Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 9
livia spune:
buna seara
as avea,va rog, nevoie de niste informatii referitoare la calculul pensiilor de drept si pensii anticipate partial:
1. mama mea este nascuta in 1956 si lucreaza din decembrie 1976, cand are dreptul la pensie de drept si/sau pensie anticipata?
2. cu anii de grupa II poate iesi la pensie de drept?ea avand cca.15-16 ani de gr.II)
3.Mai poate depune dosarul de pensionare anul asta pt.a iesi la pensie?
4.cam cat ar fi pensia(estimativ) in cazul in care ar putea iesi?
Multumesc mult-mult pt.raspunsuri!!!
Livia
cool spune:
dupa actuala lege a pensiilor poate beneficia:
- pensie limita de varsta = 2016
- pensie anticipata = 2011
- pensie limita varsta cu reducerea varstei cu 3 ani urmare celor 15 ani de gr II = 2013
Nerantula spune:
Buna ziua!
Daca mama naste al doilea copil in timp ce este in CIC cu primul, deci contract de munca suspendat, de ce drepturi la nastere mai beneficiaza?
Salariul bonus la nastere il cere ea sau tatal?
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara
Nerantula spune:
Deci numai ea poate primi salariul bonus, nu? (in sensul ca nu il poate primi tatal si ea nu .. intreaba pentru ca se asteapta ca cei de la firma unde este ea angajata sa nu fie prea dispusi sa i-l acorde si nu ar vrea sa le forteze mana, ca sa nu sufere repercursiuni in alt mod ..)
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara
marius spune:
In cazul in care mama este salariata va primi mama, in caz contrar (mama nu este salariata) are tatal aceste drepturi.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
nicopuscasu spune:
Buna ziua,
va rog foarte mult sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare, mai ales ca maine ora 12 am audienta la Managerul Spitalului si vreau sa ma duc "pregatita" dpdv legal.
Am stat 4 ani in Cic( din CIC 1 in 2) si m-am reintors in luna aprilie 2010 pe postul meu- as medical principal, Sp. Universitar.
M-au reincadrat pe salariul de acum 4 ani, adica 947 lei, cu sporurile toate pe fluturas scrie 1337 lei( in mana, toata luna 1200 lei cu toate turele de noapte si restul).
Intrebarea mea: care este baza legala prin care salariul meu trebuie readus la zi cu cel al colegelor mele cu aceeasi incadrare? Exista asa ceva? Si daca da, ce lege, ce articol.
Mentionez ca Nu am dat vreun examen de revenire pe post, stiam ca trebuie dat in 15 zile, am intrebat pe toata lumea si nu am primit nici un raspuns clar.
Va multumesc mult.
Nicoleta.
lorellay spune:
cum pot pleca de la actualul loc de munca fara preaviz?
sa fac cererea de demisie vineri si de luni sa nu ma mai duc?se poate?
am citit pe undeva, nu mai stiu unde..pe net...ca ar fi si o portita daca ei au facut nereguli...de genul intarzierea salariului...nu a fost cazul...dar in contratct e vb de 8 ore de munca...si sunt mult mai multe, neplatite.
nu as vrea cu circ..as vrea cumva legal
multumesc
Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...