Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 6
Mi-Ka spune:
mediajust, nu este tocmai raspunsul pe care il asteptam...din pacate pentru mine... Speram sa aud altceva, dar...Oricum o sa mai adun ceva pareri si direct de pe la magistrati sa vad ce parere au ei...caci vreau sa ma pregatesc din timp...cum ti-am spus invidia este foarte mare, sotul meu avand cel mai mare salariu din institutie si fiind bineinteles pe un post de executie...
Multumesc mult
_
Mediajust spune:
Succes!
(De la magistrati nu poti aduna pareri decat daca ai vreunul prin casa, dar poti contacta avocati).
Eu, personal, n-am auzit in jurisprudenta un temei sa poti contesta desfiintarea/reducerea unui post. Daca l-ar da pe el afara, cu pastrarea postului - da, acolo poate ar fi motive, dar altfel...
Daca avansezi o actiune in instanta in acest sens (contestarea desfiintarii postului), trimte-mi-o si mie, te rog, sunt extrem de curioasa (si de sceptica in acelasi timp) cu privire la continut.
Mi-Ka spune:
mediajust, deja am vorbit cu o prietena care este magistrat si mi-a spus parerea ei, o parere favorabila mie, voi incerca maine sa discut si cu altii cu care imi permit si cu care ma cunosc sa vad ce parere au
Insa cel mai bine ar fii sa nu se ajunga la o situatie de genul asta...Si oricum nu mi se pare normal ca sa investesti in cineva o suma care se apropie usor de 50.000 euro, sa-l tii departe de casa si de familie un an de zile, sa-l tii pe tusa aproape un an de zile de la terminarea cursului fara sa-i dai dreptul de a se angaja in alta parte pe aceasta perioada, apoi sa-i faci un post iar in cateva luni sa-l dai afara...
_
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mi-Ka mediajust, deja am vorbit cu o prietena care este magistrat si mi-a spus parerea ei, o parere favorabila mie, voi incerca maine sa discut si cu altii cu care imi permit si cu care ma cunosc sa vad ce parere au Insa cel mai bine ar fii sa nu se ajunga la o situatie de genul asta...Si oricum nu mi se pare normal ca sa investesti in cineva o suma care se apropie usor de 50.000 euro, sa-l tii departe de casa si de familie un an de zile, sa-l tii pe tusa aproape un an de zile de la terminarea cursului fara sa-i dai dreptul de a se angaja in alta parte pe aceasta perioada, apoi sa-i faci un post iar in cateva luni sa-l dai afara... _ |
Evident, normal nu este.
Dar, din pacate, traim intr-o legiferare a anormalitatii (inutil sa-ti dau miile de exemple in acest sens - le stii, le simti ca noi toti. Si daca sunt legiferate - exista, subzista, se judeca functie de ele.)
Inca o data, iti doresc succes! (Nu uita rugamintea de a-mi trimite si mie actiunea - oricum, ar face studiu de caz!)
kittyescu spune:
Buna,
Sunt si eu in asteptarea unei minuni in viata mea. Suntem la inceput in primul trimestru si as dori sa stiu (am tot cautat si nu m-am lamurit) care sunt drepturile gravidelor (unele dintre ele)? Mai precis din ce perioada pot solicita reducerea timpului de munca? Puteti va rog sa imi ziceti si mie? Sau mai precis unde gasesc in Codul muncii aceste prevederi?
Multumesc frumos,
Mediajust spune:
citat din mesajul lui kittyescu Buna, Sunt si eu in asteptarea unei minuni in viata mea. Suntem la inceput in primul trimestru si as dori sa stiu (am tot cautat si nu m-am lamurit) care sunt drepturile gravidelor (unele dintre ele)? Mai precis din ce perioada pot solicita reducerea timpului de munca? Puteti va rog sa imi ziceti si mie? Sau mai precis unde gasesc in Codul muncii aceste prevederi? Multumesc frumos, kittyescu kittyescu |
Nu Codul muncii contine aceste prevederi (cu exceptia reglementarii privind munca de noapte), ci OU 96/2003, modificata.
Aici s-a discutat pe larg.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142691
Daca mai ai nelamuriri te rog sa continui tot acolo, pentru a pastra coerenta subiectelor.
La multi ani!
codruta_grg spune:
La Multi Ani!
Am vechime la o firma 7 luni. Cand m-am angajat la ei am declarat ca am carte de munca, dar nu am dus-o din motive...... Acuma ei nu vor sa imi dea adeverinta de vechime ca cica nu pot decat daca le dau cartea de munca sa imi scrie ei. Se poate asa ceva?
Multumesc
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Mediajust spune:
citat din mesajul lui codruta_grg La Multi Ani! Am vechime la o firma 7 luni. Cand m-am angajat la ei am declarat ca am carte de munca, dar nu am dus-o din motive...... Acuma ei nu vor sa imi dea adeverinta de vechime ca cica nu pot decat daca le dau cartea de munca sa imi scrie ei. Se poate asa ceva? Multumesc Codruta & Petra Alexandra asa crestem noi |
Nu-ti pot conditiona eliberarea adeverintei (fa o cerere pentru a o obtine, pe art. 34 alin. 5 Codul Muncii).
In acelasi timp, daca nu-l predai risti o amenda frumusica, mai ales ca ne aflam in plina perioada de scanare a acestora pentru banca de date. Si angajatorul este pasibil de pedeapsa pentru asta - si iti dai seama ca va dovedi foarte usor ca nu este el vinovat pentru nepredarea carnetului tau.