Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)
Raspunsuri - Pagina 12
crissandrada spune:
Buna ziua.
Am si eu o intrebare: daca sunt angajata cu norma intreaga si carte de munca la o firma mai pot lucra legal si in alta parte?
Va multumesc.
Bazar general DC
Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
eumada spune:
precizare: trebuie ca totalitatea orelor sa nu depasesca 16 h deci daca lucrezi 8 intr-un loc mai poti avea doua contracte cu patru ore,sau patru cu 2 ore.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
ana l spune:
Intrebare: din 2006 lucrez la firma actuala. In 2008 iunie am intrat in medical, si din februarie 2009 in CIC. Conform legii somajului, am stagiu de cotizare.
In decembrie se termina CIC, dar de la serviu m-au anuntat neoficial deocamdata ca ma vor trimite in somaj. Stiam ca la venirea din CIC nu e voie ca timp de 6 luni sa concedieze femeia pentru necorespundere profesionala doar, iar postul nu se desfiinteaza cit timp e suspendat contractul pentru CIC.
Cum e corect? Anunt oficial ca ma reintorc si ei desfiinteaza postul incepind cu prima zi de dupa CIC? Sau cum se procedeaza?
Cauzele desfiintarii postului tin tot de criza economica se pare.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
eumada spune:
Ana_l se pare ca ei aplica intocmai legea.Prevederile care spun ca timp de sase luni bla bla..nu se aplica daca firma intra in reorganizare, faliment sau incapacitate.Deci....mai bine sa te dea in somaj...desi e naspa si asa...
marius spune:
Au dreptul sa restructureze organigrama deci sa radieze pozitia respectiva inainte de a reveni tu din CIC. Pt tine daca esti in CIC la revenire nu vei mai avea post ci o decizie pe art. 65 CM care iti va da dreptul la somaj daca nu iti gasesti alt job. Daca revii din CIC procedura este identica. Chestia cu 6 luni nu se aplica in acest caz.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada precizare: trebuie ca totalitatea orelor sa nu depasesca 16 h deci daca lucrezi 8 intr-un loc mai poti avea doua contracte cu patru ore,sau patru cu 2 ore. Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 |
Unde scrie asta?
Codul muncii
ART. 111
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Gabrilici spune:
Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre ceea ce vreau sa intreb dar sunt un pic presata de timp.Iata care este problema:am lucrat la stat si am deja un an si 2 luni de cand sunt in concediu crestere copil, deci am contractul de munca suspendat.Locul de munca este in curs de desfiintare dar ni se ofera catorva dintre noi(noi suntem in jur de 40) sansa de a ne angaja la institutia care ne preia, adica CGMB.Se scot la concurs doar 13 posturi.Trebuie sa precizez ca institutia avea personalitate juridica iar la CGMB am avea statut de functionari publici, deci posturile scoase la concurs sunt cu totul si cu totul altele.Intrebarea mea este:trebuie sa ma prezint la concurs sau dpdv legal am dreptul la indemnizatie inca 10 luni?Trebuie sa dau concurs sau nu?La noi la munca nimeni nu stie nimic iar situata este f tensionata.
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
eumada spune:
Mi-am intrebat colegii de la Itm ,deoarece sotul meu este intr-o situatie de acest gen.Acesta a fost raspunsul.Pentru clarificare o sa sun la juridic dimineatza si postez pe site,atunci nu am intrebat temeiul legal sau cum judeca inspectorii de munca.O voi face,