Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 15
ana l spune:
Am copiat mai mult decit informatiile minime necesare. Sterg acum.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
hainute de vanzare
Cristina_OR spune:
ana_l si marius, va multumesc pt raspunsul prompt.daca ziceti ca doar astea trebuie, atunci merg la sigur.
totusi, nu am inteles prea bine, suma minima asigurata trebuie sa fie egala cu un salar minim pe economie, sau asa ceva???sau doar pentru asigurararea de sanatate e valabil?
si cum as putea justifica(legal), provenienta banilor din care platesc asigurarea?
multumesc inca o data pt timpul acordat
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
blogul meu: http://creatiicristinab.blogspot.com/
NU OCOLITI!!!! BAZAR AVANTAJOS PT VOI, SI PT CEI CARE AU NEVOIE DE AJUTOR http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802
marius spune:
Nu trebuie sa justifici nimic. Este un contract intre tine si casa de pensii prin care de comun acord ajungi sa platesti suma convenita (si care poate fi modificata oricand o poti face mai mare daca ai capacitatea de plata) si platind iti merge vechimea, pensia cu se zice. Exact ca si cum ai lucra doar ca atunci cand lucrezi banii sunt platiti si de tine si de angajator. Asa ii platesti doar tu dar nu mergi la serviciu. Insa e clar ca e mai greu. Dar pe nimeni nu intereseaza de unde ai banii.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Cristina_OR spune:
multumesc marius inca o data.chestia cu provenienta banilor i s-a spus sotului meu ca trebuie completat in nu stiu ce formular, de catre cei de la AOFM din oras..voi vedea maine exact cum stau lucrurile, insa vroiam sa merg pregatita cu toate actele si raspunsurile, sa nu fac mai multe drumuri.
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
blogul meu: http://creatiicristinab.blogspot.com/
NU OCOLITI!!!! BAZAR AVANTAJOS PT VOI, SI PT CEI CARE AU NEVOIE DE AJUTOR http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802
Cristina_OR spune:
tot eu, m-am intors, si fara sa rezolv mare lucru, doar un drum inutil de 60km cu copilul dupa mine.
daca tot am fost, as dori sa completez informatia data de ana_l, poate vor fi si alte persoane interesate si sa nu se "impiedice de-un ciot"
deci, pt incheierea unui contract de asigurare sociala aveti nevoie de urmatoarele documente:
-adeverinta de la primarie cu venitul agricol
-carnet de munca in original
-copie B.I./C.I.
-dosar plic
si .....cel mai important SA INCERCATI SA DEPUNETI FORMULARUL PANA IN ORA 9 , caci altfel riscati sa iritati functionarii de la respectivele birouri.
imi cer scuze pt off topic, insa am niste nervi de numa.dupa ce m-au purtat de la AJOFM la CASA DE PENSII si retur, respectiva "doamna" care trebuia sa imi dea informatii si sa imi preia eventual dosarul m-a scos de doua ori din birou, pe motiv ca e ocupata si nu poate lucra daca o intreb ceva, a treia oara am intrat mai mult " cu forta", m-am milogit de niste informatii (v-am mai spus ca la telefoanele lor raspund doar roboti care te redirectioneaza, ca sa am si telefonul de platit suplimentar), orarul pt informatii si preluat cereri de contracte era 9-13, iar dupa ce am stat la usa pana la 12,40, respectiva a spus ca " daca se enerveaza" incuie usa biroului si nu mai discuta cu nimeni.nu mai discut de atitudinea repezita si scarbita cu care m-a tratat, de parca veneam sa cersesc la usa ei personala.
nu stiu, poate sunt eu mai sensibila la chestii din-astea, dar chiar asa am ajuns, sa nu mai putem cere o informatie, sa rezolvam o prb de interes public, ca suntem tratati mai rau decat un caine comunitar???m-am simtit foarte umilita de aceasta atitudine.si, din pacate, trebuie sa revin acolo in zilele urmatoare
ana l spune:
Cristina OR, imi pare rau de experienta ta. Probabil acum scuza lor oficiala este ca le-a taiat din salariu. Dar pina acum 2 luni, care era scuza? Cumva e comportament tipic rominesc. Putini sunt cei care isi mai fac datoria cu bun simt. Pentru acestia din urma,
Dar eu nu inteleg de ce nu-si actualizeaza site-urile, de ce nu publica pe site informatii detaliate si pentru cei ingusti la minte.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
hainute de vanzare
eumada spune:
DECI cu tot respectul poate pe undeva gresiti si voi.Eu sunt functionar public,eu fac acum,ma rog faceam dosarelke de pensie..adica lins cartea de munca si toate adeverintele unele tinute pe oala cu bors,multi au impresia ca ei au ce mia grava problema si vin peste tine cu alte cateva cereri pe care bineinteles ca daca un dosar e in lucru nu le pot solutiona tot atunci,pana nu e gata dosarul...si de aici zeci de vizite pe care le fac devin nervosi crezand ca gata se bate din palme....etc etc nu detaliez dar daca multe dintre colegele si colegii de forum ar avea zilnic amenintari de genul..daca nu facii te dau afara....venite de la directori care nu au vazut niciodata ce presupune operarea unei carti de munca,preluarea unor declaratii.respectiv socotiti voi cate firme sunt intr-un oras mediu si toti vin in ultima suta de metri adica pe 25 a lunii...vai..am stat la cosada.....ce nesimtire pe saraca femeie care are copil la facultate,rate si datorii si540 in mana...ha ha si care dupa ce sta nemiscata pe un scaun cate 8 ore trebuie sa raspunda de 1000 de ori la aceasi intrebare..sunt site-uri ale caselor de pensii sunt informatii clare....
Sa revin.Lucrez la casa de pensii..lucram de sufeream non stop de migrene....munti d dosare multe vechi si pline de microbi..totul ca sa-mi tranteasca in nas o "patroanaca datorita ei servici? daca vorbesc si pun problema asa atunci....o pun si eu la fel.Eu ca si functionar aplic o lege nu o fac eu.Si daca nimicurile astea care ne guverneaza nu stiu nici ei....ce sa-mi ceri mie ca si functionar?Asa ca va rog respectuos nu dati cu venin in toti functionarii..garantez ca daca puneti problema asa acid la fel veti primi raspunsuri...munca multa bani putini cine vrea isi cauta suplimentar....ok.....dar ce?Eu am cotabilitati..eu fac si semneaza sotul meu cae e de specialitate..dar altele?Ca mamele noastre sa presupunem>?Si daca vezi ca nu ai ce pune pe masa?Ca esti la limita subzistentei?De acord directorii isi iau bani frumosi dar palmasul cel care efectiv linge actele ia.....m.....e....va spun eu.
Da si eu am umblat pentru actele mele..si mie mi-a gresit colega mea adeverinta...si eu facut trei drumuri..cu bebe in masina si?daca stiu ce balamuc si naspa ste am inteles.nu am racnit nici balacarit pe forumuri..ok?
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cristina_OR tot eu, m-am intors, si fara sa rezolv mare lucru, doar un drum inutil de 60km cu copilul dupa mine. daca tot am fost, as dori sa completez informatia data de ana_l, poate vor fi si alte persoane interesate si sa nu se "impiedice de-un ciot" deci, pt incheierea unui contract de asigurare sociala aveti nevoie de urmatoarele documente: -adeverinta de la primarie cu venitul agricol -carnet de munca in original -copie B.I./C.I. -dosar plic si .....cel mai important SA INCERCATI SA DEPUNETI FORMULARUL PANA IN ORA 9 , caci altfel riscati sa iritati functionarii de la respectivele birouri. imi cer scuze pt off topic, insa am niste nervi de numa.dupa ce m-au purtat de la AJOFM la CASA DE PENSII si retur, respectiva "doamna" care trebuia sa imi dea informatii si sa imi preia eventual dosarul m-a scos de doua ori din birou, pe motiv ca e ocupata si nu poate lucra daca o intreb ceva, a treia oara am intrat mai mult " cu forta", m-am milogit de niste informatii (v-am mai spus ca la telefoanele lor raspund doar roboti care te redirectioneaza, ca sa am si telefonul de platit suplimentar), orarul pt informatii si preluat cereri de contracte era 9-13, iar dupa ce am stat la usa pana la 12,40, respectiva a spus ca " daca se enerveaza" incuie usa biroului si nu mai discuta cu nimeni.nu mai discut de atitudinea repezita si scarbita cu care m-a tratat, de parca veneam sa cersesc la usa ei personala. nu stiu, poate sunt eu mai sensibila la chestii din-astea, dar chiar asa am ajuns, sa nu mai putem cere o informatie, sa rezolvam o prb de interes public, ca suntem tratati mai rau decat un caine comunitar???m-am simtit foarte umilita de aceasta atitudine.si, din pacate, trebuie sa revin acolo in zilele urmatoare |
Nu ar fi fost mai simplu sa dai telefon?
Cristina_OR spune:
Marius, am sunat in decurs de 2 zile de zeci de ori la numerele respective, insa nu raspunde nimeni niciodata, te redirectioneaza minute in sir, apoi intrerupe apelul( probabil ca voi avea si telefonul de platit o gramada, suplimentar, ceea ce mi se pare iarasi un abuz); de asta ti-am cerut ajutorul pe forum
Pt eumada: nu vreau sa intru in polemici, caci suntem foarte offtopic la subiectul acesta, oricum vad ca parerea ta e formata deja.eu nu ma consider genul de om sacaitor, inteleg toate situatiile, insa am un mare defect: sunt fixista in a face dreptate la toata lumea.atat timp cat am cerut o informatie care nu exista afisata niciunde, atat timp cat am respectat ordinea intrarii si respectat functionarul, am pretentia sa fiu respectata.nu eu am angajat acel functionar, nu eu i-am taiat din salar, nu eu ii dau de munca in plus...........insa el mie da.ti se pare normal? mie nu!ma plimba de o saptamana dintr-un oras in altul pt o nenorocita de adeverinta, care nu se stie de unde trebuie s-o iau
si apropo de ce spuneai tu, am lucrat si eu cu oameni, cu bani, cu acte.....insa nu m-am comportat niciodata asa, nici macar nu am raspuns la provocari, am preferat sa-mi vars frustrarea in afara serviciului si sa imi concentrez atentia asupra a ceea ce aveam de facut.nu as vrea sa-mi raspunzi aici, sa mai incarcam topicul, daca vrei si ti se pare potrivit, vino la topicul cu "5 zile neplatit"
marius spune:
eumada si Cristina - discutati situatii asemanatoare dar nu le puneti semnul egal nu aveti niciuna de unde sa stiti ce si cum. Fiecare si-a spus off-ul fiecare are dreptate in mod sigur. Atat Cristina - e clar ca exista oameni si oameni - e clar ca exista categoria de angajati nu neaparat publici dar acolo interactionam noi cel mai des, pe care-i cam doare 'n paispe de serviciu, de oameni, pt care serviciul tine de la ora X la ora Y timp in care pe cat poate taie furnza la caini dar cere salariul X care bineinteles este extrem de scazut. Sunt si functionari care isi fac meseria, poate se palng, poate nu dar isi fac treaba pt care sunt platiti. De aceea nu putem sa tragem o linie - ASA ESTE...
In egala masura este foarte greu as putea spune in anumite servicii publice - este extenuant prost platit si incorect relational. Insa asta este jobul - acestia sunt banii. Dar cred ca trebuie sa invatam sa avem un pic de respect fata de orice om de pe strada, fata de orice om care lucreaza, pur si simplu cred ca oriunde si in orice moment ceva putem sa facem oricand. Sa lucram cu noi insine fata de ceilalti. Asta putem sa controlam intotdeauna. Poate ca asa am face pasi pentru cei de dupa noi.... Trebuie sa caut un link care mi-a atras atentia la un moment dat la o semnatura chiar daca nu am spus niciodata nimic. Am gasit:
Nu va grabiti vizionati-l cu atentie. Mie personal mi-a spus foarte multe. Intodeauna avem de invatat e clar.
http://www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY