Gravidutze si mamici de Constanta(67)
Raspunsuri - Pagina 3
Jadesy spune:
Buna, eu merg frecvent la Anyta Beaty Salon doar pt manichiura dar vad o gramada de fete ca vin cu unghiile aplicate la intretinere, insa din cate am auzit iti va dauna unghiilor tale aceasta aplicare ... daca vrei salonul este pe Soveja, langa magazinul Catanga.
Aniska80 spune:
Multumesc mult fetelor!Am sunat azi la cabinet si mi-a facut programare pe 3 nov.,adica atunci cand o sa am 12 sapt.,costa 170 lei ecografia de morfologie!Sper sa fie ok!Si tot atunci o sa merg si la ginecolog,in aceeasi zi am programare!De-abia asteptVa pupicesc si va doresc multa sanatate si rabdare!
PS.Daca se poate,puteti sa ma introduceti si pe mine in listuta...
10.08.1980
UM 11.08.2009
DPN 18.05.2010
Anamaria,mami a lui DENIS(22.04.2003)si..10+
larisel spune:
danaalex Multumim pt treburile administrative de care te ocupi .
aniska80 Sarcina usoara si bb sanatos!
Pretzurile la dr Ciufu sunt altele acum:
-ecografie transvaginala - 80
-ecografie trim.I sarcina - 170
-ecografie trim.I sarcina gemelara - 250
-ecografie trim.II sarcina fara 3/4D - 220
-ecografie trim.II sarcina cu 3/4D - 320
-ecografie trim.II sarcina gemelara fara 3/4D - 350
-ecografie trim.II sarcina gemelara cu 3/4D - 450
-ecografie trim.III sarcina - 220
-ecografie trim.III sarcina gemelara - 350
Cat despre noi...suntem in continuare in renovari si mi-e destul de greu (a se citi lene) sa conectez de fiecare data cablul de net din alta camera la pc...Ma rog...
Marti am fost la dr Lutzescu si mi-am vazut bb-linele...dar doar putin, cat a masurat dna dr cativa parametri si cat le-am auzit inimioarele . Fetitzele au crescut, au cam 1200g si sunt in grafic, colul inchis...Mie mi se par un pic cam micutze dar probabil din cate resurse au fiind doua...trebuie sa imparta tot saracutzele. Mai mergem peste 3 saptamani la eco. Am facut si niste analize din care mi-a iesit o usoara anemie pt care iau fier si vitamina C, dar noua gaselnitza suparatoare este o tensiune se pare mare (la cabinet, ca acasa mi-o iau zilnic cu tensiometru de incheietura si e ok)...iau tratament si pt asta. Plus ca am si un soi de raceala si un hemoroid deranjant...deci fizic stau cam prost, dar conteaza doar ca bb-lushele sa fie bine.
Am intrebat-o pe dna dr daca mai fac vreo morfologica (eu stiam ca mai trebuie una pe la 32-33 saptamani) dar mi-a zis ca nu are rost...si ezit daca sa o fac sau nu la Ciufu...de banii aia parca mai degraba as cumpara ceva pt bb-line. Voi cum ati face sau ati facut? Chiar e necesara morfologica de trim.III?
Trebuie sa ma apuc serios de cumparaturi...plus ca ma paste si un drum la Bucuresti, desi mi-e un pic teama sa mai plec la drum mai lung de 100km...mai vedem.
Voi cum mai sunteti gravidutze si mamici? Sper ca bine...ve pupacesc pe toate. Weekend placut!
30+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
DanaAlex spune:
am copiat de la alt topic, rad singura...dar de realitatea mea,la multe puncte imi dau seama ca asa am facut la al doilea:)))
Generalitati cu bebelusi ...
Ce porti:
la primul copil: incepi sa porti haine pentru gravide de la prima confirmare a sarcinii
la al doilea copil: porti haine normale pina cind nu te mai incap deloc
al treilea copil: hainele de gravida sint hainele tale de zi cu zi ...
Te pregatesti de nastere:
la primul copil: esti constiincioasa cu exercitiile de respiratie
la al doilea copil: nu te mai chinui, stii deja ca nu folosesc la nimic
la al treielea copil: ceri o epidurala din luna a opta deja ...
Haine:
la primul copil: speli hainutele bebelusului separate pe culori, le asezi frumos in dulapior, impachetate perfect
la al doilea copil: te asiguri ca sint curate si le speli doar pe cele evident murdare
la al treilea copil: baietii poarta roz parca, nu ? ...
Griji:
la primul copil: sari in sus la orice incruntatura a bebelusului
la al doilea copil: ridici copilul doar daca tzipetele lui risca sa-ti trezeasca primul nascut
la al treilea copil: inveti copilul mai mare cum sa intoarca jucaria muzicala a bebelusului...
Suzeta:
la primul copil: cind cade pe jos, o pui deoparte si o speli si-o fierbi cu prima ocazie
la al doilea copil: a cazut, o speli cu putin suc din biberon
la al treilea copil: o ridici, o stergi de tricou si i-o dai inapoi...
Schimbatul scutecelor:
la primul copil: i-l schimbi o data pe ora, chit ca-i nevoie sau nu
la al doilea copil: i-l schimbi o data la doua sau trei ore, daca e nevoie
la al treilea copil: incerci sa-l schimbi inainte sa inceapa ceilalti sa se plinga de miros...
Activitati:
la primul copil: duci bebelul la gimnastica pentru bebelusi, la inot, la citit povesti
la al doilea copil: duci bebelusul la gimnastica
la al treilea copil: duci copilul la supermarket si la uscatorie ...
Iesitul pe afara
la primul copil: prima data cind lasi copilul cu bona, suni de cinci ori acasa
la al doilea copil: chiar inainte sa iesi pe usa, iti aduci aminte sa lasi un numar de telefon unde poti fi gasita
la al treilea copil: lasi instructiuni sa te sune doar daca vede sange...
Acasa:
la primul copil: iti petreci aproape toata ziua uitindu-te lung la bebelus
la al doilea copil: te asiguri din cind in cind ca bebelusul e ok, nu pocneste, nu se raneste
la al treielea copil: toata ziua incerci doar sa te ascunzi de el...
Inghititul monedelor:
la primul copil: daca bebelusul inghite o moneda, alergi la spital si-i faci o radiografie
la al doilea copil: cind al doilea copil inghite o moneda, supraveghezi atent ca ea sa iasa cumva ...
la al treilea copil: cind al treilea copil inghite o moneda, ai grijaDana, mamica Nanei(23.08.2006) si a lui Tibi(07.07.2007)
DanaAlex spune:
salutare!!!
scrisesem mult despre cum am facut la primul si cum n-am mai facut sau mi-am injumatatit obsesile la al doilea, dar nu stiu cum am apasat si mi-a disparut textul...in fine, in rezumat cam asta e...la mine s-a aplicat textul anterior, la nana am fost mai mult decat ca la carte, iar al doilea a crescut din instinctfara atata sterilizare, agitatie...
Aniska80esti oficial inmatriculata la acest topic
Lariselmultumesc de aprecieri, sper ca vom administra topicul cand una, cand alta...este cam greoi primul mesaj de modificat, poate si prin amploarea lui si prin multitudinea numelor, a datelor si a diferitelor caractere si fatzuci aferente....despre morfo de trim 3 eu am facut la dna dr ciufu, n-as putea sa motivez stiintific, dar eram mai mult curioasa sa-i vad in 3D/4D, plus ca le compara cresterea oaselor, organelor....e bine de facut, daca financiar se poate, parerea mea...
Menuet ti-a raspuns fff bine Jadesy, am mai discutat acum 2 capitole despre unghii aplicate, eu mi-am pus o singura data si fiindca le-am dat jos am tras ceva timp sa-mi revina unghiile la normal, merita daca asta iti doresti, insa inainte de a face pasul intereseaza-te de toate costurile, la 2 saptamani trebuie sa le aranjeziveveritza ta ce face?e o scumpa mica recitatoare
toate cele bune...
DanaAlex spune:
Lariselam uitat sa-ti spun ref. la tensiunea mare de la cabinet si mie mi se intampla, din cauza emotiilor, tensiunea imi crestea brusc numai cand intram in cabinet si cred ca-mi scadea la iesire, la prima sarcina il aveam pe sotz langa mine si de acasa il rugam ce sa sa intrebe si sa fie atent la fiecare cuvintzel pe care-l spunea doctora, cat despre ecografie, simteam ca-mi sare inima din piept...si tine cont ca eu nu sunt o fire emotiva, insa la sarcina nu stiu ce aveam...parca ma zapaceam de tot la intalnirea cu ginecologul si cu bb din burtik...de ajunsese sa nu-mi mai ia tensiunea ca stia lectia...cred ca e de la stresul adunat cu atatea si atatea analize si info, masuratori si nimic 100%sigur, plus ca eu am renuntat a face dublu si triplu test, am crezut in ecografiile de la dr. ciufu si in ginecolog...
la a doua sarcina am stat mai bine la capitolul asta, dar tensiunea i-o comunicam eu ginecologului si el nu se mai deranja s-o mai ia, ma credea pe cuvant, pana la urma eram o gravidutza cam ciudata, singura-sotzul era in voiaj si caram dupa mine in permanentza o scoica de masina/un carucior in care se afla nana si care la nasterea fratiorului ei(sarcina dusa la termen-39 sapt) implinea abia 10 luni jumate ...ridicam eu tensiunea la multi privitori si mai ales curiosi
lasa ca trece tot cand vin frumuselele tale
Geea spune:
Buna dimineata!
Am fost ieri la control si am vesti bune: copilul meu a luat in greutate, intr-o saptamina 300 grame, ceea ce este o evolutie foarte buna iar acum are 2,200 la 36 de saptamini. Este micuta pentru aceasta virsta, dar asta se intimpla din cauza lichidului oligoamnios si a placentei imbatrinite prematur. In rest, este bine, sanatos, vioi si asta conteaza cel mai mult.
Valorile indicate de ecografie si ccea ce s-a constatat a aratat faptul ca placenta este la limita valorii anormale, ceea ce conduce la o nastere ce va avea loc in maxim 12 zile.
Deci, dragele mele, voi fi mamica in maxim 12 zile si asta ma bucura enorm de mult!
Simbata viitoare ma voi duce la ultimul control, zi in care vom stabili si data cezarianei, medicul dorind ca aceasta sa se intimple cit mai repede posibil dupa data de 1 Noiembrie, in functie de locurile disponibile in Euromaterna. Deja am intrat pe ultima suta de metri si de abia astept momentul magic.
In rest, eu ma simt bine, ca stare generala, insa ma chinuie durerile de ligamente, de bazin, osul pubian, etc., ceea ce mi s-a zis ca este absolut normal in aceasta perioada. Noaptea nu mai pot dormi deloc, nu pot respira, ma sufoc, de abia ma pot invirti de pe o parte pe alta si totul este foarte frumos...
Cam astea ar fi ultimele vesti de moment, care pe mine m-au bucurat mult, mai ales ca eram ingrijorata de luarea in greutate a copilului.
Va las acum si va doresc un weekend minunat!Ne mai auzim...intru si eu mai tirziu.
Multi pupicei !
Aniska80 spune:
Buna dimineata fetelor!
Va astept la o ceasca de ceai,lapte,cafea sau ce vreti voi sa beti si la mici sau mari discutii!
Multumesc pt inmatricularea oficiala in acest topic!
Geea de-abia astept sa ne dai stiri despre bebe,sa ne spui cum a fost!
La multi ani fetelor care isi sarbatoresc ziua de nastere azi,distractie placuta!
Aniska80 spune:
Larisel multumesc pentru urari,asemenea si tie!
Cine v-a naste in luna mai 2010 la clinica Euromaterna din C-ta,cam dupa 15 mai...sa stiu si eu cu cine am sa fiu vecina?
Va pupicesc,aveti grija de voi!
larisel spune:
danaalex Mai citisem undeva chestiile alea haioase.... Cu morfologica nu sunt hotarata...pt ca am incredere in dr mea cand zice ca bb-linele sunt ok si as face-o doar de dragul de a le mai vedea o data in 3/4D, dar totusi e cam scumputz 450 ron. Plus ca la varsta asta...in caz de Doamne fereste se vede ceva oricum nu stiu ce s-ar mai putea face. Ma mai gandesc.
Geea Dar ce grad de maturare are placenta ta? Si incepem si galeria . Nastere usoara si o intalnire de vis cu bb! Refacere rapida dupa si mult laptic! Ai grija de voi pana atunci.
30+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi