Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE !!! (201)
Raspunsuri - Pagina 9
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _giulianna_ Am taiat un piept de pui cubulete si l-am pus la fiert. Separat, am calit o ceapa, am adaugat cativa catei de usturoi taiati feliute, o cutie de rosii cubulete, morcov ras si cateva frunze de telina. Dupa ce s-a fiert totul am pus si bucatelele de piept de pui. Am mai lasat putin pe foc, timp in care am spalat fasolea (la borcan am luat nu cingelata) si am pus-o in oala. Am turnat deasupra sosul, am mai lasat putin sa dea in fiert si gata mancarica! |
Cam la fel fac si eu, dar la sfarsit adaug in sos si o 1/2lingura de faina amestecata cu smantana. Si usturoiul tot la sfarsit il pun ca mi se pare ca e mai puternica aroma. Iar in loc de piept de pui folosesc pulpe ( mie pieptul de pui fiert mi se pare prea sec; il folosesc doar la snitele ).
Dragos a mancat azi la pranz snitel din piept de pui, caruia i-am dat jos crusta - aprox. 4 cm patrati , si apoi piure de legume cu vita Nestle. I-am luat borcanul acela mare pt. peste 12 luni si deja mananca a 4-a oara din el, deci va dati seama ce cantitati "enorme" papa el.
Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
luminita2008 spune:
Bitza, uite aici reteta, citez din Babytza:
"musaca
Uite aici musacaua :
Carne de pui sau de vita (cam 300g)
Un cartof dulce + un cartof normal
Doua rosii
Un dovlecel mic
Un ou
Fierb carnea. Apoi o blenduiesc cu rosiile.Pun primul rand cu cartof dulce, apoi carnea blenduita, apoi strat de cartof normal, apoi dovlecelul . Acopar cu apa , pun folie, bag la cuptor. Inainte cu 10 minute sa o scot de tot pun oul batut bine.
Pofta buna !!!!
"
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
prima aniversare
beculete
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."
CosmyB. spune:
Hello!!!
Doarme pitica, mancarea fierbe asa ca profit si eu
Am fost afara, Maya a adormit in carucior,ne-am plimbat prin ploaie vreo ora mai iesim putin dupa ce se trezeste.. eu chiar nu pot sta o zi in casa, poate sa tune si sa fulgere, tot iesim
Babytza e mortal soricelul cum a invatat el sa scuipe
Sot de Laura spor la intins rufe
Didi alocatia nu se da in luna in care ai nascut, o primesti cand implineste copilul 2 ani, deci se primeste cu o luna in urma.
Lumi m-ai terminat si pe mine cu meniul hunilor, super ca papa asa bine felicitari pentri dintisorul no 8
Angelynna multa sanatate Crinutului sa stii ca si sotul impreuna cu soacra a scos-o pe Maya dezbracata chiar dupa ce a supt (ea transpira la cap de fiecare data cand suge) bine ca nu a patit nimic, nu si-au dat seama.. asta e.. Cand e vb de sanatatea ei fac urat asa am patit cu o fetita care s-a mutat aproape de mine, parintii ei sunt divortati, mama ei lucreaza pana seara si ea era toata ziulica singura.. mi-a fost mila de ea, i-am dus hainute, o luam cu mine la plimbare, am adus-o acasa, i-am dat sa manance de multe ori..in fine.. intr-o zi cand eram afara mi-a zis ca nu a fost la scoala (e in cls a III-a) ca nu a avut decat 2 ore dupa am tot insistat mi-a spus ca de fapt ea e bolnava si ia medicamente, avusese febra si a vomitat 2 zile am luat foc credeti-ma.. am sunat-o pe mama ei s-a scuzat in fel si chip ca n-are nimik, oricum fata nu mintea, am dus-o direct acasa. Mi-e mila de ea sincer.. dar am cam terminat cu binefacerea...
bitza2008 spune:
Luminita
Si eu am scos azi puiul pana la bancomat ca era ceata si ploua marunt marunt
www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL
CosmyB. spune:
Anca pe unde sunteti? Sper ca sunteti bine
Nikole cum a fost petrecerea? Am vazut pozele cu picii la joaca, superbi toti
lavida am admirat-o si eu pe Elizuca ta dansatoare
Babymom sanatate micutului dar chiar am vrut sa-ti spun ca in poze arata tare rotofei Dragoselul ai laptic bun nu gluma Maya in perioada de greva a mancat cu placere borcanase Nestle pui cu legume, ar fi mancat chiar doua si curcan cu legume. Restul nu era foarte gustos pentru ea.
Am o intrebare daca stii cumva ce efect are ureea din crema de fata sau corp? Ne-a recomandat pt bubitele de pe fata o crema cu uree 10.
CosmyB. spune:
Cuscra ce intamplare cu centrala bine ca ati rezolvat-o noi tocmai am facut revizia ca a noastra merge de duduie, o sa avem un soc cand vine factura
300 multi ici mami si capul sus rapid e normal sa ne mai iesim din pepeni suntem oameni inainte de a fi mame, dar incearca macar ca Anda sa nu te vada/simta, pentru ca va raspunde exact cu acelasi comportament.. Uite cand Maya face figuri la mancare, eu o dau jos din scaun si gata, nu o stresez, nu ma stresez.. atata vrea, atat primeste.. o mai pacalesc daca mananc eu imediat dupa, vine rapid sa-i dau si ei, mananca mancarica ei sau ii dau ce mananc eu, flamanda nu ramane
LE: Am vazut si eu un bebe dulce dulce Dragos de Moni vai ce dor imi e de un bebe asa micut
cristineescu spune:
Cosmy, eu ma mai dau iarna pe corp cu crema cu uree (Tractopon) pentru ca "ma strange rau pielea". Este pentru piele uscata si e f ok. Acum nu stiu ce fel de bubite are Maya. Vad ca si Harri de cand a dat frigul are in obrajiori pielea mai aspra dar la el este DA.
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, la motz
babymom75 spune:
Cosmy, . Asa zici, ca arata rotofei Dragoselu'? Ma bucur ca-mi spui asta, ca eu cred ca mi-am pierdut obiectivitatea in aprecierea lui. Mie mi se pare slab si pricajit si mai imi da si mama apa la moara cand imi spune asa... cu fatza ingrijorata: " E cam firav..." Acuma... nici noi nu suntem uriasii lu' peshte, da' parca 9 kg la 1 an e cam putin...
Ureea e keratolitic, adica indeparteaza stratul de celule keratinizate de la suprafata pielii, favorizand "improspatarea", reinnoirea mai rapida a pielii. Nu stiu in ce masura e compatibila cu pielea bebelusilor/copiilor, dar probabil stie dermatologul daca ti-a prescris-o.
Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
tzitziri spune:
Falkone!Multa sanatate si sa iti manifesti precocitatea de acum si de acum inainte si sa iti bucuri parintii (si) cu toate nazbatiile tale!
Feli, sa iti traiasca flacaul si sa va bucure pe toti!Imi aduc eu bine aminte sau ziceai ceva de re-trecutul in lista la un an?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
CosmyB. spune:
cristinescu Maya are niste bubite mici mici, ca niste cosuri pe obrajori, abia se vad, dar se simt, dermatologul zice ca e keratoza, cica ar fi ereditar. Am gasit numai Eucerin cu uree 10, special pentru copii n-am gasit inca nimic si nu stiu daca e ok sa-i dau cu asta. Am tras un ochi la pozele tale.. e asa dulce bobocelul tau, cred ca ti s-a mai zis ca are o mutrita de fetita
Am uitat sa va zic Maya recunoaste mai multe animalute de jucarie, eu ii zic sa-mi aduca catelusul, puiul sau ratusca si nu da gres, chiar le cunoaste la fel si in carti, eu o intreb "unde e ursuletul"? si ea arata cu degetelul i-am luat carticica www.librarie.net/carti/46913/Apasa-asculta-Animalele-ferma-Anna-Casalis" target="_blank">asta si ii place mult.