Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(87)*
Raspunsuri - Pagina 13
Ilinca_M. spune:
Of, Ayla, ce frumos a scris...Eu ti-am zis ca l-am mai citit in multe locuri pe forum si intotdeauna cu placere si admiratie. Da, peste un an va redescoperi lumea si viatza prin ochii Luanei iar peste inca un an prin ochii altui copil...fetitza? baietzel? Abia asteptam sa stim!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni
shasa spune:
Hai fetele ca eu sunt la cap. trecut recuperez. PISIKA am vazut ca te intrebai de mierea care pana la un an poate transmite botulism. Avertismentul este valabil pt. mierea cumparta de la tarani. Aia nu este controlata si de aici riscul de a transmite botulism.
Cat despre sare eu stiu ca pana la un an nu este indicata pe motiv ca rinichii de bebe sunt inca imaturi si sarea le poate dauna. Dar si eu stiu ca multe mamici au trecut peste "limita" asta si nu a fost bai. Poate se refera la cantitati mari de sare???? Cine sa mai stie!!!
BEBE STRUMPH 

stiu ca ma iubesti!
Florin
Theodor
Petru
New Life Is Born
Monnvas spune:
Of, Monica, mai citisem mesajul asta al lui Alex si m-a induiosat si atunci. Mi se pare fantastic ca are curajul sa-si rosteasca toate emotiile - rar gasesti asta la un barbat.
si spor la recuperat!
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
shasa spune:
KEA eu incalzesc sticla cu apa, fara capac sau tetina si o am exact la temperatura pe care o vreau fara sa imi bat capul ca-i prea rece sau prea calda
Florin
Theodor
Petru
New Life Is Born
Kea spune:
Hai ca am aparut si eu la spartul targului, obosita franta. De trei ore incerc sa culc copilul, care era clar obosit si somnoros, numai ca dupa ce il puneam in pat, se trezea razand si dand din picioare. Iar obosea, dadea semne ca ii e somn, iar isi incarca bateriile in timp ce eu il plimbam in brate, in ieea ca gata, adoarme. Deja acum seara nu mai mergeam drept.
Ayla, am citit si eu mesajul lui Alex, foarte frumos! Si sa nu uit, eu am folosit substante de curatat intr-o veselie la inceputul sarcinii, am fost la sora-mea care era in renovare si am smotruit zdravan cu tot felul de solutii, fara sa stiu ca-s gravida. Asa ca nu cred ca e bai. Cafeaua iar nu e problema, dr mi-a zis ca am voie 3-4 pe zi
, iar sora-mea, stiu ca avea examenul de rezidentiat exact la inceputul sarcinii, cand era foarte somnolenta si ca sa reziste, bea tare multa cafea. Copilul a fost, e drept, putin mai agitat, dar ok.
A, parca tot tu intrebai de carnea de vita. Eu i-am dat, a tolerat-o bine.
Novus, in cartea ce o am de la maternitate, scrie ca diversificarea sa se inceapa cel mai devreme la 5 luni si cel mai tarziu la 7. A incepe, eu inteleg a gusta una alta, si cred ca va incadrati.
Petra, cu apa rece sa dizolv laptele nu m-am gandit sa am vreo sansa, dar de curiozitate tot incerc. Dar si eu sunt curioasa care e baiul cu Nestle.
A, am luat cereale, bio, de orez, bla bla bla. Nici nu s-a uitat la ele. Cred ca nu i-a placut consistenta. Am doua saptamani la dispozitie sa mai incerc sa-i dau, daca nu, trebuie sa le mancam noi, asa scrie pe cutie.![]()
Aris, borcanelul mic mic cu o singura leguma (125g cred) costa 55 centi, iar cel mai marisor (190) 1,25.
Trimit ca mi se termina bateria
Ilinca_M. spune:
Shasa, daca dai ceva ce nu e bine copilului, nu inseamna ca raul trebuie sa se manifeste atunci; poate vor avea probleme cu rinichii mai tarziu, poate vor avea alt gen de probleme...poate nu vor avea probleme deloc! Dar de ce sa risti?
Eu sunt...n-am cuvinte, sunt bulversata rau, n-am avut ce face si am luat la citit topicul "diversificarea", de la primele capitole. M-am crucit, sunt in stare de shoc: pediatri sau medici de familie care au recomandat sucuri de citrice si de morcovi de la 3 luni, care sfatuiesc femeile sa lase alaptarea sau formula si sa treaca bebelusii pe "mancare adevarata"...mamici care la sfatul acestor incompetenti inconstienti (sau dupa sfatul "rudelor binevoitoare" sau dupa capul lor) vin si se lauda ca bebelusii lor au primit suculetz de portocale de la 1 luna jumate si ca acum la 3 luni "mananca sanatos, de toate, legume, fructe,branza, carnita"

Femei ignorante care asculta de altele si mai ignorante care le servesc legende de genul:"nu intarzia diversificarea pana la 4 luni, ca dupa aia nu mai da copilu' sanul pentru linguritza, dupa aiaface mofturi!". Sunt uimita cata dobitocenie pe lumea asta, acum, cu atata acces la informatie (femeile astea posteaza aici, deci au calculator, au internet, au forumuri atat de utile, inclusiv acesta- dar ele se iau dupa baba Rada!!!).
Bai, si luata prin surprindere daca esti, sa zicem ca te-ai trezit mama peste noapte si n-ai apucat sa achizitionezi minime notiuni despre cresterea copilului, dar chiar sa nu filtrezi niste chestii, sa nu te duca bostanu' sa judeci niste chestii de bun simt?! Adica in capul lor e cel mai firesc lucru sa iei una bucata bebelus care nici capul nu si-l tine, zace acolo pe spate bietul si asteapta laptic si-i indesi pe gat sucuri si mancare, ca asa e bine, sa pui tu burta la cale bebelusului de 2-3 luni asa cum stii tu, ca asa e sanatos, sa manance copilul, ce, laptele e mancare?!
Plec la culcare foarte deprimata, efectiv am noduri in gat

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni
shasa spune:
Te intrebam fiindca stiu cum este sa vrei sa te auzi "strigata" asa cum iti place. Pe mine doar cateva dintre voi ma nimeresc cu numele restul imi zicti Sasha sau derivate de aici
Dar nu-i bai ca stiu ca nick-ul meu este destul de complicat. Eu oricum va iubesc!!!
Florin
Theodor
Petru
New Life Is Born
Pisik06 spune:
Sasha, habar nu aveam ca interdicitia se refera doar la mierea de la taran. dar cred ca multe mamici nu stiu si le-a intrat deja frica in oase, ca si mie dealtfel.
Cat despre sare, sunt de acord cu precautiile astea. Cred insa ca e imposibil sa nu dai sare deloc. Chit ca dai borcanele Hipp cu albastru (adica majoritatea celor cu(,) carnita si tot dai sare. Eu i-am dat pui cu orez si legume si vitel cu legume parca, pt 4 luni + si daca nu zicea Aris ca au sare habar n-aveam. Citesc etichetele deobicei, dar cred ca eram atat de setata ca Hipp-ul nu are sare, ca nici n-am observat
Ana e tare agitata zilele astea, chiar nu stiu ce are, ca dintii au iesit (cei de sus), nu stiu ce poate avea de nu mananca, doarme f agitat, dar mereu pare obosita si e tare maraita
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Ayla21 spune:
Ilinca, Monica, Kea
.
Monica, tu stii de ce citeam, chiar aveam nevoie azi.
Ma duc la somn. Pitica mea nu a vrut nici cum sa doarma la ea in patut, logic, dupa ce s-a invatat cu mine in pat. Dar acum sa trec si eu peste socul de azi. A adormit cu mine, am mutat-o, a fost ok o vreme. Timp in care s-a pus Clau pe chitait (care adormise cu mama la tv) ca vrea cu mine. Maine e iar o zi grea.
Somn usor
la toate
mamicile si toti
.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...