Topic - legislatia muncii, pensii,contracte (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

buna seara, am terminat facultatea anul acesta sunt si mamica,beneficiez atat de indemnizatie cat si de pensia de urmas(in fiecare an mi se cerea sa aduc adeverinta, acum nu o sa mai pot aduce,ca nu continui mai departe la master),intrebarile mele sunt:
1 Pierd pensia de urmas odata cu terminarea facultatii,daca nu lucrez,sau beneficiez de ea pana la 26 de ani?
2 Daca ma inscriu in evidenta pentru somaj pot pierde aceste drepturi?
astept raspunsul dumneavoastra ,va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda2010 spune:

buna ziua!

va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns

am un copil de 9 ani cu certificat de grad unu de handicap si vreau sa ma merg cu el la un centru de recuperare pt o perioada de 21 de zile(sa stau internata acolo).insotiorul copilului din acte este tatal,dar vreau sa merg eu cu el acolo la recuperare.eu lucrez,intrebarea mea este daca am dreptul la concediu medical platit cit timp stau cu el acolo.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da aveti dreptul - medicul va va elibera certificatul medical corespunzator.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda2010 spune:

multumesc,e o veste f buna pentru mine.
e vorba de medicul de acolo de la centru sau medicul meu de familie?

Mergi la inceput

Si...si. Adica la inceput va va elibera medicul de familie iar in continuare de le medicul de acolo. Exista posibilitatea sa fie eliberat un singur certificat doar de acolo. Nu stiu exact procedurile lor - intrebati medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariusssss spune:

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: Daca incepand cu data de 31 decembrie 2010 contractul meu de munca va inceta prin acordul partilor, iar la jumatatea lunii ianuarie 2011 voi deveni TATA, am dreptul la concediu pentru cresterea copilului? Va multumesc!

Mergi la inceput

Daca ai contract de munca mai vechi de 01.12.2009 si fara intreruperi - Da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariusssss spune:

Va multumesc mult pentru raspuns! In acest caz, se va lua in considerare pentru calculul indemnizatiei perioada 01.01.10-31.12.10 sau 15.01.10-15.01.11?

Mergi la inceput

Se vor lua in considerare ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cr3@t@
Deci problma se pune in felul urmator:
1.beneficiezi de pensie de urmas pana la 26 ani daca urmzi orice forma de invatamant.Daca nu mai urmezi nici o forma de invatamant nu mai beneficiezi.
2.exista o portita legala,daca imi dai un mail ti-o spun,vad ca pm nu accepti sau nu pot eu trimite.
3.daca te inscrii la somaj nu mai ai dreptul la pensie de urmas.Inafara de indemnizatie nu este ompatibila pensia de urmas cu alt venit de la stat.plus ca nici indemnizatie si somaj nu poti lua.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput