Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 16
annya9 spune:
Buna dimineata burtici!
Dimineata am fost si am facut prima morfofetala si bitestul si l-am vazut pe bebel care se pare ca este
in proportii foarte mari! In rest totul a iesit bine, totul este normal!
Va pup si va doresc o zi buna si linistita!
13+
castelanaC spune:
burtici, asta mi-a placut mult, stiu ca nu-i forum de bancuri, dar...sa mai radem un pic!
Ellanic e bun ala cu statuile, il stiam si tut m-am cracanat de ras (acum incerc sa apropii pici)
va pup si scuze ca nu scriu mult, multumesc tuturor pentru urari, sunt cam dusa cu pluta in perioada asta!
va pupupup
Andrei PLE#350;U
Brancardierul romān
Cīnd intri īntr-un spital occidental, intri īntr-o ma#351;in#259;rie.
Iar cīnd ie#351;i, mort sau viu, por#355;i toate īnsemnele procedurilor standard prin care ai trecut.
Nicio surpriz#259;, nici o aproxima#355;ie, nici un mister.
Cīnd intri īntr-un spital romānesc, intri īntr-o pagin#259; de literatur#259;.
Lucrurile se desf#259;#351;oar#259; imprevizibil, ezit#259; īntre mo#355;#259;ial#259; #351;i perplexitate, īntre precipit#259;ri palpitante #351;i lentori turce#351;ti, īntre reguli aspre #351;i relativism balcanic.
Ai parte #351;i de duio#351;ii materne (cape#355;i pastilu#355;e #351;i p#259;pic#259;, e#351;ti invitat s#259; ridici mīnu#355;ele #351;i s#259;-#355;i sco#355;i pij#259;m#259;lu#355;a), dar #351;i de bruftuluial#259; pedagogic#259; sau de plictisite r#259;celi
func#355;ionale.
E aventuros, e omene#351;te, e "plin de via#355;#259;".
Precaritatea stimuleaz#259; imagina#355;ia.
To#355;i, medici, infirmiere #351;i pacien#355;i, caut#259; solu#355;ii ingenioase pentru probleme care, īn mod normal, se rezolv#259; rutinier.
Bun#259;voin#355;a alterneaz#259; cu exasperarea, organizarea las#259; mereu spa#355;iu de joc pentru manevre arbitrare, ghinioane sau noroace.
E aventuros. E provocator.
Nu te plictise#351;ti.
Adic#259; e ca #351;i īn afara zidurilor spitalului.
Nu e#351;ti īn alt#259; lume: e#351;ti acas#259;!
#350;i fiecare se descurc#259; cum poate.
Īn ultima vreme, am avut parte #351;i de eficien#355;a apusean#259; #351;i de lirica proz#259; autohton#259;.
Am amintiri de ne#351;ters.
De pild#259; īntīlnirea cu un brancardier din cutare spital (local), unde trebuia s#259; fiu cercetat cardiologic.
Cercetarea cu pricina implica, dup#259; īncheierea ei, mai multe ore de imobilitate.
Īn banalele spitale capitaliste, e#351;ti dus la locul faptei cu patul (pe rotile) din salon #351;i e#351;ti adus īnapoi cu acela#351;i pat..
La noi, patul din salon e un pat stabil, matrimonial, greu de mutat din loc.
A#351;a c#259; te duci pe jos #351;i te īntorci pe o targ#259; ambulant#259;.
Problema e c#259; trebuie s#259; ajungi de pe targ#259; īn pat f#259;r#259; s#259; te mi#351;ti.
Problema e #351;i c#259; targa nu īncape īn rezerva īn care se afl#259; patul.
E momentul īn care intr#259; īn scen#259; brancardierul: un b#259;iat m#259;run#355;el #351;i binevoitor, obligat s#259; rezolve lucrurile prin mijloace proprii.
"Trebuie s#259; v#259; pun īn pat", m#259; anun#355;#259;, tehnic, amicul.
"#350;i cum facem?", īntreb eu, oarecum īncurcat.
"V#259; iau īn bra#355;e!"
"Matale nu #351;tii ce spui!" - zic, surīzīnd zburdalnic.
"Am peste o sut#259; de kile!"
"Nu-i nimic, sīnt obi#351;nuit!", r#259;spunde bonom preopinentul, aducīnd un candid omagiu bun#259;st#259;rii dīmbovi#355;ene, cu efectele ei radicale asupra siluetei.
Pīn#259; s#259; fac o list#259; de argumente descurajante, omul se pune pe treab#259;.
Scoate dintr-o geant#259; un brīu de piele, o ching#259;, o cing#259;toare din cele pe care #351;i le pun hamalii de mobile #351;i piane, ca s#259; ridice greutatea mai u#351;or, f#259;r#259; risc de hernie.
Se īnh#259;meaz#259; rapid, cu mi#351;c#259;ri experte #351;i, pīn#259; s#259; perorez comp#259;timitor, m#259; ia īn bra#355;e, ca pe un prunc hipertrofic, lovit de dambla.
M#259; pomenesc cu nasul īn gītlejul lui #351;i v#259;d o mic#259; apocalips#259; organic#259;: vene care se dilat#259;, gata s#259; pocneasc#259;, #351;i o parcel#259; de piele care se īnvine#355;e#351;te amenin#355;#259;tor.
Brancardierul e, poate, salvarea mea, dar eu sīnt, cu siguran#355;#259;, apoplexia lui.
Am ajuns īn pat cu o con#351;tiin#355;#259; vinovat#259; #351;i cu un durabil amor fr#259;#355;esc pentru binef#259;c#259;torul meu.
A#351;a ceva nu po#355;i tr#259;i īntr-un "stabilament" civilizat.
Orice contact uman, orice emo#355;ie, orice frison psihanalitic sīnt excluse.
#350;i, īn vreme ce spitalul apusean e un loc f#259;r#259; memorie, spitalul nostru str#259;mo#351;esc e o interminabil#259; surs#259; de amintiri, ca aceea pe care tocmai am povestit-o.
Apropo: exist#259; #351;coli care s#259; formeze brancardieri?
Sau trebuie s#259; umplem spitalele cu filozofi recicla#355;i, capabili s#259; ia īn bra#355;e, prin puterea gīndului, pacien#355;i de mare tonaj?
Dar asta e o problem#259; de reform#259; a īnv#259;#355;#259;mīntului, pe care guvernul #351;i pre#351;edin#355;ia o vor tran#351;a ferm, dac#259; nu acum, m#259;car īn mandatul urm#259;tor......
castelana fericita
16+ 
honeybaby spune:
Roxana- o sa schimb salopeta, dar nu mai ajung acolo pana in weekend. Sper sa nu fie prea tarziu.
Honey e ok , in sensul ca nu mai face pipi cu sange si nici des, dar parca tot urat miroase. in rest e pe antibiotice 2 sapt , dupa care pauza o sapt si repetam urocultura, care pt catei este un mil
. Merci de intrebare
.
Ioana- nu vad de ce nu poti sa dai nume de medicamente naturale. Daca spui nurofen sau paracetamol nu e reclama si da spui Paragripe ( un ex) e reclama ?? Eu zic ca poti sa le pui aici fara probleme.
Jeni- si eu ma duc la eco la 2-3 sapt. Azi trebuie sa-mi fac programre pt TT si o sa intreb atunci si de col si de IR . Oare se vede la 17 sapt ??
Irina- tu te mai duci la servici in conditiile astea?
Denisa,
16 + cu kinder-el
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
castelanaC spune:
Ellanik, nu-ti fac deloc concurenta dar astea-s tari de tot, eu am ras cu lacrimi, mi s-au parut tare hazlii, acuma nu stiu daca-s chiar asa ca de la sarcina mai rad si ca proasta-n targ...
LEGILE VIETII:
"Atunci cand ai nevoie sa descui o usa , cu mainile ocupate de zece
pungi mari si grele... cheia se va afla in buzunarul opus mainii pe
care cu greu ti-ai eliberat-o". (Legea degeabasuni)
"Singura data cand poarta se inchide singura e atunci cand ai lasat
cheile pe dinauntru". (Legea futuipastelemasiidecheie)
"Cand ai miinile pline de unsoare incepe sa te gadile nasul". (Legea
nasuvreauntura)
"Cand ti se pare ca totul merge foarte bine... e pentru ca ai trecut
cu vederea ceva important". (Legea imitragpalme)
'Daca reusesti sa-ti pastrezi calmul cand toti din jurul tau sunt
disperati... e pentru ca nu ai priceput pe deplin gravitatea
problemei"... (Legea incanapicatmoneda)
"Problemele nu se creeaza, nici nu se rezolva, ele doar se
transforma!". (Legea astanueviata)
"Vei ajunge fugind la telefon exact cat sa mai auzi cum cineva inchide
receptorul". (Legea ghicicineafost)
"Mereu sunt doua filme bune pe doua programe diferite la
televizor....dar mereu la aceasi ora".. (Legea isibatjocdenoi)
"Probabilitatea de a te pata in timpul mesei creste direct
proportional cu necesitatea de a-ti pastra haina curata!". (Legea
numaiflescai)
"Orice corp omenesc scufundat intr-o vana facand o baie relaxanta cu
spuma face sa sune telefonul! ". (Legea cinedracusunalaoraasta)
"Orice corp omenesc asezat pe WC face sa sune soneria de la intrare!".
(Legea nicisamacacinlinistenupot)
"Viteza vantului creste direct proportional cu pretul coafurii recent
facute!". (Legea chelulnuseagita)
"Daca, dupa multi ani, te decizi si arunci ceva ce nu ai folosit
demult.... Nu vor trece nici trei zile si vei avea absoluta si urgenta
nevoie exact de acel obiect! ". (Legea samibagpiciorul)
"Mereu cand ajungi punctual nu va fi nimeni sa te vada, dar cand
intarzii doar 5 minute... vor fi toti deja prezenti ... si toti se vor
uita la ceas si vor clatina din cap!". (Legea nuamaripilapicioare) "Nu
lua asa in serios viata, la urma urmei oricum nu scapi viu din ea!"
castelana fericita
16+ 
jeni_h spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui irinabobe jeni eu fac "minunile "de injectii de la 6 saptamani, despre clexane e vorba. nu e chiar asa rau te obisnuiesti, decat sa mai pierd o sarcina din cauza asta mai bine ma intep non stop. cine ti-a dat tratamentul cu aspirina dr uscatescu sau alt medic? oricum e bine ca ai observat la timp si tii sub control povestea. lindal si mie mi-a zis dr ca am col scut, dar nu mi-a recomandat cerclaj, doar duphaston, magneziu, no-spa si scobutil la nevoie, repaus in pat fara cumparaturi, efort bla bla, si pe scaun in pozitie de 40 de grade. rebiana imi pare ca nu te simti ok dar sper sa iti revii curand. castelana bafta pentru baietel sa fie sanatos si sa iti aduca bucurii! babyangel . |
Da, dr Uscatescu mi-a prescris aspirina cardio. Tot dansa mi-a spus ca e posibil sa nu ajung la injectii.
Imi pare rau ca ai probleme. O sa fie bine de data asta, am incredere

20+ Tamara Maria
miria_cristina spune:
IOANA - Eu am inceput prin ai da fetei numai naturiste sau homeopate. Timp de 3 ani si jumatate nu a luat nici macar o data medicament alopat sau antibiotic. Dar din mometul in care a mers in colectiviate si nu am mai supravegheat-o eu a luat sub prescriptia medicilor (care nu-s nici unul genul sa dea repede antibiotic) de 9 ori antibiotic, iar bolile au capatat un aspect grav cu tendinta catre cronicizare si astm, asa ca, iei naturiste cat iti permiti, cand nu, trebuie sa privim eficient.
In plus, toate medicamentele pe care i le dau nu sunt asa grave. Par multe ca le-am enumerat, dar siropul STODAL si SINUPRETUL sunt homeopate, SEPTILINUL este naturist, PANADOLUL cu NUROFENUL se dau alternativ. Iar restul sunt picaturi de nas si bombonele de sup.
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
oanaiacovita spune:
Neata gagici!
La noi e o vreme de numarat banii(nu prea sunt
) sau de facut copii(cu asta am rezolvat-o
).
Cu vena mea, acum a ramas o durere ca de febra musculara ca azi noapte, pe langa bebe care avea ore de balet, m-a suparat foarte tare. Trece pana nasc, sper.![]()
Oanka cu drag te citesc. Exprimi multa multa caldura.
La PM iti raspund acasa ca am nevoie de liniste.
Ella pot sa tin minte ca esti glumeata si la scutece?
Oricum eu mi-am dat seama care iti este firea si nu de acum ci de la inceput(si nu ma refer la Odisee
).Nu te schimba pentru nimic in lume. Puiul tau are nevoie de asa o mama.
Rebiana off bine ca a trecut. Sper sa rezolvi cu medicalul si ca acum esti acasa.
Ai grija de tine multa.
Adriana
m-am tot jucat cu carutul in magazin si nu mi s-a parut incomod de condus. Oricum multumesc pentru informatii, nu ma supa Doamne feri, cand o sa mai merg il mai iau iar la impins.![]()
De la Toria, sarafan vroiam si eu, dar cum am devenit tare friguroasa si orice senzatie de frig imi da dureri de burtica, asa ca am zis pas.![]()
Denisa de unde ai luat panatalonasii cu picior. Din aia caut si eu sa ii am pentru tinut bebe in casa. Si poate bebe tau va fi mai micut. masoara tu salopetica. Cred ca 46 are ea, nu cred ca se refera la bebe.
Multa sanatate copilasilor bolnaviori.
Jeni hai ca m-ai speriat cu IR-urile astea. O sa intreb si eu la morfofetala peste 2 sapt.
Annya felicitari pentru proportiile mari.![]()

Pupici la toate fetele vesele.
Oana
21+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
jeni_h spune:
| citat din mesajul lui honeybaby Roxana- o sa schimb salopeta, dar nu mai ajung acolo pana in weekend. Sper sa nu fie prea tarziu. Honey e ok , in sensul ca nu mai face pipi cu sange si nici des, dar parca tot urat miroase. in rest e pe antibiotice 2 sapt , dupa care pauza o sapt si repetam urocultura, care pt catei este un mil . Merci de intrebare .Ioana- nu vad de ce nu poti sa dai nume de medicamente naturale. Daca spui nurofen sau paracetamol nu e reclama si da spui Paragripe ( un ex) e reclama ?? Eu zic ca poti sa le pui aici fara probleme. Jeni- si eu ma duc la eco la 2-3 sapt. Azi trebuie sa-mi fac programre pt TT si o sa intreb atunci si de col si de IR . Oare se vede la 17 sapt ?? Irina- tu te mai duci la servici in conditiile astea? Denisa, 16 + cu kinder-el Eric - AndreiDoamne ajuta sa fie bine de data asta ! ![]() POZE |
ar trebui sa se vada, parerea mea. Si eu tot 17-18 sapt aveam cand am mers la eco. Multa bafta!!! Sa ne ti la curent.

20+ Tamara Maria
andira spune:
Lindal - sa stii ca eu chiar ma gandeam ce noroc ca ai verificat, ca poate nu-ti dadeai seama ca e ceva in neregula pana la urmatorul control. Din cate imi aduc aminte, mie parca imi spusese dr ca de lungit nu se mai lungeste, dar macar nu se mai scurteaza / deschide. Dar repet, nu sunt sigura, cel mai bine iti spune dr.
Oricum, mie utrogestanul mi-a facut bine, desi intial eram reticenta.
Eu as zice insa sa tii atent sub observatie, pentru ca nu-ti dai seama cand se deschide, si sa nu dai in alte cele.
dayanara - banuiam, multumesc frumos!
Kossir - multumesc, si eu sper sa nu iau nimic. Dara daca n-am luat pana acum, ma gandesc ca poate nu mai e cazul. De tusit imi tot tuseste in fata ![]()
Ioanaa28 - multumesc pentru intentie
, sa nu mi-o iei in nume de rau, insa eu nu le dau decat ceea ce-mi recomanda un medic. Fiecare poate sa dea sugestii, insa eu zic ca un tratament ti se da "personalizat", ca sa zic asa, de care dr, in functie de ce descopera la o constultatie, istoricul pacientului etc.
Insa, binenteles ca daca ne spui ce produse folosesti, putem si noi intreba daca se aplica si la copiii nostri
.
Ioanact - eu ii dau doar Nurofen pt raceala (mi-a zis dr sa nu-i mai dau Calpol), si Prospan (pentru tuse). Prospanul e doar din ingrediente naturale, mi-a si spus medicul ca incearca sa nu bage chimicale in ea.
Am vazut ca fetita ta e mai micuta (Irina are 4,5 ani).
Maine vreau sa ma duc din nou cu Irina la spital, sa o mai asculte odata, pentru ca nu prea vad imbunatatiri la tusea ei.
andira spune:
| citat din mesajul lui miria_cristina IOANA - Eu am inceput prin ai da fetei numai naturiste sau homeopate. Timp de 3 ani si jumatate nu a luat nici macar o data medicament alopat sau antibiotic. Dar din mometul in care a mers in colectiviate si nu am mai supravegheat-o eu a luat sub prescriptia medicilor (care nu-s nici unul genul sa dea repede antibiotic) de 9 ori antibiotic, iar bolile au capatat un aspect grav cu tendinta catre cronicizare si astm, asa ca, iei naturiste cat iti permiti, cand nu, trebuie sa privim eficient. In plus, toate medicamentele pe care i le dau nu sunt asa grave. Par multe ca le-am enumerat, dar siropul STODAL este homeopat, SEPTILINUL este naturist, PANADOLUL cu NUROFENUL se dau alternativ. Iar restul sunt picaturi de nas si bombonele de sup. |

Si exact ce ziceam ieri, i-am dat si eu Stodal, care e homeopat, dar e apa de ploaie pentru ce are ea acum.