Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui soanso

mariusimi pare rau daca am deranjat cu sfatul si constatarea mea.
o zi minunata...precum vremea frumoasa si aerul de primmavara!

SOSO (20 dec 2005)

In mod sigur nu este in niciun caz obligatoriu pentru cineva, oricine sa raspunda - este un forum de discutii, dar si sa "trantesti" un raspuns ca cel dat de tine nu e fair. Atata tot.
O seara placuta!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

am sters postarile ,intrebarea mea insa ramane valabila, poate am sa primesc raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Buna seara,

revin aici cu o intrebare pe care am mai postat-o la alt topic,sper sa ma adresez unde trebuie. Daca cumva s-a mai scris despre acest lucru,scuze,nu am cand sa citesc toate topicurile.
Voi fi in CIC pana in aprilie 2010,am stat 2 ani acasa. Pe anul 2010 voi putea beneficia de concediu de odihna? Din cate stiu eu ,da,dar nu stiu cum se calculeaza numarul de zile la care am dreptul. Nr de zile pt fiecare luna a anului cred ca se calculeaza asa: 22 zile pe an /12 luni.
Deci nelamurirea este:mi se calculeaza zilele doar pt lunile aprilie 2010-iulie 2010(sa zicem ca vreau concediu in iulie). In anul 2008,inainte de a naste nu am avut CO,doar prenatal si postnatal.

In speranta ca imi poate raspunde cineva,va multumesc!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Buna ziua,

Ma adresez voua pentru un sfat in ceea ce priveste situatia contractului meu de munca.

Firma la care lucrez din ianuarie are prostul obicei sa angajeze oamenii pe perioada determinata (6 luni), de 2 ori succesiv, inainte de a face contract pe perioada nedeterminata. Intr-un fel pot intelege acest lucru, insa da nastere si la multe nedreptati, din pacate.

Contractul e semnat cu art. 82, lit. b, adica ca am inlocui pe un titular al postului. Evident, nu exista un asemenea titular. Rolul in departament pentru care eu am fost angajata este cu totul nou, e un proiect nou, de altfel am si workshopuri programate pentru perioada de dupa ce imi expira contractul, ceea ce denota clar ca nu au nevoie de mine doar pe o perioada determinata. Concluzia este ca motivarea lor de a face contract pe perioada determinata este falsa.

In cazul in care ei nu imi prelungesc contractul (din motive ce nu tin de competentel sau prestatia mea, care nu poate fi contestata cu nimic pana acum, din contra), am sanse sa atac acest lucru si sa castig?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy29

Buna seara,

revin aici cu o intrebare pe care am mai postat-o la alt topic,sper sa ma adresez unde trebuie. Daca cumva s-a mai scris despre acest lucru,scuze,nu am cand sa citesc toate topicurile.
Voi fi in CIC pana in aprilie 2010,am stat 2 ani acasa. Pe anul 2010 voi putea beneficia de concediu de odihna? Din cate stiu eu ,da,dar nu stiu cum se calculeaza numarul de zile la care am dreptul. Nr de zile pt fiecare luna a anului cred ca se calculeaza asa: 22 zile pe an /12 luni.
Deci nelamurirea este:mi se calculeaza zilele doar pt lunile aprilie 2010-iulie 2010(sa zicem ca vreau concediu in iulie). In anul 2008,inainte de a naste nu am avut CO,doar prenatal si postnatal.

In speranta ca imi poate raspunde cineva,va multumesc!

Roxana

Roxana siMaria(25.04.2008)

Se vor lua in calcul doar lunile in care ai lucrat (concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, art.140 (2) din codul muncii.Pt. lunile aprilie-iulie vei avea dreptul la 7 zile CO.

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabirus

Buna ziua,

Ma adresez voua pentru un sfat in ceea ce priveste situatia contractului meu de munca.

Firma la care lucrez din ianuarie are prostul obicei sa angajeze oamenii pe perioada determinata (6 luni), de 2 ori succesiv, inainte de a face contract pe perioada nedeterminata. Intr-un fel pot intelege acest lucru, insa da nastere si la multe nedreptati, din pacate.

Contractul e semnat cu art. 82, lit. b, adica ca am inlocui pe un titular al postului. Evident, nu exista un asemenea titular. Rolul in departament pentru care eu am fost angajata este cu totul nou, e un proiect nou, de altfel am si workshopuri programate pentru perioada de dupa ce imi expira contractul, ceea ce denota clar ca nu au nevoie de mine doar pe o perioada determinata. Concluzia este ca motivarea lor de a face contract pe perioada determinata este falsa.

In cazul in care ei nu imi prelungesc contractul (din motive ce nu tin de competentel sau prestatia mea, care nu poate fi contestata cu nimic pana acum, din contra), am sanse sa atac acest lucru si sa castig?

Despre viata - calatorie prin miezul furtunii

Retete disociate, de post si alte gateli

Gabi, art.82 b) mentionat de tine nu exista in codul muncii.
Art. 81 a) este inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau.

vezi sa nu fie mentionat art.81 b) "cresterea temporara a activitatii".

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Merci Lili, ai dreptate. Ma refeream la Art. 81, dar in contract scrie ceva de inlocuirea titularului de post. Trebuie sa ma mai uit odata exact si sa scriu intocmai ce aparea acolo.

Mergi la inceput

Textul contractului zicea asa:

Durata contractului:

b) perioada determinata de 6 luni, din data de ..., pana in data de ..., pe perioada suspendarii contractului titularului de post/ art. 81 b.

Asadar, se bat cap in cap. In art. 81 b intr-adevar scrie cu totul altceva.

In cazul in care ei au formulat gresit contractul, acesta este atacabil (cu sanse de castig, ca atacabil este oricum ... )?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2008 spune:

Buna ziua!

Sunt mama unei fetite de 1 an si 7 luni si as vrea sa intreb despre posibilitatea de a solicita in acest moment angajatorului plata unui salariu mediu pe unitate de care nu am beneficiat pana acum, conform Cotractului Colectiv de Munca la Nivel National 2007-2010. Exista un termen limita in care pot solicita acest drept pe care nu mi l-au acordat? Daca da, in care lege este precizat acest aspect.
Mentionez ca in Cotractul Colectiv de Munca la Nivel National nu se face nici o precizare in ceea ce priveste acest termen si ca am fost salariata unei unitati cu peste 3000 angajati, deci care detine si un Contract Colectiv de Munca pe unitate.
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

SOANSO raspunsul e nu.Cata vreme ai contract la Casa de Pensii platesti doar pentru a beneficia de pensiea adica echivalentul procentului cas angajat plus angajator.Nu ai de ce sa dai in judecata ca nu ai spor de vechime.Se va lua in calcul la pensie atunci cand vei iesi,si ca urmare a scanarii Cm si a stagiilor emise dupa 01.04.2001 pensia va fi stabilita dupa programul de calcul care se foloseste atunci cand va fi cazul.Iar cineva care cerea salariul mediua care se da la gravida..trebuie sa intrebe exact la juridic in ce conditii....chiar daca exista contractul colectiv de munca.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput