Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 4
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinuta_08 Mediajust, imi poti raspunde, te rog, si la ultima intrebare? Multumesc Alina 15+ |
Nu, pentru cauze ce tin de persoana salariatului (in cazul tau, doar daca abaterile disciplinare ar fi foarte grave) se poate lua aceasta masura extrema.
mya85 spune:
Buna,
Am si eu o problema: am aflat ca sunt insarcinata cateva zile dupa ce am fost angajata. Acum sunt in luna de proba. Angajatorul are dreptul sa nu ma angajeze din acest motiv?
4
Mediajust spune:
citat din mesajul lui mya85 Buna, Am si eu o problema: am aflat ca sunt insarcinata cateva zile dupa ce am fost angajata. Acum sunt in luna de proba. Angajatorul are dreptul sa nu ma angajeze din acest motiv? 4 |
Angajatorul nu are nevoie de motive pentru a nu te pastra dupa perioada de proba. Sigur ca nu va spune niciodata ca asta este cauza (de altfel, e interzisa conditionarea de sarcina) - dar nici nu-i trebuie motiv declarat.
Poate poti pastra discretia asupra starii tale.
mya85 spune:
Sigur ca asta e si intentia mea, sa pastrez discretia, dar va trebui sa fac un set de analize pt angajare, sangele si poate si radiografie pulmonara, nu stiu inca... deci s-ar putea afla.
4
monis5 spune:
citat din mesajul lui mya85 Sigur ca asta e si intentia mea, sa pastrez discretia, dar va trebui sa fac un set de analize pt angajare, sangele si poate si radiografie pulmonara, nu stiu inca... deci s-ar putea afla. 4 |
Din cate stiam radiografia pulmonara nu mai este obligatorie la toate angajarile. Oricum nu e de facut in sarcina. Multa bafta
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri
mami25_7 spune:
Buna ziua,am si eu o intrebare.Am nascut pe 02.10.2007,iar la momentul nasterii nu am facut cerere pt acordarea primei de nastere catre angajator,pt ca nu stiam de acest lucru.Acum sunt insarcinata in 25 saptamani,urmeaza sa nasc la sf.lui februarie 2010,as putea face atunci cere pt acordare a 2 prime sau ar trebui sa fac cerea acum???
Stiu ca pt aceste drepturi poti sa faci cerere pana la 3 ani.Ce ma sfatuiti multumesc!!
mami de David Andrei 02.10.07 si 22 sapt
Mediajust spune:
citat din mesajul lui mami25_7 Buna ziua,am si eu o intrebare.Am nascut pe 02.10.2007,iar la momentul nasterii nu am facut cerere pt acordarea primei de nastere catre angajator,pt ca nu stiam de acest lucru.Acum sunt insarcinata in 25 saptamani,urmeaza sa nasc la sf.lui februarie 2010,as putea face atunci cere pt acordare a 2 prime sau ar trebui sa fac cerea acum??? Stiu ca pt aceste drepturi poti sa faci cerere pana la 3 ani.Ce ma sfatuiti multumesc!! mami de David Andrei 02.10.07 si 22 sapt |
N-ar strica s-o faci acum - oricum, nu exista un termen reglementat in care trebuie sa primesti banii, asa ca poate incearca sa-si faca niste socoteli mai repede.
mami25_7 spune:
Multumesc de raspuns Mediajust,luni voi depune cererea,sa vedem ce rezolv.
mami de David Andrei 02.10.07 si 25 sapt
Shobo spune:
buna tuturor,
sper ca am nimerit bine ca topic pt intrebarea mea:
am un act aditional la contractul individual de munca prin care se specifica ca in cazul plecarii mai devreme de x luni din firma, sa platesc suma y pt un curs platit de ei. precizez ca am un curs de 10 zile la care am fost in febr 09.
in urma cererii mele de suspendare a contractului cu angajatorul, ei vor sa-mi opreasca acea suma restanta deoarece n-am stat toate acele luni la care m-am angajat sa stau. desi o voi plati fiindca nu vreau sa ma pun cu ei, ma intreb doar daca sunt obligata prin lege sa platesc suma? vor sa mi-o opreasca din salariu (au mai plecat 2 colegi inainte si asa le-a facut, desi unul din ei chiar nu a fost de acord cu oprirea din ultimul salariu).
Multumesc frumos!
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Shobo buna tuturor, sper ca am nimerit bine ca topic pt intrebarea mea: am un act aditional la contractul individual de munca prin care se specifica ca in cazul plecarii mai devreme de x luni din firma, sa platesc suma y pt un curs platit de ei. precizez ca am un curs de 10 zile la care am fost in febr 09. in urma cererii mele de suspendare a contractului cu angajatorul, ei vor sa-mi opreasca acea suma restanta deoarece n-am stat toate acele luni la care m-am angajat sa stau. desi o voi plati fiindca nu vreau sa ma pun cu ei, ma intreb doar daca sunt obligata prin lege sa platesc suma? vor sa mi-o opreasca din salariu (au mai plecat 2 colegi inainte si asa le-a facut, desi unul din ei chiar nu a fost de acord cu oprirea din ultimul salariu). Multumesc frumos! "Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!" |
Ce inseamna "cerere de suspendare a contractului cu angajatorul"? Ce fel de suspendare? In ce temei?