Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 13
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrilici Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre ceea ce vreau sa intreb dar sunt un pic presata de timp.Iata care este problema:am lucrat la stat si am deja un an si 2 luni de cand sunt in concediu crestere copil, deci am contractul de munca suspendat.Locul de munca este in curs de desfiintare dar ni se ofera catorva dintre noi(noi suntem in jur de 40) sansa de a ne angaja la institutia care ne preia, adica CGMB.Se scot la concurs doar 13 posturi.Trebuie sa precizez ca institutia avea personalitate juridica iar la CGMB am avea statut de functionari publici, deci posturile scoase la concurs sunt cu totul si cu totul altele.Intrebarea mea este:trebuie sa ma prezint la concurs sau dpdv legal am dreptul la indemnizatie inca 10 luni?Trebuie sa dau concurs sau nu?La noi la munca nimeni nu stie nimic iar situata este f tensionata. Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa |
Iti recomand sa te prezinti la concurs ca sa nu ramai pe afara. Dar ai dreptul la cele 10 luni.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Iar sfatul meu ca si functionar public care si-a petrecut 10 ani din viata in institutiile publice este sa incerci sa-ti si rezolvi ceva deoarece sunt foarte multe in joc,iar simpla prezentare la concurs nu va rezolva nimic.Cauta o relatie mizele sunt mari,gandeste-te ca e vorba de servici si multi nu vor avea nici o sansa.Ca sa nu ramai pe dinafara nu e suficient sa te prezinti.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
Mercedes spune:
citat din mesajul lui eumada precizare: trebuie ca totalitatea orelor sa nu depasesca 16 h deci daca lucrezi 8 intr-un loc mai poti avea doua contracte cu patru ore,sau patru cu 2 ore. Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 |
Nu te supara pe mine dar te intreb fizic cum ar fi posibil ca pe real iti spun ca nu se poate.
Mai precis sa zicem lucrezi de la 8-16 pe primul contract iar celalalte contracte cand le onorezi , mai pune si faptul ca-ti tb timp sa ajungi de la o locatia la alta.
In baza art. pus de marius poti avea un contract de 8h si unul partial de 2 h in rest din cate stiu eu nu.
Gabrilici-faptul ca contractul tau e suspendat in acest moment nu e un impediment sa mergi sa dai acel examen. In cel mai rau caz daca nu vei lua examenul tu tot in cic vei ramane. Multa bafta!
Gabrilici spune:
O sa ma prezint la examen desi nu cred ca sunt sanse sa-l iau.Alte posibilitati....nu am.Mie imi era teama sa nu pierd indemnizatia.Im caut deja de munca dar in perioada asta, dupa cum stiti si voi, e jale.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
marius spune:
De ce nu te ambitionezi un pic si sa spui: Il iau !
eumada spune:
Mercedes, e simplu ai o nprma de baza...sa zicem contabil..lucrezi de la 8 la 16 apoi vii acasa si restul le faci la tine acasa.Timpul fizic cu deplasarea e history....lucrezi la domiciliu,lucrez in timpul celuilalt job...etc..dar legal pentru ca de exemplu nu s epoate fara contract la director economic..sa zicem..doua ore face acte hartii...e scriptic...pentru a putea semna..deja e...ceva mai complicat..
eumada spune:
Gabrilici mergi si discuta la personal....insista promite...gandeste-te ca trebuie sa ai o paine dupa aceea..dupa ce termini cic...
marius spune:
citat din mesajul lui eumada Mercedes, e simplu ai o nprma de baza...sa zicem contabil..lucrezi de la 8 la 16 apoi vii acasa si restul le faci la tine acasa.Timpul fizic cu deplasarea e history....lucrezi la domiciliu,lucrez in timpul celuilalt job...etc..dar legal pentru ca de exemplu nu s epoate fara contract la director economic..sa zicem..doua ore face acte hartii...e scriptic...pentru a putea semna..deja e...ceva mai complicat.. Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 |
Am precizat baza legala in rest e teorie goala. Legal NU SE POATE conform Codului Muncii.
Mercedes spune:
eumada- fie ca esti bugetar si lucrezi si la privat pe mai multe contracte ori lucrezi doar la privat pe mai multe contracte de munca la casa de pensii se vede stagiul de cotizare si se afla cate contracte de munca ai.
Iti spun ca nu va fi ok atunci cand cineva va verifica acest lucru...