Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 10
marius spune:
Ce scrie in contractul tau la acest capitol? Exista sau nu preaviz trecut acolo si daca da, cat?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Selene_Bunny spune:
URGENT!
Acum o jumatate de ora, seful local (sotul lucreaza ca proiectant la o reprezentanta din Galati a unei firme din Constanta) l-a chemat pe sot la el in birou si i-a spus sa faca cerere de desfacere a contractului de munca prin acordul partilor, pe motiv ca, acum 3 luni, a comis o greseala intr-un desen, nu a remediat-o, desi seful l-a urmarit si a sperat ca, in 3 luni, sa o remedieze, greseala este impardonabila si acum nu se mai poate face ceva. Ca, daca era sa o corecteze, o putea corecta si el, seful, dar nu a vrut, tocmai ca sa-l urmareasca pe sotul meu.
I-a pus in vedere si ca, daca nu face sotul aceasta cerere, ii desface el, seful, contractul de munca, pe motiv de neindeplinire a sarcinilor de serviciu.
Totul azi, acum.
Eu stiu ca nu este legal asa ceva.
Va rog, am nevoie de un sfat, urgent, ce sa facem?
Seful nu a mentionat nimic de preaviz, desi eu stiu ca exista, si nici de somaj.
I-am spus sotului sa nu semneze nimic acum, ca pierde orice drept, se pare ca seful pe asta mizeaza, ca sotul nu isi cunoaste drepturile.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
marius spune:
E o aiureala. Daca a fost o greseala de serviciu si aceasta A FOST CONSTATA OFICIAL - prin inscrisuri oficiale, prin sesizari, prin ancheta la locul de munca, prin urmarile prevazute de lege prin sanctiuni admise de lege, atunci exista probabilitatea sa se propuna desfacerea CM disciplinar dar e cale lunga pana acolo si nu merege ca asa a observat nu stiu cine nu stiu cand cum ca.... si a crezut ca... dar nu s-a intamplat....
Nici poveste - sa nu semneze nimic. Cei care vor si mai ales cei care au dreptul sa desfaca CM trebuie sa isi asume LEGAL aceasta decizie cu toate consecintele de rigoare.
Pe scurt POVESTI de adormit copiii.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius E o aiureala. Daca a fost o greseala de serviciu si aceasta A FOST CONSTATA OFICIAL - prin inscrisuri oficiale, prin sesizari, prin ancheta la locul de munca, prin urmarile prevazute de lege prin sanctiuni admise de lege, atunci exista probabilitatea sa se propuna desfacerea CM disciplinar dar e cale lunga pana acolo si nu merege ca asa a observat nu stiu cine nu stiu cand cum ca.... si a crezut ca... dar nu s-a intamplat.... Nici poveste - sa nu semneze nimic. Cei care vor si mai ales cei care au dreptul sa desfaca CM trebuie sa isi asume LEGAL aceasta decizie cu toate consecintele de rigoare. Pe scurt POVESTI de adormit copiii. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
marius, nimic din ce ai enumerat tu nu s-a intamplat.
Mai exact, pentru a finaliza proiectul, primit in urma cu destul timp, sotul a avut la dispozitie 3 luni. A finalizat proiectul, l-a predat luna trecuta, astazi ii spune seful de acea greseala. Nu atunci, in cursul proiectului. Nu stiu ziua exacta cand a observat seful greseala, dar doar azi i-a spus concret, de insinuat, insinua inca de vineri. Cica de luna trecuta tot il verifica, acel proiect.
De ce se teme sotul acum: cum seful asteapta ca sotul sa scrie acea cerere azi, pana la sfarsitul programului, sa nu faca el, abuziv, inscrisul acela, adica sa ii treaca pe cartea de munca "neindeplinirea sarcinilor de serviciu", ceea ce arata ca sotul este un incompetent. Cum se va mai putea angaja apoi?
Poate seful asta, local, sa faca asta, legal, acum, pana la ora 16? Are acest drept? Si, daca nu, daca chiar face chestia asta, cum ramane?
I-am spus sotului sa instiinteze seful mare, de la Constanta, ca cu ala a incheiat contract de munca, nu cu asta, local, bine am facut?
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
eumada spune:
Sa intrebi exact la ITM ce si cum.Pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu tot trebuie dat preaviz.nu se poate desface contractulk de pe o zi pe alta.punct.
reclama-l
atata asteapta functionasrii publici cu salariu mic,sa-i f.....a pe smecheri,aia care nu platesc darile la stat....
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
Selene_Bunny spune:
Intre timp am mai citit si eu, de dimineata de la 10 tot citesc, si am vazut ca in niciuna dintre situatiile: 1. demisie cu preaviz de 15 zile. 2. incetarea CIM prin acordul partilor, cu mentionarea datei de incetare si atat. 3. concedierea din cauza greselii nu se acorda ajutor de somaj. Toate trei sunt cauze imputabile angajatului, deci...
Corectati-ma daca gresesc.
Mai e o faza, din 9 august incolo, sotul vroia sa isi ia concediul de odihna aferent.
Ce se intampla in aceasta situatie?
Daca pleaca de la munca incepand cu 1 august, sa zicem, va mai primi bani? Macar salariul care ii revine pana atunci, adica pe perioada 17 iulie-31 iulie?
Ziua de salariu e 16, la ei.
marius spune:
Eu ma spus ce am avut de spus. Ce tot o dai cu sotul pleaca de la munca?
Merge la serviciu si gata. Lasa seful sa faca ce crede el ca face. Daca sotul tau vrea sa plece - atunci disutam degeaba. Daca pleaca primeste banii pt CO neefectuat. Daca pleaca - nu are drept la somaj.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Eu ma spus ce am avut de spus. Ce tot o dai cu sotul pleaca de la munca? Merge la serviciu si gata. Lasa seful sa faca ce crede el ca face. Daca sotul tau vrea sa plece - atunci disutam degeaba. Daca pleaca primeste banii pt CO neefectuat. Daca pleaca - nu are drept la somaj. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Nu vrea sa plece, e clar.
I-a propus sefului sa isi repare greseala, reface desenul, seful nu a vrut, a zis ca decizia sa este irevocabila.
Astept ora 4, inchiderea programului, sa vad daca mai zice ceva.
eumada spune:
Selene sotul tau sa nu semneze nimic.nu cu acordul partilor si nici cu demisie.Marius are dreptate.Lasa lucrurile asa ca daca nu cere el sa plece sefu` poate sa o faca foarte greu.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
Selene_Bunny spune:
Nici n-a semnat nimic. Il astept acasa, sa vad daca a mai discutat cu seful.