Gravidutze si mamici de Constanta(67)
Raspunsuri - Pagina 18
Iluzgubilu spune:
Si eu tot cu Dr. Rusa am nascut baietelul si stiu de la doamna Dr. Malcea care este un foarte bun profesionist (rar mai gasesti ca ea) si o draguta ca 3 din 5 bebelusi au la nastere diverse afectiuni ale epidermei, dar sunt superficiale si trec de la sine (cosuri, puncte de grasime, etc.). Si finutul meu de 2 anisori a avut cateva cosuri pe nas si obrajori la nastere, dar au trecut de la sine in 2 saptamani, iar copilul meu a avut cateva puncte de grasime pe nasuc care, de asemenea, s-au vindecat foarte repede.
Dar problemele astea nu tin de spital! Si in nici un caz de Euromaterna! Igiena la ei este ireprosabila, iar produsele de dezinfectie sunt profesionale si foarte foarte scumpe!!!
Vroiam doar sa te incurajez, nu imi doresc sa mi-o iei in nume de rau, dar dermatita grava a bebelusului de care vorbesti nu a avut nimic de-a face cu Euromaterna.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Aniska80 Buna dimineata! Multumesc pt raspuns ellanick Si eu am vrut sa nasc la Euromaterna,sunt pacienta d-lui dr Rusa,cu care am nascut si primul copilas in 2003,dar la cate am auzit despre Euromaterna,mai dau si o gramada de bani,am hotarat sa merg la dl Fawaz,mai ales daca v-a fii si la Spitalul din Medgidia.Am auzit ca e un dr bun si profesionist,eu trebuie sa fac cezariana,am avut si prima data cezariana...mi-e greu sa renunt la dl dr Rusa,dar...nu vreau sa am pb contagioase acolo,la Euromaterna,dupa cate cazuri am auzit in doar 2 luni!![]() Va pup,o zi usoara si insorita! ![]() ![]() Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)si 13+ |
larisel spune:
iluzgubilu Sa-ti traiasca prichindelul! Sa fie sanatos si sa-ti aduca multe multe bucurii! Ce ne poti spune despre bagajul de spital necesar la Euromaterna? De exemplu pampersi iti dau ei sau iti aduci tu?
34+
Katya Natalia si
Sofia Alena
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepotzeii mei, viatza la tzara, noi
AMR maxim 4 saptamani
andata spune:
Aniska, ai auzit bine. E foarte cautat, de aici si timpul mare de asteptare. Eu cel mai mult am asteptat trei ore. Asta pana i-am dus ceva asistentei si m-am asigurat ca ma tine bine minte. Dupa aceea nu am asteptat mai mult de 1/2 de ora.
Va rog mult sa ma ajutati in cursa, vizitand pagina urmatoare http://cursa.automarket.ro/profil/andata/1498356429
http://paul-mihaita.blogspot.com
Geea spune:
Salutare!
Bine v-am regasit in noua postura de proaspata mamica!
Asa cum ati fost deja anuntate, joi, 12 Noiembrie, am nascut o fetita sanatoasa, cu o greutate de 2,600 kg si 50 cm si cu Apgar 10 (prima ei nota de 10 din viata sa).
Voi incepe cu concluziile legate de nasterea la Euromaterna… Nu regret nici o clipa alegerea facuta si nu-mi pare rau pentru banii dati. Nu fac deloc reclama acestei clinici (nu am nici un interes; nu lucrez acolo si nu cunosc pe nimeni de acolo) – este doar experienta placuta de care am avut parte facind aceasta alegere. Totul este la superlative: profesionalismul intregului personal (de la infirmiere pina la medici), conditiile igienico-sanitare in care aduci pe lume o viata si in care esti ingrijit pe toata perioada internarii, respectful cu care esti tratat, atentia de care beneficiezi permanent – toate aceste elemente constituie cheia succesului si motivatia principala pentru care alegi sa nasti in aceasta locatie.
De-ar fi fost astfel de conditii si in Spitalul Judetean, ar fi fost foarte bine, dar acest aspect ramine doar un vis...
Asadar, dragele mele, cele care ati optat pentru a naste la Euromaterna, sa nu regretati aceasta decizie, pentru ca veti avea numai de cistigat. Mergeti cu incredere si va veti vedea visul implinit – acela de a naste un copil sanatos in conditii civilizate. In acest sens, va doresc tuturor, inca de pe acum, nastere usoara si multa sanatate!
Totul a decurs astfel (o voilua cronologic): la ora 7:30 m-am prezentat la Euromaterna, impreuna cu sotul si cu mama. L a Receptie am fost preluata de catre o infirmiera care m-a condus la un vestiar, unde m-am schimbat complet de haine, imbracindu-ma doar intr-o camasa de-a lor, speciala pentru operatie. Lucrurile mele au fost bagate intr-un dulap iar cheia mi-a fost data spre pastrare. Dupa ce m-am echipat pentru operatie, am fost condusa de aceeasi infirmiera catre sala preoperatorie, loc unde am fost preluata de catre o asistenta. Aici am completat niste formulare in care semnai ca esti de acord sa ti se aplice toate procedurile necesare din timpul operatiei, etc. Etc. Apoi am fost intinsa intr-un pat, unde, cu un mini ecograf s-a monitorizat cordul fatului (era foarte activa bebelina mea). A urmat atasarea unei branule, lucru care a facut-o pe asistenta sa transpire din greu, intrucit eu nu am deloc vene vizibile si ce este vizibil este foarte subtire. A mai chemat in ajutor o asistenta de la Reanimare, dar nici aceea nu a reusit sa gaseasca ceva. Inutil sa mai precizez ca in acest rastimp am fost intepata de citeva ori; mi-a fost si mila de asistente, ca se vedea clar ca le este mila de mine si incercau, pe cit posibil, sa nu ma chinuie, dar daca materialul a fost prost... Intr-un final, au renuntat si au apelat la serviciile unuia dintre medicii anestezisti-o tipa care mi-a nimerit o vena din prima incercare. Asadar, odata pusa branula cu succes, am mai stat in preoperator vreo 30 minute, pentru a goli 2 borcane perfuzabile, timp in care au venit acolo ambii medici anestezisti, pentru a-mi pune intrebarile legate de starea mea de sanatate, etc., etc.
Dupa golirea ultimului borcan, am fost condusa spre sala de operatie. Aici, din cauza herniei de disc lombara, s-a decis sa mi se faca Rahianestezie; astfel, ambii medici s-au chinuit sa-mi gaseasca vertebra necesara anesteziei, intrucit vertebrele mele sunt foarte tasate. Intr-un final, am fost anesteziata cu succes si operatia a inceput. In timpul operatiei, de la anestezie am avut frisoane, icnituri de voma si de abia asteptam sa se termine, dar, din fericire, nu am fost lasata sa sufar si tot timpul mi-au fost bagate in perfuzie medicamente care sa-mi amelioreze starea de rau. Cam dupa vreo 10 minute de la inceperea operatiei, mi-a fost scos si copilul care a iesit din burtica tipind in gura mare, parca spunind „Mai, nebunilor, ce faceti cu mine? Bagati-ma inapoi! Pe vremurile astea de criza v-ati gasit sa ma scoateti afara?” A primit nota 10 si toata lumea a fost incintata de ea.
Dupa operatie am fost transferata la Reanimare, unde am facut din nou frisoane si icnituri de voma. Inca o data profesionalismul cadrelor medicale de acolo si-a spus cuvintul: nu am fost scapata din vedere nici o clipa; tot timpul mi-au fost administrate calmante si medicamente pentru a-mi ameliora starea de rau care o resimteam; am fost supravegheata permanent pina adoua zi, cind am fost mutata in salon. Am fost cazata la camera 206 a doua zi, la ora 8, unde, de cum am ajuns, am fost spalata, igienizata si imbracata in pijamaua care mi-o adusesem de acasa. Din acel moment, au inceput vizitele regulate ale asistentelor (atit eu, cit si copilul, am avut asistenta personala la care puteam apela ori de cite ori era necesar).
Eu nu am avut insotitor pe timpul noptii, intrucit nu a fost nevoie. M-am dat jos din pat imediat ce a venit asistenta sa ma ajute in acest sens. Desi mi-a fost putin greu, mi-am impus sa ma misc cit pot de bine, ca sa grabesc, astfel, procesul de refacere si nu regret, pentru ca mi-a prins foarte bine. Asa ca, dragele mele, totul depinde de vointa fiecareia... Sfatul meu este sa va ridicati din pat cit mai curind posibil, ca este in avantajul vostru.
Prima noapte cu bebelina a fost una foarte linistita si asta pentru ca am un copil cuminte care plinge doar cind ii este foame si cind trebuie schimbata. Cit am stat in spital, m-am cam chinuit cu alaptatul si asta pentru ca ea fiind micuta si sinul foarte mare si greoi, nu avea putere sa suga si nici mie nu-mi venise colostrul. Acasa, insa, situatia s-a schimbat: cu ajutorul pompei manuale de la Philips am reusit sa ma mulg si sa-i dau bebelinei si laptic matern. Apropos de pompa: va sfatuiesc sa va cumparatki pompa manuala, ca astfel puteti controla singure puterea cu care mulgeti sinul, evitind, astfel, durerea nedorita.
La externare, am primit cadou din partea casei dvd-ul cu filmuletul nasterii si o punga din partea lui Nestle.
Mdaaaaa, cam asta a fost filmul nasterii bebelinei mele la Euromaterna...
Imi cer scuze ca v-am retinut cu telenovela mea, dar eu cit am fost gravida, imi doream sa citesc cit mai multe despre experienta nasterii si m-am gindit ca nu ar strica sa va impartasesc si voua aceasta experienta de neuitat, mai ales celor care vor naste la Euromaterna. Daca aveti nelamuriri sau doriti sa aflati si alte detalii legate de nasterea la Euromaterna, va stau oricind la dispozitie, atiti pe Forum, cit si pe Messenger (id-ul meu de Mess este: happygarfield1975).
Geea spune:
larisel, Pampersii sint asigurati de ei, precum si crema contra iritatiilor, care este foarte scumpa (bubchen). De asemenea, nu-ti lua tampoane, ca iti dau tot ei.
Geea spune:
Aniska, eu bag mina in foc pentru igiena existenta in Euromaterna. Lingi miere de pe jos iar personalul este de nota 500. Doar ca nu esti pupat in fund, ca in rest, beneficiezi de toata atentia, respectul si curatenia. Si eu sint la prima nastere si mi s-a aratat tot ce trebuie privind ingrijirea nou-nascutului, lucruri care mie mi-au prins foarte bine. De asemenea, am fost invatata cum sa alaptez, cum sa-mi ingrijesc sinii, etc. Asa ca, EXCLUS ca acel copil sa se fi imbolnavit in Euromaterna.
dear_bambie spune:
Buna dimineata!!!
Fetelor, va anunt ca luni pe 23, o sa-mi cunosc prichindeii!!
Acum, sper ca bebeii sa ma asculte si sa stea cumintei pana ii scoate dr si sa nu iasa in weekend!
Geea, bine ati venit acasa! Sa va traiasca mica printesa si sa va aduca numai bucurii!
Iti multumim mult pentru informatiile f detaliate privind conditiile de la Euromaterna!
Iluzgubilu, sa-ti traiasca flacaul!

Larisel, ce mai faci? Ati terminat curatenia? Mai ai si tu putin pana la Marea intalnire!

Aniska80, nu-ti mai face griji, fii optimista, nimic nu se va intampla cu bebelusul! 

cu drag toate fetele si o zi minunata va doresc!
37+
AMR 1 saptamana
comorile mele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
dear_bambie spune:
Tot eu![]()
Am uitat sa actualizez semnatura!
38+
AMR 3 zile
comorile mele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
Iluzgubilu spune:
Multumesc mult Larisel! Eu mi-am luat ditamai bagajul la internare cu de toate, in ciuda faptului ca doctorul meu mi-a zis sa nu-mi uit doar periuta si pasta de dinti, ca, in rest, nu-mi trebuie nimic.
Iar, la spital, am avut TOT ce-a trebuit: crema pentru sanii mei care ma dureau insuportabil, pampersi, scutece, etc.
Am insistat sa nu-mi mai schimbe asternuturile asa des (se patau foarte repede, iar asistentele, cum vedeau ca sunt un pic murdare, se apucau si-mi puneau altele noi), pentru ca mi le-au schimbat in prima zi dupa operatie de 5 ori!!!
La fel si pijamalele...iar de pampersi, nu mai zic! I-am spus asistentei ca nu e nevoie sa-mi dea pampersi ca mi-am adus si eu, de acasa, iar ea mi-a replicat ca este obligatoriu sa-mi lase pampersi, chiar daca am. In concluzie, nu au facut rabat de la nimic!
Mi-a fost greu sa suport costurile nasterii, dar nu regret nici o secunda! Mi se rupe sufletul si imi vine sa urlu cand vad copii arsi in incubatoare sau carora le intra carcalaci in gurita!
Cine alege spitalul de Stat sa se gandeasca de un miliard de ori inainte si sa stie ca nu mai sunt nici macar bani de consumabile, ca sa nu mai vorbesc de medicamente! Iar spitalul din Medgidia poate ca are un confort sporit al spatiilor de cazare, dar personalul este NECALIFICAT sa foloseasca aparatura medicala din dotare, aia scumpa, pentru ca nimanui nu-i pasa sa trimita asistentele la cursuri si traininguri! Si chiar daca ar fi scolite, aparatele alea n-au consumabile, deci tot nu mai pot fi folosite! STATUL nu mai are bani de sanatatea voastra, motiv pentru care aveti grija si nu va jucati cu viata copiilor vostri!
Imi cer iertare daca am fost prea...agresiva, dar de cand cu bebelusul ars in incubator, imi vine sa-i exterminez pe toti docotorii astia si asistentele plini de ei care nenorocesc copii pe viata!
OFFF....
| Citat: |
| citat din mesajul lui larisel iluzgubilu Sa-ti traiasca prichindelul! Sa fie sanatos si sa-ti aduca multe multe bucurii! Ce ne poti spune despre bagajul de spital necesar la Euromaterna? De exemplu pampersi iti dau ei sau iti aduci tu? 34+ Katya Natalia si Sofia Alenaodiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim nepotzeii mei, viatza la tzara, noi AMR maxim 4 saptamani |
Aniska80 spune:
Buna ziua fetelor!!!
Geea sa-ti traiasca printesa,sa fie sanatoasa si voi sa va bucurati de ea!!!

Multumesc pt incurajari fetelor,cred ca tot la dl dr Rusa o sa merg in continuare...am programarea pe 1 dec.,tare greu mi-ar fii sa ma despart de dansul!!!
Dear bambie iti multumesc pt incurajari si iti doresc nastere usoara si refacere cat mai rapida,sa intri sa ne povestesti asa cum a facut geea!!!
Va pup si va doresc o zi buna tuturor!!!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)si
14+