Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (11)
Raspunsuri - Pagina 15
Madamar spune:
[quote]citat din mesajul lui Ayla21
[Dar m-am mai linistit un pic. Sotul meu e la spital, si azi am si stat mult pe acolo (ca in fiecare zi de altel) si m-am si necajit. Si acum mi-a inceput baietelul sa tuseasca. Off
Draga Aylate rog, nu dispera sau nu tu! Am citit postarile tale de dincolo (acolo unde am urmarit astazi cu sufletul la gura povestea Gianei... si unde am descoperit cita putere ascunzi in tine!)si m-am simtit cumva insuficient de matura, in ciuda virstei! Am fost obisnuita mereu sa am oameni alaturi sa primesc sfaturi, sa fiu ajutata... Nu vreau sa minii pe Dumnezeu, nu am avut probleme... insa nu imi imaginez cum as fi iesit din situatii precum cele in care te afli tu!
Te pup si sanatate multa! Mergi miine la medic si ia-ti masuri de siguranta pentru viitor, in caz ca mai apar probleme!
Mary
9+
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andradap . Mai nou, m-am chinuit sa "crosetez" POVESTEA SARCINII si a NASTERII lui Antonio. Am postat-o adineauri si am si adaugat-o la semnatura ("Dumnezeu a vrut ca el sa existe") |
Draga Andradap - superba povestea sarcinii dar spectaculoasa cea a nasterii puiului vostru! Bineinteles ca m-a facut sa pling... si nu cred ca e numai exacerbarea sensibilitatii mele
Felicitari pentru talentul scriitoricesc si mai ales pentru vitejia de care ai dat dovada! Curajul pentru nasteri naturale a scazut atit de mult!
Acum chiar noapte buna, gata, cu puii din viata si din burtik la somnic!
Mary
9+
jassy_jassy spune:
Buna la toate fetele si va multumesc ca santeti alaturi de mine.
v-am citit in fiecare zi ca si pana acum,dar nu am intrat sa va raspund de teama sa nu va demoralizez sau sa va intristez.oricum santeti prietenele mele si o sa va citesc mereu.
sfaturi eu nu va pot da,doar sa va urez sarcina usoara fara probleme
pupik la foate fetele

jassy
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui Madamar Draga Aylate rog, nu dispera sau nu tu! Am citit postarile tale de dincolo (acolo unde am urmarit astazi cu sufletul la gura povestea Gianei... si unde am descoperit cita putere ascunzi in tine!)si m-am simtit cumva insuficient de matura, in ciuda virstei! Am fost obisnuita mereu sa am oameni alaturi sa primesc sfaturi, sa fiu ajutata... Nu vreau sa minii pe Dumnezeu, nu am avut probleme... insa nu imi imaginez cum as fi iesit din situatii precum cele in care te afli tu! Te pup si sanatate multa! Mergi miine la medic si ia-ti masuri de siguranta pentru viitor, in caz ca mai apar probleme! Mary 9+ |
Mary, si eu eram (si inca sunt intr-un fel) o rasfatata a sortii. Uite, ii vad pe baietii mei (Clau si sotul) ca au atatea probleme si imi dau seama ca eu am fost un om sanatos. Si sper ca Luana sa ma mosteneasca. Sa nu fie intr-un ceas rau, dar pana la 8 luni jumate (peste o saptamana 9 luni) nu mi-a facut nici o problema, decat asa putin, maraieli la dintisori, la schimbare de mediu. Nu plansete, nu colici, nu nopti albe. M-am chinuit cu sarcina, am stat 38 de zile in spital la prematuri, dar pana acum a facut fatza bine. Nu stiu cum va fi de acum, ca cu Clau am mereu probleme respiratorii (are si teren alergic, din genele lui tac-su), si clar daca se imbolnaveste va lua si ea.
Parintii mei m-au rasfatat si ma rasfata inca (desi nu sunt singurul lor copil), sotul e mai mare decat mine cu ceva ani, eram pt el fetita lui, mereu ma proteja si ma rasfatat, el e idolul meu. Chiar si acum, ma rasfata si are grija de mine. Pana am decis sa avem un copil, am trait in paradis. Am incercat intr-o zi stand in spital cu el, sa rememorez toate momentele frumoase, si am avut atatea, incat poate acum platesc tribut. Apoi a urmat iminenta de avort...si de atunci toate s-au schimbat. Pana la 24 de saptamani, la sangerare, am avut o sarcina usoara, ma certa sotul ca nu stau cuminte, imi vedeam de viata mea, nu faceam execes, dar ziceam ca eu nu-s bolnava sa stau in pat. Poate am intrecut masura, pt ca pt sangerare singura explicatie a fost "sarcina gemelara primara", si ca se intampla des la gemeni. Apoi am cunosc disperarea. Ma rugam zi si noapte sa duc sarcina, asta era scopul meu...sa ajung la termen. Din pacate pt Alma fiecare zi in plus a insemnat moartea. Daca stii, este subiect la Sufletul credintei pt ea unde am scris de-a lungul timpului mai multe. Chiar nu vroiam sa stric atmosfera de la odisee cu tema asta. Pt ca si eu incerc sa depasesc, si intr-un anume fel...am reusit. Apoi au urmat probleme sotului meu, la nici o luna a facut primul avc hemoragic, iar in urma cu o luna jumate al doilea. Daca nu ar fi situatia asta, as fi o femeie foarte fericita, pt ca am de ce. Pana la urma toata viata asta este o lupta. Cand lupti castigi. Pt cine sta si asteapta doar, nici reusitele nu-s pe masura. Nu ma plans... sau ma plang si eu uneori. Dar stiu ca altceva nu am ce face. Stiu ca si altcineva in locul meu ar face la fel. Atfel cum? Ce altceva pot sa fac? Poate sunt prea inconstienta, si de aceea supravietuiesc. Uneori doar supravietuiesc.
Multumesc de urari!

Stii, eu stiu ca o sa fie bine...intr-o zi o sa iti spun si de unde stiu.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
Iar apoi ii voi multumi Lui Dumnezeu pentru tine si nu-i voi cere nimic altceva, decat o alta zi
andradap spune:
Ayla, in primul rand: BINE-AI VENIT!Daca te doare doar intr-o parte, poate e din cauza ligamentelor. Eu de exemplu simt uneori contractii dureroase ale uterului si incercand sa-l palpez (acum e deja deasupra simfizei pubiene) il si simt. Tu ai sarcina mai mare ca a mea, deci daca durerea ar fi de la contractie, ai putea simti si tu uterul intarit... Si daca tu constati ca e uterul de "vina", ia no-spa (cum au zis si fetele)si incearca sa te relaxezi putin. E usor sa dai sfaturi...stiu
. Dar tu esti o femeie puternica si sunt convinsa ca vei face fata tuturor incercarilor si vei vedea ca odiseea de mai-iunie e mereu cu noroc... Cat despre DPN-ul tau, eu am o presimtire ca va fi cel mai devreme pe 30 aprilie
. Doamne ajuta!
AlinaBu, bine-ai venit si tu...si sarcina usoara iti doresc in continuare. Asa cum ii spuneam si Aylei, odiseea de mai-iunie este una norocoasa si o sa vezi, ca de data asta o sa termini cu sarcina, abia dupa 40 de sapt.... cand o sa tii in brate un pui sanatos, papacios, cuminte si frumos!
Roseanne, am vazut ca vorbeati de kg. Eu pana acum nu am pus deloc pe mine, dar nici nu am scazut (deja ma ingrijoram cu varsatul...). Mentinerea greutatii se datoreaza covrigeilor, singurele pe care le puteam manca si sa nu vars. Acum vad ca mai suport si branza, dar si ciocolata. Poate incepe sa ma lase si pe mine, ca deja ma apropii vertiginos de 12 sapt. Cat despre burtica, nu te stresa. La mine, pana la 21 de sapt nu se vedea deloc. Abia atunci, daca ma vedeai puteai spune ca am mancat ceva mai bine, nicidecum ca as fi gravida. Dar a fost un inceput... Abia pe la 6 luni 1/2 se vedea ca am burtica de gravida. Acum in schimb, nu se vede nimic nici la mine...
Madamar
, multumesc frumos...si daca tot te-am "prins", iti urez si tie un calduros BINE AI VENIT, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos la termen!
Moni_or, ma bucur nespus de mult ca ati fentat varicela. Doamne ajuta in continuare!
Cam atat am retinut din ce am citit... mai revin zilele astea cand imi permite timpul.
Somn usor!
PS: La odiseea de mai-iunie 2007, din care am facut parte acum 3 ani, o mamica ne-a spus de un test (niste calcule numerice bazate pe varsta parintilor) pentru aflarea sexului copilului. Evident, este o metoda mai mult pentru amuzament, desi la odiseea trecuta doar la 2 fete nu s-a potrivit. Eu mi-am facut testul si iese tot baiat, de-aia mi-am trecut deja caruciorul albastru. Cel mai sigur vom stii la eco de 16 sapt.
Mami de
ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
maitreyi spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Atunci... fetita sa fie! ![]() ![]() Mie fetele mi-au prezis baiat. ![]() Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda... Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Aprinde o lumanare in memoria Almei. Viata merge inainte... Iar apoi ii voi multumi Lui Dumnezeu pentru tine si nu-i voi cere nimic altceva, decat o alta zi |
si eu te-am visat azi-noapte cu flacau

-------
mamica fericita de
Alexandra -------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
AlinaBu spune:
AlinaBu, bine-ai venit si tu...si sarcina usoara iti doresc in continuare. Asa cum ii spuneam si Aylei, odiseea de mai-iunie este una norocoasa si o sa vezi, ca de data asta o sa termini cu sarcina, abia dupa 40 de sapt.... cand o sa tii in brate un pui sanatos, papacios, cuminte si frumos! PS: La odiseea de mai-iunie 2007, din care am facut parte acum 3 ani, o mamica ne-a spus de un test (niste calcule numerice bazate pe varsta parintilor) pentru aflarea sexului copilului. Evident, este o metoda mai mult pentru amuzament, desi la odiseea trecuta doar la 2 fete nu s-a potrivit. Eu mi-am facut testul si iese tot baiat, de-aia mi-am trecut deja caruciorul albastru. Cel mai sigur vom stii la eco de 16 sapt. Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank"> ANDREASDumnezeu a vrut ca el sa existe |
Multumesc Andradap!
Cat despre calculul acela... stiu un site ( http://www.ceimici.ro/articole/sarcina/baiat-sau-fata/baiat-sau-fata-afla-ce-va-fi-conform-unui-calendar-chinezesc-antic ) mie imi zice ca o sa am baiat nu prea sunt incantata dar ce o fi sanatos/oasa sa fie
Andra
4+
Alinutzaa spune:
Buna seara frumoaselor
Sunt in urma rau de tot cu cititul si nu stiu cum am sa fac sa recuperez.
Vreau sa urez bun venit nou venitelor, sarcina usoara, bebe sanatos si la termen tuturor. 
andrada am citit si eu povestea nasterii lui Antonio cel frumos. Impresionanta povestea si bineinteles ca am plans de sarea camesa pe mine.
Eu sunt bine, nimic deosebit de raportat. Doar ca ma mai doare/inteapa asa usor pe laterale, in seara asta s-a intamplat de exemplu cand ma ridicam brusc din pat. Or fi ligamentele ma gandesc, desi e nitel cam devreme dar...ma rog.
toate fetele, ma duc la 
Nu stiu cum sunteti voi dar eu as dormi non stop. Ma termina chestia asta ca n-am chef de nimic nimic nimic.
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
8+
Handmade by Alina
andradap spune:
Mi-am permis sa copiez aici mesajul lui vas
, colega mea de odisee mai-iunie 2007 cu calculul respectiv, pentru alte fete care vor sa "afle" sexul samburelului din burtica:
" In vremurile stravechi, se credea ca in capul unui spermatozid se afla un bebelus care era perfect format si care era transmis in corpul femeii unde acesta se dezvolta si apoi era nascut.Cu timpul s-au facut o serie de presupuneri printre care una dintre ele era ca sangele are o mare legatura cu sexul viitorului copil. Unele comunitati sustineau faptul ca sangele se schimba ca si compozitie din 4 in 4 ani. Cel care era mai proaspat se considera a fi mai slab din punct de vedere hormonal.(Era clar ca medicina pentru ei era doar la inceput). Asadar calculau in felul urmator: Daca barbatul avea 20 de ani (vorbim de varsta implinita in momentul conceptiei) iar femeia 18 se considera ca barbatul a schimbat sangele la implinirea celor 20 de ani, iar femeia la 16. Cel mai proaspat era cel al barbatului,deci mai slab ca si putere de a influenta in vreun fel, asadar sexul viitorului copil era femeiesc. "
o sa va ia ceva timp sa calculati pana prindeti ideea, eu de obicei calculez cu pixul .
de exemplu in cazul meu: Eu am avut la conceptie 25 , deci sangele vechi de 1 an( l-am schimbat la 4 , 8, 12, 16 , 20, respectiv 24 , deci are 1an) , iar sotul 27, a schimbat la 24, deci are 3 ani. Al lui cica e mai puternic, deci ar trebui sa fie baietel. Azi vedem adevarul.
ce ciudat suna cand spui ca se schimba sangele. e clar ca medicina din ziua de azi ar contrazice, dar ceva legatura probabil ca exista atat timp cat in 99% din cazuri se potriveste.
hai sa va mai dau un exemplu.
el 29, ea 26 . el a schimbat la 28 deci 1 ani
ea a schimbat la 24 deci 2 ani
rezulta fetita. "
Mami de
ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
AlinaBu spune:
| citat din mesajul lui andradap Mi-am permis sa copiez aici mesajul lui vas , colega mea de odisee mai-iunie 2007 cu calculul respectiv, pentru alte fete care vor sa "afle" sexul samburelului din burtica:" In vremurile stravechi, se credea ca in capul unui spermatozid se afla un bebelus care era perfect format si care era transmis in corpul femeii unde acesta se dezvolta si apoi era nascut.Cu timpul s-au facut o serie de presupuneri printre care una dintre ele era ca sangele are o mare legatura cu sexul viitorului copil. Unele comunitati sustineau faptul ca sangele se schimba ca si compozitie din 4 in 4 ani. Cel care era mai proaspat se considera a fi mai slab din punct de vedere hormonal.(Era clar ca medicina pentru ei era doar la inceput). Asadar calculau in felul urmator: Daca barbatul avea 20 de ani (vorbim de varsta implinita in momentul conceptiei) iar femeia 18 se considera ca barbatul a schimbat sangele la implinirea celor 20 de ani, iar femeia la 16. Cel mai proaspat era cel al barbatului,deci mai slab ca si putere de a influenta in vreun fel, asadar sexul viitorului copil era femeiesc. " o sa va ia ceva timp sa calculati pana prindeti ideea, eu de obicei calculez cu pixul . de exemplu in cazul meu: Eu am avut la conceptie 25 , deci sangele vechi de 1 an( l-am schimbat la 4 , 8, 12, 16 , 20, respectiv 24 , deci are 1an) , iar sotul 27, a schimbat la 24, deci are 3 ani. Al lui cica e mai puternic, deci ar trebui sa fie baietel. Azi vedem adevarul. ce ciudat suna cand spui ca se schimba sangele. e clar ca medicina din ziua de azi ar contrazice, dar ceva legatura probabil ca exista atat timp cat in 99% din cazuri se potriveste. hai sa va mai dau un exemplu. el 29, ea 26 . el a schimbat la 28 deci 1 ani ea a schimbat la 24 deci 2 ani rezulta fetita. " Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank"> ANDREASDumnezeu a vrut ca el sa existe |
Dupa ce spui tu aici eu as avea Fetita

Eu am schimbat sangele ultima data la 16 ani ( am 19 ) deci 3 ani si el la 20 ( are 21 ) deci 1 anAndra
4+