cu frecventa hepatitei/cirozei si cancerului hepatic post infectie cu virus hep. B).
PS: Aceeasi poveste si cu vaccinul papilomavirus la fetite......nu poti sa nu recomanzi ca medic acest vaccin stiind ce ravagii face cancerul de col uterin (si la varste tinere!)...... personal mi-as vaccina fetita, beneficiul mi se pare imens.....
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pyc Eu de exemplu am ezitat fff mult inainte sa-l vaccinez pe Paul de hepatita B.......pana la urma l-am vaccinat (riscul de a face o complicatie neurologica post-vaccin mi s-a parut extrem de mic, in comparatie cu frecventa hepatitei/cirozei si cancerului hepatic post infectie cu virus hep. B). |
Si de unde ar putea lua un copil atat de mic hepatita B, avand in vedere modul ei de transmitere? Ca doar e stiut ca protectia oferita de vaccin e doar de 5 ani. Iar riscul de a contacta hep.B in primii 5 ani e aproape nul la un copil sanatos.
LE: scuze daca m-am bagat, dar la ora asta tarzie nu aveam altceva mai bun de facut
Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
pyc spune:
Se credea initial ca protectia e doar de 5 ani......acum nu se stie, dar cert e ca e mai de durata. Se recomanda sa se verifice prezenta anticorpilor cam la 5 ani (nu si la copii, unde se pare ca efectul e de durata).....daca titrul de anticorpi nu mai e protector se recomanda revaccinarea.....eu sunt vaccinata din anul 1 de facultate si inca am ffff multi anticorpi, nu m-am revaccinat de atunci.....
Suntem cu totii potentiale victime ale hep. B, chiar si bebeii mici.........doamne fereste un accident de masina-o interventie chirurgicala, dentist, frizer, se joaca in parc si se inteapa in ceva ac de la vreun drogat, se joaca in baie cu lama de ras a taticului sau a mamicii sau a bunicii....... Risc/beneficiu.........
De fapt vaccinul de hep B e recomandat la varsta f mica si pt a fi siguri ca tinerii (copiii) ajung la varsta pubertatii imuni......varsta primelor contacte sexuale etc
E dificil sa duci la medic un pre adolescent ca sa-l vaccinezi de hepatita B.......statistic vorbind scapa multi de sub controlul parintilor si al sistemului de sanatate.......
Nu stiu pe nimeni cu......tetanos de ex.... si pt asta vaccinam copiii fara probleme..........e plin de infectati cu hepatita B si inca lumea isi pune probleme inainte de acest vaccin..........