Pneumonie interstitiala,tratament,dar totusi febra

Pneumonie interstitiala,tratament,dar totusi febra | Autor: Leditia

Link direct la acest mesaj

Buna.
Nu mai stiu ce sa fac si cu cine sa mai vorbesc.
Totul a inceput intr-o miercuri cand David a facut temperatura,fara nici un alt simptom.(38,8 rectal)care a cedat repede la antitermice,el fiind ff vesel in ziua aia,chiar nu mi-am dat seama ca ar avea temp,i-am luat-o asa intr-o "doara" ca-i schimbam pampersul si am zis sa vad si eu ce temp o avea copilul.. Initial am zis ca s-a stricat termometrul si nu-mi venea sa cred cand am vazut ca avea 38,8,asa ca i-am luat-o de 3 ori sa ma conving..A doua zi la fel,am sunat la dr si ne-am programat pt urmatoarea zi.A treia zi(cam pe 25 luna trecuta) am fost la dr care ne-a zis ca ar putea fi viroza sau nu mai stiu ce.Si sa asteptam sa vedem...venind we si febra fiind singurul simptom.Bun..sambata si duminica n-a mai avut nimic,dar nimic.Luni l-au apucat mucii..nu va zic ca in 10-12 zile am schimbat 3 tratamente...am tot fost cu el la dr,aspiram mucii,ii dadeam tonele de pastilute,siropele,aerosoli si tot tacamul..pana cand intr-o zi(miercurea trecuta) mi-a facut febra 39,6.A fost prima data cand am vazut o asa temp pe termometrul ala.I-am dat novocalmin si a cedat.Am sunat drita,a zis sa-i tin febra in frau si sa mergem sa-l vada.Am mers,l-a vazut,i-a schimbat trat.diagnosticul fiind de.. viroza..iar viroza..poate alta!I-am dat cedax-ul prescris,pe care tot evitasem sa i-l dau.Intre timp i-au trecut mucii,mai tusea f rar si era ok,manca,era vesel,vioi.Pana martea asta, cand tocmai ziceam ca e spre bine(luni terminasem cedax-ul) ,ca nu mai avea muci deloc,mai tusea putin..l-am gasit dim arzand.Avea 39,7.I-am pus novocalmin,sosete cu otet(indoit cu apa),i-am dat nurofen ca nu mai ceda si am fugit la spital de spaima.La spital i-a mai pus un paracetamol si abia i-a scazut pe la 38,5 parca.I-a dat de facut niste analize de sange(eu nu am vazut o hemoleucograma completa..era trecut doar leucocite,trombocite si inca ceva...in fine) si raze la plamani.Diagnosticul a fost de pneumonie interstitiala.Am sunat-o pe drita care-l stie de la nastere si la care mergem in mod normal,i-am zis si i-am cerut parerea.Cunoscand-o pe tipa de la urgente a vbit cu ea si m-au sfatuit sa ma internez totusi.M-am internat cu el in ziua aia si de atunci a fost groaznic.I-au pus branula,i-au bagat amoxicilina si gentamicina,iar de joi seara e pe sulperazon.Cu atatea antibiotice in el copilul facea frecvent temperatura in spital,iar ele imi dadeau un supozitor cu paracetamol.Intr-o seara i-au dat un pic de algocalmin de era sa vomite pe acolo..In spital temp n-a mai trecut de 38,9-39.,dar totusi,facea zilnic..seara il apuca.Nu mai stiu unde sa ma duc cu el,ce sa-i faca pt ca vad ca nu-i trece si nu inteleg cum poate face asa febra mare peste atatea antibiotice.
De ieri dupa-masa suntem acasa.Teoretic internati,dar cum stam peste drum de spital,am zis sa mergem acasa pt ca copilul incepuse sa tot tuseasca,sa stranute si sa aiba muci..ceea ce nu mai avea cand ne-am internat si deja ma apucase disperarea sa nu ia si altele din spital si sa plecam mai bolnavi decat ne-am dus.Azi-noapte a facut insa temp 39.9(rectal)...sa fac infarct.I-am pus novocalmin si sosetute cu otet si i-a cedat..I-am zis asistentei azi dim la tratament..dar ele nu au ce sa faca,ca dr dicteaza.Una din asistente,chiar mi-a zis ca i-ar fi iesit leucocitele 15000 si ca nu ar fi asa o infectie mare si totusi nu-si explica febra asta.dupa atatea antibiotice.Are deja 14 zile de antibiotice,cu 4 tipuri de antibiotic si totusi el face febra,iar drita din spital imi zice ca e normal,ca va trece si febra,ca o sa creasca el mare,ca-si face imunitate,ca asa-s copii,ca ma stresez prea mult si-mi fac prea multe griji,ca ,, copilul nu are nimic grav si tot asa.Sunt innebunita de furie si revolva,pt ca am impresia ca vbesc cu peretii.Nu mi se pare normal sa mai faca asa o febra dupa ce lui acum ii curge prin vene antibiotic si nu sange!Sunt nedormita de o sapt,daca dorm o ora pe noapte e bine,fii-miu vrea numai in brate,nu mananc nu nimic..nu mai am chef de nimic,imi vine sa ma duc sa-mi iau campii ca m-am saturat,mai ales ca nu inteleg ce se intampla si de ce nu-i mai trece odata..o tinem pe tratament de pe 23 luna trecuta..si maine face 10 luni iar eu imi doresc doar sa se faca mare odata sa-si faca imunitate si sa nu mai trec in viata mea prin ce tot trecem de la 7 luni.(ca la 7 luni am mai avut o viroza urata de care abia am scapat,apoi o luna pauza,iar apoi am inceput iar)A luat si viusid si imunnobaby si degeaba!L-am tinut in casa,l-am ferit cat am putut cat a fost acum bolnav de teama sa nu mai ia si altele si totusi..trecem prin ce trecem.
A mai trecut cineva prin asa ceva?Poate sa-mi explice cineva de ce mai face totusi febra?Mi-e frica sa nu-i fi gresit diagnosticul si sa-l indoape de antibiotice,dar care sa nu actioneze pe ce are el...ca vad k el face febra,care pt mine e un semn ca nu e bine si nu-i merge cu tratamentul asta!
Sunt extrem de obosita,cum spuneam sunt nedormita de o sapt,sper sa fi fost cat de cat coerenta..ca in capul meu nu e decat furie,disperare,durere si neputinta.
Multumesc anticipat.
Sanatate tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Poti enumera ce medicamente ii dai in momentul de fata si ce temperatura are?

Cristina +12 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Cristina,am scris..acum face doar sulperazon si mi-a facut vineri noaptea 39,9...Marti(sapt asta,am explicat mai sus) a facut 39,7 desi tocmai terminasem Cedax-ul,iar in spital a facut 38,8..38 si ceva,in fiecare zi,desi facea amoxicilina si gentamicina.
Vad ca ieri n-a mai facut febra si nici azi,slava Domnului.Sper sa nici nu mai faca,dar totusi,eu tot nu inteleg ce se intampla cu el.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Am citit de antibioticele luate, dar m-am incurcat in ele, deasta te rugasem sa imi spui in prezent ce ia.

Efectul lor nueste neaparat imediat. Deasta, trebuie sa astepti cateva zile dupa sa vezi cum reactioneaza organismul. Cam in 3 zile da un raspuns.
Eu zic ca va fi bine si va incepe sa nu ai faca, desi s-ar putea sa ramana cu o stare subfebrila o perioada mai indelungata.

Eu asa am patit cu a mea, deci zic din experienta.

Eu am mers (dupa terminarea antibioticului) in continuare cu antitermice, antihistaminice, imunomodulatoare, antiinflamatoare, o perioada relativ lunga. Adica, n-am lasat-o moale, am continuat sa bag in ea destule, pentru ca stiam ca recidiva in timp relativ scurt. Si pana la urma a cedat.

Cristina +12 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocan_olivia spune:

Buna, dragelor
Si fetita mea s-a imbolnavit de pacatoasa asta de pneumonie interstitiala. Mi-a facut eritromicina 8 zile pentru rosu in gat, apoi dupa 2 zile pauza ma trezesc cu ea cu o febra de toata frumusetea. am trecut pe axetyne, dar fara mari rezultate.Acum suntem pe injectabil. Voi cum v-ati descurcat?
Sanatate la ai voistri copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Leditia, cand eram in spital cu Denis (tot pneumonie), era acolo un copilas de 2 ani care avea cam aceeasi istorie cu David al tau (adica multe antibiotice de vreo 4 saptamani si febra nu-i ceda). Doctorii din Turnu-Severin il trimisesera la Timisoara pt ca nu mai stiau ce sa-i faca... Iar dr de la Louis Turcanu sti ce a facut? I-a intrerupt orice tratament! Iar copilul nu a mai facut febra chiar de a doua zi. Din discutiile intre doctorita baietelului si seful de sectie am inteles ca tocmai administrarea de prea multe antibiotice poate intretine febra... Oricum, ma bucur tare mult ca David e mai bine!
puiutul!

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Buna fetelor.Multumesc pt raspunsuri.
Aseara nu i-a mai facut doza de sulperazon,ca i se umflase manuta si cica nu si-ar mai face efectul.Voia sa-i puna alta branula,dar cred ca privirile noastre au speriat-o de-a dreptul,ca a zis,ca e drita noastra de garda si o intreba daca ii mai pune alta branula pt 2 doze.(mai avea aseara si azi de dim)Drita l-a controlat si a zis ca nu-i mai pune alta branula.Azi ne-a externat tati,caci refuz sa-l mai scot pe David din casa,drita zicand la fel,ca are imunitatea la pamant.Motivul imbolnavirilor dese?Are un sindrom de malabsortie,am mai deschis eu mai demult un sub,ca nu asimila..prin urmare copilul mananca de rupe,dar nu asimileaza substantele nutritive.Si evident,ca nu-si poate forma o imunitate,corpul nu are subst.necesare.Noi am banuit acest sindrom,drita lui de fapt,care-l urmareste de cand s-a nascut..ca David de la 5 la 7 luni a luat doar 300 gr in greutate,desi manca ca lumea.Apoi a slabit,ca a fost bolnav.Mi-a dat sa-i dau sanzyme si a luat copilul 1300 kg intr-o luna recuperand si cele 600gr pierdute,dar apoi nu i-am mai dat,ca-i dadusem o sticluta si ma gandeam sa nu-i fac rau,plus k ca m-am gandit ca s-o fi rezolvat problema..si copilul meu la 8 luni cantarea 8,200,iar acum cand m-am internat cu el avea 8kg si are 10 luni.In plus,nici nu l-au mai dezbracat si a fost cantarit cu pampers,body,bluza si pantaloni.Deci a mai si scazut,iar de data asta a mancat.(la viroza trecuta nu manca mai nimic,stateam si ii calculam si 10ml de lapte mancati si ne faceam targeturi pe zi..doar,doar om reusi sa-i dam nush cate sute de ml de lapte,macar atat,ca mancarea solida o refuza)Insa acum a mancat bine,3 mese solide pe zi,plus lapte la greu si nu numai k n-a luat nimic in greutate,dar vad k a si slabit.
Febra n-a mai facut de vineri seara si sper sa nu mai faca.Acum ne-a dat reteta pt sindromul acesta si peste o sapt trebuie sa mergem sa-i facem un test sa vedem daca e genetica treaba,ca atunci cica s-ar complica lucrurile.Azi insa am vazut ca are un pic de muci si mi-a stranutat de vreo 2-3 ori..Nu stiu,sper sa fie bine sa nu mai fi luat altceva ca innebunesc,is cu nervii la pamant.
Numai bine tuturor si multa sanatate.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

In aceeasi situatie suntem si noi acum.
In luna august a avut o angina cu puncte de puroi, febra fff mare, am ajuns la spital ,i s-a administrat cefuroxim. am iesit dupa 5 zile din spital si continuat cu antibiotic ospen inca 5 zile.Pe 16 septemb l-am dus la gradinita, o singura zi, iar in noaptea urmatoare iaras febra, tusea si varsaturi.L-am dus la medicul de familie care ne-a dat numai antitermice si sirop de tuse.Am tinut-o asa inca o spatamana, febra nu mai facea, apetitul ii revenise asa ca ne-am intors la gradinita.Pe 18 oct a facut febra ff mare, 40 dupa 2 doze de augmentin asa ca am fugit la spitalul Grigore Alexandrescu , la stetoscop nu se auzea nimik doar radiografia pulmonara arata clar pneumonie interstitiala.Nemernica de dct ne-a trimis acasa cu tratament oral Klacid, ptr ca in spital nu aveau locuri.Nu am stat decat 24 de ore si ne-am intors la spital ptr ca toata ziua de 19 nu cred sa fi stat 2 ore fara febra.Am auns la matei Bals unde l-au internat imediat si am inceput tratament intravenos cu cefuroxim, 4 zile de dexametazona.Febra a continuat sa faca in spital 2 zile de la antibiotic.Doctorota ne-a spus ca este normal si ca antibioticul isi va face efectul dupa 48 de ore.asa a fost, febra nu a mai facut asa ca dupa 7 zile de spitalizare ne-a externat dar tot avea rosu in gat asa ca ne-a mai dat 4 zile de cedax.Aseara am incheiat a patra zi de cedax si mi-a facut iaras febra.Am fugit la spital ca nu mi se parea normal ca dupa 13 zile de antibiotic sa faca febra.L-a spital mi-a spus ca este o viroza, sa nu-i mai dau antibiotic ci doar antitermic Panadol, alternat cu Nurofen la 4 ore.
Intradevar arata a viroza , cu stranut, lacrimeaza ochisorii, tuseste si productiv si sec.
Oare asta sa fie sau nu este vindecat de pneumonie?Este posibil ca dupa atatea antibiotice sa faca febra?
Acum suntem la doua repriza de bronhovaxom, si am sa-i cumpar se de la Calvita ceva ptr cresterea imunitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumysti spune:

Printr-o situatie asemanatoare trec si eu cu fetita mea. Imi face febra foarte mare de 4 zile. Asta dupa ce tocmai terminasem tratamentul cu Cexyl pt o raceala banala. In prima zi, a facut febra 40,1! Asta dupa ce i-am dat supozitor cu paracetamol, nurofen si novocalmin, plus ca i-am facut si impachetari! Am fugit cu ea la medic si mi-a zis ca e o viroza mai puternica si sa nu-i dau nici un antibiotic deocamdata, doar Erdomed pt tuse. Seara i-a mai scazut putin febra, insa noaptea a urcat iar la 39,7 si ainceput sa aiba nishte crize de tuse de speriat.Tusea in continuu minute in sir! Iar impachetari, supozitoare, jumatate de fiola de algocalmin si de abia i-a scazut la 39,2! A doua zi s-a simtit un pic mai bine, insa seara i-ar ia crescut febra. Am vb cu dr. si a zis sa ii dau de urgenta antibiotic - Zinnat si i-a pus diagnosticul de pneumonie interstitiala.
Acum, dupa 2 zile de antibiotic ne confruntam cu aceeasi febra mare care ma sperie ingrozitor pt ca ii bate inimioara fff tare si nu stiu ce sa mai fac! Sunt disperata! Nu stiu daca sa fug cu ea la spital sau sa mai astept sa isi faca antibioticul efectul!
Fetelor, va rog, da-ti un sfat, ce sa fac. Probabil ca pana la ora asta, copii vostri s-au insanatosit. De aceea va rog sa-mi spuneti si mie cum ati invins pana la urma boala! Va multumesc si astept raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

lumysti acum, in plin sezon de viroze...fugi cu fata la spital...nu mai sta pe ganduri.Sanatate multa.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumysti spune:

Multumesc Gabitaco!
Da... Pana la urma am ajuns cu fetita la urgenta si are pneumonie. acum e sub tratament injectabil cu gentamicina, ampicilina si hidrocortizon pt cel putin 6 zile la fiecare 8 ore!
Eu ma gandesc acum sa nu fie prea puternic acest tratament, deoarece ea are o stare apatica, de moleseala, somnolenta, pe care nu a avut-o nici cand facea febra mare.
Nu stiu ce sa mai zic si in ce doctor s mai am incredere...

Mergi la inceput